Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tip uit Londen: ‘Je moet Ajax het eerste kwartier het leven zuur maken’

Laatste update:

Aanstaande zondag staat in De Galgenwaard de wedstrijd FC Utrecht-Ajax op het programma. Voor veel fans van de club uit de Domstad wordt die ontmoeting gezien als de wedstrijd van het jaar, gezien de rivaliteit die er is met Ajax. Qua resultaten schommelt FC Utrecht dit seizoen nogal, maar een overwinning in eigen huis op Ajax zou voor de supporters toch wel veel goedmaken.

/

In december verloor FC Utrecht buitenshuis met 3-1 van de regerend kampioen. Thuis revanche nemen is belangrijk, weet ook ex-speler Michel Vorm. Hij keepte vijf seizoenen voor FC Utrecht en maakte de nodige duels met Ajax mee. Tegenwoordig keept hij voor Tottenham Hotspur, maar hij zegt zijn best te zullen doen om zondag de wedstrijd in De Galgenwaard op de een of andere manier te volgen.

Zelf moet Vorm om 14.30 uur aantreden op Turf Moor, waar hij met Tottenham op bezoek is bij Burnley. Twee uur eerder trapt zijn oude club FC Utrecht al af tegen Ajax. “Sky Sports zendt de grote wedstrijden uit. En via internet kun je via een livestream de wedstrijden ook wel volgen”, zegt Vorm op de clubwebsite van de Eredivisionist. Gevraagd naar zijn indruk van FC Utrecht dit seizoen, zegt hij dat het met ups en downs gaat. “Dat is eigenlijk het verhaal. Het contrast tussen goed en slecht is te groot. Het moet constanter.”

Tips voor de huidige ploeg van FC Utrecht heeft de 31-jarige Vorm wel. “Je moet de connectie met het publiek zoeken als spelers, al meteen in het begin. En het belangrijkste is natuurlijk: hoe begin je? Je moet Ajax het eerste kwartier het leven zuur maken, zonder natuurlijk als kip zonder kop rond te rennen. Wij klapten er vol bovenop, bij die overwinningen. En als ze dan de lange bal gaan spelen? Zorgen dat je elk duel wint en dat de tweede ballen voor jou zijn.”

Zie jij FC Utrecht zondag thuis winnen van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is voetbal toch makkelijk... Hahaha

1 april 2015 om 10:35

Goed dat Vorm dit even vermeldt zodat Utrecht weet wat ze moeten doen zondag.....

1 april 2015 om 10:52

Zo, dat was het theoriegedeelte, nu alleen nog het praktijkexamen.

1 april 2015 om 11:45

Hij kan beter zorgen dat hij zelf ergens een basisplaats krijgt dan hier op VZ een open deur in te trappen , alsof FC Utrecht niet zou weten dat Ajax het traditie getrouw altijd moeilijk heeft in de galgenwaard.

1 april 2015 om 11:55

Wat een zure reactie. Hij krijgt die vraag en geeft op een leuke manier antwoord. Volgens jou theorie mogen alleen mensen die in de basis staan iets zeggen over een club waar ze fan van zijn. Saaie wereld zou dat worden. Of mag ik dit niet zeggen omdat ik nooit bij Utrecht onder de lat heb gestaan?

1 april 2015 om 16:50

Volgens mij heeft hij bewust gekozen voor een tweede positie achter Lloris. Alhoewel hij natuurlijk wel voor zijn kans gaat wist hij van tevoren dat hij in principe tweede doelman zou worden. Anders had hij wel bij Swansea gebleven.

Maar inderdaad, Utrecht moet het eerst maar eens laten zien. Opvallend vond/vind ik altijd dat Utrecht vaak tegen topclubs (vooral Ajax) veel agressiever speelt en dit tegen kleine teams vrijwel nooit kunnen opbrengen.

Ajax is dit seizoen opnieuw bijzonder kwetsbaar en daarom zie ik Utrecht zo een punt pakken.

Het klopt wel, FDB wilt graag dat ajax domineert en met geduld speelt.. Maar dit jonge ajax word angstig zodra er constant (goede) druk wordt gezet.. Die rust en geduld is er dan niet meer en dat merk je direct. De lange ballen worden zelfs niet accuraat gegeven, want milik en siggy verliezen ongelovelijk veel kopduels, ondanks dat ze grote sterke jongens zijn. Dus zijn tip lijkt zo simpel, maar is wel de sleutel tot succes tegen ajax

1 april 2015 om 13:32

Ze zeggen ook altijd geduld komt met de jaren

1 april 2015 om 15:06

Er is dit seizoen maar een ploeg dat Ajax onder druk heeft gezet (feyenoord) en dat heeft niet bijzonder veel punten opgeleverd.

1 april 2015 om 16:53

Maar dat was meer botte pech dan de verdienste van Ajax. Natuurlijk, geluk dwing je voor een deel af maar hoe Ajax in de Kuip won met 0-1 terwijl Feyenoord echt 5/6 100% kansen gekregen heeft blijft een wonder. En ook in de Arena was Ajax niet de bovenliggende partij. Dus hoewel Feyenoord kwaliteit mistte in de afwerking leverde de speelwijze wel veel kansen op.

Overigens zijn er voldoende mogelijkheden om Ajax te bestrijden. Het enige wat je niet moet doen is vol op de aanval gaan als kwalitatief minder team. Dan geef je Ajax de ruimte en zijn ze op hun best.

Wat een tips zeg

'zorgen dat je elk duel wint en dat de tweede ballen voor jou zijn'

Geniaal... die jongen gaat het als trainer ver schoppen, zie je nu al.

1 april 2015 om 16:55

Ow dus als jij trainer zou zijn zou je nooit een open deur intrappen .... denk je dat er trainers zijn die alleen maar nieuwe dingen zeggen tegen spelers? Ook een van Gaal geeft wel eens aan dat zijn spelers extra alert moeten zijn op het winnen van de tweede / afvallende bal.

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen toch?

Klopt helemaal al moet je het als team wel kunnen. Vitesse won 0-4 in de Arena en thuis met 1-0 (had veel meer moeten zijn) puur door Ajax constant onder druk te zetten en ze niet laten opbouwen...

De Boer zal wel weer Boilesen, Sigthorson, Serero, Andersen en Schone opstellen dus ik reken op een verlies van Ajax.

1 april 2015 om 10:54

inderdaad, dat zie ik gebeuren. indien Frank dat doet, ondanks zijn 4 landstitels, kan ik hem steeds minder serieus nemen. Hij heeft aangegeven dat hij vanaf nu gaat bouwen voor volgend jaar, maar met de gedachte dat Sightorsson er volgend jaar nog steeds bij zit geeft mij nog minder vertrouwen

1 april 2015 om 11:36

Wie had u dan gezien. Want brhalve siggy en boilesen snap ik het wel. Andersen heeft potentie, schone heeft toegevoegde waarde, richeiro wil hij pas volgend seizoen brengen.

1 april 2015 om 12:23

Ik geef 10 euro voor de eerste persoon die een filmpje kan samenstellen met vijf gewonnen duels van Andersen. Hetzelfde bedrag voor diegene die een filmpje kan maken met vijf schoten op doel die harder worden geschoten dan op het gemiddelde amateurveld. Hij is er gewoon nog niet rijp voor. Zijn passeeracties zijn leuk, maar er ontbreekt nog zoveel.. Overzicht, passing, duelkracht, voorzetten, schotkracht, kopkracht....

1 april 2015 om 14:30

Maak er 100 euro van, en ik ga aan de slag.

1 april 2015 om 14:31

ik ben het met u eens, maar Andersen is nog erg jong, en de kans dat Ajax kampioen wordt is nog kleiner dat dat het Nederlands elftal zich direct kwalificeert in de poule voor het EK. juist nu kan je de beste jongen tijd geven.

Ik vind het vooral zeer spijtig dat Utrecht zondag weer voor het eerst zijn best doet sinds een jaar,

1 april 2015 om 12:05

word hier altijd zo moe van, zorg dan dat ajax zich op kan laden voor een wedstrijd tegen utrecht want dat zouden ze nu onderhand dan toch wel moeten weten.
net als dat ajax alleen zijn best wil doen tegen barca en man utd, maar dnjepr is dan weer te veel gevraagd?
wat een onzin weer, alsof de spelers van utrecht extra gebrand zullen zijn op een overwinning tegen ajax? het publiek misschien wel, maar voor die spelers is het gewoon een van de 34 wedstrijden waarin ze zo goed mogelijk willen presteren.

vorm trapt hier wel alle open deuren in hoor, dit had iedereen kunnen zeggen

1 april 2015 om 13:38

toch wel vreemd dat psv altijd met 1-4 1-5 wint zonder ook maar 1 seconde in gevaar te komen en tegen heracles dit jaar nog gaf utrecht helemaal niet thuis en dan nog ontkennen dat ze tegen ajax niet meer der best doen, neem ado als voorbeeld, die haten ajax nog meer en doen tegen ajax 110% der best en tegen de rest 100% en utrecht doet tegen ajax 150% en tegen de rest 75%

1 april 2015 om 12:31

Inderdaad Ray, maar dat is altijd al zo geweest. Hier hoort een club als Ajax gewoon mee om te kunnen gaan.

'speelt' Vorm bij de Spurs? Ik dacht dat hij er alleen onder contract stond..

1 april 2015 om 11:40

Hij heeft alleen in de bekerwedstrijden gespeeld en maakte helaas in de FA cup tegen Leister City een cruciale fout vlak voor tijd. Veelzeggend is ook dat in Lloris de voorkeur kreeg in de Capital One Cup finale tegen Chelsea.

De goede prestaties bij Swansea heeft hij nog niet kunnen evenaren in de wedstrijden die hij mocht spelen. Als Lloris gaat vertrekken, dan kan Spurs zomaar terugzakken naar plek 9-10 volgend jaar.

1 april 2015 om 14:27

De druk op WHL en verwachtingspatroon is ook extreem en niet reëel.
Hij heeft het prima gedaan op die cruciale fout na (wat ons wel de FA cup kost).
Tel daarbij op dat die verdediging voor hem zo lek als een mandje is, dan vind ik nog dat hij het goed heeft gedaan. Lloris is een van de beste keepers in de wereld en heeft dus altijd de voorkeur. Ik denk niet dat we volgend jaar terugzakken naar plek 9-10 als hij weggaat. Ik heb alle vertrouwen in Poch en met wat gerichte aankopen in de zomer wordt het jonge elftal enkeld maar sterker.

dat is een tip, die iedereen toch al weet of niet soms, maar ondanks dat hoop ik toch dat ajax wint.

deze opmerking is natuurlijk alleen voor de Vorm he
Alsof ze bij Utrecht andere intenties zouden hebben dan het Ajax moeilijk maken.

Beetje sneu eigenlijk dat Utrecht dat als wedstrijd van het jaar ziet een ajax totaal niet.

1 april 2015 om 14:48

Ik heb ook nooit begrepen, wedstrijden tegen Utrecht doen mij 0,0. Alleen tegen Psv en vooral Feyenoord, zijn van waarde voor mij.

1 april 2015 om 14:52

Ja de wedstrijd van het jaar moet toch een beetje van 2 kanten komen en niet 1club die het niet interesseert

Ik snap echt niet waarom Utrecht zo.n hekel aan Ajax heeft. Is nou niet echt een concurrent de afgelopen 20 jaar....

1 april 2015 om 15:46

Afgunst noemen ze dat. Alle succes waar ze bij Ajax trots op zijn noemen ze bij o.a. Utrecht arrogantie. Is nooit concurrentie geweest en zal het waarschijnlijk ook nooit worden van elkaar.

Laat die Vorm eerst maar eens een bal tegenhouden bij Tottenham. Elk schot op doel zit tegenwoordig bijna altijd bij hem. Hij is alles behalve in "vorm". Misschien ook niet gek als je elke week op de bank zit. Had beter bij Swansea kunnen blijven.

Zegt de man die niet eens speelt bij Spurs. Laat hij maar eens een bal tegen houden. Want zo word zijn leven zuur gemaakt daar in Londen. Ajax gaat gewoon winnen in Utrecht wel moeizaam misschien maar met 0-1 maar we pakken toch de drie punten mee. Ook zonder Milik. El Ghazi in de spits dan komt het wel goed.

Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Riedewald
Viergever
Bazoer
Klaassen
Serero
Schøne
El Ghazi
Kishna

Feyenoord de enige die domineerden ploeg Vitesse won 2x en verloor 1 x geflateerd maar beter spelend)met 4-1.
Maar voor de beker kreeg Ajax voetballes(0-4) waarbij Ajax thuis toch geen enkele kans had.
Ajax ging zich wel even revancheren in Arnhem waarin ze 3 x op doel hebben geschoten en Vitesse zo goed als alle duels won en Ajax de slechtte ploeg was in alle opzichten( Fox) statatieken van alle clubs in Arnhem
Met name Joost kijk wat meer samenvattingen of beter nog meer wedstrijden van andere clubs voordat je een oordeel .feyenoord was beter in de Arena,en Vitesse verloor bij Utrecht dit seizoen .
We zullen het gaan zien ,feyenoord en Vitesse vind ik meer gewaagd aan elkaar als -Ajax-en onder Druk staan betekend geheid puntverlies voor A,dam

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren