Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag blijft niets bespaard: ook nieuwe smaakmaker valt geblesseerd weg

Laatste update:

Rasmus Højlund kan de komende tijd niet in actie komen voor Manchester United. The Red Devils melden op de clubwebsite dat de Deen een spierblessure heeft opgelopen. Verwacht wordt dat Højlund twee tot drie weken uit de roulatie ligt. Een fikse domper voor Erik ten Hag, aangezien de spits eindelijk los was.

Het werd bijna een running gag in Engeland: Højlund die wéér niet scoort. De 21-jarige spits, die in de zomer overkwam van Atalanta, had liefst vijftien Premier League-duels nodig voor zijn eerste treffer.

Vanaf dat moment, de kerstwedstrijd tegen Aston Villa, is Højlund echter los. Sinds die dag vond de miljoenenaankoop in elk competitieduel het net.

Des te meer pijnigt het Ten Hag dat Højlund de komende tijd ontbreekt. Hij lijkt in ieder geval de Premier League-duels met Fulham, Manchester City en Everton te missen, alsook de FA Cup-clash met Nottingham Forest. Sheffield United-thuis van 16 maart wordt een race tegen de klok.

De blessure past perfect in het ziekenboegverloop dat Man United dit seizoen doormaakt. Tyrell Malacia kwam nog geen minuut in actie, terwijl Lisandro Martínez, Casemiro en Mason Mount en maar mondjesmaat konden aantreden. Tel daar de vele kleine blessures en de meest recente van Luke Shaw (de verdediger komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer actie) bij op, en het probleem wordt meer dan evident.

Met Højlund valt direct de meest scorende speler van United in dit Premier League-seizoen weg. De tienvoudig Deens international maakte er sinds de Kerst zeven, evenveel als ploeggenoot Scott McTominay.

De hoop is nu gevestigd op Marcus Rashford en Alejandro Garnacho. De flankspelers, die Højlund gewoonlijk vergezellen in de aanval, maakten er beiden vijf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was inderdaad echt los aan het komen. Fikse domper. United begon relatief veel vastigheid in het elftal te hebben, vallen er nu weer spelers als bosjes om...

Moet zeggen: het zit Ten Hag ook niet mee inderdaad!

Benieuwd wat hij er nog van kan maken. Hebben ze nog spitsen over eigenlijk? Of gaat Mctominay nu de punt in? :P

23 februari 2024 om 16:02

Nee, er zit nu geen enkele spits meer in de selectie van United en in de jeugd van de club loopt ook geen enkele spits rond van niveau, dus dat wordt de komende weken Rashford in de spits waarschijnlijk. Martial is overigens zoals gewoonlijk ook geblesseerd.

Garnacho zal dan wel op linksbuiten komen te spelen wat betekent dat we weer een paar weken naar fidget spinner Antony mogen kijken op rechtsbuiten. Rashford is daarnaast in de spits ook nog eens veel minder dan op linksbuiten en op linksbuiten is hij dit seizoen al niet geweldig. De enige andere optie die Ten Hag nog heeft is met Bruno Fernandes als valse negen te gaan voetballen. Rangnick deed dat op een gegeven moment best vaak, maar Ten Hag heeft dit nog nooit geprobeerd, ook niet toen hij vorig jaar rond december op een gegeven moment ook geen spitsen meer over had. Bruno als valse negen vind ik zelf nog niet zo'n heel belabberd idee als Garnacho en Rashford de vleugelspitsen zijn, maar aangezien Mount ook geblesseerd is hou je dan weer geen 10 over (eriksen is bij United toch ook niet echt een 10, veel meer een 8), maar ik ga ervanuit dat Rashford de komende weken in de punt staat.

Ik denk dat Ten Hag Mctominay niet als basisoptie ziet en al helemaal niet in de spits, maar dat weet ik ook niet. Mctominay heeft ook wel baat bij een bliksemafleider voor hem zodat hij een loopactie kan maken om te scoren, dus dat lijkt me ook niet de meest verstandige optie, hooguit als lopende 10 met Bruno als valse 9 zou kunnen, maar dat doet Ten Hag dus denk ik niet zoals ik hierboven zei.

Het zit Ten Hag en United echt wel gigantisch tegen hoor, de hoeveelheid blessuregevallen bij spelers die in vorm komen/in vorm raken en eigenlijk allemaal onmisbare basisspelers zijn is echt ongekend.

Ongelooflijk wat een pech heeft ten hag. Of zou er iets mis gaan bij de medische staf? Het is wel opvallend hoeveel blessures er zijn.

23 februari 2024 om 15:07

Of hij traint verkeerd? Misschien te hard? of niet goed in de periodisering? Of teveel spelers die op hun tenen moeten lopen? Zal toch niet alleen maar domme pech zijn?

23 februari 2024 om 15:42

Waarom wijzen alle vragen die je stelt ter verduidelijking naar Ten Hag?

Bij Ajax had Ten Hag zelden te maken met grote blessures van zijn spelers en zijn Ajaxteams waren vaak het fitst van de competitie terwijl ze de meeste wedstrijden speelden (op het laatste seizoen van Roger Schmidt na, toen was PSV nog topfit aan het eind van de competitie na meer dan 50 wedstrijden). Ook vorig seizoen bij United is iedereen nagenoeg het hele seizoen fit gebleven op Martial (maar dat is echt een man van glas, onder alle vorige coaches ook) en wat kleinere blessuregevallen na terwijl daar heel blessuregevoelige spelers bij zaten (shaw, Varane en Rashford).

Dit seizoen daarentegen is het echt ongekend. Ik heb denk ik zelden een seizoen van een club gezien waar werkelijk elke bepalende speler geblesseerd raakt op het moment dat hij belangrijk wordt. Martinez lag er een half seizoen uit, heeft een positieve impact en raakt direct weer geblesseerd. Shaw is zo belangrijk in de opbouw en al helemaal als Martinez geblesseerd is en raakt geblesseerd op het moment dat er geen enkele linksback in de selectie zit, Hojlund is eindelijk los en raakt geblesseerd.

Het is om te janken dit seizoen, als Ten Hag nog vierde wordt heeft hij echt een topprestatie geleverd. Manchester United is zon gigantische club die zoveel geld over de balk smijt dat altijd maar gezegd wordt dat ze 'naar behoren' presteren als in de top-4 komen en alles daaronder reden tot ontslag is, maar als er gewoon realistisch wordt gekeken naar dit seizoen en alle onrust in de clubstructuur achter de schermen wordt meegenomen doet Ten Hag het echt niet slecht op dit moment.

23 februari 2024 om 16:49

Bij Ajax en in de Eredivisie heb je echter niet te maken met de intensiteit die er gevraagd wordt in de Premier League. Daarnaast werden er bij Ajax weleens wedstrijden verschoven, omdat ze toen Champions League speelden.

Vind wel dat er vraagtekens gesteld mogen worden bij Ten Hag, en anders bij de medische staf. Blessure van Shaw is ook het gevolg van falen bij 1 van die 2.

23 februari 2024 om 17:43

Ze spelen nu maar 1 keer in de week. Dus dan zal de belasting niet hoog zijn. Dan mag en moet er wel intensieve trainingen gedaan worden.

Weet niet hoe het bij top clubs gaat, maar dacht dat de medische staf juis ook inspraak heeft op bepaalde trainingen. Denk zoals conditie en kracht trainingen dat dst vanuit de medische staf komt en niet vanuit ten Hag uit. Daar kunnen ook blessures uit komen

23 februari 2024 om 18:11

In het begin van het seizoen en aan het eind van vorig seizoen (toen we te maken kregen met deze blessuregolf), speelden we voor lange tijd gewoon mee in alle alle competities.

Dat er zo nu en dan een speler uitvalt met een blessure, is vrij normaal. Alleen mogen er intern echt wel vragen gesteld worden over hoe dit mogelijk is.

23 februari 2024 om 17:57

Ja moet zeggen dat ik het dit seizoen bij heel veel teams enorm vind opvallen. Bij Liverpool ook enorm veel blessures met name laatste weken. Arsenal wordt ook al lang geteisterd door blessures. Spurs heeft een periode veel spelers gemist, idem dito voor Chelsea etc. Het lijkt een algemene trend te zijn.

Denk dat het na dit seizoen einde oefening is voor Erik, en dat sluit dat precies goed aan bij het ontslag van Koeman na het EK. Kan Erik het mooi overnemen bij Oranje.

23 februari 2024 om 14:54

Dit lijkt mij ook een ideale situatie. Alleen een Europees Kampioenschap zou mij meer bekoren momenteel.

23 februari 2024 om 14:59

Denk dat Ten Hag (nog) echt een club trainer is. Hij is er zoveel mee bezig, dat is als bondscoach toch wel anders. Wie weet in de toekomst!

23 februari 2024 om 15:52

Ik denk dat dat wel meevalt hoe snel het einde oefening is voor Ten Hag. Er is op dit moment namelijk geen enkele trainer die naar United wil, beschikbaar is en echt een versterking is voor United.

Je hebt Conte die beschikbaar is, maar over twee jaar met klappende ruzie vertrokken is. Hoewel het heel fijn zou zijn om weer eens echt zilverwerk te pakken met United is dat wel het domste wat je kan doen als Ineos er daadwerkelijk een project van wil maken. Mourinho is natuurlijk exact hetzelfde verhaal en eigenlijk is Tuchel ook wel een beetje zo. Bayern is één van de clubs in de wereld waar attractief voetbal gespeeld moet worden, maar zodra hij de kans ziet (zoals tegen Leverkusen) grijpt hij weer terug op dat defensieve betonvoetbal van hem. Daarnaast is Tuchel voor de uitstraling van de club dramatisch omdat het echt een malloot is en een trainer die Eric Dier verkiest boven De Ligt hoef ik sowieso niet, ook als hij een CL gewonnen heeft met Chelsea. Daarnaast is hij precies zo'n resultaattrainer als Conte en Mourinho waarmee je een eventueel project meteen weggooit voor kortetermijnsucces. Voor de rest zitten de gerenommeerde trainers allemaal wel redelijk gebakken lijkt me. Ik mag lijden dat United niet bij Pochettino uit gaat komen wat ik echt de meest overrated trainer in het topvoetbal vind en Luis Enrique waar ze in het verleden achteraan hebben gezeten zit op dit moment voor een miljoenensalaris bij PSG waardoor die ook niet haalbaar is op het moment.

De enige trainer die eerder aan United is gelinkt en ook een versterking zou kunnen zijn is Ruben Amorim van Sporting, maar dat is uiteindelijk net zo'n grote gok als Ten Hag. Ten Hag had ook geweldig gepresteerd in een niet-topcompetitie. Dan mogen Benfica en Porto wel iets beter zijn dan PSV en Feyenoord, de Eredivisie was (ten tijde van Ten Hag iig) zeker wel de betere competitie. Daarnaast is het - en dat heb ik wel eens vaker gezegd hier - een gigantisch slecht signaal naar de spelers als ze het weer zoals gebruikelijk winnen van de trainer die eerder moet wieberen dan zij en die verrotte clubmentaliteit is nou juist het onderliggende probleem wat aangepakt moet worden.

Natuurlijk vliegt hij eruit als hij als zevende of achtste eindigt, maar ik denk dat hij voorlopig wel even blijft zitten als hij vierde, vijfde of zelfs als hij zesde wordt.

23 februari 2024 om 17:46

Vanuit United komt er geen enkel bericht over de toekomst van ten Hag. Knap dat anderen het allemaal beter weten. Maar uiteindelijk door veel van dit soort dingen te roepen gaan zulke mensen een keer gelijk krijgen en dan staan ze weer vooraan.

Wat een pech voor Ten Hag. Je kan hem weinig aanrekenen. Het hele seizoen zowat zonder Casemiro en Martinez, de belangrijkste spelers(met Rashford) van afgelopen seizoen. Hojlund die nu pas los komt, Rashford die weinig laat zien. Sancho die teleurstelt. Shaw ook alleen geblesseerd. Okay Antony hoeven we het niet over te hebben.. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ten Hag goed genoeg is, maar je kan weinig doen als het hart van je team er continue uit ligt.

Nouja, toch met name pech voor Hojlund zelf. Die werd belachelijk gemaakt in de pers en op social media (en niet onterecht) en leek nu zijn gram te kunnen halen en zijn eer te kunnen redden. Ten Hag moet het maar oplossen, dat is zijn vak, maar Hojlund kan er weinig aan doen zo. 4e/5e plek voor United zou een stunt zijn gezien het spel dit seizoen.

Lullig natuurlijk maar heel veel ploegen in de PL hebben dit seizoen te maken gehad met veel blessures.

Kijk naar Liverpool op dit moment bijvoorbeeld. Die missen er ook een behoorlijk aantal. City heeft ook bijna een heel seizoen zonder De Bruyne moeten spelen en bij Arsenal lijkt het erop dat ze over een paar weken voor het eerst een blessure vrije selectie zullen hebben dit seizoen.

En dan heb ik het over de 3 ploegen die er dit seizoen met kop en schouders boven uitsteken. Imo kun je dan het matige spel van man u niet alleen op de blessures afroepen.

23 februari 2024 om 16:25

Maar die ploegen hebben wel een selectie die in evenwicht is.. United heeft geen back ups voor Shaw en Hojlund

23 februari 2024 om 16:43

Ja bij City zijn alle plekken inderdaad dubbel bezet maar bij Arsenal en Liverpool valt dat reuze mee.

Bij Arsenal spelen ze de laatste weken met Kiwior op LB omdat de eerste 3(!) voor die positie allemaal geblesseerd zijn. Spelen al een half seizoen zonder Partey en Jesus ligt er ook om de haverklap uit met kleine blessures waarvan de eerste vervanger Nketiah is. Dat merk je echt wel op het veld.

En bij Liverpool spelen ze met Gomez al een tijd op LB en ligt letterlijk het halve eerste elftal momenteel in de lappenmand waarvan de vervangers echt niet hetzelfde niveau halen.

23 februari 2024 om 23:24

United heeft veruit de meeste blessures gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren