Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thomas van den Belt voelde vinger in zijn oog: ‘Een hele slechte verliezer’

Laatste update:

Thomas van den Belt was vrijdagavond de grote uitblinker namens PEC Zwolle tijdens de 2-0 zege op Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. Beide doelpunten kwamen op naam van de 21-jarige middenvelder, die na dit seizoen een transfer naar Feyenoord maakt. Van den Belt kreeg het na afloop van het duel aan de stok met Telstar-speler Anass Najah.

Van den Belt en Najah waren tijdens het treffen in Zwolle directe tegenstanders van elkaar. “We waren de hele wedstrijd wel een soort koppeltje, het ging heen en weer”, zei Van den Belt voor de camera van ESPN. “Kort voor tijd gaf hij mij nog een tikje. Na afloop vroeg ik: moet je mijn shirtje nog hebben? Omdat hij de hele tijd achter mij aan liep. Dat moet ik misschien niet doen, maar toen kreeg ik misschien een vinger in mijn oog.”

Van den Belt noemt het ‘een beetje plagen onderling’. “Alleen ik vond die vinger in mijn oog niet nodig, maar misschien moet ik het ook niet doen. Ik moet ook eerst naar mijzelf kijken. Ik provoceerde hem wel een beetje, maar dat deed hij de hele wedstrijd ook bij mij door tegen me aan te lopen en een tikkie uit te delen. Vervelend dat de camera hierop staat."

Telstar-trainer Mike Snoei had geen goed woord over voor de actie van zijn middenvelder. “Najah is een heel slechte verliezer. Ik keur dit absoluut niet goed. Hij moet zich veel beter beheersen, de wedstrijd is voorbij. Hij heeft niet in het oog geprikt, hij heeft op de wang geduwd. Maar hij moet dat gewoon niet doen.”

Najah zelf toonde zich na afloop schuldbewust. “Normaal reageer ik nooit uit emotie en ik kan er nu niks meer aan veranderen", vertelde hij voor de camera van NH Nieuws. Vlak na het opstootje met Van den Belt bood Najah zijn excuses aan. "We moeten het niet groter maken dan het is, want het is grote mannenvoetbal.” Voor het incident kreeg Najah de gele kaart van scheidsrechter Richard Martens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind die gele kaart wel wat overdreven. De scheidsrechter kan toch ook begrijpen dat spelers in het heetst van de strijd domme dingen doen. En dit was geen moordaanslag oid.

15 april 2023 om 14:33

Gele kaart overdreven? Dit is gewoon classic rood, met vingers in iemands ogen steken heeft niks met voetbal te maken. Net als spugen gewoon direct rood klaar.

Niet groter maker dan het is want dit is grote mannenvoetbal zegt degene die zich als klein kind denkt te moeten gedragen. Slecht optreden vd scheidsrechter, enige passende straf hiervoor was rood.

15 april 2023 om 18:50

Dit... Sowieso een hekel aan spelers die alleen uit kunnen delen maar zelf niks kunnen hebben. Zelf zuigen en irriteren, maar als je dan even een opmerking terug krijgt meteen doordraaien.

Van den Belt had wellicht niet moeten provoceren maar op zo'n reactie past maar één straf: een rode kaart. Belachelijk gedrag.

15 april 2023 om 14:53

Van den Belt wou gewoon shirtjes wisselen..

15 april 2023 om 15:37

Van den Belt gaf zelf na de wedstrijd toe dat hij wat aan het provoceren was omdat Najah hem heel de wedstrijd achtervolgde.

Edwin Gorter flashback😳

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren