Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer van David Neres maakt Ajax-selectie bijna compleet

Laatste update:

David Neres heeft zich dinsdag voor het eerst weer op de training van Ajax laten zien, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De aanvaller kreeg langer vakantie vanwege zijn deelname aan de Copa América, maar heeft zich nu weer aangesloten bij zijn ploeggenoten. De eerste Eredivisie-wedstrijd, zaterdag tegen Vitesse, lijkt echter wel te vroeg te komen voor de aanvaller.

Neres mocht na afloop van het door Brazilië gewonnen landentoernooi drie weken op vakantie en miste daardoor onder meer een aantal oefenwedstrijden en de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Nicolás Tagliafico, namens Argentinië eveneens actief op de Copa, sloot zich eerder weer aan bij de selectie en maakte maandag tegen Sivasspor zijn eerste minuten van de voorbereiding.

Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en André Onana waren met respectievelijk Marokko en Kameroen actief op de Afrika Cup en ook zij keerden onlangs terug op het trainingsveld. Onana stond zaterdag zelfs al in de basis tegen PSV, terwijl Ziyech als invaller binnen de lijnen kwam. Mazraoui deed maandag net als Tagliafico mee tijdens de in 1-1 geëindigde oefenwedstrijd tegen Sivasspor.

Met de terugkeer van Neres is de selectie van trainer Erik ten Hag nu bijna compleet. Alleen nieuwkomer Edson Álvarez staat nog niet op het trainingsveld. De van Club América overgenomen verdediger is momenteel in Mexico om wat formaliteiten omtrent zijn werkvergunning te regelen en zolang dat nog niet voor elkaar is, mag hij niet meetrainen met zijn nieuwe club.

Het is overigens niet uitgesloten dat Neres deze zomer nog bij Ajax vertrekt. Directeur voetbalzaken bevestigde onlangs al dat er belangstelling, van waarschijnlijk Atlético Madrid, is voor de dribbelaar: “Voor David is één club concreet, met een bod. Daar gaan we dan over praten, maar het is wel de bedoeling dat wij als Ajax leidend zijn”, liet hij twee weken geleden optekenen door Voetbal International.

Denk jij dat David Neres deze zomer nog gaat vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die weet hoelang het gaat duren met Alvarez? Red hij Paok?

30 juli 2019 om 12:41

Paok ben ik er nog niet gerust op moet ik zeggen. Hele stugge ploeg, waar je normaal gesproken de kansen niet aan een rijgt.

30 juli 2019 om 13:20

Het zijn natuurlijk geen koekenbakkers bij Paok, maar dit Ajax is het aan zijn stand verplicht om de volgende ronde te bereiken. Het heeft 54,7 miljoen (volgens Transfermarkt) uitgegeven aan transfers deze zomer en ondanks dat Ajax in De Ligt en De Jong zijn twee beste spelers is kwijtgeraakt, staat er een meer dan competitieve selectie klaar die de Champions League moet kunnen halen. Alle ploegen die je in deze fase tegenkomt zijn stug, dat geldt voor Paok, maar ook voor Basel. Ajax hoeft de kansen ook niet aaneen te rijgen, zo lang ze maar doorgaan. Al is het met minimaal verschil, en dat lijkt me toch iets wat tegen deze ploeg geen probleem mag zijn.

Het blijft natuurlijk voetbal en het kan altijd misgaan. Maar ik vind dat er wel heel negatief wordt gedaan over de kansen van Ajax. Paok is allesbehalve een wonderploeg, iets dat geïllustreerd wordt aan de hand van het feit dat Diego Biseswar er vorig seizoen basisspeler was.

30 juli 2019 om 13:35

Uiteraard monahoedje. Helemaal eens. Dus ook met je laatste alinea.. Het blijft voetbal.. Stel we zijn niet scherp, missen kansen en we krijgen gare goal tegen.. Maar nogmaals, eigenlijk geen excuses. Ajax moet deze paok gewoon oprollen. Thuis 4-0 hoppaa

30 juli 2019 om 12:50

Denk niet dat hij er tegen Paok al bij gaat zijn.

30 juli 2019 om 12:55

Dat denk ik niet. Paok is aankomende Dinsdag al. dus lijkt me sterk. Zelfs al is de vergunning vandaag rond. Dan moet hij nog terug vliegen en zou hij dus voor Paok maximaal 3 a 4 dagen in training zijn. Dan speel je nog niet. Gelukkig laat Schuurs tot nu toe een uitstekende indruk achter.

Hopelijk blijft hij in Amsterdam en kan hij dit seizoen een dragende kracht worden. Is altijd wat grillig geweest en heeft op de Copa weinig laten zien, maar heeft ons al bewezen over veel potentie te beschikken. Wordt niet door iedereen even veel gewaardeerd en lijkt een some een beetje een vreemde eend in de bijt, maar lijkt me ook een hele vrolijke gast en ik gun het hem enorm.

Hoe zit dat eigenlijk precies met geen werkvergunning en niet mogen meetrainen? Mij lijkt dat hij alleen een werkvergunning nodig heeft om een contract te kunnen ondertekenen? Als hij gewoon zijn voetbalschoenen aantrekt en op dat veld gaat staan hoeft dat toch geen problemen op te leveren? Want trainen lijkt mij geen officiële bezigheid, zoals een wedstrijd wel is. Of moet je echt een bepaalde licentie/contract hebben om mee te mogen trainen? Alleen zal die niet verzekerd zijn mocht er iets gebeuren. Maar ik heb er geen verstand en dus waarschijnlijk is dit te simpel gedacht en mag dit gewoon echt niet. Misschien iemand hier die er meer vanaf weet?

30 juli 2019 om 12:50

Trainen is ook werk in het geval van een voetballer he.

30 juli 2019 om 12:53

Ja dat snap ik, maar bij bijvoorbeeld een wedstrijd moet je echt op een wedstrijdformulier staan en lid zijn van de bond. Bij een training lijkt mij dit niet echt het geval? Daarom vraag ik mij af of je ook zonder contract zou mogen meetrainen. Je hebt genoeg spelers die geen contract hebben, maar hun conditie op peil houden bij hun oude club.

30 juli 2019 om 13:12

Kleinegeneraa7. Hij kan niet werken zonder werkvergunning. Een contract is totaal iets anders dan een werkvergunning. Daarnaast komen dan ook zaken om te hoek kijken als verzekeringen en dergelijke. Er zijn inderdaad genoeg spelers die hun conditie op peil houden bij hun oude club, maar dat zijn vaak spelers uit hetzelfde land als de club. Dan zijn zaken als werkvergunningen totaal irrelevant.

30 juli 2019 om 12:51

Het is aangegeven dat je zonder werkvergunning niet mag spelen en trainen. Dit omdat trainen ook Officeel onderdeel is van je werk(het voetballen).

30 juli 2019 om 16:37

Nee, meetrainen kan ook bij een club die niet je werkgever is. En dat mag iedereen (tijdelijk)

30 juli 2019 om 17:45

Dan heb je ook geen contract en kan je het dus moeilijk als werk zien. Je krijgt immers niet betaald voor wat je doet. Of moet een Mexicaan die naar de sportschool gaat als hij op vakantie is in Nederland ook een werkvergunning hebben?

30 juli 2019 om 12:52

In dit geval is Edson Alvarez in Mexico om alles te regelen, dus dat wordt dan een beetje lastig. Verder weet ik de regelgeving eromheen ook niet, maar wat Alvarez betreft is het op dit moment fysiek onmogelijk..

30 juli 2019 om 13:17

Tot hij zijn werkvergunning heeft is er officieel gezien nog geen contract getekend bij Ajax dus is hij niet in dienst, dan is het dus dat hij nog officieel onder contract staat bij America.
Pas als alles rond is dan koopt Ajax het contract af en zal het geld worden overgemaakt, eerder niet, dat lijkt me ook logisch omdat het een onzekere factor is de werkvergunning ookal is het zo duidelijk dat hij hem wel gaat krijgen.

Trainen wordt ook als werk gezien, een speler die niet speelt maar wel traint wordt ook gewoon betaald dus dan is het onderdeel van je arbeid.
Daarnaast ben je inderdaad niet verzekerd dus dan als hij zijn been breekt dan hoeft officieel gezien niemand er voor op te draaien en moet hij dat zelf maar oplossen.

Stel dat Ajax nu compleet is en er gaat niemand meer weg dan zou het gewoon kunnen zijn dat er voorlopig met Alvarez, Marin en Promes gewoon 43,5 miljoen aan aankopen op de bank gaat komen. Want op dit moment denk ik dat Schuurs, Ziyech en Tadic/Neres op hun posities zullen spelen:

Onana
Veltman Schuurs Martinez Tagliafico
Vd.Beek Blind Ziyech
Tadic Dolberg Neres

Bank:

Varela
Mazraoui Alvarez Magallan Dest
Gravenbergh Schone Marin
Labyad Huntelaar Promes

Met deze selectie gaat Ajax er misschien zelfs op vooruit ten opzichte van vorig seizoen hoe bizar dat ook klinkt. Van keeper tot verdediging, tot middenveld, tot aanval alles lijkt in balans te zijn en dan ook nog over een flink sterkere bank beschikken dan vorig seizoen.
En dan beschikt Ajax ook nog over talenten als Kotarski, Timber, Salah, Ekkelenkamp, De Wit, Lang, Timber, Traore, Brobbey, Danilo welke mogelijk ingezet zouden kunnen worden.

30 juli 2019 om 13:01

Ajax heeft op dit moment het veelvoudige van 43,5 miljoen op de bank, het maakt dus niet zoveel uit.

30 juli 2019 om 13:02

Ja, en? Aankopen zijn om je selectie te versterken, niet alleen je basis 11. De beste 11 spelen en incl. Europese- en bekerwedstrijden zal er voldoende ruimte zijn voor de nummers 12 t/m 17 om hun minuten ook te maken. Bovendien denk ik dat Marin 'gewoon' zal gaan spelen, Alvarez en Promes ook gewoon regelmatig.

30 juli 2019 om 13:07

Daarom zei ik ook voorlopig. Ik denk ook wel dat ze uiteindelijk toch veel aan spelen zullen toekomen. Ben ook erg benieuwd of Alvarez goed als rechtsback kan spelen. Zou wel heerlijk zijn als Ajax over zoveel goede spelers kan beschikken. Hopelijk gaat er dus niemand meer weg.

30 juli 2019 om 15:28

@dominique thiem ik denk dat veltman weg gaat en ik schat Alvarez hoger in dan nous en ik schat Marin ook hoger in dan dolberg ookal ben ik echt een enorme enorme fan van dolberg.

Ajax zal met een complete selectie misschien een kapitaal op de bank hebben zitten. Maar mochten we het niveau van vorig seizoen evenaren(of daar dichtbij komen) dan zal het programma ook wel druk zijn, nu hebben we gewoon een goed bezette selectie waarbij we met 50% invallers nog menig wedstrijd zonder moeite wint in de Ed.

In mijn opstelling hou ik rekening met het "sparen" van Ziyech, Blind, Tagliafico, Mazraoui, Dolberg, Tadic Neres, Promes en v/d Beek.dat zijn er 9. Laat 2/3 van die mannen nog meedoen(wat een verschil zal maken). dan spaar je 6/7 spelers die basiswaardig zijn, en moet je toch zonder al teveel moeite tegen de laagvliegers uit de ED kunnen winnen.

Onana
Veltman
Martinez
Schuurs
Dest
Merin
Gravenberch
Schone
Traore
KJH/ Brobbey
Lang

Lijkt mij de meest gewenste opstelling. Vooral de vervanger voor Frenkie zal moeilijk zijn. Je wilt iemand die technisch is, mee kan voetballen en toch ook verdedigen

Onana
Martinez
Schuurs
Blind
Tagliafico
Marin
Alvarez
vd Beek
Ziyech
Tadic
Neres
30 juli 2019 om 14:54

Martinez op rechtsback gaat niet gebeuren. Mazraoui, Veltman en Dest zijn op dit moment de eersten die in aanmerking komen voor die positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren