Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

The club with opportunities

Een begroting van 8,5 miljoen euro, dan wordt je door mensen beschreven als degradatiekandidaat nummer één. Niemand hield voor ogen rond augustus 2008 dat Heracles Almelo twee jaar later een subtopper zou zijn, maar de wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. Nadat de zesde en achtste plek bemachtigd werden, is het nu zaak om verder te kijken. Een toekomst met een mooi stadion en een begroting die steeds verder oploopt, daar is Heracles Almelo nu mee bezig.

/

Veel clubs zijn bezig, geen enkele club staat stil in de Eredivisie. Grote clubs krijgen veel geld voor hun spelers en kopen weer van andere clubs. Zo gaat het door en door. Pak een FC Utrecht van de laatste jaren. Of een Roda JC, drie jaar geleden nog net via penalty’s in de Eredivisie gebleven, zijn ze nu de topfavoriet om de vijfde plaats te bemachtigen. Het kan heel gek lopen in deze competitie. Daar waar Amerika The land of opportunities' wordt genoemd is dit de Eredivisie of opportunities. Elk team krijgt kansen om te groeien. Heracles heeft daar enorm gebruik van gemaakt. Natuurlijk heb je een goed beleid nodig, maar die staat er dan ook. Nuchtere uitspraken van de voorzitter als: “Wij geven alleen datgene uit wat we binnen krijgen”. Of: “Wij zijn realistisch, we weten dat we spelers als Willie Overtoom niet kunnen houden, maar we proberen toch een goede vervanger te regelen, iemand die we kunnen betalen.”

In mijn ogen zijn er vier mensen die echt een heel grote bijdrage hebben geleverd aan het succes van Heracles. Om met de eerste te beginnen: Jan Smit, altijd een rustige, beleefde en vriendelijke man. Iemand die verstand heeft van zakendoen. Een voorzitter die altijd goed met het geld omgaat en spelers koopt die te niet duur zijn zodat we niet in de schulden komen. De basiself van het huidige seizoen van Heracles is zeker dertien miljoen waard.

En als je ze allemaal op een rijtje zet toen ze gekocht waren was dat niet eens een anderhalf miljoen. Ongelooflijk hoeveel goede dingen Smit ons heeft bezorgd en we kunnen trots zijn op onze voorzitter.
De tweede persoon is Gert-Jan Verbeek, Iemand die spelers beter maakt. Bas Dost, Everton, Willie Overtoom en Birger Maertens zijn onder hem allemaal subtoppers geworden en sommigen die misschien wel de top drie van Nederland aan kunnen. Verbeek stond altijd bekend om zijn krachttraining. Zonder kracht is het moeilijk een duel winnen natuurlijk. Hij is ook iemand die Heracles een zet in de rug heeft gegeven. In het seizoen 2008/2009 waren we vijftiende geworden, veel spelers gingen weg, maar Verbeek zorgde voor een nieuw elftal. Zo’n goed elftal dat we een zesde plaats bemachtigden. Een wereldprestatie waar hij de regisseur van was in dat seizoen. Sinds dat seizoen is het alleen maar beter gegaan met Heracles.

Op de derde plaats wil ik toch één speler noemen. Iemand die voor Heracles voor onschatbare waarde is geweest: Willie Overtoom. In mijn ogen één van de betere spelers van de Eredivisie. Als je kijkt hoe hij van de amateurs gelijk een stap maakte naar de Eredivisie. Nou, daar kan je alleen maar respect voor hebben. 26 goals en zestien assists in drie seizoenen. Hoewel ik erbij moet vermelden dat hij in zijn eerste seizoen bijna niet speelde. Volgens mij is hij zeker klaar voor de top drie van de Eredivisie, hoe jammer ik het ook zou vinden als hij Heracles zou verlaten, maar het is hem gegund.

Op de vierde plaats staat in mijn ogen Nico-Jan Hoogma. De algemeen directeur van Heracles zorgt voor rust en doet nooit gekke dingen. De plannen om spelers te scouten in de Jupiler League en de hoofdklasse zijn geweldig. Lerin Duarte en Luis Pedro zijn gekomen uit de Jupiler League en nóg een speler kwam: Daryl Van Mieghem. Net zoals overigens Overtoom is overkomen uit de topklasse. De filosofie om bijna alle spelers uit de eerste divisie te halen is het idee van Hoogma. Daardoor zijn er successen gekomen. Hamburger SV wilde hem vorig jaar als algemeen directeur hebben, maar Hoogma bleef bij Heracles. Ik en zeker nog veel meer fans zijn hem daarvoor erg dankbaar, want om Europees voetbal te halen hebben we die man zeker nodig!

Al met al kan je tot de conclusie komen dat Heracles een prachtige toekomst heeft. Het stadion met een capaciteit van 15.000 toeschouwers gaat er komen in 2013 en dat betekent automatisch dat er meer inkomsten en dus een grotere begroting in zit. Heracles gaat als een speer en ik kijk niet gek op als ze binnen vijf jaar de Play-Offs ook nog is gaan winnen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door LivingLegend)

Goedenavond,

Dit is mijn debuuts Ce
Ik hoop op opbouwende kritiek waar ik veel mee kan, ik wil dat graag in (eventuele) verdere Ce's gebruiken. Parez (lapulga_10) heeft mij geholpen met de spelling, ben ik hem heel erg dankbaar voor.

Bedankt voor het lezen en veel plezier

8 augustus 2011 om 23:18

Ja, niet echt de spelling, maar ook sommige zinsopbouw. Het is best een goede Club Expert, maar ik ga je geen sterren geven. Want dan geef ik eigenlijk ook mezelf sterren. Ook al heb ik je niet geholpen met het verhaal.... Succes met je volgende Ce's

Wil nog even zeggen; Zonder mij kwam hij er niet op . Hahhah

Btw; dat opportunities heb ik niks mee te maken, want dat moest ik overslaan . haha

Q/ook nog is gaan winnen/q

Is ipv eens , een werkwoord ipv een tijdsaanduiding? Sorry maar deze fout vind ik wel heel erg.

Q/daar waar Amerika The land of opportunities' wordt genoemd is dit de Eredivisie of opportunities./q
Er is maar 1 eredivisie dus ik zou geschreven hebben ''the competition of opportunities''.houd je je uitspraak gelijk helemaal engels.

En is een koppelwoord tussen twee zinsdelen, ik zou daar geen zin mee beginnen.

Maar ik vind het wel een heel prettig leesbaar geschreven stuk, zeker door gaan!!

8 augustus 2011 om 23:33

Dankjewel voor je verbetering.

Daar zal ik in een (eventueel) volgend CE, zeker meer rekening mee houden

Goed stuk en zeker vermakelijk. Vind het echt goed dat Heracles (wat ik dus niet wist) haar spelers voornamelijk uit de 2e divisie van Nederland haalde. Dit bespaart hen kosten en de overstap is voor spelers makkelijk, je hoeft er geen miljoenen voor uit te geven en kan alleen maar winst krijgen daarop.

Het stuk leest makkelijk weg en is soort van bedankje aan iedereen en daarmee geef je tegelijkertijd ook aan dat Heracles gewoon klaar is voor de volgende stap. Richting het niveau van Roda of Utrecht.

Wel had je wat creatiever mogen zijn in je alinea's. Geef je 4 sterren omdat dat laatste stukje vermaak mis. Voor de rest goed geschreven!

9 augustus 2011 om 00:05

Hartelijk dank voor de sterren en compliment,

Gr, Salvador

Goed en duidelijk stuk.
Ik wacht met smart op je volgende.

Het is een vermakelijk stuk en het is allemaal begrijpelijk. Heracles staat er inderaad gewoon enorm goed voor en kan met het huidige beleid enorm ver komen. Toch twijfel ik tussen vier en vijf sterren, maar dit is pas je eerste Ce. Dan zal ik je matsen

Een mooi geschreven Ce.

Ik moest een beetje aan VVV denken, want wij hebben een soort gelijke ambitie. Ook in Venlo komt er een nieuw stadion en willen ze structureel middenmotor worden (ik weet niet wat Heracles wil). Het is wel opmerkelijk hoe ze met die begroting 2x achter elkaar in het linkerrijtje spelen. Ik vind wel dat jij iets te hard van stapel loopt dat Heracles een subtopper is na 2 seizoenen. Je moet ook geluk hebben met investeringen die goed uitpakken, want over het algemeen is het heel moeilijk voor clubs om boven hun begroting te spelen.

Mooi en leuk stukje van een sympathieke club.
Maximale sterren van mij.

Keep up the good work.

Mooi debuut stuk, goed werk verricht met het opzoeken van je feiten en dat alles tot een mooi verhaal gebracht. Dat zijn dingen die erg nog wel eens vaak worden vergeten, goede research.

Je schrijft feiten die kloppen, qua grammatica zit ook alles goed en je hebt goede allinea's geschreven.

Het enige wat ik een klein beetje mis in je verhaal is je, of eigenlijk wat ik leuk had gevonden, is als je iets kleins verteld van je eigen beleving bij Heracles.

Neemt niet weg dat ik het gewoon een erg goed stuk vind. Ga zo door man!

10 augustus 2011 om 12:01

Mooi stuk zeg!

Goede titel, goede inleiding, goed slot, goede grammatica. Qua inhoud is het voor iedereen die het voetbal volgt niks nieuws, dat hoeft bij een CE dan ook niet altijd het doel te zijn.

Afgaand op je tekst is het doel om een korte beschrijving te geven van de progressie die Heracles de afgelopen jaren heeft gemaakt en nog gaat maken de komende jaren, daarbij een aantal beslissende individuele spelers eruit lichtend.

Gewoon 5 sterren.

@ Rubenski, @ Expert, @fcbxavi, @vforvvv, @enlin, @tim10rooney @ Jorraa

Hartelijk bedankt voor Reacties en sterren.

Waardeer ik enorm!

Ey man, ik vind het echt een goed stuk, 5 sterren!

Goed stuk, ik weet weinig tot niets af van de Eredivisie en wist niet dat deze ploeg zichzelf zo goed handhaafde. Knap met dat beperkt budget zo hoog eindigen, informatief en goed geschreven stuk. Op enkele foutjes na, maar we zijn hier dan ook niet in de Nederlands les, mij gaat het om het informatie gehalte en hoe je het brengt.

Mooi!

Of; ik heb je 5 sterren gegeven maar blijkbaar zie je dat niet aan mijn reactie, raar, dat is nu al de tweede keer.

Ik vind het een goedlopend stuk, ik snap ook dat je schrijft over je eigen club, het is je eigen mening, maar of je met 8.5 miljoen degradatiekandidaat bent? En of overtoom een topvoetballer is? Voor Heracles wel, maar niet voor een andere subtopper in de eredivisie. Overigens was Heracles vorig seizoen geen subtopper, maar voetbalden ze vaak genoeg echt slecht. De 2e seizoenshelft ging toen echt bagger, denk dat komend seizoen ook echt slecht zal gaan.

11 augustus 2011 om 11:49

Heracles was de 2e seizoenshelft juist een van de betere ploegen in de eredivisie,
6-1 gewonnen (vitesse)
1-4 gewonnen ( Groningen)
4-1 gewonnen (excelsior)
4-2 gewonnen (heerenveen)
2-6 gewonnen (willem 2)
3-0 gewonnen (ado Den haag)
Gelijkgespeeld met goed spel tegen Utrecht, AZ, NEC (allemaal uit gespeeld)
Goed gespeeld tegen PSV maar 0-1 verloren

Leuk stuk, lekker informatief en leuk dat je een paar personen naar voren haalt die in jou ogen (zo ook in mijn ogen) beslissend zijn geweest voor Heracles. Een club waar iedereen alleen maar respect voor kan hebben! Ik vond het begin maar een rotclubje met hun kunstgras maar ze hebben mij helemaal 180 graden gedraaid door hun gedurfde spel en leuke spelers. Daarnaast heb ik een zwak voor Dhr. Jan Smit

Mooi stuk en ben het helemaal met je eens. Heracles is een lichtend voorbeeld hoe je met normaal doen toch uit kunt blinken. Ik neem daar mijn petje voor af. Hoewel de club Heracles niet echt mijn ding is, is het beleid fenomenaal. Ik ben benieuwd hoe ver de club kan reiken. De commerciële pot om uit te putten is niet supergroot met een FC Twente in de buurt die een hoop voor je neus wegkaapt en qua jeugdopleiding is het ook nog niet echt denderend.

Verder ben ik persoonlijk erg benieuwd naar Louis Pedro, al komt dat uiteraard door mijn clubvoorkeur. Grote belofte indertijd in de jeugd bij Feyenoord maar wist het met name op mentaal gebied nooit in te lossen. Wellicht dat wat Twentse nuchterheid hem op aarde kan brengen zoals dat met Elia ook lukte bij jullie buren en dat hij de sterren van de hemel gaat spelen.

Goed stuk. 4 sterren voor het stuk, een 5e voor het onder de aandacht brengen van een club die niet vaak besproken wordt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Heracles Almelo

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. LimbombeAanvaller121
M. BrouwerKeeper140
M. SankohAanvaller114
A. NankishiAanvaller93
L. WehmeyerAanvaller60
N. BakboordVerdediger100
S. BultmanVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren