Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Te Kloese belooft: ‘Hij gaat die grote transfer hoe dan ook krijgen’

Laatste update:

Dennis te Kloese heeft in De Telegraaf een boekje opengedaan over de afgelopen transferzomer. De technisch directeur van Feyenoord wist onder meer Santiago Giménez en Lutsharel Geertruida binnenboord te houden en verkocht Orkun Kökçü (Benfica, 25 miljoen) en Danilo (Rangers FC, 6 miljoen). Dat Geertruida zijn gewenste transfer naar RB Leipzig niet kreeg, vindt Te Kloese jammer voor de verdediger.

"Om één minuut voor twaalf besloten ze bij Leipzig om een andere speler te halen", blikt Te Kloese terug. Die Roten Bullen wisten geen akkoord te bereiken met Feyenoord en schakelden door naar Castello Lukeba van Olympique Lyon. "Daar kon ik niets aan doen. Dat was puur een beslissing van de Duitsers. Zuur voor Geertruida, aan de andere kant vind ik het een groot compliment hoe hij zich heeft opgesteld. Echt, hij verdient een dikke 10. Hij zelf en ook de mensen om hem heen."

Te Kloese vertelde maandag bij RTV Rijnmond dat hij hoopt het tot 2025 lopende contract van Geertruida open te breken en te verlengen. "Geertruida is gewoon een fantastische jongen en diep van binnen ben ik heel blij dat hij nog bij ons speelt", aldus de technische man. "Ik kan me ook voorstellen dat hij naar een grotere competitie wilde. Leipzig speelt ook Champions League. Maar als ik zie hoe hij nu traint en speelt, hoe hij met alles omgaat en hoe zijn karakter is, dan denk ik dat hij die grote transfer in de toekomst hoe dan ook gaat krijgen.”

Giménez
Ook voor Giménez was er interesse. "Maar er zit een goede kop op bij Santiago en hij heeft een geweldig karakter", zegt Te Kloese. "Kwam er een flinke club, dan zei hij: 'Dit is niet waar ik naar toe wil, ik wil nog helemaal niet weg. Ik wil me eerst bij Feyenoord profileren en me op Europees niveau doorontwikkelen.' Hij zei ook dat hij hier een heel goede trainer heeft. Wat hij bij Feyenoord heeft, geeft hem rust en dat helpt ook om voor de nationale ploeg te blijven spelen. Daarin is hij pas net doorgebroken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker man, nu alvast in de uitverkoop gooien. Dan wil je er de hoofdprijs ook niet voor krijgen.

6 september 2023 om 14:09

Ja, aangeven dat iemand sowieso nog een mooie transfer gaat maken en in de uitverkoop gooien komen echt precies overeen. Echt het niveau hier…

6 september 2023 om 14:13

Maar ja bij niet verlengen kan Feyenoord sowieso niet hoofdprijs meer vragen. Aan vh seizoen heeft nog maar 1 jaar contract. Dus wordt of verkopen of transfervrij laten gaan jaar later (als hij niet wil verlengen).

Wil je verlengen, dan zal de tegenpartij een vertrekclausule eisen / verlangen.

Voor Feyenoord was het dus eigenlijk dit seizoen beste om nog hoofdprijs te vragen.

6 september 2023 om 14:14

O ja slim van VZ om foto waar Slot op staat te gebruiken. Was er ingetrapt

6 september 2023 om 14:21

@mrkrillen - Gimenez ligt nog tot 2027 vast.

6 september 2023 om 14:24

Aangeven dat iemand sowieso een transfer gaat maken, en we weten allemaal dat hij op volgende zomer doelt, is hoe dan ook niet goed voor je onderhandelingspositie. Nu zullen clubs bewust gaan lowballen omdat ze weten dat de club hem een transfer gunt én de speler weg wil. Hou je vol dat Geertruida blijft, of beter nog bijtekent is dat sowieso beter voor je onderhandelingspositie. Dan kan het allemaal best lulkoek zijn, maar dat weet je onderhandelingspartner niet.

6 september 2023 om 14:33

MGMV

Dit gaat toch om Geertruide?

6 september 2023 om 14:55

Wat een onzin zeg. Iedereen weet toch dat hij ooit een transfer gaat maken. Daarbij heeft hij gewoon nog een erg lang contract dus kan Feyenoord vragen wat ze willen.

6 september 2023 om 15:05

Wat en onzin spursfan96. Alle clubs zijn toch op de hoogte van zijn contractsituatie en weten ook dat Feyenoord volgende jaar zou moeten verkopen. Dat doet niets aan zijn transfersom af. Je moet geluk hebben dat een Engelse club (en het liefst meerdere) hem willen, dan gaat het fiks omhoog. Zo'n Leipzig of nog erger Bayern willen het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

6 september 2023 om 15:23

Of accepteren dat je komend seizoen een lager bedrag krijgt maar nog wel een speler hebt behouden dit seizoen die je sterker maakt en waardoor je misschien meer kans hebt opnieuw kampioen te worden en beter voor de dag te komen in de Cl.

Als voorbeeld en niet negatief bedoelt: Ajax maakt de keuze om Kudus wel te verkopen. Die had nog een contract voor 2 jaar. Ja het levert ze heel veel geld op maar maakt ze ook direct zwakker. Dit is een keuze. Ga je voor sportief succes of kies je voor het geld.

6 september 2023 om 15:33

@mgmv, hij heeft het over Geertruida. Denk dat het klopt wat hij zegt, die hoofdprijs is wel weg.

Denk dat door de opstelling deze zomer verlengingen ook moeilijker gaan worden, spelers zien ook dat je enkel weg komt voor de hoofdprijs. Geertruida werd op een gegeven moment een prijskaartje naar het niveau van Timber opgeplakt, dat was deze zomer geen reële waarde voor hem.

Dus dan krijg je dat ze of niet meer langdurig willen verlengen of ze willen een gelimiteerde afkoopsom in het contract.

Zelfde proces heb ik bij Ajax gezien, Gravenberch wilde niet langdurig verlengen bijv. Maar goed, spelers behouden om niveau zeker te stellen is ook veel waard natuurlijk.

6 september 2023 om 15:55

Tegenwoordig vertrekken er voldoende spelers met een 1-jarig contract alsnog voor de hoofdprijs als ze een speler graag willen hebben. Voor een bod van 10 miljoen is de noodzaak om te verkopen er namelijk niet.

6 september 2023 om 16:04

Tuurlijk zijn ze van de situatie op de hoogte, maar dan is het imo nog niet slim om dan zo in de media te roepen dat hij sowieso weggaat. Je moet als TD wel een beetje blufpoker kunnen spelen imo. Je hoeft je onderhandelingspartner ook niet zo zijn tactiek aanleveren.

6 september 2023 om 16:06

Blijkbaar is de noodzaak om te verkopen er dus wel, want Ten Kloese geeft aan dat hij het superjammer voor Geertruida vindt en hij ervoor gaat zorgen dat hij volgend jaar wel een transfer kan maken. Imo kan je als TD het beter houden op het feit dat Geertruida heel professioneel met de tegenslag is omgegaan en dat er komende zomer weer een mogelijkheid kan komen. Nu zet je de deur naar een vertrek wagenwijd open en dat is imo onnodig.

6 september 2023 om 16:27

Spursfan de gedachtengang bij jou is erg interessant. Als de noodzaak er was dan had Feyenoord dat bod van Leipzig geaccepteerd natuurlijk.

6 september 2023 om 14:15

Feyenoord geeft al jaren aan dat hun verdienmodel is om goed voetbal te spelen en daardoor hun spelers toptransfers te laten maken die hun veel opleveren, dus dat is al heel lang duidelijk. Of wat dacht jij, dat Feyenoord er vanuit ging dat geertruida zijn hele leven bij feyenoord zou voetballen?

6 september 2023 om 14:21

Tuurlijk niet, maar als je vol blijft houden dat blijven ook een optie is kan je er vanuit gaan dat je meer voor hem zal krijgen. Nu zeg je eigenlijk dat hij volgend jaar dus sowieso een transfer gaat maken, wat je onderhandelingspositie zeker weten niet versterkt.

6 september 2023 om 14:54

Klopt hij zegt ook, 2 voor de prijs van 1.

Ik zie het anders, er zijn spelers met waarde in Feyenoord. Geertje is er 1 van, daar hebben we nu nog 3 of 4 ervan.
Geertje zou gewoon vertrekken en ben blij dat men nu heeft aangegeven dat het niet aan Feyenoord lag.

Niet alleen kokcu en Danilo zijn verkocht. Ook pedersen (7), Bozenik (2,5), Dermane (2), Azarkan (1) en misschien vergeet ik nog wat. De doorverkoop van Burger en Hamer heeft ook iets van 1,5 opgeleverd. Vaak worden de kleinere bedragen vergeten in het overzicht, maar dat is ook 15 a 20 miljoen aan bankzitters.

6 september 2023 om 16:40

Pedersen is 8m, Danilo nog 6m. Plus opleidingsvergoedingen, solidariteitsbijdragen en doorverkooppercentages van spelers als Noa Lang, Wijnaldum, Jurriën Timber, Baldé en Burger. Al met al stond Feyenoord een kleine 2m in de plus geloof ik deze window.

Daarnaast heeft Te Kloese in dit interview ook aangegeven dat Kokcu 30m gegarandeerd is en dat er inderdaad met Kokcu en de familie mee werd gedacht. Vandaar dat de transfer ook zo vroeg al tot stand kwam.

Petje af voor Te Kloese hoe hij deze transfer periode gehandeld heeft. Daarnaast respect voor Geertruida dat hij de draad weer op een goede manier heeft opgepakt. Ook Gimenez heeft zich niet gek laten maken door transfer perikelen. Die grote transfers komen voor beiden nog wel verwacht ik.

Komt over als een goeie people manager die Ten Kloese.
Complimenteert niet alleen Geertruida maar ook de mensen om hem heen.
Complimenten klinken daarnaast ook oprecht en niet om hielen te likken.

6 september 2023 om 14:42

Reken er maar op dat het een keiharde zakenman is en maar goed ook, precies wat Feyenoord nodig heeft. Hij heeft zijn poot stijf gehouden tov Leipzig en daardoor zijn ze afgehaakt. Zijn goed recht, maar dan is het makkelijk om te stellen dat de Duitser zich hadden teruggetrokken. Ik geloof best dat hij Geertruida een transfer gunt, maar wel voor de juiste centen.

6 september 2023 om 15:12

Het is zeldzaam maar het kan allebei he, zowel een keiharde zakenman als een goede people manager

Hartman, Hancko, Geertruida, Wieffer, Timber, Ivanusec Paixao, Gimnez, Ueda en in mindere mate Bijlow door zijn blessuregevoeligheid heeft Feyenoord behoorlijk wat kapitaal op het veld staan. Toch best kanp daar je 2 jaar geleden nog geen cent te makken had en Overmars mag bedanken dat hij Feyenoord wat meer geld gaf voor Berghuis. Daardoor kon Feyenoord Trauner en Aursnes kopen, Til en Dessers huren.

6 september 2023 om 14:57

Haha dat klopt helemaal!

We konden helemaal niks, maar met het geld van Berghuis hebben we Trauner, Aursnes Pedersen kunnen halen.

Financieel was het echt triest! Zoals van der Ven die wij geeneens konden betalen destijds. Feyenoord is niet alleen sportief, maar financieel aardig gegroeid!

6 september 2023 om 16:15

We verloren met Berghuis op dat moment onze aanvoerder en beste speler voor pakweg 6/7 miljoen. Grappig om te zien dat dat juist de redding is geweest. Niet alleen de transfersom, maar ook het wegvallen van zijn gigantische salaris heeft Feyenoord enorm geholpen.

Volgens jaar zal er ook wel weer flink geharkt worden bij Feyenoord. Denk dat het verstandig is dat te Kloese en Slot een stapje hogerop gaan

6 september 2023 om 14:30

Dat Slot volgend jaar weg gaat is te verwachten maar waarom is het verstandig dat te Kloese weggaat? Bang dat Feyenoord te stabiel wordt? Te kloese is bezig met mooi project bij Feyenoord maar het is zogenaamd verstandig om een stapje hogerop te gaan…..

6 september 2023 om 14:33

hij zegt het als Ajax-fan met een knipoog... dat zou al je vragen wel moeten beantwoorden.

6 september 2023 om 14:56

Ik denk dat Slot helemaal niet weg gaat. Als je de laatste tijd zijn persconferenties volgt heeft hij het vooral over de lange termijn van de club.

6 september 2023 om 15:08

Als Feyenoord het aardig doet in de CL en ze ook voor volgend jaar CL afdwingen, dan zie ik Slot nog best een jaar blijven hoor. Dan wordt er weer door geselecteerd, hoge transfersommen waarmee weer ze zelf uit een hogere spelerspoel kunnen vissen etc.

6 september 2023 om 15:49

Ook bij AZ had hij het vaak over de lange termijn. En je weet zelf ook dat er in een jaar een hoop kan gebeuren

6 september 2023 om 16:26

Trap nog even een open deur in zeg. Het contract bij AZ liep af. Groot verschil.

Voor Geertruida vind ik het wel jammer. Volgens mij had Leipzig hem gehaald als Feyenoord een "normaal" bedrag had gevraagd. Met normaal bedoel ik dat het moeilijk te rijmen is dat Kocku goedkoper zou zijn dan Geertje. Die vergelijking met Timber vond ik de plank volledig misgeslagen; Timber heeft meer A-interlands en CL-ervaring, en door de status die Ajax heeft opgebouwd zowel historisch als in de afgelopen 5 jaar, gaan die spelers voor meer geld weg op dit moment. Daar is Geert de dupe van geworden en was mijns inziens niet nodig. Overigens heeft de speler dat inderdaad daarna wel fantastisch opgepakt.

6 september 2023 om 14:43

Timber is toch zwaar overhyped, Geertruida is in alles een klasse beter. Qua fysiek, qua snelheid, qua positionering zelfs in zijn drang naar voren. Geertruida was echt belachelijk goed in de Conference League, hij scoorde met zn hoofd, linkerbeen, rechterbeen. De seizoen erna op CVM prima gedaan als CV prima gedaan. Als je over buitencatogerie wilt praten dan is hij daar zeker 1 van. Ik zou hem graag in Oranje naast Frenkie willen zien.

6 september 2023 om 14:46

Geertruida was teleurgesteld in Leipzig en niet boos op Feyenoord, dus denk dat het qua bedrag wel mee valt. Dat Kokcu voor minder wegging en zo vroeg al zal zijn redenen gehad hebben. Dat Feyenoord dan niet meer mag vragen omdat Kokcu de lat dan bepaald snap ik niet. Spelen toch veel meer dingen mee. Na de verkoop van Kokcu was verkopen wellicht niet meer noodzakelijk waardoor je bij andere meer kan vragen. Waar je bij 1 of 2 basisspelers wat makkelijker mee werkt, zal dat bij basisspeler 3 en 4 anders liggen omdat je niet meer basisspelers kwijt wilt.

Die Lukeba is ook echt wel een goede en jonge verdediger. Zou ik persoonlijk ook boven Geertruida kiezen en dat is helemaal geen schande voor Geertruida.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren