Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tahiri gaat met Roemeens Cluj voorronde Champions League spelen

Laatste update:

Anas Tahiri heeft de overstap gemaakt naar CFR Cluj, zo maakt de Roemeense club donderdag bekend via de officiële kanalen. De middenvelder komt over van RKC Waalwijk, waar hij afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg. Tahiri besloot zijn aflopende contract bij RKC niet te verlengen, waardoor hij transfervrij wordt overgenomen van de nummer vijftien van de Eredivisie van het afgelopen seizoen.

Cluj is een van de grootste clubs in Roemenië en wist afgelopen seizoen voor het vierde jaar op rij de landstitel te veroveren. Daarmee verzekerde de club zich van deelname aan de tweede voorronde van de Champions League. De voorsprong op achtervolger FCSB, beter bekend onder de oude naam Steaua Boekarest, bedroeg zes punten. GSP meldde eerder al dat de transfer van Tahiri op een goed moment komt voor Cluj, daar de club deze zomer een drietal basiskrachten uitzwaaide om uiteenlopende redenen.

Tahiri gold bij RKC, waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond, als vaste waarde in het elftal van Fred Grim. De in Marokko geboren Belgische middenvelder kwam in 2018 over van Lierse SK en wist in zijn eerste seizoen met RKC meteen promotie naar de Eredivisie af te dwingen, toen de Waalwijkers zich na een achtste plek als eindnotering via de play-offs verzekerden van een plek in de Eredivisie. Tahiri was in zijn eerste twee seizoenen in Waalwijkse dienst goed voor vijf doelpunten en één assist. De afgelopen jaargang noteerde hij vier assists en één treffer.

Tahiri gaf in april tegenover ESPN al aan een volgende stap te willen maken in zijn carrière. "Ik heb een goed gesprek gehad met de club een aangeven een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Met het coronavirus is het makkelijker om transfervrij te zijn, dat verhoogt je kansen", aldus de middenvelder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke speler dit, jammer dat hij voor de eredivisie verloren gaat zeg! Had hier ook best nog een stapje hogerop gekund, alleen bij Cluj kun je wellicht Europa in. Dat is natuurlijk ook leuk voor hemzelf.

19 mei 2021 om 14:35

Zicht op Europees voetbal en een veel beter salaris krijg je in dit soort landen. 26 jaar is nog altijd jong, maar ik snap ook wel van hem dat een kans niet zo heel vaak voorkomt.

Jammer dat hij naar het buitenland gaat had hem nog graag in Nederland gezien. Tahiri het gaat je goed en bedankt voor de mooie jaren bij RKC

Heeft het prima gedaan bij RKC, maar RKC speelde gek genoeg vaak beter wanneer hij gewisseld werd. Is bij momenten heel erg goed, maar ook in grote delen van de wedstrijd onzichtbaar. 1 goal in 34 wedstrijden dit seizoen, en dat was een penalty, terwijl het toch een aanvallende middenvelder is.

Afgelopen maand was hij al redelijk ver met een club in het oosten. Dat blijkt dus CFR Cluj te zijn. Daarna werd het stil rondom die overgang en afgelopen week leek Groningen aan de haal te gaan. Gezien zijn beste vriend daar speelt leek dat best logisch. Nu dus toch CFR Cluj. Hoe dan ook, bedankt Anas. Mooie sierlijke voetballer..

Niet naar Groningen dus. Jammer.

Mooie stap voor Tahiri die toch een mooie carrière begint te krijgen. Wat ik eerlijk gezegd niet verwacht had, want bijvoorbeeld een Faysal Kasmi leek toch veelbelovender te zijn en die zit nu bij Geel.

10 juni 2021 om 16:15

@lierse1997

Faysel Kasmi is helaas helemaal ontspoord door slechte vrienden. Die was inderdaad heel talentvol. Ik denk dat hij ook betrapt is geweest met een partij cocaïne.

Besef dat je als Lierse zijnde gewoon een heel mooi ploeg had kunnen hebben als alle JMG-spelers destijds in het eerste elftal hadden gespeeld.

10 juni 2021 om 16:28

Dat laatste had ik nog niet meegekregen. Jammer om te horen (heeft ook even bij Lierse gespeeld toen ze nog in de amateurreeksen zaten). En wel jammer inderdaad. Het zou leuk geweest zijn als El Messaoudi, Tahiri, Kasmi en Boussaid echt samen hun kunnen hadden getoond. Want nu hebben ze wel een paar leuke wedstrijden gespeeld (el messaoudi echt wel veel wedstrijden, Kasmi een paar leuke met onder andere een geweldige goal in play off 2, Boussaid als broekventje ook een paar leuke wedstrijden als centrale middenvelder toen en tahiri wat minder) maar dat had toch een leuk team geweest.

10 juni 2021 om 16:42

@lierse1997

Dit was 2-3 jaar geleden denk ik. Hij heeft zijn eigen toch herpakt zo te zien, speelt nu in Bulgarije 1e klasse. Helaas toch niet zijn volledige potentie waargemaakt.

Bedankt voor alles Tahiri! Vandaag club legende Hansie Mulder ook verlengd, alhoewel daar nog wel meer kwaliteit voor mag komen. Leuk voor de ervaring vooral. Nu vissen we in een vijver waarin we vooral geduld moeten hebben, ben benieuwd wat er nog bij komt. Wellicht dat ze wat leuke spelers van de top van de KKD kunnen scoren, of weer de Belgische jeugd.

19 mei 2021 om 17:42

Belgische jeugd is prima

Ik had hem graag gezien bij clubs als Heerenveen of Groningen. Denk dat hij daar ook mee kan komen.

Jammer voor rkc dat ze hier geen transfersom aan over houden. Was een leuke speler voor ze.

van RKC naar Cluj is een behoorlijke stap ben benieuwd of hij het aankan

Cluj is een prima club, heb toevallig een paar potjes daar gezien dit jaar omdat ik als een gek op ze heb ingezet (vaak goed gegaan). Mooi als hij zo in de CL staat.

10 juni 2021 om 17:18

En een mooie stad in een land met een prachtige cultuur.

10 juni 2021 om 19:08

Is Cluj zo mooi? Cultuur hebben ze er zeker!

10 juni 2021 om 20:36

Moet eerlijk zeggen dat ik het ken van de foto's van een vriend van me en sindsdien staat het op de lijst van steden die ik zeker de komende jaren ga bezoeken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren