Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Rouwelaar doet NAC opmerkelijk voorstel: club gaat akkoord

Laatste update:
/

Jelle ten Rouwelaar heeft bij NAC Breda het voorstel neergelegd om zijn salaris te verlagen. De club is akkoord gegaan met dat verzoek en zal de doelman het komende seizoen dus tegen een lagere vergoeding op de loonlijst hebben staan. NAC communiceert die ontwikkeling vrijdagochtend zelf via de officiële kanalen.

De 34-jarige Ten Rouwelaar komt al sinds 2007 uit voor NAC en miste de laatste zeven seizoenen niet één competitiewedstrijd bij de Parel van het Zuiden. Hij is een echte clubicoon geworden voor NAC, maar verdiende er tot vorig seizoen ook goed en dat terwijl de begroting nu omlaag is gegaan. Ten Rouwelaar vroeg daarom een speciaal gesprek aan bij de club.

“Tijdens deze gesprekken heeft Ten Rouwelaar aangegeven de club te willen helpen door zijn contract, dat vorig jaar werd verlengd tot medio 2017, te herstructureren. Hierdoor levert de recordgoalie aankomend seizoen een deel van zijn salaris in”, communiceert NAC. Hij zegt zelf dat iedereen weet dat hij een echte NAC-man is. “Het wel en wee van de club gaat mij aan het hart. Ik doe daarom wat mijn gevoel mij zegt en hoop dat de club hierbij gebaat is. Promotie is dit seizoen het allerbelangrijkste.”

Jelle ten Rouwelaar blijft tot zijn pensioen bij NAC

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel een mooie actie van een echte clubman.

10 juli 2015 om 08:43

Herstructureren is wat anders dan kwijtschelden. Ten Rouwelaar krijgt dit jaar minder maar dit bedrag wordt op termijn gewoon volledig betaald...

10 juli 2015 om 10:42

Waar staat dat? Heb je daar ook een bron van? Ik geloof dat namelijk niet. Eventueel een grote bonus als ze kampioen worden, maar ik denk dat hij echt een deel inlevert als ze niet promoveren.

Klasse actie btw!

10 juli 2015 om 11:25

Waarom zou NAC een grote bonus uitkeren? Die zijn gewoon eind maart al kampioen natuurlijk.

10 juli 2015 om 13:07

Mag ook wel want hij heeft NAC veel
punten gekost vorig jaar.

11 juli 2015 om 09:33

Deze man is grotendeels verantwoordelijk voor degradatie.
Beter een andere keeper.

mooi gebaar van ten rouwelaar

10 juli 2015 om 12:20

Dit is een aanname, dat werkelijk nergens op is gebaseerd. Of heeft dhr. Ten Rouwelaar je dit in een persoonlijk gesprek verteld.

Het zou kunnen dat zolang NAC Jupiler speelt, hij een lager salaris ontvangt. Maar terug in de eredivisie hij weer terug is op zijn huidige salaris. (maar dit is een aanname aan mijn kant.)
Daarnaast hoeft hij dit gewoon niet te doen, NAC heeft dit contract ondertekend. Het lijkt bijna alsof Jelle hier een boosdoener is, terwijl me meeste personen niet zullen weigeren als ze ergens de mogelijkheid krijgen meer te verdienen bij hun werkgever. Je bent niet voor eeuwig een voetballer

10 juli 2015 om 12:28

Ach, dan blijft het nog een mooi gebaar. Het salaris van Schreuder is ook wel gelekt, heeft ook geen dubbeltje ingeleverd zover ik weet dus.

Heel erg netjes van Ten Rouwelaar. Gedacht in het belang van de club. Dat zie je niet vaak.

10 juli 2015 om 08:21

je moet goed lezen, ik maak namelijk uit de tekst op dat jelle zijn contract geherstructureerd is, niet dat hij een deel van zijn inkomsten niet gaat krijgen

dit doet me denken aan bv een makaay bij feyenoord, die ging zijn laatste seizoen ook minder verdienen, maar kreeg na zijn contract als voetballer een contract als jeugdtrainer waarin het ''gemiste'' salaris gecompenseerd werd, want het geld dat hij kreeg als jeugdtrainer was vele malen hoger dan feyenoord aan jeugdtrainers betaald

dus het zou me niets verbazen als nac en jelle ook zulke afspraken gemaakt hebben, of bv een zeer hoge kampioen/promotiebonus of een langer contract met een lager jaarsalaris maar door de verlengde duur zelfde inkomsten oid

10 juli 2015 om 08:43

"Hierdoor levert de recordgoalie en gedeelte van zijn salaris in".
Ik lees het wel. Daarnaast zijn het bij de club ook geen idioten. Ze zullen toch ook wel het een en ander van een contract weten.

10 juli 2015 om 09:24

er staat toch echt dat hij ingeleverd heeft hoor

10 juli 2015 om 09:31

ramonfcu,

dat hij aankomend seizoen inlevert, maar de club geeft aan dat het om een herstructurering gaat, dat betekent in de breedste zin van het woord andere voorwaarden

dat kan dus ook betekenen dat het geld dat dit seizoen minder betaald wordt op een later moment betaald wordt

ook dat is gunstig voor nac, maar veel mensen trekken overhaaste conclusies en doen nu net alsof jelle afziet van salaris terwijl dat niet uit de tekst is af te leiden

10 juli 2015 om 11:38

Reeel, dat is veel te ver gezocht? Hij levert gewoon een deel van zijn salaris in. Met aankomend seizoen bedoelt hij met aanvang van komend seizoen. Ik kan er niet echt bij komen hoe je hier uit haalt dat nac dit later nog moet uitbetalen.

Gevoelsmens. Enorm betrokken bij diverse goede doelen en de club. Hopelijk pakt ie weer zijn oude vorm en was vorig seizoen een groot incident. Toen heeft Jelle 10 punten gekost terwijl hij in zijn andere seizoenen minstens 10 punten pakte.

10 juli 2015 om 08:13

Maar niet bij het belangrijkste doel

10 juli 2015 om 08:15

Vorig seizoen wellicht niet, maar de seizoenen daarvoor was Jelle voor NAC een uitstekende keeper die juist punten pakte. Met als beloning een trip met het Nederlands elftal. Dat was in die periode niet eens onverdiend. Met deze actie maakt Jelle een goed gebaar. Een gebaar dat hij in de maatschappij vaker maakt. Dan kan de rest van Nederland Jelle weliswaar uitlachen en belachelijk maken, maar ik verwacht niet dat René van der Gijp salaris inlevert als de kijkcijfers minder gaan worden.

Nu ook nog eens een keer een bal tegenhouden. Dan is het perfect!

Rare poll, want ik denk niet dat een andere club op Ten Rouwelaar zit te wachten na wat hij afgelopen seizoen heeft laten zien.

Hij miste niet 1 wedstrijd? Dat is toch onzin? Babos heeft sowieso 1 wedstrijd gekeept?

10 juli 2015 om 08:11

Welke dan?

10 juli 2015 om 08:22

Babos heeft sinds zijn terugkeer naar NAC twee seizoenen geleden geen minuut in het eerste gespeeld.

10 juli 2015 om 08:28

O dan heb ik het mis. Ik dacht dat Maaskant Babos 1 wedstrijd had laten keepen.

10 juli 2015 om 09:18

Misschien in de beker?

Mooi gebaar van deze clubman. Heeft NAC aardig wat punten gekost afgelopen seizoen maar heb er vertrouwen in dat hij ze ook weer naar de Eredivisie kan leiden. Goed dat hij dit dan tegen een lager salaris probeert.

Hij weet dat hij geen betere club kan vinden dan Nac. Daarom doet hij dit. Gelijk heeft hij

10 juli 2015 om 08:56

Dat zal dè reden zijn natuurlijk, met een net verlengd contract(zie tekst)........ Werkelijk waar......!!

Lachwekkend hoe mensen aan alles een negatieve draai kunnen geven. Bekijk het eens anders. Al krijgt hij die centen later alsnog, prima toch? Hij helpt NAC nu uit de brand. Daar is de club bij gebaat. Niet bij een stel pubers die op een forum allerlei comlottheoriën proberen te bedenken.

10 juli 2015 om 09:56

Hij helpt ze uit de brand als hij beter keept. Want als hij keept zoals die vorig jaar keepte heb je er niks aan. Het is gewoon voor eigen gewin. Is niet negatief bedoeld, het is de realiteit

Netjes natuurlijk want hij is dat niet verplicht. Maar als Maaskant hem gewoon vervangen had tussen de palen was hij nu waarschijnlijk vertrokken naar een andere club. Nu zit je nog een jaar opgescheept met een hele matige sluitpost.

10 juli 2015 om 09:02

Hij verdient wel een dermate hoog salaris en is als keeper dermate matig dat het niet zeker was geweest dat hij een andere club had gevonden. Dan had je een dure backup gehad in de beloften.
Ik bedoel, waar moet een Ten Rouwelaar op zijn 35e heen? Misschien 3e of 4e niveau in Engeland en daar betalen ze niet zo goed als bij Nac.

Iemand een idee wat hij jaarlijks mag bijschrijven op zijn rekening? Mooi gebaar overigens, echte clubman.

10 juli 2015 om 09:13

Ik las laatst dat Jelle ten Rouwelaar en Erik Falkenburg samen 250.000 euro verdienen. Dus dan zal het salaris van Ten Rouwelaar ergens tussen de één en de anderhalve ton zitten. Dat is voor een club als NAC ongetwijfeld heel veel geld, maar als je bedenkt dat de gemiddelde eredivisiespeler rond de drie ton verdient valt het eigenlijk reuze mee.

10 juli 2015 om 09:34

Was het maar zo'n feest dat ze het samen verdienden. Dan was het nog niet zo erg geweest. Beide heren verdienen namelijk per persoon rond de 250.000 euro op jaarbasis. Het salarisplafond van NAC lag voor de degradatie op ongeveer 180.000 en voor deze heren is een uitzondering gemaakt. Onbegrijpelijk, dan hoef je ook geen plafond te hanteren natuurlijk.. Gezamenlijk kosten Jelle en Erik de club dus ongeveer een half miljoen euro. Op de huidige spelersbegroting van drie miljoen komt dat dus neer op 1/6 dat al aan deze spelers op gaat.

Ongelooflijk hoe zuur sommige mensen zijn.

Jelle ten Rouwelaar is 35, hij kan waarschijnlijk nog maar één of twee jaar zijn beroep uitoefenen en heeft daarna een onzekere toekomst.. En dat terwijl hij opgroeiende kinderen en wellicht een hypotheek en een hoop andere vaste lasten heeft. En als ik kijk naar zijn loopbaan, dan denk ik niet dat hij al kan rentenieren. Misschien dat vooral de jongeren onder ons dat nog niet helemaal beseffen, maar in de grote mensenwereld betekent dit dat nog even een goed salaris krijgen best belangrijk is. En wat je ook van Ten Rouwelaar mag vinden, hij heeft gewoon nog recht op een jaar lang zijn normale salaris. NAC heeft ook willens en wetens een krabbel onder dat contract gezet. Als Ten Rouwelaar nog een jaar was blijven cashen, dan had niemand hem dat kwalijk kunnen nemen.

Maar toevallig is Ten Rouwelaar één van de laatste profvoetballers in Nederland die nog echt weet wat clubliefde betekent. Dat is iets wat volgens mij niemand kan ontkennen. Dat hij er nu voor kiest om zijn club te helpen door vrijwillig afstand te doen van een deel van zijn salaris vind ik heel nobel. Daar heb ik echt heel veel respect voor.

En dan nog krijg je hier reacties als "hij wil een wit voetje halen bij de fans" en "hij weet dat hij geen betere club kan vinden dan Nac". Niet te geloven... Neem nog lekker een glaasje azijn...

10 juli 2015 om 09:21

Mooi gesproken!

Voor sommige is het gewoon nooit goed

10 juli 2015 om 09:31

Helemaal met je eens. Deze reactie moet een groen randje krijgen.

10 juli 2015 om 10:37

@cabinessence, een zeer goed verhaal.

Laat ik voorop stellen dat ik wel een NAC-fan ben, maar zeer beslist geen Ten Rouwelaar-fan.
Ook ik heb grote waardering voor het inleveren van een deel van zijn salaris. Een onverantwoord hoog salaris dat nog onder de verantwoording van Graeme Rutjes tot stand is gekomen..
Maar ook een salaris waar Jelle nu wel recht op heeft. Afspraak is immers afspraak. Dat Jelle nu NAC tegemoet komt geeft nog eens aan dat wij hier te maken hebben met een NAC-speler met, zoals jij dit noemt, echte clubliefde. Dit ben ik 100% met jou eens.

Het is erg jammer dat er altijd nog mensen zijn die het prachtig vinden om op zulk soort handelen alleen maar negatief te reageren. Er zullen helaas altijd van dergelijke figuren blijven bestaan. Mijn respect gaat ri. Jelle ten Rouwelaar en .......@cabinesence.

10 juli 2015 om 20:56

kerel wellicht moet je je oogkleppen af doen..ik was degene die begon over wit voetje..helaas verwijdert maar waarom..? niet jelle zelf maar de club nac breda heeft jelle gevraagd om iets aan zijn veelte hoge salaris te gaan doen..nac weet het nu mooi te brengen dat jelle daar zelf mee voor de dag kwam maar dat is alleen maar jelle in bescherming te nemen die er na afgelopen seizoen niet al te best voorstaat bij de supporters..nac breda weet het mooi in de media te brengen en klaarblijkelijk lopen iedereen er achter aan..

11 juli 2015 om 08:34

Ten eerste: ik ben geen NAC-supporter en geen fan van de keeper Jelle ten Rouwelaar. Ik denk dat ik dus behoorlijk objectief kan oordelen over deze situatie. Dus dat van die oogkleppen is echt totale onzin. Slaat helemaal nergens op.

Ten tweede: het punt is dat Ten Rouwelaar helemaal geen salaris in hoefde te leveren (hij heeft immers een waterdicht contract), maar dat hij het wel gedaan heeft. En dan vind ik het volstrekt irrelevant of NAC met het idee is gekomen of dat Jelle ten Rouwelaar zelf met het idee is gekomen.

11 juli 2015 om 15:14

hahah de afgelopen weken stond bij ieder gerenommeerde voetbalwebsite dat jelle te zwaar op de begroting drukt..niet gelezen blijkbaar? je verwacht toch zelf niet wanneer dit niet aan de orde was jelle zijn salaris in zou leveren..?

Erg netjes van Jelle. Maar ja voor hun is inleveren niet zo erg verdienen toch genoeg.

10 juli 2015 om 10:19

Natuurlijk verdient hij genoeg, maar als je eenmaal gewend bent aan een bepaald inkomen en je levensstijl is daarop aangepast, dan is het natuurlijk verschrikkelijk lastig om die aan te passen omdat je minder verdient. Bovendien voetbal je maar tot aan je 38e ongeveer als keeper en daarna zal je sowieso minder gaan verdienen, als het hier dus gaat om herstructueren omdat hij na zijn loopbaan als voetballer aan de slag gaat als bijvoorbeeld keeperstrainer is het een win win situatie. NAC hoeft nu minder geld te betalen en heeft ruimte voor extra speler(s) en Ten Rouwelaar is verzekerd van een baan na zn carrière als voetballer.

10 juli 2015 om 13:37

Hoe meer een mens heeft, hoe hebzuchtiger ze worden. Maak vaak genoeg mee dat mensen met een prima inkomen die geen cent over hebben voor anderen, terwijl mensen die zelf amper rond kunnen komen een stuk vrijgeviger zijn.

Jelle kan beter geld meebrengen om hem nog mee te laten ballen.

Dit is een echte en realistische clubman. Hoop dat ze bij NAC nog een aantal jaar van hem mogen genieten, ookal is hij redelijk op z'n retour in mijn ogen. Hulde!

Schitterend gebaar, een eilandje van bescheidenheid in een oceaan van graaiers.

10 juli 2015 om 11:00

Mooi gebaar, hoop voor nac dat hij komend seizoen wel beter gaat keepen.

Bewijst inderdaad wel dat hij een clubman is en niet alleen aan zichzelf denkt.

Mooi gebaar van Ten Rouwelaar !

Heel goed gezegd @cabinessence volledig mee eens.

Altijd moet er ergens wel weer iets negatiefs van gemaakt worden, Is gewoon een heel mooi gebaar van hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren