Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terry hard aangepakt: 'Wat hij heeft gedaan is zelfs illegaal'

Laatste update:
/

Everton-manager Roberto Martínez is niet blij met de uitlatingen van John Terry. De stopper van Chelsea stelde onlangs publiekelijk dat John Stones dé persoon is om hem in de toekomst te gaan vervangen. De Londenaren zitten achter de jonge Toffees-verdediger aan, maar stuiten vooralsnog op de onwil van de club uit Liverpool.

Everton wil Stones namelijk nog niet kwijt en maakte dat duidelijk door al twee keer een aanbieding van Chelsea te negeren. Dat uitgerekend de aanvoerder van the Blues zich met de zaak bemoeit, stoort Martínez dan ook enorm. "Dat was fout van hem. Het is zelfs illegaal; volgens de regels mag je niet openlijk op die manier commentaar leveren op een speler van een andere club."

De Spaanse oefenmeester stelt dat de verhoudingen tussen beide clubs zijn verstoord. "Dit is teleurstellend. We hebben een goede relatie met Chelsea. In het verleden hebben we zelfs onze grootste deal ooit (de transfer van Romelu Lukaku, red.) met die club gesloten. Iedereen weet dat die regels niet voor niets bestaan. Dit kan gewoon niet", besluit Martínez.

Ben jij het met Roberto Martínez eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is natuurlijk ook erg makkelijk om te zeggen en een reden natuurlijk om te zeggen , hij gaat niet weg.

Dit is invloed uitoefenen op een jonge jongen van 21. Natuurlijk is martinez hier boos om. Het is veels te direct verwoord door Terry. "Hij zou een mogelijke opvolger kunnnen zijn" is al veel minder sterk als uitspraak.

7 augustus 2015 om 10:08

Ach man waar gaat dit over? Hij zegt dat die jongen een goede vervanger van hem zou zijn.. So what? Die man moet niet zo janken hoor.

7 augustus 2015 om 12:18

En Terry zou het technisch gezien zelfs over de nationale ploeg hebben gehad, wqar Stones hwm zou kunnen gaan opvolgen...

7 augustus 2015 om 13:53

Hahah wat loop je nou weer een hoop troep te verkondigen man, toen Martinez precies hetzelfde deed omtrent Lukaku vorige zomer was het ineens wel prima?

Edit: *martinez.

7 augustus 2015 om 15:51

Toen lukaku het deed om lukaku? Duidelijk verhaal!

Naast het feit dat er al geboden is door Chelsea en dus serieus zijn, hoort Terry hier niks over te zeggen mbt de transfer als er tussen de clubs nog geen akkoord is! Dat heet simpelweg "tampering". Daar hoor je gewoon boven te staan.

7 augustus 2015 om 16:02

@neils1988

Een typfout maakt mij punt ineens niet onduidelijk, dus niet zo bij de hand doen graag. Zolang je de speler en/of zijn zaakwaarnemer niet direct benaderd doet Terry hier niets verkeerds want in dat interview was niet Stones maar zijn toekomst op de korte termijn het hoofdonderwerp in de vragen die werden gesteld i.v.m zijn leeftijd en de grote waarschijnlijkheid dat dit zijn laatste seizoen is bij Chelsea.

Tenzij er een officiele regel is die zegt dat het verboden is om je indirect uit te spreken over spelers van andere clubs heeft Terry hier, nogmaals, niks verkeerds gezegd, sterker nog dit komt wel vaker voor alleen heb je Martinez die dit hele gedoe heeft opgeblazen om dat hij nota bene (en begrijpeijk) zijn beste verdediger bij Everton wil houden.

Wat een huilie huilie verhaal.... komkommertijd zeker?

7 augustus 2015 om 09:42

Inderdaad, wat een gezeik weer..

7 augustus 2015 om 09:51

Mourinho moet die Martinez even op zijn plek zetten wat een jankerd zeg..

Vreemde regels hebben ze dan in Engeland.
Ik weet dat een club een speler die bij een andere club onder contract staat niet zonder toestemming van die laatste club mag benaderen, zolang de resterende contractduur nog langer dan een half jaar bedraagt.
Dat een speler of wie dan ook een regel overtreedt wanneer hij uitlatingen doet over een andere speler is mij onbekend.

Ik dacht hij weer echt iets had uitgevreten.. Maar goed, dit is toch niet zo ernstig lijkt me..

7 augustus 2015 om 09:47

Hij geeft een speler van Everton een compliment dat lijkt me inderdaad niet zo ernstig en zeker niet illegaal.

Er zijn zoveel spelers die iets te zeggen hebben over een transfer. Die martinez moet zich niet zo druk maken, waarschijnlijk wilde chelsea hem al hebben voor terry er iets van zei.

Levert Martinez nu geen commentaar op Terry, openlijk?

On: Vind Martinez nu wat kinderachtig worden hoor. Loopt alleen maar te huilen. Het is bekend dat Chelsea achter Stones aan zit. Dan is het logisch dat Terry hem als ideale opvolger ziet, want die zal best enige inspraak daarin hebben gehad.

7 augustus 2015 om 10:11

Hij is een coach.

7 augustus 2015 om 12:38

Is ook een medewerker van de club. Lis daarvan, onzin dat je niks over een andere speler mag zeggen, zeker in deze tijd. Hij moet zich niet zo aanstellen.

Naar mijn weten is het nou niet bepaald illegaal om te spreken over wie jij het beste jou ziet vervangen in de toekomst. (is het ook absoluut niet, dan neem je namelijk het vrijheid van spreken weg en dat is dan weer wel illegaal).
Het heeft heus wel te maken met het hengelen van deze jongen maar daar heb je namelijk ook je spelers van naam voor.
Het is een hele eer om genoemd te worden als mogelijk toekomstige vervanger van Mister Chelsea himself. Ook het enige Positieve aan die hele club nog.

Martinez moet niet zo huilen, hij moet maar eens gaan presteren. Vorig jaar niet eens top 10 gehaald. Everton moet gewoon, met deze selectie top 8 sowieso halen.

Stones zal een geweldige aankoop voor Chelsea zijn. Ik hoop erg dat hij komt.

7 augustus 2015 om 10:34

Als de regel effectief zo is, heeft hij natuurlijk gelijk. Al heb ik nog nooit over die regel gehoord...

7 augustus 2015 om 11:03

Er is wel zo'n regel. En het is geen Engelse regel zoals velen hier schijnen te denken, maar een Fifa regel. In het verleden zijn er zelfs clubs en spelers voor veroordeeld (ashley Cole en Chelsea schieten me bijvoorbeeld te binnen. In 2008 en 2009 heeft Man Utd ook een klacht neergelegd tegen Real Madrid voor het benaderen van Ronaldo.

Een club mag een speler op geen enkele manier benaderen, zonder dat de huidige club van die speler daar toestemming voor geeft. Wanneer het zoals hier, indirect en in de media, gebeurt is het natuurlijk moeilijk iets aan te doen. Ik denk niet dat er iets van zou komen mocht Everton officieel klacht neerleggen.

7 augustus 2015 om 11:22

Hartelijk bedankt voor dr uitleg. Wel bizar, het gebeurt vaak dat clubs zich rechtstreeks tot de speler/zaakwaarnemer richten en niet via de club gaan, vaak geven clubs dan aan dat ze dat niet appreciëren dat hun speler achter hun rug benaderd werd, maar ik heb nooit gelezen dat het illegaal is.
Ze ondernemen zelden actie, misschien omdat ze geen sterke zaak hebben, maar dit is toch echt schering en inslag geworden, vreemd dat het eigenlijk niet eens mag

7 augustus 2015 om 12:08

chelsea heeft 2 maal rechtstreeks met everton gesproken over een overname bedrag , dat geweigerd is door everton ...geheel volgens de regels !
er is zelfs nog geen rechtstreeks contact met stones geweest want dat zou tegen de regels zijn en dus strafbaar maar in de engelse pers is wel melding gemaakt van een telefoontje van stones naar cahill ( ploegmaat in het engelse nationale team ) om inlichtingen in te winnen over hoe cahill's transfer naar chelsea ging enkele jaren geleden en de woonfaciliteiten en over de gebruikelijke lonen bij chelsea.... hieruit kunnen we opmaken dat stones zelf wel interesse heeft maar zolang hij geen toestemming krijgt van everton om te praten , kan hij dus geen rechtstreeks contact maken.

je verwart die twee zaken blijkbaar.... chelsea mag en kan pas met stones praten idien er een akkoord is met everton maar niet eerder.

terry heeft enkel gezegd in een interview dat stones wel een carrière zoals terry zijn carriere op chelsea zou kunnen opbouwen en dus een grote toekomst tegemoet zou kunnen zien ...
wat daar mis mee is begrijp ik totaal niet .... rio ferdinand heeft deze week in de media net hetzelfde gezegd maar dat stones dan naar united moest gaan .....
toen hoorden we jankerd martinez niet ! vreemd.

7 augustus 2015 om 12:18

indien een club interesse heeft in een speler die nog onder contract staat bij een andere club dan moet de geïnteresseerde club contact opnemen met de club waar de speler een contract heeft en vragen of er een mogelijkheid is tot overname en een bod uitbrengen ...
er is tweemaal een bod uitgebracht op stones bij everton en deze zijn twee maal ontoereikend bevonden en dus geweigerd !
er is geen contact met stones geweest omdat dit tegen de regels is , dus heeft chelsea bij deze ook geen fout gemaakt .
indien everton alsnog akkoord gaat omtrent een transfer dan pas kan en mag chelsea met de speler praten over zijn loon en overgangs faciliteiten !

Dus als Kuyt nu in de media roept dat hij Kramer een goede aanwinst zou vinden, zou Martinez vinden dat hij daarvoor gestraft moet worden? Want Kramer is speler van ADO en daar mag je niet over praten? Vreemd.

7 augustus 2015 om 10:29

Dat zou in Engeland idd zo zijn ja........vreemd ja

7 augustus 2015 om 11:05

Heeft niks met Engeland te maken. Die 'tapping up' regel is een Fifa regel en geldt in principe dus overal.

Enkel is het zo dat hoe Terry het heeft gedaan (in de media een compliment geven) nooit sterk genoeg is om ervoor veroordeeld te worden. Mocht Terry nu bijvoorbeeld persoonlijk met Stones gesproken hebben over een mogelijke transfer tijdens een tripje met het Engels nationaal elftal of zo, dan heeft Everton wel een dikke kans om Chelsea aan te klagen. Maar dit lijkt me niks.

7 augustus 2015 om 14:40

@king_eric

Dat is het ook. Stones noch zijn zaakwaarnemer zijn vooralsnog nooit direct benaderd door JT, Mourinho of de club zelf. Er is alleen twee keer een bod uitgebracht op hem waar alleen Everton zelf betrokken bij was en niemand anders.

ik las de titel en ik dacht dat ie wat ergs had gedaan maar nee hoor. Hij heeft de waarheid verteld. Wat een schande die regel en Martinez is echt een jankerd

die martinez dat is toch een wener eerste klasse ...... veel mensen geven toch hun mening in de pers, over naar welke club een talent het beste zou gaan om zijn carrière verder te zetten en op te bouwen....

eerder deze week gaf rio ferdinand nog aan dat stones bij united moest tekenen .....toen hoorden we huilebak martinez niet hoor ....vreemd !

Wat is er mis mee dat Terry zegt dat Stones zijn gedoodverfde opvolger is? We weten allemaal dat Terry een hele goede verdediger is, dus dat kun je toch alleen maar als compliment opvatten? Daarnaast, heeft Terry nadrukkelijk Chelsea erbij genoemd? Anders kun je het namelijk ook nog opvatten als dat Terry Stones als opvolger van hem in het nationale elftal ziet en in dat geval maakt het niet uit dat Stones voor een andere club speelt.
Kortom: Niet mokken, Martinez!

Kan me de reactie van Martinez wel voorstellen. Terry probeert het hoofd van Stones op hol te brengen hetgeen totaal onnodig is. Weet niet of het ook daadwerkelijk illegaal is, maar het is niet netjes om dit zo naar buiten te brengen. Het is duidelijk dat Everton momenteel niet bereid is mee te werken en dat moet gerespecteerd worden.

Martinez is wel de laatste die er over moet gaan praten als je ziet hoe hij omging met de situatie re Lukaku vorig jaar, want toen was het ineens wel legaal en geoorloofd en kwamen de zogenaamde morele waarden ineens niet van pas zoals hij hier opnoemt? Zo ver ik weet is Everton alleen door de club Chelsea tot tweemaal toe benadered (butien bereik van Stones of zijn zaakwaarnemer) met een bod en hebben Terry en Mourinho zich alleen indirect over Stones uitgesproken in de media, iets wat wel vaker gebeurd en niets mis mee is tenzij er een regel is die het niet toestaat (waar ik overigens niet van weet noch ooit van heb gehoord).

Hier onder een paar citaten nog van onze vrienden in Merseyside vorige zomer toen de huurdeal van Lukaku bij Everton contractueel was afgelopen en nog steeds onder contract stond bij Chelsea:

- Roberto Martinez: "we are too close to Romelu to hope he has a poor tournament! We hope he has a really, really good World Cup ... and then decides to come to us."

- Leon Osman: "it would be good to have Romelu back. We know the quality he's got. There might be a bit more to do to get him back here but it would be great if he could come back in time to play in the game."

- Ian Atkins (hoofd transferbeleid Everton): "hopefully things can be sorted out, I think he's quite settled in his mind that he wants to come to Everton, and hopefully he'll be pulling on our blue shirt again next term."

Martinez moet zich niet zo kinderachtig opstellen, dat zag je Mourinho ook niet doen toen Everton concreet werd om Lukaku op definitieve basis over te nemen.

Volgens mij mag iedereen een mening hebben

Dus martinez moet gwn niet zeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren