Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ter Stegen creëert nieuwe editie van el Clásico met weergaloos optreden

Laatste update:

Barcelona speelt zondag om 20.00 uur de finale van de Supercopa tegen Real Madrid. De Catalanen volgden het voorbeeld van de aartsrivaal door de halve finale in Saudi-Arabië in de penaltyserie te winnen. Barça slaagde er tegen Real Betis ondanks treffers van Robert Lewandowski en Ansu Fati niet in om de Andalusiërs eerder al af te schudden (2-2 eindstand). In de strafschoppenserie won Barcelona dankzij twee reddingen van Marc-André ter Stegen en door zelf vier keer te scoren (2-4 na strafschoppen). De Duitser was ook in reguliere speeltijd al de uitblinker aan Barça-zijde met meerdere fenomenale reflexen.

Robert Lewandowski was weer beschikbaar, daar zijn schorsing voor drie wedstrijden alleen van toepassing is op de competitie. De Pool keerde direct terug in de spitspositie bij Barça, dat aantrad in een zo sterk mogelijke formatie. Frenkie de Jong bleef staan op het middenveld, terwijl Pedri terugschoof naar die linie vanuit de aanval, waar de jongeling tegen Atlético Madrid (0-1 winst) stond. Sergio Busquets werd kind van de rekening en moest het doen met een invalbeurt. Bij Real Betis was er een basisplaats voor de 39-jarige Claudio Bravo, die twee jaar bij Barça onder de lat stond.

In de eerste helft kregen de toeschouwers in het King Fahd International Stadium in Saudi-Arabië voldoende spektakel voorgeschoteld. Barcelona ging daarin het meest efficiënt om met de kansen. Pedri tikte binnen na een heerlijke gechipte voorzet van Raphinha, maar laatstgenoemde bleek enkele centimeters buitenspel te hebben gestaan bij het ontvangen van de bal: geen geldige treffer. Die werd vijf minuten voor rust alsnog op het scorebord gezet door Lewandowski. De spits kreeg een uitstekende breedtebal van Ousmane Dembélé en schoot aanvankelijk op het blok van Luiz Felipe. De rebound viel eveneens voor de voeten van Lewandowski, die de bal precies in de hoek wist te plaatsen: 1-0.

Barcelona werd in de eerste helft op de been gehouden door Ter Stegen, die zich onderscheidde met snelle reflexen. Zo had de Duitser een antwoord op een kopbal van heel dichtbij van Germán Pezzella uit een hoekschop. Ter Stegen tikte vervolgens vlak voor rust ook nog een hard schot van Luiz Henrique indrukwekkend uit de onderhoek. Direct na rust deed Barcelona voor het eerst weer van zich spreken. Lewandowski had een lage voorzet van Jordi Alba moeten afmaken, maar gleed de bal naast.

Barça besloot vervolgens achterover te gaan leunen in een poging de minimale voorsprong over de streep te trekken. Dat bleek geen succesvolle strategie, want Betis slaagde er na 77 minuten in om door de opgeworpen muur te breken. Luiz Henrique besloot na kappen en draaien in het strafschopgebied tot een balletje breed op Nabil Fekir, die de bal hard in de korte hoek jaste: 1-1. Lewandowski leek Barça slechts enkele minuten later alweer op voorsprong te zetten, maar opnieuw werd een doelpunt van de Catalanen afgekeurd wegens buitenspel.

Fati had in de slotfase van de reguliere speeltijd twee keer pech, maar driemeel bleeks scheepsrecht: in de derde minuut van de verlenging schoot de jonge linksbuiten prachtig raak uit een volley van achttien meter: 1-2. Snel daarna knokte Betis zich opnieuw terug. Loren Moron kreeg de bal dicht voor het doel vol op zich geschoten en werkte die ondanks druk van Ronald Araújo met een hakje schitterend binnen: 2-2. Voormalig PSV'er Andrés Guardado viel in minuut 86 in en pakte opvallend genoeg in minuut 112 en 119 een gele kaart: rood dus.

Een hakje van Fati kon Bravo niet verrassen, waardoor penalty's uitkomst moesten bieden. Barça bleef daarin foutloos met vier rake pogingen, afkomstig van Lewandowski, Franck Kessié, Fati en Pedri. Bij Betis scoorden Willian José en Moron, maar ging het vervolgens mis bij Juanmi en William Carvalho. Die laatste twee werden gepakt door Ter Stegen, die vervolgens aan alle kanten bejubeld werd door zijn ploeggenoten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Jongens wat heb ik mij weer zitten vergapen aan Pedri. Dat is zo’n zeldzaam goede voetballer. Hij was vandaag echt weer heer en meester en trekt het hele spel naar zich toe. Hij bepaalt het tempo, dartelt onder druk uit, strooit met passes en creëert de kansen. In beide doelpunten in de eerste helft had hij een belangrijk aandeel. Ook lijkt de combi van hem en Frenkie de Jong goed te werken, afwisselend als controleur. Ze hebben allebei de intelligentie om te snappen wat te doen als de ander iets doet. Zo lijken ze samen de erfenis van Busquets over te nemen en met hen lijkt die erfenis me in goede handen.

Tot het uur. Toen werd het minder bij Pedri maar toen werd het bij iedereen minder en werd de wedstrijd weer eens vakkundig uit handen gegeven. Nu zou ik Barcelona dat willen vergeven gezien het feit dat deze wedstrijd om debiele redenen in Qatar ofzo gespeeld werd maar het is ook de derde wedstrijd van de vier na het WK waarin Barcelona in een goede openingsfase verzuimt uit te lopen en het in het laatste half uur uit handen geeft en tegen Atletico hebben ze eigenlijk ook hun stinkende best gedaan voor een dergelijk verloop. Dat begint wel een kwalijk patroon te worden en moet echt beter wil je dit seizoen een prijs gaan pakken. Nu gaat het steeds net goed maar dat geluk blijf je niet houden.

Verder ben ik benieuwd wat er is gebeurd met Eric Garcia en Balde. Dat waren vaste krachten voor het WK en nu komen ze totaal niet meer in de plannen voor terwijl ze daarvoor in ieder geval niet zo ondermaats presteerden dat ze nu helemaal genegeerd dienen te worden. Ik ben benieuwd wat daar aan de hand is. Ik kan me niet voorstellen dat Sergi Roberto en Marcos Alonso hoger in de pikorde staan op basis van hun kwaliteiten.

Ik heb ook erg genoten van het verhaal van Youri Mulder over Dembélé’s dominante oog. Dat klonk mij erg plausibel en verklaart waarom buitenspelers (toch vrij vaak) aan een kant veel beter presteren dan aan de andere. Dit soort diepgang hoor ik graag in analyses en voegen voor mij veel meer toe dan een Van der Vaart die nu alleen maar zou hebben gezegd dat iemand kut speelde. Hiermee voegt zo’n analyse in de rust echt iets toe aan de uitzending en laat ik het geluid bij Youri Mulder graag 15 minuutjes aanstaan.

12 januari 2023 om 22:56

Goed verhaal. Sinds Ter Stegen weer een volle bos haar heeft keept die als een gek.

12 januari 2023 om 23:03

Klopt. Die speelt echt een uitstekend seizoen en is een belangrijke reden dat de defensie van Barca weinig tegen krijgt. Zoals hij de jaren hiervoor ook een belangrijke reden was dat die tegengoals juist wel vielen. Fijn voor Barca dat hij het weer goed doet.

12 januari 2023 om 22:57

We krijgen weer een EL Clasico als finale en gaan op bezoek bij Ronaldo

Wedstrijd was verder niet hoogstaand. Betis heeft gevochten en kwam steeds terug. Barca vond ik heel wisselvallig en bij vlagen slecht. Geven te makkelijk goals weg. Dat moeten ze echt gaan veranderen. Vooral in de tweede helft zakken ze ver terug. Nu komen ze goed weg.

Lewandgoalski weer op dreef. Heerlijk goal ook van Fati. Op naar Saudi-Arabie voor de finale!

12 januari 2023 om 23:07



Ja dat terugzakken hoeft niet perse een slecht iets te zijn en duidt erop dat Xavi een moderne ploeg wil maken van dit Barca. In het huidige voetbal kun je niet meer iedere wedstrijd 90 minuten domineren en alleen maar aanvallen. Ook City speelt in de Champions League wel eens vanuit een 'low-block' en wordt in de Premier League wel eens terug gedrongen. Het is belangrijk dat je dan goed staat. Alleen, als Barcelona zo wedstrijden uit wil spelen, is het wel van belang dat je dat kan. Nu krijgen ze iedere keer een doelpunt om de oren omdat de organisatie niet goed genoeg staat en dan heb je ook meteen helemaal niets meer aan deze speelstijl. Daar moet dus echt in verbeterd worden.

12 januari 2023 om 23:19

Goed punt. Dat ben ik met je eens. Ik maak mij vooral zorgen om jouw laatste stuk. Tegenstanders krijgen te veel ruimte en zoals je ziet vandaag, twee goals tegen. Eerder tegen Atletico ging het ook bijna mis op het einde.

Ze moeten goede afspraken met elkaar maken en in positie blijven. Niet te veel achteruit lopen, want ploegen als Barca kunnen niet zoals Italiaanse ploegen puur leunen op de verdediging.

Maar ik ben heel blij hoe het er dit seizoen tot dusver gaat. Resultaten worden behaald en in Laliga bovenaan. Nog wat dingen verbeteren en dan zie ik Barca echt wel kampioen worden.

12 januari 2023 om 23:52

Inderdaad, dat moet beter. Misschien volgend seizoen Simeone als assistent van Xavi zodat hij een stukje defensieve discipline kan bijbrengen? Zou wat zijn.

13 januari 2023 om 02:47

Simeone assistent bij Barcelona, hahahaha. Dat zou inderdaad 'wat zijn', totaal gestoord namelijk.

13 januari 2023 om 09:46

@bongiorno

Hij zegt het met een knipoog hoor, niemand die dit serieus meent.

12 januari 2023 om 22:57

Qatar?

12 januari 2023 om 23:01

Het is Saudi-Arabie zie ik Marc 433 hierboven zeggen. Achja, daarom stond mijn 'ofzo' erbij. Foutje van mijn kant maar het doet niet af aan mijn punt.

13 januari 2023 om 03:14

1 pot nat. Allebei in de zandbak. Regelrechte schande dat ze daar voetballen. Deze wedstrijd hoort gewoon in Spanje te worden gespeeld.
Dit is 1 van de redenen dat het geld deze sport helemaal kapot maakt.

12 januari 2023 om 23:30

Klopt niet dat Balde niet in plannen voorkomt. Stond in de basis tegen atletico en viel in tegen espanol. Van Eric klopt wel. Heeft ook niet gespeeld op WK dus geen wedstrijdritme. Denk dat hij in de copa del rey wel een kans zal krijgen.

12 januari 2023 om 23:50

Klopt, Balde speelt nog wel iets maar als je kijkt naar de algehele tendens lijkt hij wel te zijn gedaald in de pikorde terwijl hij echt goed speelde in de minuten die hij maakte en Alba en Alonso hebben nu niet dusdanig indruk gemaakt dat het logisch is om te schuiven. Ook Eric Garcia was niet zo slecht dat het logisch is om hem nu helemaal links te laten liggen. Ik vraag me dus nog steeds af wat er precies speelt. Als het binnen de groep maar duidelijk en verklaarbaar is.

13 januari 2023 om 02:07

Riqui8. Ik vond het ook al raar dat hij volgens mij 0 (of in ieder geval heel weinig) minuten kreeg op het WK. Niet dat ik hem basiswaardig vind (zowel voor Spanje als voor Barca), maar dacht dat hij het favorietje was van Enrique. Speelde nagenoeg alles bij de nationale ploeg tot het WK. Ook bij Barca aardig vaak gespeeld. Misschien vinden ze hem toch niet goed genoeg of speelt er iets binnen de groep (minder waarschijnlijk).

13 januari 2023 om 09:47

@riqui8

Ik begrijp perfect waarom Eric Garcia niet in de plannen voorkomt. Niet gespeeld op het WK en zijn vorm is de laatste tijd ook niet meer zoals in het begin van dit seizoen toen die met Christensen een uitstekend duo vormde. Echter speelt Christensen zo goed (beter dan Garcia) dat hij en Araujo op dit moment het centrale duo vormen. Als we een degelijke rechtsback hadden was Garcia zelfs 4e keus na Kounde, Araujo en Christensen.

13 januari 2023 om 10:19



Barcelona speelt leuk en bij vlagen goed positiespel. Maar ik vind het allemaal veel te vrijblijvend. Het oogt een beetje als het Barcelona uit 2011/12 (laatste seizoen Pep). Puur balbezit om het balbezit in een i.m.o. veel te laag tempo. Van de vleugels zie ik veel te weinig diepgang zonder bal. De enige keer dat Fati dat deed werd hij door Pedri meteen vrij voor de keeper gezet. Middenvelders worden vaak verweten geen steek/dieptepasses te geven, maar als je ook niemand hebt die zonder bal de loopacties maakt is het zinloos.

Op papier heeft Barca een aardige defensie maar ik vind ze als team verdedigend gewoon zwak (ondanks lage doelpuntenaantal in de competitie). Elke potentiele aanval van de tegenstander zorgt vrijwel altijd voor hachelijke momenten of direct doelgevaar. Het in de kiem smoren van aanvallen zie ik nauwelijks. Ter Stegen keept een topseizoen en Araujo is een wereldtopper. De rechtsback positie is zwaar onderbezet (zelfs Koundã© vind ik daar matig, die moet gewoon centraal spelen). Linksback Baldã© heeft enorme potentie. Aan de bal goed, heeft ook diepgang en snelheid. Maar verdedigend nog ontzettend veel stappen te maken. Christensen vind ik een goede back-up. Maar Eric Garcia, Sergi Roberto en Bellerã­n is middelmaat. Je moet minimaal 2 CV's van topniveau hebben. En de backs al helemaal.

Een landstitel dit seizoen (en evt Supercopa) zou echt bonus zijn. Je hebt geluk dat Real ook nog niet draait, daar moet met name in la Liga van profiteren. Maar ook dat zie ik helaas niet gebeuren. Thuis gelijkspelen tegen Espanyol terwijl je nu 5 punten los had kunnen zijn..

13 januari 2023 om 14:55

Helemaal mee eens, er zijn aanknopingspunten in dit Barca maar het moet echt nog beter. Centrale verdedigers halen lijkt me voorlopig alleen even geen prioriteit. Met Araujo en Kounde heb je twee toppers en Christensen zit tegen dat niveau aan. Eric Garcia is ook een prima speler. (nog) niet top maar als vierde man echt niet verschrikkelijk.

Een rechtsback lijkt me de absolute prioriteit voor komende zomer. Zoals je zegt, Kounde presteert daar ook niet optimaal en de rest is pure middelmaat. Met de aanvallende intenties van Alba en met name Balde, zou ik voor een rechtsback gaan die wat behoudener kan spelen en als het ware een derde centrale verdediger vormt in balbezit. het probleem is alleen dat ik geen droomkandidaat zie.

Je zou voor Timber (ajax) kunnen gaan maar die lijkt veel op Kounde en is het beste vanuit het centrum. Hetzelfde gaat een beetje op voor Simakan (leipzig). Juan Foyth (villarreal) en Diogo Dalot (manchester United) maken dit seizoen indruk maar hebben hiervoor toch ook vaak genoeg gestruggled. Je zou met hen niet meteen die gegarandeerde wereldtopper halen die je nu nodig hebt. Tot slot zou Arnau Martinez van Girona er eentje kunnen zijn voor de toekomst maar ook daarvan weet je niet wat je er nu meteen aan hebt. Lastige kwestie.

Tot slot zou ik me in de zomer ook richten op een middenvelder die de plek van Busquets in de selectie over kan nemen. Het hoeft niet perse een controleur te zijn want met Frenkie en Nico zou die positie in principe dubbel bezet kunnen zijn. Een tien/acht met veel ervaring, heeft de selectie misschien harder nodig tegen die tijd.

13 januari 2023 om 16:06



Ik zie Vanderson van Monaco graag komen (rechtsback).
Een 10/8 met veel ervaring? De eerste naam die bij mij te binnen schiet is Parejo maar dat is dan uiteindelijk ook toch veel meer een controleur dan een 10 of 8. Sergio Canales? Speelde een tijdje echt geweldig bij Betis en Spanje. Ik vind Aguissa van Napoli ook een interessante speler. Kessiã© is in ieder geval 3x niks gebleken.

Dure optie: Barella. Wellicht Gundogan? Zal uiteindelijk minder gaan spelen bij City vermoed ik en wellicht dat hij nog een stap wil maken naar een andere competitie.

Overigens vind ik Barca met rode broeken en kousen veel mooier om te zien. Krijg er 2005/2006 en 2010/2011 vibes van. 2015/2016 ook alleen toen waren die horizontale strepen een doorn in het oog en blauwe kousen, enkel rood broekje.

14 januari 2023 om 15:35

Vanderson zet ik in de categorie Foyth en Dalot. Prima als hij komt, maar het is ook geen absolute droomversterking. Als die 8/10 lijkt uiteindelijk Bernardo Silva me de ideale kandidaat. Over droomversterkingen gesproken. Parejo en in mindere mate Canales moet je niet meer aan beginnen denk ik. Met Anguissa loop je denk ik hetzelfde risico als met Kessie (goed in dit team maar bij Barca is het toch net anders) en hij gaat veel kosten na een Scudetto.

Ik sluit me wel bij je aan betreft die broekjes, dit was lekker om naar te kijken.

Zeer matig Barca superieure ter stegen kort samengevat

12 januari 2023 om 23:45

Ik denk niet dat ik veel slechtere samenvattingen heb gezien in m'n leven

Een veel leukere pot dan gisteren. Betis toch een top wedstrijd gespeeld. Jammer dat Bravo zo zwak is, met een betere doelman waren ze vandaag door denk ik.

Op naar zondag! Barcelona is te pakken al acht ik ze wel favoriet.

12 januari 2023 om 22:59

Barca favoriet ja? Ik heb even niet alle wedstrijden van Real gezien sinds het WK maar ik vind Barca echt matig de laatste weken. Veel goede voetballers maar heel weinig kwaliteiten om een wedstrijd te winnen. Ik acht ze niet bepaald favoriet of jij moet weten van een crisis bij Real die ik even mis.

12 januari 2023 om 23:01

Ben ik niet mee eens. Barcelona is idd niet geweldig de afgelopen weken, maar winnen hun potjes over het algemeen wel. Real struggelt net wat meer.

12 januari 2023 om 23:02

Real Madrid is echt inspiratieloos. Vinicius, Modric, Valverde, Mendy allen zijn uitvorm. Real Madrid kampt ook met blessures. Tchouameni en Alaba doen sowieso niet mee.. Vazquez is ook 6 weken out na gisteren.

Tel erbij dat Real Madrid matig is sinds november 2022 en het eigenlijk niet op verbeterd. Nee voor mij is Barcelona duidelijk, al acht ik ons niet kansloos omdat Real Madrid vaak tegen clubs met veel ruimte beter speelt. Laten we ook niet vergeten dat een finale Real Madrid vaak opstaat.

Ik ben benieuwd!

12 januari 2023 om 23:16

Oke, leuk. Als ik ons zo hoor gaan ze allebei niet winnen. Lahoz dan maar op deze wedstrijd zetten voor een beetje spektakel? Nee, jokes aside, dankjewel voor je reactie. Nu ben beter voorbereid en weet ik wat ik zondag kan verwachten. Moge de beste winnen!

13 januari 2023 om 09:49

@CMG-

Leuk verhaal en kan het met je vinden hoor, alleen weet Real toch altijd op te staan bij zo'n Clasico met inzet. Wel goed dat Tchouaméni niet meedoet(voor Barça toch) want die was top de vorige Clasico.

Verder is het toch altijd opletten op Vinicius, zo verloren we vorig jaar de Supercup halve finale tegen Real.

12 januari 2023 om 23:00

Betis begon echt wel enorm zwak aan de wedstrijd. Herpakte zich daarna wel goed. Maar Barcelona zakt wel vaker weg in de tweede helft, zeker als het resultaat 'nog spannend' is. Voor zondag inderdaad moeilijk te voorspellen. Beiden hebben een fantastische doelman, normaliter een fantastische spits (als was Lewa vandaag onscherp en Benz al een tijdje) en dan een onvoorspelbare winger (waarbij Dembele dit seizoen veel regelmatiger is dan Vini). De verdediging van Barcelona is wel stabieler. Real is tegenwoordig bij elke kans een kruisje maken. Verwacht veel van Valverde die in de omschakeling tegen Barcelona zijn kracht goed kan gebruiken. Hoop vooral dat er geen blessures meer bijkomen.

Jammer dat die nep club heeft gewonnen.

12 januari 2023 om 23:00

Jammer dat jij ooit ter aarde bent gekomen. En nou opflikkeren

12 januari 2023 om 23:18

Wie? Piemonte?

Duidelijk dat Barcelona matig uit het WK is gekomen. Kunnen alleen maar 30 minuten goed spelen daarna de wedstrijd volledig uit handen geven. Ze hebben alleen het geluk dat ook Madrid slecht uit het WK is gekomen. Xavi en zijn amateuristische wissels helpen daar ook niet bij. Lewandowski lijkt nog roestig, ondanks zijn goal.

Enige echte pluspunt vanavond is de goal van Ansu Fati. Als hij weer zijn niveau weet te halen zou echt geweldig zijn.

12 januari 2023 om 23:08

Snap echt niet wat die Alonso daar doet. Balde heb je nog achter de hand.

13 januari 2023 om 20:31

Het was ook de ploeg met de meeste wk-spelers en de meeste stonden ook nog in de basis.

Betis kwam steeds goed terug maar het was niet genoeg. Ter Stegen red barca best vaak. Nou heb je toch een top match. Denk wel dat het voor barca echt een CL finale gaat zijn. Zo van kunnen even een statement maken. 🙈 Oh en genoten van die Henrique, heerlijke spelertje!

12 januari 2023 om 23:10

Ja idd tegen oppermachtig Real aantreden in Saudie Arabië.. Sommige Realfans lijken met de dag gekker te worden hier? Voor Barca is die finale net als voor Real, je wil hem winnen, vast een nare na smaak als je hem verliest maar verder boeit et niet. Niks meer, niks minder.

12 januari 2023 om 23:19

Leuk hoor maar wees gewoon eerlijk. Zie alleen hoe Raphinha reageerde voor een oefenduel pre season in de VS! Of zie hoe er gejuicht werd na die ene 0-4 toen. Alsof er een kampioenschap was gewonnen en dan Pique brullen we are back. Yeah right!

12 januari 2023 om 23:21

Kinderachtige sneer met oog op de misgelopen CL, maar geeft ook allemaal niet. Hopen op een leuke pot zondag met weer een uitblinkende Pedri. Dan moet het wel goedkomen.

12 januari 2023 om 23:23

Als je 0-4 in Bernabeu de Clasico wint, de grootste uitslag in 10 jaar tijd, moet je natuurlijk huilen van verdriet en zonder te juichen meteen naar de kleedkamer gaan. Alleen Pique met zijn domme gepraat is niet best, maar je ergert je aan een Raphinha die juicht na een belangrijke overwinning?🤣🤣

13 januari 2023 om 00:10

Welke statement moet Barca maken en naar wie eigenlijk? Ze staan eerste? En beide clubs spelen niet echt een geweldig seizoen. Daarnaast zat Barca destijds in een hele andere fase dan nu toch? Toen ging het onder Koeman heel slecht en Xavi schudde iedereen wakker en werd er in Madrid gewonnen met 0-4 in de competitie.

Xavi heeft vandaag wel zijn best gedaan op Barca uit te schakelen, maar ze zijn toch door.
Nu de finale tegen Real, beide ploegen zijn niet zo goed bezig, toch Real lichtjes favoriet denk ik.

12 januari 2023 om 22:59

Real is de koning van finales winnen. Dus zondag gaan ze Barca een pak slaag geven.

13 januari 2023 om 00:58

Classico blijft een wedstrijd op zich. Soms stijgt de een boven de ander uit.

El Classico in Riyad. Mooie affiche op een mooie locatie. Verwacht een boeiende wedstrijd met een nipte overwinning van Real Madrid.

12 januari 2023 om 23:00

Vind stadion niet mooi. Publiek zit zo ver weg. Als hier een WK finale gespeeld moet worden....

12 januari 2023 om 23:08

Daar woont Ronaldo toch?

Spelen we nu de Spaanse finale in Saudi-Arabie??? Het moet niet veel gekker worden

12 januari 2023 om 22:57

Alles voor het geld hé. Maar Riyad is wel een prachtige stad.

12 januari 2023 om 23:20

Ja maar je ontneemt toch gwn xe fans om lekker naar een match tegen barca of real te gaan kijken. Ik vind het triest persoonlijk

12 januari 2023 om 23:10

Het gaat allemaal om de knaken he.. Zo cup moet toch in spanje gespeeld worden.. Zelf hebben ze slecht niveau . Halen ze de supercup daarheen.

Barca in betere vorm dan in de vorige Classico. Ter stegen keept beter met een mooie kapsel. Kessie weg gooien. Pedri weergaloos zoals altijd.

12 januari 2023 om 23:25

Alonso ook weggooien. Baldé in alles beter, kan me niet schelen wat voor tegenargumenten er ook op mijn comment zullen komen. Ze noemen hem niet voor niks ‘Alonslow’.

13 januari 2023 om 00:59

Mee eens. Meteen weg doen die alonslow

13 januari 2023 om 09:50

@shiraz

Volledig mee eens hoor, hoe slap die ook weer staat te verdedigen op Luiz Henrique bij dat tweede doelpunt.....

Xavi is dronken. Haalt ie Dembele en Frenkie eraf. Hahahaha

En wat een redding van Ter Stegen! Maar niet alleen het haar maar ook sterk in de penaltyreeks.

Marc-Andre Hair Stegen.


12 januari 2023 om 23:00

Barcelona zogenaamd beter dan Betis toch? Zie hier: Barcelona moest tot het gaan om die finale te halen. En dan noem jij anderen clown.

12 januari 2023 om 23:03

Eerste helft was Barca gewoon beter hahaha. Je kan proberen tot je ons weegt, maar verandert dat feit niet.

13 januari 2023 om 18:15

Barca was absoluut niet beter in die 1e helft. Betis had meer gevaarlijke kansen. Of is beter volgens jou omdat ze zoveel balbezit hadden? Het typische Ajax/barcelona gelul.

13 januari 2023 om 07:22

Las dat Ousmane en Frenkie zich ongemakkelijk voelde of pijntjes hadden vandaar dat ze gewisseld werden.

Wat kan ik mij toch irriteren aan die fati, veel te lachoniek kan echt niet op dit niveau.

12 januari 2023 om 23:02

Je hebt Ferran verkeerd getypt.

12 januari 2023 om 23:04

Hahah wat loop jij allemaal te lullen joh. Speelde veel beter dan raphinha en ferran torres & dan zit jij je ergeren aan fati. Ik begin dan mijn twijfels te krijgen of je de match wel gekeken hebt.

12 januari 2023 om 23:12

Toch maakt hij een prachtige goal. Speelde beter dan Raphinha en Ferran.

12 januari 2023 om 23:27

Hij viel juist heel goed in.

12 januari 2023 om 23:35

Fati deed het gewoon goed. Wel doodzonde van z'n blessure. Hoop dat hij ooit nog zo klinische wordt als voor de blessure want toen hij was hij echt gevaarlijk voor het doel.

Heeft nu toch wat meer pogingen nodig om tot scoren te komen. Wel zeer mooie volley.

Ik ach Barcelona net wat beter en meer favoriet voor de eindwinst. Steken in een wat betere vorm dan Real op basis van de afgelopen weken.

Leuk een Clasico als finale! Vorige wedstrijd in de Super Copa was een ware spektakelstuk. Ik vond Betis wel wat beter vandaag en ook hier een briljante keeper gezien met Ter Stegen. Bij de penaltyreeks had ik al verwacht dat die opa Bravo geen pingel ging stoppen.

Heb ik een paar wedstrijden gemist? Lewandowski was terug na zijn schorsing van 3 wedstrijden???
On topic , ik zie Barcelona toch iets meer favoriet dan Real, de conditie is niet te vergelijken met de vorige clasico.

12 januari 2023 om 23:23

Fout van VZ. Lewa is nog steeds geschorst voor La Liga (pas 1 wedstrijd gemist) evenals Ferran. Maar in supercopa mogen ze spelen.

12 januari 2023 om 23:24

Is 3 wedstrijden geschorst in La Liga (dus naast Atletico nog tegen Getafe en Girona). Tijdens de Supercopa is hij wel speelgerechtigd.

12 januari 2023 om 23:25

Dit is supercopa slimmie.

13 januari 2023 om 17:52

@Origami Dat weet ik ook wel slimme. Ik reageerde op de fout van VZ, die deden alsof Lewa terug was na 3 wedstrijden schorsing, terwijl hij er nog 2 van moet uitzitten.Uiteraard in La Liga. Begrijpend lezen eh.

13 januari 2023 om 23:51

Begrijpend lezen? Waar in je comment wordt duidelijk dat het hier om een fout in het artikel gaat. Niet raaskallen he slimmie.

Schande dat deze wedstrijd niet in Spanje werd gespeeld.

Ter stegen houd hem tegennnnn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren