Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Talent van Ajax kan EK vergeten: ‘We weten dat hij een geweldig talent is’

Laatste update:

Pavel Vrba heeft de voorlopige selectie van Tsjechië voor het EK van komende zomer in Frankrijk bekendgemaakt. De bondscoach heeft geen uitnodiging gestuurd naar Vaclav Cerny, de achttienjarige rechtsbuiten van Ajax.

/

“Wat betreft Cerny: we weten allemaal dat hij een geweldig talent is. Hij is een erg interessante speler. Ik denk alleen niet dat hij genoeg ervaring op voetbalgebied heeft om al mee te gaan naar het EK”, legt de keuzeheer uit op de persconferentie. Cerny kan zich nu volledig richten op het vervolg van het Toulon-toernooi.

Naast Cerny gaan ook Kamil Vacek, Tomas Kalas, Lukas Julic, Jakub Brabec en Martin Frydek niet mee naar Frankrijk. De drie laatstgenoemden zijn niet fit genoeg. Tsjechië speelt op het EK tegen Spanje, Turkije en Kroatië.

De volledige selectie:

Doel: Petr Cech (Arsenal), Tomas Vaclík (FCBasel), Tomáš Koubek (Sparta praag)

Verdediging Pavel Kaderábek (TSG Hoffenheim), Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Tomas Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec, Ondrej Zahustel (Sparta Praag), Roman Hubník, David Limberský (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchy (FC Basel).

Middenveld: Vladimir Darida (Hertha BSC), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), David Pavelka (Kasimpasa), Jiri Skalák (Brighton), Ladislav Krejci, Josef Sural, Lukas Marecek, Borek Dockal (Sparta Praag), Tomas Rosicky (Arsenal) Daniel Kolar, Jan Kovarik (Viktoria Plzen)

Aanval: Tomas Necid (Bursaspor), Matej Vydra (Reading), David Lafata (Sparta Praag), Patrik Schick (Bohemians Praag) en Milan Skoda (Slavia Praag).

Zou jij Vaclav Cerny wel hebben meegenomen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is nog te vroeg inderdaad, maar het zal niet lang meer duren voordat hij ook in het Tsjechische elftal te bewonderen is. Echt een supertalent, misschien wel het grootste talent uit de jeugdopleiding. In potentie kan hij completer dan Robben worden.

19 mei 2016 om 15:21

Heh?

19 mei 2016 om 15:22

Het is een geweldig talent, maar hij moet nog ontzettend veel stappen maken.

En om hem nu al te vergelijken met Robben, laat staan dat hij al beter wordt slaat natuurlijk nergens op.
Zelfs ik als Ajacied weet dat Robben de beste speler van Nederland geweest is de laatste 10 jaar.

19 mei 2016 om 15:29

Daarom zei ik ook in potentie ,het is afwachten of het eruit gaat komen.

19 mei 2016 om 17:43

Dat is nou het voorbeld van overhypen, we zien wel hoe het uitpakt.

19 mei 2016 om 17:46

Er zijn zo veel spelers bij Ajax talenten genoemd, geen 1 dat het ook echt heeft laten zien. Over Kishna is precies hetzelfde gezegd. Even afwachten maar een speler met iets meer talent had die open doel tegen De Graafschap wel gescoord.

19 mei 2016 om 20:47

potentie is eingelijk maar een stom woord want het is niet iets wat je van te voren kan vaststellen het is geen FM of Fifa.
en dat ophemelen slaat ook nergens op ja leuk dat hij tegen kinderen goed een bal kan raken,toen hij er moest staan voor ajax stond hij er niet dus hij heeft nog genoeg stappen te maken.we zien wel hoe het afloopt met hem maar ik hoop het beste voor hem.lijkt aardig snel te zijn met een goede dribbel alleen fysiek dramatisch als hij dat niet verbeterd zal hij nooit in de buurt van het niveau robben komen maar dat is ook niet zo gek dat is maar aan een enkeling per generatie bestemd.

19 mei 2016 om 15:33

Man doe normaal hey. Robben in vorm behoort/behoorde tot de top 5 beste spelers van de wereld misschien wel. Hoe kan je in godsnaam zoiets zeggen van een knaapje dat net gaat beginnen.
Als Ajacied word ik echt doodmoe van dit soort vergelijkingen/hypes.
Net zoals ik dat had bij Kishna/Ghazi/Fischer. Allemaal potentiele absolute wereldtop talenten toch?
Laat ze eerst eens een seizoen of 2 absolute draagkracht zijn bij Ajax. Dan praten we wel verder.....

19 mei 2016 om 15:55

Ik volg Cerny al een paar jaar en ik heb hem dingen zien doen dat je bij Robben nooit zult zien. Natuurlijk is er nog een hele lange weg te gaan en zal hij zich door moeten blijven ontwikkelen maar de potentie om een wereldtopper te worden is er zeker.

19 mei 2016 om 16:13

Dat intikkertje tegen De Graafschap die hij het stadion uittrapte, dat heb ik Robben nooit zien doen nee. Waarom zou je zo'n talentje uberhaupt gaan afspiegelen met Robben?

19 mei 2016 om 16:57

Grootste vijand Bosz, grootste held, Cerny. Dat gaat wat worden voor jou 4bidden als deze samen komen

19 mei 2016 om 17:00

Cerny zal zijn kwaliteiten wel kunnen benutten onder Bosz denk ik. Maar ben bang dat de verdediging weer een gatenkaas gaat worden met Bosz.

Waarom zou je een speler meenemen die pas een paar wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. Het blijft natuurlijk wel een groot talent met veel potentie.

19 mei 2016 om 15:42

Hij presteerde altijd uitzonderlijk goed in jeugdelftallen van Tsjechië en ook in Tsjechië U23. Dat zal vast wel meegespeeld hebben.

Waarom zou je een speler meenemen die pas een paar wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. Het blijft natuurlijk wel een groot talent met veel potentie.

Logische keuze. Cerny heeft net een paar wedstrijdjes in Ajax 1 gespeeld dat lijkt me niet voldoende voor een selectie voor de nationale ploeg op een eindtoernooi.

Normaal gesproken ben ik niet zo enthousiast over spelers in de eredivisie maar dit is wel echt een pareltje hoor! Kan binnen en buitenom passeren, kan dribbelen als de beste, kan versnellen in de versnelling , heeft scorend vermogen ,heeft overzicht, heeft spelinzicht, heeft een verfijnde traptechniek ,enz,enz.

19 mei 2016 om 23:25

Cerny, cermi, mermi, messmi, messi.... Klopt, de namen cerny en messi lijken nogal op elkaar, vandaar dat je ze door elkaar haalde met die beschrijving!

Vind dat Tsjechie maar een matige selectie heeft. Als team weten ze altijd wel goed te presteren maar er zijn bijna geen spelers die de middelmaat ontstijgen. Dat we hiervan verloren hebben zeg..

Je zou denken dat hij wel mee had gekund ipv een speler van Reading of Bohemian Praag. Maar dat is maar een inschatting van achter m'n laptop.

19 mei 2016 om 16:07

Mee eens, Vydra is een beetje het eeuwige talent van Tsjechië. Heeft dit seizoen slechts 3 goals in de championship gemaakt. De frivoliteit van Cerny was goed geweest voor ze.

De zwakste broeder van het Ek zoiets.

19 mei 2016 om 15:57

Denk je? Teams als Noord-Ierland, Hongarije, en Albanië - in ieder geval individueel - denk ik een stuk zwakkere selecties. Tjechië doet het meestal redelijk en ze hebben in bijna elke linie een paar ervaren spelers die op vrij hoog niveau spelen/hebben gespeeld.

19 mei 2016 om 16:30

Albanië schijnt nog wel redelijk te zijn. Goede kwalificatie ook.

19 mei 2016 om 16:46

In de kwalificatie hebben ze verrast, ja. Zal denk ik vooral komen door een goede teamprestatie, individueel zitten er weinig 'grote' namen tussen (https://en.wikipedia.org/wiki/albania_national_fo...

Maar goed, teamverband is belangrijk(er) dan individuele klasse, en als het teamverband erg goed is zouden ze wellicht te poulefase kunnen overleven. Zou mooi zijn, dat een team bewijst dat individuele klasse niet is waar het om draait.

Patrick Schick heeft er acht inliggen in de Tsjechische competitie, terwijl Cerny amper aan spelen toekwam in het eerste van Ajax. EK komt net een jaartje te vroeg voor Cerny.

Helemaal prima. Lekker uitgerust aan het nieuwe seizoen beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren