Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Tijd voor actie, dit is het moment om dit gezwel bij de FIFA weg te snijden'

Laatste update:

Het lijkt een kwestie van tijd tot de FIFA in zijn huidige vorm wordt ontmanteld. Grote bonden keerden zich al eerder tegen voorzitter Joseph Blatter en na de inval van woensdagochtend is de beer definitief los. Ook de Raad van Europa heeft zich nu publiekelijk uitgesproken tegen de wereldvoetbalbond. "Dit is het moment om dit gezwel weg te snijden", klinkt het uit Straatsburg.

/

De raad dringt aan op hervormingen binnen de FIFA, ongeacht de uitkomst van het onderzoek door de FBI. "Deze arrestaties zijn geen verrassing, gezien de kritiek van de afgelopen jaren", zegt een woordvoerder. "Er moet actie ondernomen worden om het voetbal te beschermen tegen deze nooit eindigende reeks schandalen. Voetbal, en sport in het algemeen, kunnen geen wetteloze zone worden."

Ook wordt het WK in Qatar aangehaald, waar bij de bouw van de stadions al tientallen doden vielen en arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden door het leven moeten. Het oliestaatje mag in 2022 het eindtoernooi organiseren.

Denk jij dat Joseph Blatter uiteindelijk opstapt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een ding staat vast: Blatter zal blijven zitten, totdat het echt niet meer kan. Pas als er bewijs is en harde feiten, dan zal hij niet zelf opstappen, maar wel moeten. Vrijwillig zie ik hem niet stoppen.

28 mei 2015 om 13:42

Denk je dat echt, dat die blijft zitten? Ik denk dat je eind van de dag al weet dat die kapt. Als die blijft zitten kan het erg gevaarlijk voor hem worden. Hij zorgt dat die wel ergens in Costa Rica gaat zitten, voor het geval iemand uit de school klapt. Blijven zitten is toch uiteindelijk de bak in. Of denk je echt dat meneer het risico gaat nemen, wanneer mensen hem gaan aanklagen wegens die doden en etc....

28 mei 2015 om 15:40

Misschien heeft hij geen ander keus dan te blijven zitten. Wellicht dat een nog grotere rat hem bedreigt die nog grotete belangen heeft. Laten we eerlijk zijn, de FiFa is niets anders dan een uitstekende middel om mensen af te leiden van het geen wat er toe doet in de wereld. Zolang de schapen de andere kant op kijken is er voldoende ruimte om aan de andere kant rottigheid te creëren

28 mei 2015 om 16:27

Sorry maar je bekijkt het wel oppervlakkig, want als je zo redeneert werkt alles zo de VN de Fifa de EU een normaal bedrijf. Ik verwacht elk moment het aftreden van hem. Hij kan ook niet anders.

28 mei 2015 om 13:45

Als hij opstaat word de beerput onthult en zal dit waarschijnlijk ook bij regeringen consequenties hebben. Opstappen is dus geen optie tenzij er een grotere rat opstaat om zijn plek in te nemen

28 mei 2015 om 13:46

Als de mensen onder jou als leider zijnde zulke schandalen kunnen veroorzaken, dan ben jij als leider sowieso al niet geschikt voor een dermate grote organisatie. En zul je af moeten treden. Ook al heb je er als leider niks mee te maken.

28 mei 2015 om 13:59

Denk je dat Blatter serieus zo denkt? Het is niet de eerste keer dat er mensen opgepakt worden en Blatter is er nog steeds.

Tja deze berichten komen helaas alleen nog maar uit Europa. Terwijl alle fans/aanhanger van Blatter vooral in Azië en Afrika zitten. Dus de stemming zal helaas niet anders verlopen.

28 mei 2015 om 13:47

Boycot vanuit Europa is de enige optie voor directe verandering in mijn optiek. Dan worden ze daar wel bang als WK's in gevaar komen.

Ik zou het geweldig vinden als Engeland, Nederland en nog een paar grote landen (bijv. Duitsland, Spanje, Frankrijk) gewoon hun lidmaatschap opzeggen totdat er iets verandert. Dan maak je pas een statement!

28 mei 2015 om 13:12

Nederland is daar te laf voor. Maar idd. zonder grote europese voetballanden stelt de Fifa niks meer voor.

28 mei 2015 om 13:22

De andere landen op dit moment toch ook , waarom moeten wij altijd voorop lopen ?

28 mei 2015 om 13:26

Je legt woorden in mn mond. Ik zeg niet dat we dat moeten, alleen dat we er te laf voor zijn.

28 mei 2015 om 13:37

Juist een land als Nederland zou hierin mee gaan. Ze zijn echter te klein om het zelf te starten, maar Nederland zou direct meewerken als Duitsland of Engeland dit idee oppert.

28 mei 2015 om 14:14

@fey88; zitten veel financiele consequenties aan vast. Jezelf uitsluiten zorgt ervoor dat je als bond zijnde veel geld misloopt (deelnamegeld, prijzengeld, sponsoring) en geschorst wordt voor vele jaren. Heel leuk als van Oostveen een statement wil maken maar dan zal het Nederlands voetbal er slechter op worden. Exclusief alle mensen die werkloos thuis komen te zitten bij organisaties als de Knvb, maar ook bij sponsoren.

28 mei 2015 om 21:09

Als je het in een cluster kan afspreken heeft de Fifa geen keuze dan het inwilligen van het verzoek. De teams zijn veel te belangrijk

Het dondert als een kaartenhuis in elkaar. vergeet niet dat dit ook politieke consequenties gaat hebben. Vind het sowieso bezopen dat kleine fifaleden net zo veel inspraak hebben als de grote voetbal landen welke de hele boel betalen. Denk daar maar is over na, wat blatter en co allemaal met onze knvb contributie centjes hebben gedaan

Hmjah het is allemaal makkelijk om iets te roepen nu maar gaat toch wachten zijn wat er morgen gaat gebeuren.

Waar gaat men op stemmen? Gaat de stemming uberhaupt door en wat doet de Uefa? En wat gebeurd er als Blatter de verkiezing gewoon wint (wat ik verwacht trouwens). Volgens SKY heeft Blatter inmiddels een nood vergadering ingelast met vertegenwoordigers van de confederaties.

Vandaag en morgen zijn verdomd intressante dagen voor het voetbal

28 mei 2015 om 13:26

Die stemming heeft geen zin, de Uefa wil het sowieso al boycotten. Dat ze in Afrika en Azie dat niet doen snap ik wel, daar zitten de meeste landen die centjes hebben ontvangen om voor Blatter te stemmen in ruil voor beloftes.

28 mei 2015 om 13:35

Ja dat zei de Uefa gister maar zijn een aantal bonden die vinden dat er gewoon gestemd moet worden (fa/knvb) omdat ze denken dat Prins Ali een grote kans heeft om te winnen nu.

28 mei 2015 om 14:19

Ik heb er 0 vertrouwen in. Sponsors moeten zich terugtrekken, bonden moeten druk op Blatter zetten om af te treden en al zijn maatjes mee te nemen. En dan pas met een schone lei beginnen.

Wanneer geeft Blatter eens commentaar, hij kan zich nu toch niet stil blijven houden

28 mei 2015 om 13:28

Hij heeft gisteren een statement afgelegd, maar publiekelijk durft hij zich niet te vertonen. Hij heeft vandaag ook een Fifa conferentie afgezegd waar hij zou spreken.

Blatter en stoppen, wie geloofd er in sprookjes. Die man leeft in een totaal andere wereld.

Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen voor de komende dagen. Ik denk dat vandaag ook wel bekend wordt gemaakt dat de verkiezingen wel of niet zullen doorgaan. Als deze gewoon doorgaan denk ik dat Blatter hem nog steeds wint. Misschien is dat juist wel goed, want dan kan de FBI hem op heterdaad betrappen.

En waarom kan de Raad van Europa daar nu wel iets over zeggen nu de FBI ingegrepen heeft maar hebben ze zelf, of verwante organisaties, nooit ingegrepen of onderzoek naar ingesteld?

Wat zullen die mannen spijt hebben dat ze geld hebben weggesluisd via Amerikaanse rekeningen. Werkelijk elk ander land zou geen actie hebben genomen. Heerlijk om nu te zien dat het als in kaartenhuis ineen zakt. Het blijft echter wel schandalig dat dit zo lang heeft kunnen door gaan. En zonder de FBI was het nog jaren door gegaan.

Het is toch serieuzer dan ik had durven hopen. Nu ook de sponsors zoals Visa zich grote zorgen maken dan kan het wel eens fout aflopen voor Blatter. Sponsors zijn de kurk waarop de Fifa drijft.

"actie" eisen bij de Fifa is te vaag en daarmee zinloos. Want dan weet ik exact wat er gaat gebeuren: de Fifa stelt zelf maar weer eens een commissie in, belooft opnieuw een grondig intern onderzoek en een paar maanden later volgt de conclusie dat er geen misstanden geconstateerd zijn. En Blatter doet nog maar een keer een loze belofte dat hij gaat zorgen voor veranderingen.

De sponsoren van de Fifa, de nationale bonden van de grote voetballanden en de Uefa moeten nu gewoon keihard de eis stellen dat de volledige FIFA-top inclusief Blatter per direct opstapt. Dat is de enige oplossing. En als ze toch bezig zijn, eis dan ook maar dat er opnieuw gestemd wordt voor de toewijzing van de Wk's van 2018 en 2022.

Er gaat helemaal niets gebeuren en veranderen. Zolang de belangrijke mannetjes op de voorgrond kunnen treden en gratis hotel en drank en pleziertjes hebben blijft het allemaal hetzelfde.

Blatter zal uit zichzelf echt niet weg gaan, die blijft wel zitten.
Die gaat nu onschuldig lopen doen, maar hij is de eindverantwoordelijke dus moet gewoon opstappen.
Hoop echt dat door deze acties echt wat gaat gebeuren en een schokeffect wordt veroorzaakt.
Maar ja ben bang dat Blatter vanmiddag gewoon herkozen wordt.
Ik vind Platini ook helemaal niks, vraag me soms ook af waar die mee bezig is, maar Fifa is wel heel erg slecht, weg ermee! Gewoon schoon vegen en opnieuw beginnen.
En anders hoop ik echt dat de grote landen eindelijk zelf actie ondernemen en niet mee gaan doen, maar ja de landen zelf verdienen ook aardig aan zo'n toernooi, maar hoop dat er iets gaat gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren