Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Succesvolle Wilmots verlengt contract bij Belgische bond

Laatste update:

Marc Wilmots blijft langer aan als bondscoach van het Belgische elftal. De keuzeheer maakt op Twitter bekend dat hij een akkoord heeft bereikt met de nationale voetbalbond over een nieuw contract, dat tot na het WK van 2018 doorloopt. "Ik kijk ernaar uit om met mijn groep, staf en supporters verder te werken aan dit mooie verhaal", laat Wilmots weten.

/

Wilmots is sinds 2009 als trainer betrokken bij de Belgische ploeg en was eerst assistent-trainer onder Dick Advocaat en Georges Leekens. Na het vertrek van laatstgenoemde, in 2012, werd Wilmots doorgeschoven naar de positie als bondscoach: eerst als interim-trainer, maar al snel kreeg hij een vaste aanstelling. Hij tekende een contract tot en met het WK van 2014.

Onder leiding van Wilmots wisten de Rode Duivels zich te kwalificeren voor het eindtoernooi in Brazilië en de KBVB was dan ook zeer te spreken over het werk van de bondscoach. Dinsdag is er een akkoord bereikt over een nieuw, vierjarig contract, waardoor Wilmots dus mag gaan proberen om Frankrijk naar het EK van 2016 (in Frankrijk) en WK van 2018 (in Rusland) te leiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enerzijds goed, want duidelijkheid is belangrijk. Maar anderzijds, nu maar hopen dat het WK niet tegenvalt

15 april 2014 om 16:37

Ze konden beter kijken wat voor resultaat hij neer zet op het WK en daarna pas gaan verlengen of misschien afkappen.

15 april 2014 om 16:46

ja maar stel hij presteert buitengewoon goed dit wk ( bijv winst of finale ) dan zijn er genoeg clubs die heb veel meer salaris bieden , kan je hem beter nu al vastleggen

15 april 2014 om 16:48

Ja dat is een goeie gedachte. Je hebt meer kans dat het misloopt dan dat je de finale gaat halen. Met die mentaliteit win je al zeker geen WK.

Hij is pas succesvol als hij met ons landje minstens de kwartfinale haalt. Bijna iedere coach zou het WK halen met deze spelersgroep.

15 april 2014 om 16:35

niet geheel waar de ploeg had dezelfde kwaliteit onder dick advocaat en Leekens.
Die wisten het niet te redden. De kwalificatie is dan ook grotendeels zijn verdienste.
Deze ploeg moet de groepsronde doorkomen. Maar daarna kan het flink lastig worden.

15 april 2014 om 16:42

Ik denk dat je je eigen land onderschat. Ik verwacht heel veel van dit belgie. In elke linie hebben ze klasse spelers staan die wekelijks op het hoogste niveau uitblinken. Ik kijk er echt naar uit om te zien wat belgie gaat doen dit wk. Vind het een erg mooie ploeg.

15 april 2014 om 16:46

Hij heeft het goed gedaan met deze kwalificatie maar met deze spelersgroep moest dat ook wel. Wilmots is niet beter dan Advocaat als trainer. Over Leekens kunnen we discussiëren, die is goed voor een middenmotor maar niet voor een topclub of land.

De groep op het WK moet gewonnen worden, zo simpel is het. Het zou een verzachtende omstandigheid zijn als we door Duitsland zouden worden uitgeschakeld. Van Portugal winnen kan wel denk ik.

15 april 2014 om 17:08

leuk compliment

maar ik vrees dat we niet overal even talentvol zijn.. we hebben klasse spelers, en als de eerste en de 2de wedstrijden goed meevallen kan er een goede drive ontstaan..

Maar ervaring? hebben we jammer genoeg niet.. veel zal afhangen van Hazard, Kompany, Witsel, Mertens en Mirallas, en de spits blijft nog onduidelijk.. al vermoed ik Lukaku..

Dus een machine is het nog niet, het is eerder de vorm van de dag en al dan niet wat geluk dat ons momenteel zover heeft gebracht..

Binnen 2 jaar kunnen we meer zeggen, maar dit wordt leergeld vrees is in Brazil..

15 april 2014 om 17:10

@ Fside99,

Ze hebben inderdaad in elke linie wel klasse spelers, maar er zijn in mijn ogen twee posities waar ze echt problemen hebben en moeten hopen dat er gauw een of andere talent(en) komt voor die positie(s).

En dan heb ik het vooral over de rechts- en linksback positie. Die twee posities, vind ik, bij België er matig bezet.

Omdat ze nu geen rechts- en linksback hebben, spelen meestal de centrale verdedigers Toby Alderweireld (rechtsback) en Jan Vertonghen (linksback) op die posities, maar in mijn ogen missen deze twee spelers de drive naar voren van een back en daar komt dan nog bij dat ze centraal in de verdediging veel beter spelen dan aan de zijkanten.

Voor de rechtsback positie lijkt Luis Cavanda, van Lazio Roma, mij wel een optie, maar hij heeft helaas nog geen enkele interland voor België gespeeld. Als linksback, hoop ik, dat Laurens de Bock wordt meegenomen naar het Wk.

Ook hij heeft nog geen enkele interland gespeeld voor België, maar ik heb liever dat België met deze twee backs speelt, dan met Alderweireld en Vertonghen als backs.

Voor de rest klopt het wel dat ze op elke linie topspelers hebben en ik heb redelijke verwachtingen van België. Met dit spelersmateriaal moeten ze in elk geval minimaal de kwartfinale kunnen bereiken, vind ik.

Verder heeft Marc Wilmots een uitstekende selectie, waarmee hij uitstekend presteert. In mijn ogen moet hij nu proberen om er nog meer een eenheid van het nationale elftal van België.

Ik hoop dat België met deze selectie naar het WK gaat:

Keepers: Thibaut Courtois ( Atlético Madrid ), Simon Mignolet ( Liverpool ) en Thomas Kaminski ( Anderlecht ).

Verdedigers: Luis Cavanda ( Lazio Roma ), Guillaume Gillet ( Anderlecht ), Toby Alderweireld ( Atlético Madrid ), Vincent Kompany ( Manchester City ), Jan Vertonghen ( Tottenham Hotspur ), Thomas Vermaelen ( Arsenal ), Laurens de Bock ( Club Brugge ) en Sébastien Pocognoli ( Hannover 96 ).

Middenvelders: Marouane Fellaini ( Manchester United ), Radja Nainggolan ( AS Roma ), Axel Witsel ( Zenit Sint Petersburg ) Kevin de Bruyne ( VFL Wolfsburg ), Moussa Dembélé ( Tottenham Hotspur ) en Steven Defour ( FC Porto ).

Aanvallers: Eden Hazard ( Chelsea ), Kevin Mirallas ( Everton ), Romelu Lukaku ( Everton ), Michy Batshuayi ( Standard Luik ), Dries Mertens ( Napoli ) en Nacer Chadli ( Tottenham Hotspur ).

Courtois
Cavanda
Kompany
Vertonghen
de Bock
Fellaini
Nainggolan
Mirallas
Witsel
Hazard
Lukaku
15 april 2014 om 17:21

Leuk dat je Batshuayi zegt haha

Hoop ook dat hij mee gaat.. maar wie offer je er voorop? hazard op links en Mirallas of Mertens op rechts... en maar 1 spits.. mmm...

15 april 2014 om 17:25

@rochester jullie hebben een luxe probleem. Wij in nederland hebben pas een probleem achterin. Van links naar rechts is het 3x niks.

15 april 2014 om 17:30

@fabianstoffelen

De spelers zijn nu ook veel verder dan toen onder Advocaat en Leekens . Vertonghen speelde nog bij Ajax, Hazard bij Lille, Lukaku bij Anderlecht, van Benteke was toen nog geen sprake. Hij speelde bij Genk met ervoor passages bij Mechelen, Kortijk en Standard. Courtois was er nog niet onder Advocaat en Leekens. Mignolet speelde nog bij Stvv en vervolgens Sunderland. Mirallas zat in Griekenland. Mertens bij Utrecht env ervolgens Psv. Witsel speelde toen nog bij Standard.

En zo zijn er nog veel voorbeelden. Ik vind het dus niet eerlijk om Leekens en vooral Advocaat te beoordeln op die factor. Ik denk dat Advocaat met de huidige selectie er zelfs meer uitgehaald zou hebben en Wilmots heeft zelf ookg ezet dat Advocaat de eerste lijnen heeft uitgezet voor de professionalisering van de voetbalbond.

15 april 2014 om 17:31

De Bock als LB? Echt niet hoor, die komt op dit moment niet in aanmerking. Doe maar Pocognoli, die is dat gewend en speelt in de Bundesliga. Hij is geen wereldverdediger, maar toch de beste Belgische Lb.

De Bock heeft talent, dat niet. Hij zal gewoon nog beter moeten worden als hij de vaste LB wilt worden. Is te vaak onregelmatig.

15 april 2014 om 17:40

# Asr80,

Batshuayi hoeft niet meteen in de basis te staan. Je hebt toch wel twee spitsen nodig voor het WK en Romelu Lukaku zal zo goed als zeker de eerste keuze zijn, aangezien Christian Benteke er niet bij zal zijn.

Batshuayi is dan de stand-in van Lukaku en zo nu en dan kan hij misschien wat minuten meepikken. Hij hoeft, in mijn ogen, op dit moment nog niet op een basisplaats te rekenen op het WK, in de toekomst uiteraard wel.

15 april 2014 om 17:41

@ Fside99,

Ikzelf ben ook gewoon maar een Nederlander.

Maar van rechts naar links is het inderdaad niet het beste materiaal wat Nederland op dit moment heeft.

15 april 2014 om 19:39

De bock kan zelfs niet mee in belgie laat staan bij de RD man man.

15 april 2014 om 21:03

Je vergeet dat Anthony Vandenborre al weken op hoog niveau speelt. Vervang Gillet door VDB en ik ben het met je eens

Hij heeft zich gekwalificeerd met team wat ik toch wel top 5 inschat, iedereen zou dat hebben bereikt met belgie. Hij is pas succesvol als hij de halve finale op wk haalt

Goh... iedereen zou zich met zo een selectie kunnen kwalificeren ik zou t nog niet echt succesvol noemen

15 april 2014 om 16:35

belgie heeft bondscoaches gehad die geloof mij in staat zouden zijn om zich zelfs niet met spanje te kunnen kwalificeren ( Vandereycken,leekens)

15 april 2014 om 17:22

maar je werk afmaken voor 90 procent moet je toch maar flikken eh!

dat is al veel ^^

wel achterlijk van de bond om dart nu af te ronden, stel dat het hele wk een grote deceptie wordt( wat gewoon altijd kan natuurlijk) dan zit je ermee . prima kwalificatie ronde, dat wel, maar de hoofdexamens volgen nu pas.
bij teleurstelling zit je er nog langer dan 4 jaar aan vast...dom

15 april 2014 om 16:47

Onzin! Het is juist een mooi signaal van vertrouwen naar de bondscoach en de hele groep toe.
Nu weet iedereen waar hij voor staat.

Bovendien spelen op een wk vorm van het moment en een beetje geluk hebben, een heel grote rol. Als het ontgoocheling wordt dan zijn de spelers minstens medeverantwoordelijk aangezien de basiself bijna zeker nu al vast staan.

15 april 2014 om 16:51

Een domme instelling om iemand een contract te geven die gwn een kwalificatiereeks (die ook niet altijd denderend was) goed heeft doorlopen. Iedere coach plaatst zich met dit team. Stel dat hij een goed wk speelt met België? Dan zouden er clubs interesse hebben, so what. Denk je nu echt dat er geen betere coaches zijn dan Wilmots. Mss had dat juist het moment geweest om een echte topcoach voor de groep te zetten, zodat die er nog meer kan uithalen.

15 april 2014 om 16:59

dus stel dat we er na de eerste ronde uitvliegen, iets wat grotere landen als frankrijk argentinie en italiee zelfs al is overkomen, dan vind jij het best prima dat ie nog een contract van meer dan 4 jaar heeft?

dat ze hem een contract voor de volgende campagne hadden gegeven tot daar aan toe, maar direct al garantie voor 2 volgende campagnes? allemaal goed en wel als het leuk uitpakt

15 april 2014 om 21:06

Ik ben het met je eens nerazzurri, wachten was de boodschap en inderdaad een ( sub) topper binnenhalen indien nodig na het Wk.....

16 april 2014 om 12:24

Ja Advocaat en Leekens hebben het wel bewezen dat het zo eenvoudig is. Bovendien zie ik ook niet veel alternatieven in België om hem op te volgen.
Ik ben absoluut geen voorstander van een buitenlandse coach voor België.

4 jaar is misschien veel maar dat zijn contract verlengd wordt tot het EK voor dat dit wk gespeeld wordt vind ik niet meer dan normaal.
Als je tevreden bent met je trainer in clubverband dan ga je toch ook niet wachten tot zijn contract afloopt om het te hernieuwen...

Benieuwd wat hij tactisch kan tegen de toplanden. Voor hetzelfde geld faalt hij keihard. Slim van Wilmots dat hij zich nu al financieel kan indekken.

Alweer amateurisme ten top bij de Belgische bond. Wnr gaan ze eens leren een coach iets te laten presteren. Met deze groep het WK halen vindt ik een normaliteit, geen prestatie om achterover te vallen. Stel je voor hij haalt de 2de ronde niet? Of er zijn interne problemen... Goed bezig. Wachten tot na het WK was de boodschap

Blijkt toch een goede coach te zijn voor België. Ruimschoots 1ste worden in zijn groep en Kroatië relatief eenvoudig afdrogen is zelfs met de huidige ploeg een groot verdienste van Marc Wilmots. Ik denk ook dat België momenteel nog niet zoveel moet hopen voor het WK, omdat ze niet ervaren genoeg zijn op het hoogste podium qua landentornooien. Maar richting het EK 2016 zullen ze 1 van de grote kanshebbers zijn als alles volgens plan verloopt.

Goh, Wist niet dat Wilmots Frankrijk onder zijn hoede had?

Dit is goed. De ploegssfeer wordt niet verstroord en Wilmots kan verder aan ons team bouwen. Goed gehandeld.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe ze gaan presteren op dit WK, persoonlijk sla ik ze een stuk hoger aan dat het Nederlands elftal. Ze hebben bij alle Engelse top-6 clubs minimaal een speler rondlopen en daarnaast nog belangrijke spelers bij clubs als Napolli, AS Roma, Fc Porto en Zenit Sint Petersburg. Het is wel apart dat ze het contract van Wilmots verlengen, terwijl de echte uitdaging voor hem nog moet komen aankomende zomer. Maar als het contact met de spelers goed is en er is sprake van een vastigheid in het systeem waarom ook niet.

Ik heb er een dubbel gevoel bij. Het resultaat is er wel, maar het voetbal dat België levert op tactisch vlak vind ik te zwak, er was weinig lijn te zien in het voetbal, weinig echt uitgespeelde goals die je wel verwacht met zoveel kwaliteit in de ploeg. Met andere woorden er kwam vrij veel geluk bij kijken tijdens onze kwalificatiewedstrijden en dat tegen degelijke ploegen. Dus ik ben benieuwd hoe hij het af gaat brengen tegen de echte toplanden. Moest het WK op een fiasco uitdraaien, zou ik zeggen dat de bond echt moet investeren in een topcoach iemand met veel ervaring en die al veel bewezen heeft zoals een Lippi of een Capello.

Ik vind het een goede zet. Wilmots laat keer op keer zien dat hij er erg gepassioneerd mee bezig is en dat hij ook wel degelijk een goeie coach is. Ook is Wilmots de eerste coach wat het heeft klaar gekregen om van de nationale ploeg echt een team te maken. Spelers willen werken voor elkaar onder hem daar waar ze in het verleden er bijliepen voor schoppen boer met momenten. Als de resultaten op het WK tegenvallen, wel who cares, veel Belgen waaronder ook ikzelf zijn al lang blij dat we er geraakt zijn. Zolang dat we niet met nul punten (geen bijbedoelingen naar Nederland toe btw) naar huis gaan ben ik al lang blij!

16 april 2014 om 08:30

Jij hebt dezelfde ingesteldheid als de bond. Dus 1 waarvan je al weet dat je niet ver geraakt. Je hebt sinds heel lang de beste generatie die we ooit gehad hebben. Daar mag je toch iets van verwachten? Jouw ingesteldheid had ik ook op de vorige wk's (waarvan het laatste in 2002). Ik vind zulke mentaliteit zwak en je kan beter niet kijken dan. Amateurisme en een gebrek aan ambitie zijn de woorden die ik terugvindt bij de bond.

16 april 2014 om 12:59

Ik vind het gewoon onrealistisch om te gaan roepen dat we wereld kampioen gaan worden. Als Belg wil je dat maar al te graag, maar als je bekijkt wat we tegenkomen als we de groepsfase doorkomen, iets wat in feite een must is, dan houd het daar ook op. Zowel Portugal als Duitsland zijn beide beter dan het Belgisch elftal. Dan moet je daar al flink gaan stunten om door te geraken. Het zijn dan praktisch allemaal finales die je speelt waar België dik de underdog is. Een mooi Engels gezegde: You can better underpromise and overdeliver than overpromise and underdeliver.

16 april 2014 om 13:12

Ik spreek me niet uit over een mogelijk finale. Ik zeg gwn dat we wel iets mogen verwachten van deze generatie. Dan is het mss wel mogelijk om te pieken tegen Portugal, wnr je vroeger wist dat je er zeker uitlag. Stel je voor, Wilmots ligt eruit in de 1ste ronde. Dan verdien je uiteraard geen contractverlenging, plus wat kan er allemaal mislopen op zoo een wk. Spelers die een dispuut hebben noem maar eop. De bond maakt hier een grote fout en dat hebben ze in het verleden al genoeg gedaan met dezelfde contracten voor Vandereyckenen Antheunis. Volledig verkeerd dit

Ik zou eerst het wk afwachten, als België in de eerste ronde eruit ligt, kan je moeilijk met Wilmots verder gaan. Ik vind hem bovendien tactisch ook niet echt een wonder.

16 april 2014 om 08:27

Hij heeft verschillende keren laten uitschijnen dat hij zijn tactisch blad leeg laat. En juist door zijn tactische onbekwaamheid heb ik het gevoel dat de spelers zelf alles invullen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren