Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag is lyrisch over ‘levensgevaarlijk’ sprintkanon en tipt Duitse transfer

Laatste update:

Gyrano Kerk staat in de belangstelling van clubs uit heel Europa. De 24-jarige aanvaller van FC Utrecht heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt, zo concludeert Erik ten Hag. De huidige trainer van Ajax hevelde als coach van de Domstedelingen Kerk over naar het eerste. "Hij was enorm talentvol", begint Ten Hag in gesprek met Voetbal International.

Ten Hag zag dat Kerk veel kracht en snelheid had, maar dat hij nog wel wat aanpassingen aan zijn spel moest aanbrengen. Een ouderwetse buitenspeler, die wacht op de bal en dan gaat, past niet bij Kerk, zo luidde het oordeel. "We hebben hem proberen aan te leren meer vrijheden te nemen. Hij werd meer een spits", aldus Ten Hag, die stelt dat zijn ex-pupil door de jaren heen het spel beter is gaan lezen.

Hans Kraay jr.: 'Gyrano Kerk lijkt mij geweldig voor Dortmund'

Kerk was bij zijn eerste twaalf basisplaatsen onder Ten Hag bij acht goals betrokken. De oefenmeester zag echter dat er nog een zekere structuur ontbrak. Ten Hag noemt de omschakeling en het druk zetten. "Hij moest in gaan zien wanneer we dat als team het beste konden doen en wat daarin zijn rol zou worden", zegt de trainer van Ajax, die Kerk een 'mooi en leergierig mannetje' noemt.

Ten Hag is benieuwd waar het plafond van het sprintkanon ligt. De trainer geeft aan dat Kerk met zijn manier van spelen prima in Engeland zou passen. Ten Hag vindt het echter moeilijk in te schatten of de directe stap van de Eredivisie-subtop naar de Premier League niet te groot is. "Ik denk dat hij nog beter tot zijn recht zou komen in Duitsland. Daar wordt veel meer countervoetbal gespeeld. Dat is hem op het lijf geschreven. In de grotere ruimtes is hij levensgevaarlijk."

Topscorer én clubjongen Utrecht mogen dromen van Premier League

Zowel Gyrano Kerk als Sean Klaiber wordt in verband gebracht met een transfer naar het buitenland.Lees artikel

Verwacht jij dat Gyrano Kerk FC Utrecht binnenkort gaat verlaten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie woorden van Ten Hag... al is t lastig in te schatten, want het is geen geweldige voetballer, maar wel enorm veel power. Daarom denk ik dat hij juist in frankrijk een sensatie zou zijn... daar is de power en de ruimte op t veld vergelijkbaar maar het niveau iets lager dan in Engeland in Duitsland.

Ga er maar vanuit dat deze jongen op een schaduwlijstje staat bij Ronald Koeman. Moeilijk te verdedigen dit soort ultra snelle en sterke spelers. Babel geblesseerd? Kerk erbij.

29 juli 2020 om 17:29

Niet gelijk doorslaan nou, Babel is ook niet meer, maar wel ervaring. Zijn genoeg andere die gekozen worden boven Kerk. Mjsschien in de toekomst, maar nu nog lang niet

29 juli 2020 om 17:33

Nou.. mag hopen van niet. Dan vind ik Kluivert, dilrosun, en Danjuma nog meer aanspraak maken.

29 juli 2020 om 20:54

Kerk oogt wel een stuk sterker dan alle namen die je noemt. Al is hij ook minder voetbaltechnisch.

29 juli 2020 om 20:21

Dan hoop ik dat Babel geblesseerd is. Niet omdat ik hem een blessure gun, maar wel omdat het Babel echt klaar is.

29 juli 2020 om 20:24

Nou mag er toch niet vanuit gaan dat Babel meegaat naar het Ek..

29 juli 2020 om 20:58

Inderdaad. Promes, Berghuis, Bergwijn, Stengs, Danjuma, Ihattaren en ook nog Boëtius zie ik liever dan Babel. Wellicht zelfs Gakpo, Kluivert, Kerk en Dilrosun, binnen een jaar. Of Boadu/Malen in een wat andere rol. Babel voert altijd zijn taken wel uit, dat is zijn enige pre

29 juli 2020 om 23:50

Als Babel überhaupt nog mee gaat naar het EK dan hoeven we Koeman nooit meer serieus te nemen, dat kan echt niet.

Of hij daadwerkelijk echt zo goed voor de Bundesliga dat betwijfel ik.. Misschien voor een middenmoot club maar zeker niet voor een Dortmund wat er geroepen wordt. Ik zag Kerk meer als de ideale opvolger van Jørgensen bij Feyenoord. Want hij natuurlijk multifunctioneel inzetbaar zowel op de vleugel als in de spits. En ook Klaiber is een mannetje die goed bij onze Rotterdamse vrienden zou passen. Dat is voor deze gasten misschien eerst belangrijk spelen voor een Nederlandse topclub, je in de kijker spelen bij de bondscoach en dan daarna pas naar het buitenland verkassen.

30 juli 2020 om 15:56

Feyenoord is te laat voor deze spelers. Zijn onbetaalbaar geworden op dit moment. De tijd dat Feyenoord de topspeler van Utrecht (Amrabat) voor 4 miljoen kon ophalen is ook geweest. Vraagprijs van Kerk ligt sowieso veel hoger. Spelers zullen in het buitenland meer groeien dan bij Feyenoord in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren