Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Tien auto’s en dertig bankrekeningen? Kom op nou, dat heeft niemand’

Laatste update:

Hij werd de nieuwe Roy Keane genoemd. Eric Djemba-Djemba speelde in totaal slechts twintig wedstrijden voor Manchester United en toen hadden de supporters al genoeg gezien: hij werd bestempeld als de slechtste aankoop ooit van Sir Alex Ferguson. De nu 32-jarige middenvelder, die na een rondreis langs de velden (Qatar, Denemarken, Israël, Servië) bij St. Mirren in Schotland is beland, gaat in gesprek met de Engelse media in de verdediging.

/

Djemba-Djemba verdiende bij Manchester United circa 23.000 euro per week en zijn gedrag buiten de lijnen was berucht. “Hij leeft op een andere planeet”, zei voormalig zaakwaarnemer Christophe Mongay al eens. “Wat de roddelkranten schrijven is een ding, maar de waarheid is iets heel anders”, zegt Djemba-Djemba nu. “Ze zeiden dat ik tien auto’s had. Hoe kan iemand nou tien auto’s hebben? Het was een gerucht dat nergens op sloeg. Waar had ik al die auto’s moeten laten?”

“Ik woonde in het oude huis van Rio Ferdinand en Rio had twee auto’s. Waar had ik tien auto’s moeten laten? Zo groot was dat huis nou ook weer niet. Verder werd gezegd dat ik dertig bankrekeningen zou hebben. Dertig bankrekeningen? Kom op, niemand heeft dertig bankrekeningen.” Djemba-Djemba werd gekocht van FC Nantes en hij werd door Ferguson omschreven als ‘de nieuwe Keane’. Met die hoge verwachtingen kon de Kameroener niet leven. “Keane was een legende. Toen ik kwam was hij 35 jaar oud en had hij 350 wedstrijden gespeeld. Het is erg moeilijk om zo iemand op te volgen.”

Djemba-Djemba mislukte en hij begon een rondgang langs de velden. Nadat hij verkocht was aan Aston Villa raakte hij door zijn naïviteit bijna al zijn geld kwijt. “Als mensen om hulp vroegen, zei ik altijd ‘ja’. Ik dacht niet na over morgen of hoe ik het geld terug zou moeten krijgen. Ik heb veel verloren, maar gelukkig niet alles. Het was voor mij moeilijk om met geld om te gaan, maar ik heb nergens spijt van.”

Eric Djemba-Djemba is de slechtste aankoop ooit van Sir Alex Ferguson

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hoe kan iemand 10 auto's hebben ? nou ronaldo messi noem maar op kunnen dat makkelijk betalen. ik weet namelijk dat zlatan 8 auto's heeft. verder is het wel een beetje overdreven dat ze zeggen dat hij 30 bankrekeningen heeft.

7 februari 2014 om 11:33

Ja klopt er zijn genoeg multi miljonairs met 10 auto's en niet kunnen kiezen in welke ze gaan rijden. 30 bankrekeningen gaat dan wel wat te ver dat kan niet.

7 februari 2014 om 11:36

Ik ben Ibrahimovic fan maar me naam zegt al genoeg haha. Ik weet dat hij er 8 heeft enzo en zo zijn er vast meer spelers met zoveel auto's enzo, Ze hebben zowat allemaal 3 / 4 huizen noem het allemaal maar op. Als je geld genoeg hebt waarom niet ? Maar 30 rekeningen is inderdaad erg veel, teveel zelfs. Het is toch van ten gekke hoeveel die djemba djemba per week verdient.. en dan heb ik het nog niet over Zlatan.. Ronaldo.. noem ze maar op.. Vind dat ze te te teveel geld verdienen met alles.

7 februari 2014 om 13:40

Met het depositiogarantiestelsel van nu is het niet eens zo raar voor een miljonair om meerdere rekeningen te hebben bij verschillende banken.

7 februari 2014 om 13:42

Salarissen van spelers in het betaald voetbal gaan al jarenlang nergens meer over. Het enige dat sommige spelers kunnen is voetballen, verder zijn ze te stom voor woorden. Kijk maar naar deze Djemba-Djemba, het is gewoon gevaarlijk om mensen met een dergelijk IQ dusdanige bedragen te geven.

Maar het is allemaal een marktwerking, als clubs het geld hebben en het ervoor over hebben dan lappen ze dat salaris gewoon.

7 februari 2014 om 14:48

Een auto is in de meeste gevallen een slechte investering. Omdat die doorgaans in hun waarde zakken. Een huis daarentegen blijft ondanks de dalende prijzen een slimme investering. Maar als je 2 ton per week verdiend zal je daar niet wakker van liggen.

7 februari 2014 om 11:38

Ibrahimovic heeft een Ferrari Enzo, zijn er maar z'n 300 van. Hij kreeg die toen hij naar Juventus ging maar met de Ferrari baas werd in een contract vast gelegd dat als hij ooit zou vertrekken of ergens anders zou gaan wonen of wat dan ook hij mag die Ferrari niet verkopen nooit. Moet je je voorstellen dat hij zoiets ooit verkoopt dat is pas veel geld waard.. maarja al die spelers hebben auto's waar je van denkt wauw.. kijk voor de lol een keer op google ibrahimovic car collectie. Ik hoor het wel wat je ervan vind.. Indrukwekkend.

7 februari 2014 om 12:21

indrukwekkend?
t zijn maar auto's...
ja bij elkaar zijn ze veel waard, maar met een salaris van 10 miljoen kun je vel auto's kopen.
De vraag is wat je er aan hebt?
Doe dan 1 practische auto en 1 sportwagen omdat je t mooi vindt
Moet ie natuurlijk lekker zelf weten, maar indrukwekkend is het niet.

7 februari 2014 om 12:35

Wat is voor jou de definitie van indrukwekkend dan babymongo? Ik vind zelf een collectie mooie auto's toch wel degelijk indrukwekkend namelijk.

7 februari 2014 om 11:33

20 bankrekeningen is wat veel, maar ik heb er zelf ook gewoon 8, en ik ben niet bepaald een profvoetballer, maar dat heet risicospreiding.

Het nut van meer dan twee auto's snap ik niet, je kan er toch maar in 1 tegelijk rijden.

7 februari 2014 om 11:36

Je kan er maar in 1 tegelijk rijden ja, maar er zijn toch meerdere dagen in de week.. Meerdere locaties met verschillende ondergronden, meerdere weersomstandigheden...
En sommige mensen zijn gewoon fan van mooie auto's

7 februari 2014 om 11:43

Tsja, ze moeten het zelf weten, ik zie er het praktisch nut gewoon niet van in.

7 februari 2014 om 11:52

Moest ik te veel geld hebben zou ik persoonlijk ook wel een auto of 5 kopen..
maar dat roept dan weer de vraag op waarom ze steeds meer geld willen als het toch maar is voor auto's te kopen, wat wil zeggen dat ze er geen echt nut meer voor vinden.

7 februari 2014 om 12:24

Met meer auto's doe je ook aan risicospreiding. Dan is de kans dat je je Ferrari in de prak rijdt een stuk minder dan wanneer je alleen een Ferrari hebt..

7 februari 2014 om 12:37

Moet alles praktisch nut hebben dan? Als je het geld ervoor hebt, waarom zou je dan elke dag in dezelfde auto rijden? Als je een Playstation hebt koop je toch ook (meestal) meerdere spellen, ook al kan je er maar een tegelijk spelen.

7 februari 2014 om 12:40

Stel dat een auto het begeeft. 10 auto's is gewoon risicospreiding dan. Daarnaast, laten we even gemakshalve vanuit gaan dat zij 10 keer zoveel verdienen als jij, dan heb je ook een groter risico bedrag per rekening. Dus als jij er 8 hebt, zouden zij er voor hetzelfde bedrag per rekening gewoon 80 kunnen hebben.

Als je geld hebt, zoveel geld, dan ga je gekke dingen doen. Misschien had ieder familie lid wel een eigen pasje.

7 februari 2014 om 13:16

Het kunnen ook 10 Fiat Punto's zijn geweest, wie zal het zeggen..

7 februari 2014 om 12:23

Gister zag ik een artikeltje langskomen met auto's van voetballers, bij zeker 10 van de 20 auto's stond Ronaldo zn naam.

7 februari 2014 om 12:46

wellicht moet je zelf ook afvragen, Wat moet je met 10 autos doen? Na mijn weten kan je er toch echt maar in ééntje tegelijk rijden

7 februari 2014 om 11:36

Nee, de slechtste aankoop is 'by far' deze vent. Ik vind Moyes op dit moment een man die nog veel moet leren. Maar als je hem de tijd geeft, denk ik dat hij genoeg kan presteren met Manchester United. Hij moet alleen leren doortastender te zijn op de transfermarkt. Leren om te gaan met de uitstraling van de club en beseffen dat spelers graag naar United komen. Nu zal het minder zijn, aangezien de club niet zeer hoog staat. Maar United zal altijd een uitstraling naar buiten hebben van een Europese topclub.

Djemba-Djemba was een waardeloze speler. Later bij Aston Villa bakte hij er ook niks van. Sindsdien niks meer van hem gehoord en ik wist niet eens dat hij in Schotland speelde.
Geeft zelf al aan dat hij niet met geld overweg kan, dus hij zal na zijn carrière nog wel aan de bak moeten vrees ik voor hem. Ik zal er persoonlijk niet wakker van liggen hoe het hem verder vergaat

Volgens mij komt C. Ronaldo dicht in de buurt van 10 auto's.

ON: Zoals de tekst al aangeeft idd een van de grootste miskopen van Sir Alex. Hoop voor hem dat hij bij St. Mirren er nog iets van maakt.

7 februari 2014 om 11:37

Ik heb gisteren niet geteld in de 'in beeld' rubriek, maar Cristiano stond er volgens mij inderdaad bijna, zo niet 10 keer in

Edit:
volgens http://www.ronaldo7.net/extra/cars/cristiano-ronal...
heeft hij er 19...

7 februari 2014 om 12:29

19 auto's dan ben je gewoon een volstrekt losgeslagen idioot.

7 februari 2014 om 12:44

Nee, dan geniet je van het leven. Ik weet het, hij had het geld naar Afrika kunnen sturen om arme mensen weer een paar weken eten te geven, maar zo zit de wereld niet in elkaar.

7 februari 2014 om 13:47

"ronaldo verdient natuurlijk veel. Net als andere voetballers krijgt hij eigenlijk te veel, maar goed...dat is nou eenmaal marktwerking zullen we maar zeggen. Van het vele geld dat hij heeft, doneert hij aan diverse goede doelen. Zoals een donatie aan een organisatie die scholen bouwt in Palestina en hij gaf drie miljoen euro weg aan kinderen met hongersnood in Afrika. Drie miljoen euro! Dan is het makkelijk om te zeggen dat hij het toch wel kan missen. Aan het eind van de rit geeft hij het wel, terwijl dat niet hoeft."

http://www.bal-gevoel.com/2012/09/6-redenen-om-wel...
Even je mond houden.

7 februari 2014 om 13:56

Waarom moet ik mijn mond houden? Heb ik iets verkeerd gezegd dan?

7 februari 2014 om 14:31

Natuurlijk heeft Ronaldo niet al die autos allemaal tegelijk in bezit. Die m6 had hij bijvoorbeeld gekocht toen die net bij united kwam en na een tijdje goed verdienen had ie een aston martin gekocht. Die ferrari heeft ie in de prak gereden en dus kocht hij een bentley als vervanger.

trouwens heeft hij zn porsche cayenne aan park gegeven toen hij naar madrid ging.

Dus heren ff logisch nadenken volgende keer. Voetballers hebben geld maar echt niet 10 autos ofzo. Ze wisselen steeds van auto en hebben autos in ronaldos geval in engeland(rolls) en in thuisland (portugal. Ferrari)

7 februari 2014 om 14:54

Ik weet het allemaal niet hoor, ik ken hem niet persoonlijk, ik kan maar afgaan op dingen die ik lees
hij zal ze inderdaad niet allemaal meer hebben. 19 auto's bezitten in 8 jaar tijd is toch nog altijd veel. Maar als ik zoveel geld had, waarom niet.

8 februari 2014 om 00:52

Als ik zoveel geld had als die gaste zou ik ook 10 autos kope wat boeit het eigenlijk sommige kope zoveel kleren sommige kope veel sieraden het is waar je passie en intresses liggen

Als je heel veel geld hebt is het wel handig om veel rekeningen bij meerdere banken te hebben. Je krijgt immers maar een ton per bank mocht deze omvallen. Een beetje goed verdienende prof zal dan echt wel een rekening of 20-30 nodig hebben om het risico te spreiden.

7 februari 2014 om 11:44

Als je zoveel verdient als Ronaldo kan je ook gewoon naar de bank gaan en onderhandelen over de rente die je krijgt, zulke mensen hebben banken heel graag namelijk.

Als je al die verhalen leest van spelers die een groot deel of hun complete vermogen kwijt raken door naief gedrag, dan vraag je je toch af of hier geen rol is weggelegd voor de zaakwaarnemers. In plaats van hun zakken te vullen met torenhoge provisies waar ze relatief weinig voor doen, zouden ze zich nuttig kunnen maken door hun clienten over het complete vlak financieel bij te staan. Goede spelers zijn namelijk lang niet altijd goede zakenlieden, maar ze krijgen wel te maken met moeilijke beslissingen op het gebied van geld.

Djemba-Djemba is zeker niet slechtste aankoop. Die Bebe is zijn slechtste aankoop aller tijden.

Haha ik zou ook niet eens 10 auto's willen hebben. Voordat je weggaat moet je nog bedenken/wikken en wegen welke auto je gaat nemen. Ik heb dat al met 2/3 paar schoenen, waarvan ik er steeds dezelfde pak.. :P

Denk dat bebe toch op 1 staat

Er zullen genoeg multimiljonairs zijn die 10 auto's hebben, en waarom ook niet, als je autogek bent en het geld ervoor hebt? Kijk naar Jay Leno, die heeft meer dan 100 auto's ;-). Ik ben zelf niet eens echt een autoliefhebber en ik zou er misschien al een stuk of 4/5 kopen (een comfortabele familieauto, een sportwagen, een cabrio voor als het mooi weer is, een klassieker, misschien een leuke auto voor mijn vrouw). Maar goed, deze Djemba-Djemba kon gewoon niet met geld omgaan, wat 'ie zelf ook min of meer zegt. Er zijn genoeg voetballers die dat niet kunnen. De laatste alinea van het artikel zou ook over Ulrich van Gobbel kunnen gaan, die heeft echt ongeveer precies hetzelfde gezegd. En bij zulke mensen worden dan al hun uitgaven onder een vergrootglas gehouden. Als Djemba-Djemba niet bijna al zijn miljoenen kwijt was geraakt, dan had niemand het ooit over zijn auto's gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren