Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Swart plaatst vraagtekens bij beleid Ajax: ‘Had hem dan niet gehaald’

Laatste update:

John Heitinga tekende in juni een contract voor één seizoen met een optie op een tweede jaar, maar de verdediger kwam nauwelijks aan bod in Amsterdam en maakte onlangs bekend te stoppen. Sjaak Swart vindt het met de kennis van nu vreemd dat Ajax de 32-jarige Heitinga besloot terug te halen.

/

“Hij is een echte Ajacied en dat hij nu niet meer speelt, gaat hem echt aan het hart. Hij heeft ook nooit een echte kans gekregen. De trainer heeft er natuurlijk het beste zicht op, dus dat hij niet speelt, dat kan. Maar het enige is: had hem dan niet gehaald”, aldus Mister Ajax in een interview met Ajax Showtime.

Swart hoopt dat Heitinga een ‘mooi afscheid’ krijgt: “Voor de supporters is er maar één en dat is Johnny. Ik denk dat er zondag een geweldige sfeer ontstaat bij zijn afscheid en dat heeft hij verdiend.” Heitinga, 87-voudig international van het Nederlands elftal, speelde in totaal 218 officiële wedstrijden voor Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt helemaal. Het terughalen van Heitinga is een actie geweest die er doorgedrukt is door de Boer en Overmars. En iedereen vraagt zich nog steeds af waarom? Blijkbaar hebben ze hem totaal niet gevolgd toen hij bij Hertha zat..
Financieel gezien is het nog een gelukje geweest dat la Ling (in opdracht van Cruijff) het tot een eenjarig contract heeft kunnen terugbrengen ipv van de 2 die de Boer en Overmars hem wilden geven.
Heitinga zelf verdient een prachtig afscheid en dat zal hij ook zeker krijgen aanstaande zondag.

6 februari 2016 om 01:34

Kan me niet voorstellen dat de Boer perse heitinga erbij wilde hebben. Hij had toen al vd hoorn en anders had hij hem wel vaker het vertrouwen gegeven.

6 februari 2016 om 05:59

En toch wilde de Boer hem perse er bij hebben hoor. Toen het even dreigde af te ketsen (omdat Heitinga wilde blijven vasthouden aan een tweejarig contract, zoals hij eerst was overeengekomen met Overmars) heeft de Boer er echt op aangedrongen dat hij gehaald moest worden. Ook al zou het dan voor een jaar zijn..

6 februari 2016 om 02:11

Was het niet heitinga die een 2-jarig contract wou en overmars maar 1-jarig wou geven? Die optie op een 2e jaar was tegemoetkoming naar heitinga toe.

6 februari 2016 om 05:55

Heitinga, de Boer en Overmars waren het eens over een tweejarig contract. Gelukkig zag Cruijff dat niet zitten en heeft hij het via la Ling naar 1 jaar kunnen krijgen..

6 februari 2016 om 08:50

Schreef Ling in zijn rapport niet dat er geen scoutingrapporten onder aankopen liggen? Er is afgelopen zomer dus niets met dat advies gedaan. Johnny en Sanogo werden al na een paar weken afgeschreven. Ik vind het onbestaanbaar dat een Overmars zo mag aanklooien bij een club als Ajax.

6 februari 2016 om 09:38

Daar snap ik dus ook helemaal niets van. Overmars maakt blunder op blunder, faalt keer op keer en mag gewoon blijven zitten.

Bij ieder ander beursgenoteerd bedrijf of voetbalclub was ie gewoon de laan uit gestuurd... Zoals het hoort.
Dan kunnen ze wel zeggen dat Ajax winst heeft gemaakt maar dat is ook onzin. Ajax keert namelijk amper divident uit en aangezien het een voetbalclub is bepalen de resultaten de waarde.

Ik begrijp er dus helemaal niets van. Wordt die man dan helemaal niet beoordeeld?

6 februari 2016 om 03:08

Hij is gehaald om de supporters te pleasen. Niet meer niet minder, kut afscheid heitinga bij zijm cluppie! Man wat hou ik van sjonnie!!!

6 februari 2016 om 03:51

Iedereen had het over ervaring halen tussen al de jonkies.
FC Waan van de dag

en nu achteraf gaan zeggen "had hem dan niet gehaald". Allemaal zo makkelijk achteraf met een bitterbal in je bek.


Het viel gewoon een beetje tegen met 'm, jammer.

6 februari 2016 om 10:40

Ja maar dat konden ze toch weten door te kijken bij hbsc? Blijkbaar hebben ze hem blind gehaald.

6 februari 2016 om 04:57

Was gewoon een buitenkansje om op een goedkope manier de supporters tevreden te stellen en die met een beetje geluk ook sportief goed zou uit kunnen pakken.

Heitinga was gewoon de bliksemafleider om geen geld uit te geven. Men weet dat Heitinga het publiek tevreden kan stellen e het geld blijft dan veilig op de bank staan.

Als we hem niet terug gehaald hadden was ook iedereen boos..en nu kunnen we hen iig nog uitzwaaien!

Eigenlijk nog een geluk dat Tscheu la Ling nog zulke goede ideeën had.
Echt triest om te zien dat er totaal niet naar Cruijff geluisterd wordt.

6 februari 2016 om 09:42

Cruijff? Dat is wel de aanstichter van dit hele zootje. En toen hem dat duidelijk werd besloot ie maar helemaal te stoppen en weer met de vinger te gaan wijzen. Nou daar dwing je respect mee af zeg.

6 februari 2016 om 11:20

Cruijff heeft direct, of indirect voor 5 titels en 100 miljoen gezorgd, als zelfs dat nog geen respect bij je afdwingt, dan bereik je het nooit.

6 februari 2016 om 12:54

5 titels?? Heb ik er toch eentje gemist.

3 van de 4 titels kwamen tot stand met erbarmelijk slecht voetbal maar met concurrenten die er helemaal niets van bakten. Over de internationale prestaties waar je het eigenlijk goed aan kunt afmeten zal ik helemaal maar zwijgen..

ze speelden misschien alleen top in die 5e van jou die zich in jou dromen afspeelde

Hij is gehaald omdat PSV gradado heeft, en zo zijn wij voor de gek gehouden door onze Leiding en Frank wist donders goed wat hij binnen haalden.

Vanaf dag 1 aangegeven dat hij overbodig was, temeer omdat de Boer altijd Mike als back up van Veltman zag. En de Boer speelt met een linkspoot , dus op Lcv komt Viergever nog eerder aan spelen dan Heitinga ook. Dus dat het nu zo gaat verbaast me helemaal niet.

Ling en Jonk waren dom bezig door Heitinga en Sinkgraven als onnodige transfers te bestempelen.
Gelukkig zijn daar Frank en Marc om Ajax op het juiste spoor te zetten.
Resultaten met oogstrelend voetbal. Wie zei ook alweer dat de lijn Cruijff dient te worden gevolgd...
Met de huidige bestuurders en TC heeft Ajax geen vijanden van buitenaf meer nodig......

Het aannamebeleid bij Ajax is dramatisch, zoals ik meer vraagtekens zet bij het topsportklimaat in Amsterdam. Er zitten te veel ex-voetballers die ongeschikt zijn voor hun functies.

Toch een beetje vreemd dat Sjaak ineens een mening over alles heeft. Leeft daarbij compleet in het verleden, alles was vroeger beter. Over vroeger gesproken, ik herinner mij hem als de man die na zijn voetbalcarrière koffie rondbracht bij examens die in de eden hal werden afgenomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren