Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tackle op Robben had fatale gevolgen: ‘Ik kon bij Barcelona tekenen’

Laatste update:

Héctor Moreno speelde zich bij Espanyol in de kijker van verschillende topclubs. Barcelona leek in 2014 het meest concreet te zijn, terwijl er ook interesse was van Manchester United en Tottenham Hotspur. Een zware scheenbeenblessure, opgelopen tijdens het WK-duel met het Nederlands elftal na een harde tackle op Arjen Robben, zorgde er echter voor dat de droom over het spelen voor Barcelona nooit werkelijk werd voor Moreno.

"Zonder die zware blessure waren de dingen waarschijnlijk heel anders verlopen", verzucht Moreno in een interview met TUDN. "Ik was namelijk niet alleen in gesprek met Barcelona, ik had tevens de mogelijkheid om daar een contract te tekenen." Tijden de herstelperiode bleef de belangstelling voor de verdediger onverminderd groot. "Ik had toen bij een andere club kunnen tekenen en toen ik weer fit was kreeg ik opnieuw de kans om te vertrekken. Ik was er echter niet klaar voor om Espanyol te verlaten. Achteraf gezien heb ik er ook geen spijt van."

De zware kwetsuur wierp Moreno ver terug. De mandekker was op dat moment juist in topvorm voor zowel Espanyol als Mexico. "Op alle gebieden verliep mijn loopbaan naar wens. Door de tactiek en de hulp van mijn ploeggenoten kon ik uitblinken. Het was zwaar om de gevolgen van de blessure te accepteren, mijn leven kwam echt stil te staan." Moreno tekende een jaar later, in 2015, een contract bij PSV. Na periodes bij AS Roma en Real Sociedad koos hij vorig jaar voor een avontuur bij Al-Gharafa in Qatar, wat hier en daar voor verbazing zorgde.

Moreno staat echter nog steeds voor honderd procent achter zijn keuze om verder te gaan in het Midden-Oosten. "Ik had in Europa kunnen blijven, want daar was ik nog steeds goed genoeg voor. Maar ik had wel duizend redenen om naar Qatar te vertrekken. Natuurlijk was het financiële aspect van grote invloed. Ik wilde heel graag de toekomst van mijn familie en mijzelf veiligstellen", aldus Moreno, die bij Al-Gharafa nog ruim twee seizoenen vastligt.

Denk jij dat Héctor Moreno goed genoeg was geweest voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was dat die tackle die echt overduidelijk een penalty was en niet werd gegeven? Ik vind het altijd zo selectief dat ze daar nog steeds zeuren om de pingel die we wel kregen, terwijl ze Robben de hele tweede helft aan het omzagen waren.

12 mei 2020 om 15:03

Ach precies, die Mexicanen moeten ook niet zo zeuren want los van dat Robben indd gewoon aangetikt werd (terechte penalty) werden ze de gehele tweede helft compleet weggespeeld. Een wonder dat het geen 4/5-1 werd.

12 mei 2020 om 15:53

Juist, die inderdaad! De tackle die blijkbaar nooit in Mexico is uitgezonden. #noerapenal!!!

12 mei 2020 om 16:09

Ach zo ziet iedereen dingen door zijn nationaal gekleurde bril. Na de finale van het WK in 2010 hoorde je er in NL eigenlijk vrijwel niemand over dat v Bommel en de Jong er eigenlijk allebei met rood af hadden gemoeten. Overigens heb ik de wedstrijd waar het in dit artikel over gaat in Mexico met vrienden gezien en het eerste wat degene die naast me stond zei was: "pinche Rafa Marquez otra vez!" (alweer die fucking Rafa Marqguez).we waren het erover eens dat het een extreem makkelijk gegeven penalty was maar dat Marquez ook wel heel dom was om (met al z'n ervaring) z'n been te laten staan zodat Robben eroverheen kon duikelen. Ja, daarna kwam er (ook vanuit de Mexicaanse media) veel gekakel over de penalty, maar er zijn altijd genoeg Mexicaanse fans geweest die wisten dat je m kon geven. Bovenal was men erg teleurgesteld dat Mexico weer heel dicht bij de gewenst plek in de kwartfinale was het het toch verklootte.

12 mei 2020 om 16:26

Nou ja.. Volgens mij is dat beeld van De Jong die Xabi in twee stukjes probeert te trappen, wel het eerste beeld dat alle Nederlanders naar boven komt toch? Samen met de teen van Casillas en de goal van Iniesta.

12 mei 2020 om 20:54

Nu zullen meer mensen het benoemen als (randje) rood, maar ik had het over direct na de finale. Verder zijn er nog steeds weinig mensen die erkennen/zich herinneren dat v Bommel een keer of vier een gele kaart had kunnen krijgen in die wedstrijd :D

12 mei 2020 om 21:07

Ik kan me dat van Van Bommel eerlijk gezegd ook niet meer herinneren, maar het klinkt iig wel heel erg als hem hahaha. Ik geloof je dus direct!

14 mei 2020 om 10:19

Hehe dat Nigel rood had moeten krijgen, slaat ook nergens op. Was duidelijk een schwalbe.

Samen met Alex de beste CV die PSV deze eeuw heeft gehad. Wat een heerlijke speler die echt wel meer uit zijn carrière had kunnen halen op clubgebied.

12 mei 2020 om 15:21

Dat vertelt hij toch ook in het artikel? Als hij toendertijd op 26 jarige leeftijd naar Barcelona of een andere topclub was gegaan had hij zich nog verder door kunnen ontwikkelen. Maar achteraf ben ik heel blij hoe het gelopen is en dat hij toen bij PSV tekende. Echt een goede verdediger. Veel inzicht, maar ook een slager zijn als het moest. Hoe Bruma naast hem opbloeide en zo goed speelde in de CL is echt knap.

12 mei 2020 om 16:12

Hij was een beetje ondergewaardeerd in mijn ogen, Bruma was in dat CL-seizoen ook ijzersterk. Ook Salcido vond ik altijd een prima verdediger die ook wel tot de beter centrale verdedigers hoort die PSV gehad heeft deze eeuw.

12 mei 2020 om 16:17

Ik vond dat Bruma een uitstekende en machtige sliding had in PSV-tijd. Nu durf ik het niet meer te zeggen. Salcido herinner ik me.voornamelijk van de talloze omhalen op de achterlijn!

12 mei 2020 om 17:07

Nou het verschil tussen Bruma met Rekik naast hem of Bruma met Moreno naast hem was gigantisch. De Bruma zoals in het seizoen met Rekik heeft never nooit het niveau aangetikt dat de Bruma met Moreno naast hem haalde. Moreno organiseerde de verdediging zodat Bruma zich op verdedigen kon focusen.

Hector Moreno was echt wel een goede verdediger, vond hem vrij compleet. Niet het niveau Barca, maar zou niet misstaan als wissel speler. Misschien dat Rafael Marquez er iets mee te maken had.

Ff goed lezen. Er staat: "Na een harde tackle OP Arjen Robben..."

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren