Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teleurgestelde Cocu maakt excuses: ‘Ik ben hier wel verantwoordelijk voor’

Laatste update:

De situatie van Phillip Cocu bij Fenerbahçe is er na de eerste wedstrijd in de Europa League niet bepaald rooskleuriger op geworden. Fener ging donderdagavond met 4-1 onderuit in het uitduel met Dinamo Zagreb. De geplaagde Cocu bood na afloop van de wedstrijd in de Kroatische hoofdstad zijn excuses aan voor de vertoning van zijn ploeg.

“Je kan wel eens een slechte wedstrijd spelen. Maar je kan sowieso geen topprestatie leveren als je niet alles geeft. Daarom moeten we onze excuses aanbieden aan de club en aan onze fans”, tekenen verschillende Turkse media op uit de mond van Cocu. "Dit was Fenerbahçe-onwaardig. We hebben erg slecht gespeeld. Het is logisch dat de fans kritiek hebben na zo'n wedstrijd. Ik weet hoe ze zich voelen, ik deel hun verdriet.”

“Ik ben hier wel verantwoordelijk voor. Het heeft geen zin om over fouten en tactiek te praten, want het was duidelijk dat onze tegenstander er veel meer voor over had om te winnen dan wij”’, vervolgt de oefenmeester. “Ik ben bijzonder teleurgesteld en weet zeker dat dat ook geldt voor onze fans. Ik wil Dinamo feliciteren, zij hebben een prima wedstrijd gespeeld. Maar wij mogen nooit voetballen zoals we vandaag gevoetbald hebben.”

Fanatik publiceerde vrijdagochtend al een foto van Cocu met informatie over zijn terugvlucht naar Amsterdam. Fenerbahçe is het seizoen gestart met slechts twee zeges in acht officiële wedstrijden. Komende maandag wacht in eigen stadion de ontmoeting met Besiktas. “Dat is weer een nieuwe wedstrijd, maar wel een zeer belangrijke. Ik heb geen enkele twijfel dat mijn spelers voor die wedstrijd tweehonderd procent gemotiveerd zullen zijn.”

Denk jij dat Phillip Cocu de boel nog om weet te draaien bij Fenerbahçe?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nederlandse trainer in het buitenland zijn een succes. Hij is echt slecht bezig en ze spelen slecht veldspel. Ik denk dat hij het eerste ontslag word in Turkije in de competitie.

Ik moet het als volger van de Turkse competitie echt opnemen voor Cocu. Als je de reacties na gisteren ziet, zal je denken dat het team voetbalt als een drol. Cocu laat vanaf dag 1 verzorgd voetbal zien en de selectie is met de aankopen echt vooruitgegaan. Het moment dat Cocu de tij keert, zal het allemaal vanzelf komen. De druk die uit alle hoeken (lees: media en ‘fans’) wordt uitgeoefend, zal dan snel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het enige contra-indicatie is, dat Cocu onder de druk lijkt te lijden. Moet hij niet doen, hij heeft een stuk of 10 spelers erbij gekregen een week of 3 geleden.

21 september 2018 om 09:18

‘Verzorgd voetbal’ ... daar ga je al. Ajax onder de Boer was ook ‘verzorgd’. Poppetjes op de juiste plek en elkaar de boel toeschuiven. Niet te snel, want we moeten allemaal wel op de juiste plek blijven staan... zoiets. Lekker voetballen in een kommetje, is wat ik bij het team van cocu zie.

21 september 2018 om 09:19

*boel=bal

21 september 2018 om 09:32

Het verschil met Ajax tijdens de periode van De Boer is groot. Allereerst spelen bij Fener mannen en geen jongetjes en ten tweede is er veel meer creativiteit in het team. Cocu heeft ervoor gezorgd, dat het team als een roofdier wacht op het juiste moment. Het enige probleem is, dat je bij de omschakeling alert moet zijn. Als het je niet lukt om te voorkomen, dat een counterploeg als Dinamo de bal over de middenlijn heen tilt en zeeën van ruimte voor zichzelf creëert, dan heb je een probleem. Aan de andere kant, gisteren hebben 2 spelers hun debuut gemaakt en 3 spelers speelden hun 2e/3e wedstrijd in het shirt van Fener. Dergelijke fouten tegen een stugge ploeg lijken dan niet te voorkomen. Geen enkele andere trainer zou op deze termijn weten te presteren.

21 september 2018 om 10:33

Ik vind het wel aandoenlijk dat je het huidige zooitje ‘mannen’ noemt, creativiteit bezit en vooral het team omschrijft als een roofdier... het leek er gisteren wel op dat het team de boel bewust aan het saboteren was. Leek echt helemaal nergens op

21 september 2018 om 13:46

Mijns inziens vooral de verdienste van Dinamo.

Ik denk einde verhaal Cocu, Besiktas is ook niet zomaar een wedstrijd natuurlijk.
Om in het buitenland, en zeker een land als Turkije te slagen moet je je echt verdiepen in de cultuur en hoe de mensen werken en reageren. Ik acht de kans groot dat Philip dat heeft onderschat en dat het daarom qua resultaat niet zo lekker draait.
We zagen het ook bij Frank de Boer, het zijn gewoon geen resultaatstrainers, ze vinden eigen visie belangrijker dan zich aanpassen aan wat bij de club past. Zeker in het begin is het gewoon handig om een beetje krediet te generen bij de fans en je spelers. Zodra je geaccepteerd bent is het makkelijker om eigen invloeden te brengen.

It's not the destination, it's the road that gets you there.

ik vind het altijd mooi als Nederlanders in het buitenland goed presteren. Jammer dat het voor Cocu niet juist heeft uitgepakt.

Ik heb altijd de indruk dat de sportbeleving in Turkije enorm gepassioneerd is en het ontbreken van charisma en flair bij Cocu is misschien gewoon te koeltjes? Ik twijfel niet dat hij een slimme trainer is, maar zijn stijl past hier misschien gewoon niet.

Het is een open vraag van mijn kant, een impressie. Iemand met meer verstand van de Turkse competitie of Cocu die hier iets over kan zeggen?

21 september 2018 om 09:35

Nee, heeft niet met charisma en flair te maken. Zijn voorganger Kocaman was ook een hele rustige man, die niet bepaald geliefd was, omdat hij Fener te verdedigend liet spelen. Hij deed het vorig jaar niet eens zo slecht met een tweede plek, maarja de nieuwe voorzitter van Fener wilde niet met hem door. Om dan vervolgens Cocu te halen die ook verdedigend laat spelen, is dan ook raar.

De uitslagen in de competitie neem ik nog voor lief, maar wat hij gisteren het veld op stuurde, dat kon echt niet. Tuurlijk bepaalde dingen kan hij niet veel aan doen, maar ik blijf me keer op keer verbazen over de eerste 11 die hij opstelt.

Het team begon eindelijk een beetje ingespeeld te raken en aan elkaar te wennen. Je wint zondag een moeilijke pot, ik begrijp niet waarom je dan niet de zelfde spelers weer het veld op stuurt. Waarom laat je een jongen als Frey in zo een wedstrijd in de basis debuteren? Spelers als Potuk en Aatif die al weinig hebben gespeeld en niet echte buitenspelers zijn laat je opdraven in de basiself in plaats van Ayew en Baris (die zich altijd laat gelden als hij speelt). Nou was Aatif misschien wel onze beste speler, hoe haal je het dan in je hoofd om Aatif te wisselen en Potuk erin te laten? Waarom grijp je niet meteen in en breng je de wissels pas na een uur spelen, Slimani kwam pas in de 80e minuut in het veld bij een 4-1 achterstand. Dit zijn in mijn ogen punten die je op de conto van Cocu kan schrijven.

Nee ik denk eerlijk dat hij gisteren een open sollicitatie naar ontslag deed. Ik denk niet dat het zover zal komen, nog niet. Als hij na Besiktas(gaan we zeker verliezen) ook van Rize niet weet te winnen denk ik dat het wel einde verhaal wordt.

21 september 2018 om 09:50

Het is wel een lachwekkende visie, want Baris heeft geen basisplek kunnen veroveren tot op heden en Ajew speelt echt als een natte krant. Wellicht traint zowel Frey als Alper zich helemaal kapot en verdient hij daarom de kans. Alper heeft trouwens een hele goede voorbereiding gedraaid. Als je terwijl je niet wint, helemaal niets doet aan je opstelling, zal er op den duur muiterij ontstaan. Het zijn stuk voor stuk hele logische keuzes. Ook het laten staan van de jongens die presteren in de eerste 11, zoals Elif en Aatif. Het probleem is, dat jij (en met jou vele anderen) verwacht dat Fener de CL gaat winnen. Dan vallen alle resultaten wel vies tegen.

21 september 2018 om 10:11

'' Het probleem is, dat jij (en met jou vele anderen) verwacht dat Fener de CL gaat winnen''

Nee man, alles behalve. Ik begin mijn verhaal nog nota bene met 'resultaat van de competitie' omdat ik ondanks de nederlagen wel goede dingen zag. Dat we dit jaar niets gaan winnen heb ik allang geaccepteerd, maar dan moet je nog wel goede dingen zien waar je op kan bouwen.

Ik heb het zelf ook over de lachwekkende visie dat Baris nog geen basisplek heeft en als hij invalt altijd vanaf links moet komen, terwijl hij zich daar duidelijk niet goed voelt. Aatif speelde zondag en gisteren heel goed, maar toch wordt hij gewisseld terwijl Alper aan de andere kant helemaal niks heeft gedaan. Alper mag dan wel een goede voorbereiding gedraaid hebben, maar gisteren was het 10 keer niks. Dat Frey een kans verdient ben ik met je eens, maar hij wordt nu letterlijk voor de leeuwen gegooid terwijl het team om hem heen niet eens helemaal staat. Ik denk dat dit mentaal alleen maar slecht kan zijn voor een speler. Hij raakt net als Alper ook geen pepernoot, logische wissel lijkt mij, maar Slimani moet tot minuut 80 wachten om in te vallen en dat voor Benzia die ook goed speelde.

Slechte coach. Wil niet praten over de tactiek maar doet alsof t aan de instelling van de spelers ligt. Aub gelijk inpakken en wegwezen. Zal niet lang meer duren

Geen zorgen Fener fans..as maandag is alles al goed voorbereidt..de TFF laat fener niet vallen..scheidsrechters etc is al geregeld..de rode kaar van Medel voor de derby..net als vorig jaar penalty’s voor en rode kaarten voor Besiktas en fener en Cocu zitten weer op rozen..mark my words fener zal weer in het zadel worden geholpen maandag..geen zorgen dus..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren