Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toekomst van het voetbal’ komt met debuut net achter Maradona terecht

Laatste update:

Kendry Páez heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt in het nationale elftal van Ecuador. De pas zestienjarige middenvelder verscheen in het met 2-1 gewonnen WK-kwalificatieduel met Uruguay aan de aftrap bij de Ecuadorianen. Hij gaf daarbij ook meteen de assist voor het winnende doelpunt van Félix Torres. Paéz is met zestien jaar, vier maanden en acht dagen jongste debutant ooit in een officieel Zuid-Amerikaans WK-kwalificatieduel. Diego Maradona debuteerde met zestien jaar, drie maanden en 28 dagen in de Argentijnse ploeg, al betrof dat een oefeninterland.

Paéz, geboren op 4 mei 2007, staat al langer bekend als een groot talent in de voetballerij. De middenvelder, die bekend staat vanwege zijn dribbels, speelde zich in de kijker bij verschillende Europese topclubs. Transfermarktexpert Fabrizio Romano stelt zelfs dat Páez, samen met Lamine Jamal, ‘de toekomst van het voetbal’ is. Uiteindelijk was het Chelsea dat de handtekening wist te strikken van de begeerde jongeling.

Op 3 april van dit jaar werd bekend dat Páez de overstap gaat maken naar Londen. The Blues maken voor deze transfer zo’n 17,5 miljoen pond (omgerekend 20 miljoen euro) over aan zijn huidige club Independiente del Valle. Saillant detail aan deze overstap is het feit dat Páez pas in 2025 in actie mag komen voor Chelsea. Dit heeft alles te maken met de regels van de FIFA die gelden voor spelers onder de achttien jaar. Een speler onder de achttien mag namelijk niet zomaar worden getransfereerd naar een buitenlandse club.

Páez speelde tot op heden zeventien officiële wedstrijden voor Independiente del Valle. Vijf van deze wedstrijden waren voor de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. De rest van de wedstrijden speelde hij in de nationale competitie van Ecuador. In totaal wist hij tijdens deze optredens een doelpunt te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Senegal is iets nog opvallenders gebeurd. Daar maakte Amara Diouf op 15 jaar en 94 dagen zijn leeftijd voor het eerste elftal tegen Rwanda.

Ook wel zonde van deze kerel trouwens. Komt die bij Chelsea in een transfer carrousel terecht.

13 september 2023 om 11:56

Leuk feitje! Iedereen zal weer gaan twijfelen over zijn leeftijd maar gaaf dat hij zich op zo’n jonge leeftijd staande kan houden tussen de volwassenen!

13 september 2023 om 12:10

Dat is er ook wel eentje, als hij daadwerkelijk de leeftijd is die hem wordt toe geschreven kan hij de volgende Afrikaanse superster zijn hij speelde als 14 jarig ventje de hele Afrika cup o17 kapot!

13 september 2023 om 12:28

Leuke extra info. Het moet wel iets heel speciaal zijn want Senegal is toch een groot Afrikaans voetballand.

13 september 2023 om 14:35

Werd tijd ook, hij speelt al jaren in de basis bij zijn club (sarcasme). In afrika moet je leeftijden vaak met een korreltje zout nemen.

13 september 2023 om 15:04

Meteen twijfels erbij zetten zonder enige achtergrondkennis is belachelijk.

Hij speelde een erg goede wedstrijd, wat ik over die jongen lees is allemaal enorm positief.. Als je zo naar de potentie kijkt dan heeft Chelsea in 2030 een fan-tas-tsich team!

Het is helaas wel zo dat we er rekening mee moeten houden dat iedereen die de home grown verwerft harteloos de club uitgetrapt wordt en ze doorverkocht worden aan rivalen. Dan zijn er nog de iets oudere spelers. Bijvoorbeeld de jongens die langer bij de club zijn en onze "top"spelers zouden moeten zijn die tegen die tijd ongetwijfeld niet willen verlengen vanwege het uitblijven van prijzen en misschien zelfs wel Champions League voetbal. Ook zij lopen het risico verkocht te worden. Maar gelukkig staan er tegen die tijd weer complete busladingen aan 17-jarigen klaar die de droom op succes onder deze eigenaar in leven zullen houden!

13 september 2023 om 12:16

Ach Yoeri, we weten allemaal hoe Chelsea talenten aan de club verbindt om ze vervolgens “ervaring” elders op te laten doen & dan vinden ze hun spelers niet goed genoeg om ze daarna nog eens proberen te slijten!
Met huidige middenvelders kan hij het schudden. Snap Chelsea echt niet, was al een club die hoog had zitten, maar vind ze nu oprecht walgelijk!

13 september 2023 om 13:04

"snap Chelsea echt niet, was al een club die hoog had zitten, maar vind ze nu oprecht walgelijk!"

Dan zul je een van de weinige zijn die die sympathie voorheen wel hebben gehad, nu is de algemene opinie nog meer naar het walgelijke doorgeslagen en als je nu kijkt naar de zaken die gedaan worden kan ik me dat ook best wel voorstellen. Als het gaat om de transfers van Enzo Fernandez of Caicedo dan vind ik dat er goed werk verricht is, bij Caicedo hebben ze zich een poot uit laten draaien maar dat zijn meer de details. Als je echter kijkt naar de idiote voetballers onder 19 verzameling die Chelsea in amper een jaar tijd aangelegd heeft dan denk ik dat we niet anders kunnen doen dan daar van gruwelen.

Het zijn dit soort zaken, plus de overname van Strasbourg en het proberen weg te werken van alle spelers die het label "pure profit" aan hun oren hebben hangen waardoor ik gruwel van mijn eigen club..

13 september 2023 om 21:18

Sorry, IK NIET miste nog..

Niks erger dan talenten die voor Chelsea en City gaan. Hele verhuurccircus gaat weer beginnen straks. UEFA moet grenzen stellen aan aantal spelers en verhuurde spelers. Gaat nergens meer over.

13 september 2023 om 13:47

Haha dit is ook het eerste wat ik dacht toen ik zag dat die jongen bij Chelsea heeft getekend.

13 september 2023 om 13:49

De UEFA is bezig met regelgeving rond huurtransfers. Sinds vorige zomer mogen clubs nog maar 8 spelers huren en 8 verhuren. Het probleem is dat voor nationale transfers de nationale bonden vrij zijn in hun regelgeving, waardoor die limiet enkel voor nationale transfers geldt. Vanaf 24/25 is er een limiet van 6 huren en verhuren trouwens. Maar dat wordt dan weer omzeild via partnerclubs.

13 september 2023 om 13:59

Was die regelgeving niet alleen voor spelers boven een bepaalde leeftijd? Ben de specifieke leeftijd even kwijt maar dacht iets tussen 20 en 23.

13 september 2023 om 14:18

Ik lees dat er een grens ligt voor spelers "onder de 21 jaar en die uit de jeugdopleiding komen" (via RTL Nieuws). Wat op zich raar is, want volgens datzelfde RTL Nieuws is deze regel bedoeld om jonge spelers te beschermen, terwijl het vooral de niet-jongelingen die beschermd lijken te worden.

Maar goed, deze regel slaat voorlopig dus nog niet op Paez. Dacht in eerste instantie dat het een regel was met minder haken en ogen.

14 september 2023 om 01:11

Ik dacht inderdaad zo iets.

Het maakt het nog veel erger eigenlijk. Dan moeten die spelers voor hun 18 gehaald worden zodat ze drie jaar bij die club gespeeld hebben en dan kunnen ze daarna ook nog uitgeleend worden. Volslagen idioot dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren