Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Hij is het licht in de duisternis bij Ajax, de enige positieve onderscheiding’

Laatste update:

Mario Been is lovend over Jorrel Hato. Als rapporteur van De Telegraaf heeft Been de zeventienjarige verdediger van Ajax opgenomen in zijn Elftal van de Week. Ook Dávid Hancko (Feyenoord) en Yorbe Vertessen (PSV) behoorden volgens de analist tot de uitblinkers van de tweede speelronde in de Eredivisie.

Ajax leed zaterdag op bezoek bij Excelsior (2-2) het eerste puntverlies van het seizoen. Hato was in de ogen van Been een van de weinige Ajacieden die zich in positieve zin wist te onderscheiden. “Hato is bij Ajax het licht in de duisternis”, stelt Been. “Zeker achterin met Medic en die twee backs naast zich. Hij is de enige die zich nog een beetje positief onderscheidt, op zo’n jonge leeftijd. Dat we vaker jongens hebben gezien die snel komen, maar ver kunnen terugvallen? De kracht van dit soort spelers is - en dat zie je bij hem - dat ze weten wat ze kunnen. Hij doet geen dingen waar hij niet goed in is. Hij is rustig en goed aan de bal.”

Hancko kan eveneens rekenen op een uitverkiezing. De Slowaak liep met Feyenoord averij op tegen Sparta Rotterdam (2-2), maar speelde in de ogen van Been wel ‘een degelijke wedstrijd’. “Dat is zo’n jongen die altijd een voldoende speelt en had tegen het einde ergens nog zo’n moment dat hij een enorm gevaarlijke situatie even onschadelijk maakte. Puur op inzicht. Als je het hebt over onvervangbare spelers, dan vind ik hem in dat opzicht wel heel bepalend bij Feyenoord.”

Vertessen is Beens Speler van Week. De vleugelaanvaller zorgde namens PSV met een treffer voor de ommekeer tegen Vitesse (1-3 winst). “Als vervanger van Noa Lang was hij erg goed. Hard werkend, met veel dreiging in de diepte. Vertessen was heel bepalend voor de overwinning met zijn goal en het verdienen van die strafschop (bij de 1-2, red.). Met name omdat PSV het heel erg moeilijk had de eerste helft. De trainer (Peter Bosz, red.) heeft dat goed omgezet in de rust met drie wissels, maar deze jongen maakte individueel toch ook wel een verschil”, aldus Been.

Mario Beens Elftal van de Week: Brouwer (Heracles Almelo); Widell (Excelsior), Hato (Ajax), Hancko (Feyenoord), Zagré (Excelsior); Tahiri (sc Heerenveen), Cleonise (RKC Waalwijk), Steijn (FC Twente); Brym (Sparta Rotterdam), Pavlidis (AZ), Vertessen (PSV).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet het inderdaad erg goed, ongelofelijk knap als je dat vergelijkt met jongens die al jaren in de ED spelen als een Rensch of Wijndal. Daarnaast ben ik bij hem niet bang voor een grote terugval, lijkt een goede kop op te zitten.

21 augustus 2023 om 09:40

Alsof je aan iemands hoofd kan zien of die een terugval krijgt. Ik hoorde de zelfde verhalen over een Tete, Gravenberch of Timber. Iedereen kan een terugval krijgen.

21 augustus 2023 om 09:45

Ja want met ‘lijkt een goede kop op te zitten’ bedoelt hij letterlijk dat hij dat kan zien aan Hato z’n uiterlijk…

21 augustus 2023 om 10:19

Los dat het geen eenduidige betekenis heeft blijft het een onzinnige uitspraak. Niemand kan in zijn hoofd kijken en het is ook niet dat zijn interviews een bovenmatig hoge (of lage) intelligentie verraden. En zelfs dat zegt niks over hoe zaken in het leven kunnen lopen. Kortom een onzinnige uitspraak waarbij de verwachtingen bij MrGuide zelf al onnodig hoog liggen.

21 augustus 2023 om 11:07

Hij heeft blijkbaar een observatie gedaan waardoor hij vermoedt dat er een goede kop op zit. Hij brengt het nergens als feit. Dat jij iets niet ziet betekent niet dat een ander het niet ziet en maakt het al helemaal niet onzinnig.

21 augustus 2023 om 13:38

Zeur niet zo, Ryan. Het is een persoonlijke observatie, en zo formuleert hij het ook. Daar is dit forum voor.

21 augustus 2023 om 09:40

Komen weer heerlijke talenten aan. Ook een Vos heb ik veel verwachtingen van. Ook dat zo een jongen de hele zomer door getraind heeft. Extra geinvesteerd heeft in zichzelf, toont aan dat hij ook een goede 'kop' heeft.

Zo een Wijndal vraag je echt af, wat gaat er om in je hoofd. Waarom kan je geen knop omzetten, fit worden, wat strakker in lichaam en knallen.

21 augustus 2023 om 09:53

Op een presenteerblaadje de kans om met je hobby multimiljonair te worden net als Ihattaren en gewoon het uit je handen laten glippen. Ongelooflijk

21 augustus 2023 om 09:43

En 17 jaar.. Ongekend wat een spelers we allemaal hebben in Nederland op CV.

Tahirovic doet het ook goed! Dat gaat echt een goede speler worden. Weet zichzelf staande te houden als 19 jarige in de as van het middenveld in een slecht draaiend Ajax waar nog geen vastigheden zijn ingeslepen.

21 augustus 2023 om 09:44

Niet niks voor niks dat Mourinho zn fan van hem was. tis dat Roma moest verkopen anders had Mourinho hem graag gehouden.

21 augustus 2023 om 10:28

Ach dat moeten verkopen was ook maar een verkooppraatje. Vervolgens halen ze wel 2 andere dure spelers.

21 augustus 2023 om 10:41

Parades was 2,5 miljoen en Sanches is gehuurd. Ze hebben voor 3,5 miljoen spelers gekocht en voor 70 miljoen spelers verkocht. Dan klopt het toch gewoon. Ze hadden geld nodig.

21 augustus 2023 om 11:02

Ook kan het zijn dat bij zo’n club op dat niveau minder snel plek is voor een 20 jarige in de basis.

21 augustus 2023 om 11:12

Precies Mischa, wederom gelul in de ruimte. Sommigen proberen alles maar te downplayen. Vrij sneu, zijn ook altijd weer de zelfde.😅

21 augustus 2023 om 09:54

Dat is imo een van de belangrijkste schakels voor de weg omhoog voor Ajax. Een slimme voetballende 6, zodat je onder druk kunt blijven voetballen. Daar liep het vorig jaar zo simpel spaak met Bassey Alvarez en Taylor. Allemaal aan de bal geen idee

21 augustus 2023 om 11:04

Eens. Voor wie het wil zien was na Heracle al duidelijk dat Tahirovic zich snel onmisbaar gaat maken voor Ajax.

21 augustus 2023 om 11:13

Mooi hè, hij bezit zoveel voetbal intelligentie.

21 augustus 2023 om 13:18

Echt een goede speler. Die afgekeurde goal van Brobbey ook. Doordat het buitenspel was heeft niemand het over die steekbal.

21 augustus 2023 om 19:09

Weet zich staande te houden tegen Heracles en Excelsior, knap hoor...

en dat is ook gevaarlijk vind ik, als zo'n jonge jongen wordt opgehemeld.
vaak genoeg gezien dat ze dan toch een beetje teveel erin gaan geloven.

die jongen moet eigenlijk gewoon nog in de luwte zijn wedstrijden spelen, hopelijk lukt dat meer wanneer sutalo naast hem staat.

21 augustus 2023 om 10:35

Ik denk als je Sutalo er straks als ervaren speler naast hebt en die nieuwe linksachter dat het voor hem een stuk fijner is om zijn wedstrijden te spelen. Nu speelt hij toch met een hele matige linksback naast zich waardoor hij toch meer moet doen dan je van een 17 jarige mag verwachten.

Die analisten zeggen ook maar wat, blijft mooi. Staan twee spelers van Excelsior in, dit slaat natuurlijk nergens op. Als je ziet wat voor kansen Ajax krijgt en verprutst dan ligt dat aan Ajax en niet aan het goede spel van Excelsior. Heb de hele wedstrijd zitten kijken, alleen de rechtsbuiten van Excelsior speelde een goede wedstrijd, maar ook niet meer dan dat.

Het resultaat is natuurlijk prachtig voor zo een club maar het had zo 2-6 kunnen worden als bij Ajax iedereen scherper was in het afronden.

21 augustus 2023 om 09:43

Gewoon een behoorlijk zwakke selectie ..zoals in de laatste 20 jaar wel vaak ..maar dat mag je niet zeggen

21 augustus 2023 om 10:07

Misschien kunnen jullie eens op de training komen kijken bij zo een club om te zien hoe je moet afmaken.

Tuurlijk is puntenverlies bij Excelsior altijd een fout aan de kant van Ajax. Het budget voor Jong Ajax is zelfs groter.

Dat je de kansen kan afdwingen door druk te zetten op de verdediging is gewoon heerlijk om te laten zien!

21 augustus 2023 om 11:47

Je hebt helemaal gelijk, maar het gaat erom wie de beste spelers waren dit weekend. Een Messi op 95% is nog altijd beter dan een Beugelsdijk op 125%, dat betekend niet dat als dat in een weekend gebeurt Beugelsdijk het dan ook verdiend om in een elftal van de week te staan. Het gaat erom wie waren de beste spelers van het weekend en bij andere clubs heb ik echt wel spelers beter op hun positie zien spelen dan deze twee knapen van Excelsior.

21 augustus 2023 om 13:58

Dit is toch een hele rare redenatie. Je selecteert toch spelers van de week op basis van wat ze dat weekend hebben gedaan. Dan kan een andere speler nog zo goed zijn, als die niet geleverd heeft. Dan niet in het elftal van de week.

22 augustus 2023 om 14:00

Ik zeg niet dat een mindere speler niet in dit elftal kan, ben het juist met je eens dat het uitmaakt hoe je dit weekend speelt. Zo was het spel van Ajax (veel) beter dan dat van Excelsior, evengoed was het veldspel niet goed, dus geen spelers van Ajax in dit elftal. Maar bij Excelsior waren de spelers niet beter dan die van Ajax, het is dan raar dat die er wel instaan, dan selecteer je ze alleen op resultaat en niet op het spel. Ze gaven namelijk 6 kansen weg, die Ajax eigenhandig om zeep hielp, niet door goed verdedigend werk.

21 augustus 2023 om 13:57

Je kiest ook niet de beste spelers voor een team van de week. Maar spelers die het beste gepresteerd hebben. En 2-2 is voor spelers van Excelsior een top resultaat.

Hato maakt wekelijks erg goede stappen en is op zijn leeftijd al redelijk stabiel.
Het is afwachten hoe hij het straks op Europees podium laat zien.

Ik ben wel heel erg benieuwd naar het Ajax als ze straks een aantal weken in vaste formatie kunnen spelen. Uiteindelijk verwacht ik dat dit de vaste opstelling wordt mits Kudus blijft, en ik hoop dat Ajax gewoon vast blijft houden aan hun afspraken wat betreft Kudus.

Ook hoop ik dat Mislintat alsnog de transfer van Spertsyan gaat realiseren. Dat is onze creatieve nummer 10 die de motor kan worden van het nieuwe Ajax.

Hier en daar misschien nog een kleine breedte aankoop en we zijn er wel.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Hato
Avila
Boomen
Spertsyan
Tahirovic
Kudus
Brobbey
Bergwijn
21 augustus 2023 om 09:50

Denk toch wel dat Berghuis op 10 gaat spelen bij ajax.

21 augustus 2023 om 09:55

Je slimste, technisch meest begaafde speler, dus ik hoop het inderdaad.

21 augustus 2023 om 10:17

Ik denk dat als Spertsyan wel komt, Berghuis gewoon op het bankje kan gaan zitten, en in de winterstop alsnog naar Antwerp vertrekt.

21 augustus 2023 om 15:19

Als je Avila, Sutalo haalt, kudus houdt en Spertyan nog haalt moet je verder vooral wat ruimte voor de jeugd laten. Dat laat Hato nou juist weer goed zien.

Op links wil ik Godts en van Axel Dongen dit jaar vaker zien, Silvano Vos, Fitz-Jim, Misehouy en Hlynsson op het middenveld en Jermoumi op rechtsback zie ik ook veel potentie in.

Echt ongelofelijk knap wat hij laat zien. ben erg benieuwd hoe hij zich gaat door ontwikkelen.

Mijn hemel….duisternis? Wat weten mensen toch weer te overdrijven.

We zijn twee potjes bezig met een heel nieuw elftal, staf en bestuur. het valt toch wel mee? W e moeten kansen afmaken en je maakt er zo’n 10-12 in de eerste twee wedstrijden. Komt goed.

Laten we hem over een jaar á twee jaar beoordelen. Laat hem lekker eerst nog naast Sutolo "sudderen".

Het is natuurlijk ongelofelijk knap tot nu toe, dat dan weer wel.

En oh ja, duisternis?

@dbergkamp hier op VZ heeft al meerdere keren hier aangegeven hoe het team, bestuur en de club Ajax in zijn geheel een transformatie meemaakt.
Ik vind dat de term duisternis in zo een perspectief overtrokken is.

Jorrel Hato is een fantastisch talent, ik denk dat hij kan uitgroeien tot een speler van absolute wereldklasse.

offtopic: Ik ben volgens mij wel wel speciaal want mijn naam is in het rood.

Als het een beetje mee zit dan speelt Hato binnenkort met 2 of 3 andere verdedigers naast hem. Dus uit eindelijk komt alles goed!

Waar Ajax momenteel nog aan ontbreekt is voetballend vermogen achterin. Besef even dat iets meer dan een jaar geleden je daar Mazraoui, Timber, Martinez en Blind had staan, terwijl je tegen Excelsior Rensch, Medic, Hato en Salah Eddine hebt. Vorig jaar kon Timber al het onkunde van zijn mede-verdedigers niet oplossen, dus laat staan dat een 17-jarige dat kan (hoewel hij het tot nu toe nog uitstekend doet).

Zodra je minimaal 3 spelers achterin hebt die dat gevoel wel hebben, zal de machine echt wel weer draaien.

Ik vond Vriends eigenlijk beter spelen dan Hancko. Maar goed, die had geen Feyenoord shirt aan dus zal Been hem ook anders beoordelen.

21 augustus 2023 om 13:44

Ik vond Hancko voor zijn doen eigenlijk helemaal niet heel top spelen. Haalt altijd wel een voldoende daar niet van, maar vind dat hij nog beter zou kunnen. Wellicht dat het er ook mee te maken heeft dat er telkens anders verdedigers naast hem staan

Mensen beseffen volgens mij 3 dingen niet :

1:De selectie van Ajax is nog niet compleet, dit zal nog een maandje duren voordat ze op elkaar ingespeeld zijn.

2: Als Ajax de kansen afmaakt, win je met 2-8. Verder heb je vrij weinig weggegeven.

3: Je zit nu ook even in de hoek waar de klappen vallen: Tegen Heracles een bal die niet goed weggewerkt word en vervolgens via een verdediger op de hak van een andere verdediger Precies voor de voeten van een aanvaller valt.
Tegen Excelsior een bal die tegen een tegenstander geschoten word, en Precies op de borst van de aanvaller komt, die NET geen buitenspel staat.
Begint allebei met 2 slechte beslissingen, maar dan heb je wel 2 keer de pech dat hij precies bij de aanvaller komt. 9 van de 10 keer gaan dat soort ballen over de achterlijn en is er niets aan de hand.

Brobbey moet nog leren scoren, want je kan zeggen wat je wilt, maar hij creëert ook wel heel veel kansen, ik ben benieuwd of een andere spits dat ook gaat doen.

Denk dat we dan met het volgende team wel zeker gaan meedoen om het kampioenschap.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Hato
Avilla
Berghuis
Tahirovic
vd Boomen
Forbs
Brob/Akpom
Bergwijn
21 augustus 2023 om 14:40

Waarom benoem je niet dat de eerste goal van Ajax ook door een fout van de tegenstander komt ?

21 augustus 2023 om 15:03

Omdat Ajax in principe echt 6 levensgrote kansen heeft gemist. Excelsior heeft echt uit 2 domme fouten van ajax gescoord

21 augustus 2023 om 15:28

Maar al het pech van ajax moet benoemd worden en het geluk niet ?

De 2-1 tegen Heracles viel ook doordat de verdediger van Heracles de voorzet verkeerd inschatte en dom onder de bal doorging. Ook dat mag waarschijnlijk niet gezegd worden.

21 augustus 2023 om 15:57

@janssen,

verkeerd inschatten heeft met kwaliteit te maken.
Daarbij was de pass zo scherp dat hij er gewoon niet bij kon.

Vond Hancko niet heel overtuigend. Met name in balbezit, maar een keertje iets minder is ook geen ramp.

Erg genoten van Hato, hij haalt een F. de Jong / de Ligt achtig niveau op dezelfde jonge leeftijd. Hij maakt op mij meer indruk dan bv. Gravenberch deed op jonge leeftijd en die maakte toch ook echt wel indruk.

Je moet hem natuurlijk over meerdere wedstrijden beoordelen, maar hij won alle duels, op kracht en op snelheid en is aan de bal ook nog eens goed. Wat wil je nog meer? Misschien dat hij nog sterker kan worden in de lucht, maar ik heb weinig te klagen.

Dat laat maar weer zien dat we niet alles met aankopen hoeven op te vangen en dat de opleiding heel belangrijk is. Dat we die wel optimaal kansen moeten blijven geven.

Wat voor contract heeft Hato? Daar ben ik benieuwd naar. Als dat kortlopend is en hij doet het dit seizoen goed dan zal je zien dat de ManC’s van deze wereld weer voor een duppie op de voorste rij zitten om hem 47x te verhuren en uiteindelijk voor veel geld te verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren