Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Studio Voetbal bespreekt drie trainers voor PSV: ‘Brands moet hem gelijk bellen’

Laatste update:

Door het verrassende vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV moet de clubleiding van de Eindhovenaren de komende weken op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De tafelgasten van Studio Voetbal bespreken drie potentiële kandidaten om de vertrokken oefenmeester op te volgen. Peter Bosz, Ron Jans en Giovanni van Bronckhorst zitten deze zomer allen zonder club en worden als geschikte opties beschouwd.

“Ik denk dat Marcel Brands heel gauw naar Apeldoorn moet bellen en Peter Bosz moet strikken”, zegt Ibrahim Afellay. “Ik denk dat dit de beste optie is voor PSV.” Bosz, die in oktober 2022 zijn congé bij Olympique Lyon kreeg, zou niet in beeld zijn voor een nieuw dienstverband bij Ajax. Volgens Arno Vermeulen is de clubloze oefenmeester ‘een logische naam’ voor PSV.

Wie volgt Ruud van Nistelrooij op bij PSV? 10 Nederlandstalige kandidaten

Voetbalzone kroop alvast in de huid van technisch directeur Earnest Stewart en zette tien mogelijke kandidaten op een rij.Lees artikel

Leonne Stentler ziet in Ron Jans een geschikte kandidaat. De 64-jarige trainer stopt bij FC Twente en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Het is heel knap wat hij daar voor elkaar heeft gekregen. Het is iemand die van een groep individuen een collectief kan maken en kan een goede manager zijn binnen zijn staf. "Eigenlijk beschikt hij over alle capaciteiten die nu bij PSV nodig zijn.” Pierre van Hooijdonk kan zich in de woorden van Stentler vinden. “Hij beschikt denk ik wel over de managementcapaciteiten, hij heeft iets weg van Guus Hiddink, het charismatische.”

In de ogen van Vermeulen is Giovanni van Bronckhorst ook een potentiële opvolger van Van Nistelrooij. De 48-jarige trainer werd in november vanwege matige resultaten ontslagen bij Rangers en zit sindsdien zonder club. Bij monde van zijn zaakwaarnemer liet de voormalig trainer van Feyenoord weten dat een terugkeer in Nederland voorlopig geen optie is. “Maar als PSV belt, zal hij zeker gaan praten”, verwacht Vermeulen. “Het is een logische naam. Kampioen met Rangers, kampioen met Feyenoord. PSV zal hem zeker op de lijst hebben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gio moet dat niet willen. Is een Feyenoorder pur sang. Kunt de uitdaging best aangaan maar het zou zomaar kunnen zijn dat de strijd volgend seizoen tussen PSV en Feyenoord zal zijn.

29 mei 2023 om 08:47

Wat een onzin zeg. Dit is voor Gio gewoon een mooie kans bij een Nederlandse topclub. Ik denk zelf dat Gio of Jans de juiste keuze zou zijn. Bosz is overrated.

Bosz of Jans zie ik wel zitten.
Gio is de Cocu van Feyenoord. Gaat niet werken.

29 mei 2023 om 08:19

Als je jans aansteld, dan zou ik ook een ervaren assistent ernaast zetten. Hij laat het veel over aan zijn assistenten. Zelf lijdt hij geen trainingen.

29 mei 2023 om 08:25

Dat is prima. Veldtrainers hebben we wel lopen in Eindhoven. We moeten weer een ervaren eindverantwoordelijke hebben.

29 mei 2023 om 09:03

De Cocu van Feyenoord? Als voetballer zie ik dat, als trainer zeker niet. Heeft echt een einde aan de prijzendroogte gemaakt met zeer middelmatige elftallen, is alleen een jaartje te lang doorgegaan.

Daarna alleen met Rangers nog een ander Europees avontuur gehad en ook daar uiterst succesvol geweest, met zelfs leuk voetbal ook nog. Ik hoop dat hij snel weer ergens aan de slag gaat, is nog jong en heeft al nationale titels en een Europese finale gehaald, die komt er echt wel.

Nee, Gio is een held en gewoon een top 3 trainer van Feyenoord in de afgelopen 30 jaar.

29 mei 2023 om 10:01

Zanazanyan en Cocu zat in die periode 3 jaar op het strand in de Bahama’s? Die man heeft 3 titels met PSV gehaald en overwinterd in CL. Zelfs bijna de kwartfinale (penalty’s verloren van Atletico).

29 mei 2023 om 11:17

Tuurlijk heeft Cocu het goed gedaan bij PSV, dat was niet de strekking van mijn post. Ik zeg dat de twee niet te vergelijken zijn om Gio 'de Cocu van Feyenoord' te noemen.

Gio heeft de club na 18 jaar doffe ellende kampioen gemaakt, heeft spelers als Berghuis overtuigd voor de club te komen spelen, heeft bekers binnen gehaald. Dit kun je niet vergelijken met een PSV die, vooral in die tijd, ieder jaar gewoon voor de titel speelde.

Daarnaast is Cocu vaak genoeg, ook hier op dit forum, afgebrand vanwege het voetbal dat hij speelde. Na PSV ook overal mislukt, overal vroegtijdig ontslagen en nergens heeft hij een goeie indruk achter gelaten. Gio stond 2 jaar geleden nog in de finale EL met een absolute outsider.

Nogal een verschil, vind je niet?

29 mei 2023 om 12:04

Nee ik zie het verschil niet. Cocu heeft bij PSV drie titels gewonnen na zeven jaar prijzendroogte. Ook heeft hij spelers als Guardado en Lozano over weten te halen om naar PSV te komen en dat zijn grote jongens in het Zuid-Amerikaanse voetbal, ander categorietje dan de door jou genoemde Berghuis hoor. Cocu heeft het bij PSV gewoon geweldig gedaan, toptrainer.

29 mei 2023 om 12:06

Ook prima, zie jij het verschil niet.

29 mei 2023 om 09:16

En wat werd cocu met psv?

Ik denk ook dat Ron Jans de beste optie is, ervaren, nette vent, staat voor goed voetbal en past bij Psv. En hij is beschikbaar, dus als de directie snel doorpakt kan je de focus meteen naar volgend seizoen leggen.

29 mei 2023 om 08:38

Ik zou Jans heel erg graag bij een topclub willen zien. Maar stopt hij niet bij Twente om het rustiger aan te doen en meer tijd met zijn familie te kunnen doorbrengen? Dan zou Psv een gekke stap zijn.

29 mei 2023 om 08:45

Inderdaad! Meteen doorpakken... de CL-kwalificaties zijn altijd vroeg...
En PSV is altijd vrij laat met aankopen doen... dus hopelijk snel een nieuwe trainer die de selectie in orde kan maken.

29 mei 2023 om 08:58

Vorig jaar waren ze anders vrij aardig op tijd. De Jong, Simons, Benitez en Til waren er allemaal voordat de CL campagne begon. Volgens mij Branthwaite ook. Enkel El Ghazi kwam laat, maar dat was om een eventueel last-minute vertrek van Gakpo op te vangen. Savio en Hoever reken ik dan niet eens mee.

29 mei 2023 om 09:18

Ik weet dat achteraf natuurlijk makkelijk lullen is, maar als je dan beseft dat Simons tegen rangers in beide potten volgens mij maar één helft heeft gespeeld, is dat echt zonde. Zeker als je nu beseft hoe goed hij eigenlijk als js geweest vanaf het begin. Volgens mij was er ook fysiek niks met hem aan de hand.

Ron Janssen vind ik wel passen bij een 'warme' club als PSV. Net als wat ze zeggen is een type Hiddink.

29 mei 2023 om 21:19

Haal dat warme maar weg bij mijn clubje. Het rommelt er al jaren.

Hoe zat het dan ook alweer met Fred Rutten? Stond die niet bovenaan in zijn laatste seizoen en stortte het toen niet in als een kaartenhuis toen hij een half jaar te vroeg zijn vertrek aankondigde. Toch wel een prestatie gister neergezet uit bij AZ en is een bescheiden PSV-man die wel weer rust zou kunnen creëren binnen de club.

29 mei 2023 om 08:49

Als ze Fred Rutten nemen dan lach ik me echt dood. Deze man heeft veel kansen als hoofdtrainer gehad en nooit gepresteerd. Als assistent denk ik dat het wel een hele goede is. Dat interview van hem gisteren was ook echt grappig, zat al te solliciteren om hoofdcoach te worden.

29 mei 2023 om 08:59

In z’n eerste periode bij Twente presteerde hij nog wel goed, won toen de knvb beker, dat is wel meer dan 20 jaar geleden haha, dus zou inderdaad een rare optie zijn.

29 mei 2023 om 09:00

Grappig en pijnlijk tegelijk. De timing ervan is gewoonweg belachelijk, na de bewogen week waarin je wéét dat de fans massaal achter RvN staan (getuige de actie tijdens de wedstrijd). Komt op mij over dat je de situatie niet doorhebt, lijkt me om die reden dan sowieso niet geschikt (naast dat hij al een matige periode als hoofdcoach in Eindhoven gekend heeft).

Vind alle drie de namen niet spectaculair. Denk dat PSV wel met een betere trainer aan kan komen.

Zo niet dan Bosz. Wellicht heeft hij nog connecties uit de Ligue 1 en Bundesliga om waardige spelers mee te nemen.

29 mei 2023 om 08:51

Noem er eens een die beter is dan deze 3 opties dan?

29 mei 2023 om 09:03

Ben je serieus? Elk persoon met een beetje verstand kan met een naam van een trainer aankomen die meer geschikt is voor PSV.

Jans is een goede man, heeft veel ervaring en meerdere clubs getraind. Maar is niet geschikt om bij een kampioenskandidaat aan de slag te gaan en internationaal een team te representeren. We hebben gezien hoe hij met zijn staart tussen zijn benen uit de VS terug kwam.

Gio is een Rotterdammer en keurige trainer die zal worden afgemaakt door de Brabanders. Die hebben meer iemand nodig die ook als persoon en mentaliteit bij Eindhoven past. Zelfde geldde voor Schmidt en is ook niet goed afgelopen.

Bosz is een kamikaze trainer die snel impact maakt, maar net niet genoeg adem heeft om het op lange termijn te laten zien.

Nu moet je deze dingen in acht nemen en daar een conclusie uit trekken. Je zal zien dat je met betere opties komt.

29 mei 2023 om 09:09

Ik ben zelf niet zo thuis in de wereld van beschikbare trainers, kun je eens een paar namen noemen aamgezien elk persoon met een beetje verstand met een naam kan komen?

29 mei 2023 om 09:18

Ondanks dat ik Gio en Jans ook geen logische opties vind, vind ik het lastig om trainers aan te wijzen die kwalitatief voldoende zijn èn bij PSV aan de slag willen. Als elk persoon met een beetje verstand dat kan, dan hoor ik graag andere voorbeelden.

29 mei 2023 om 09:23

Maar het gaat er toch ook om welke trainer haalbaar is?
Welke beschikbare trainer denk jij dat haalbaar is momenteel?

29 mei 2023 om 09:31

Ik zou preudhomme proberen te strikken.spreekt Nederlands, echt voetbaldier en bewezen ploegen beter te maken

29 mei 2023 om 10:23

Die is toch met pensioen, of ben ik nou helemaal gek geworden?

29 mei 2023 om 11:21

In principe wel alleen denk ik als je met een zak van 3-5 miljoen aankomt voor 2 seizoenen dat hij op 63 jarige leeftijd best een uitzondering wilt maken

29 mei 2023 om 19:41

Bijzonder dat je bij Jans alleen zijn mislukte avonduur aanhaalt. Bij elke andere club heeft hij het boven verwachting gedaan.
Ja hij heeft nog geen ervaring bij een topclub. Maar er zijn niet veel opties van trainers die echt geslaagd zijn bij een top club en die nu maar psv zouden willen. Dan schiet mij alleen Gio te binnen.
Ik zou het Jans wel gunnen en zou Bosz ook wel willen zien. Vind het lang geleden dat de wedstrijden van psv echt aantrekkelijk waren om maar te kijken.
Cocu haalde de titels wel binnen maar was niet heel spectaculair voetbal. Het attractieve pressie voetbal van Schmidt is het nooit geworden en Ruud leek het ook vooral van bevliegingen van een aantal spelers te moeten hebben.

Dan mogen ze rap gaan zijn met Bosz want die lijkt toch rii Amsterdam te vertrekken

Logische kandidaten. Maar ik vind het toch wel raar dat Van Bronckhorst nog steeds zo veel moeite heeft om een nieuwe club te vinden. Hij heeft bij Rangers toch laten zien dat het kampioenschap van Feyenoord niet alleen maar toeval was en met een knappe Europa League finale laten zien dat hij ook Europees kan presteren.

Tsja... Er is geen één, realistisch haalbare, Nederlandse trainer waar ik blij van word, tevreden op zijn best.

Ik ken alle namen niet, maar hoorde de laatste weken en rondom het ontslag van Schreuder dan over die man van Celtic, een succestrainer van Boca en ik geloof iemand die hoge ogen had gegooid met een Deens team? Lekker vaag, ik weet het en geen enkele garantie dat die wel slagen, ook dat is bekend, maar die heren zouden me iets meer doen dan Bosz, Jans of Jansen.

Gio kampioen met Rangers? Vermeulen heeft zijn feiten weer eens goed op een rijtje.

Bosz zie ik niet werken bij PSV, en Gio is toch meer een Feyenoorder. Denk dat Jans wel een zeer geschikte kandidaat is voor PSV. Kan een elftal aardig opbouwen en er een echt team van maken. Maar goed vaak is dat wel met veel talenten ben benieuwd als er dan al wat meneertjes bij zitten hoe hij dat trekt maar zou het zeker wel aandurven bij PSV.

Met Jans heb je echt rust in je selectie , misschien soms iets teveel rust .
Met Bosz is het op bepaalde momenten iets te aanvallend , kan erg leuk zijn als het lukt .
Giovanni is Feyenoord..

Volgens mij wilt iedereen Ron Jans toch keer bij een top club zien ?
Als die trainer van Ajax zou worden zou ik daar ook positief voor gestemd zijn.
Dus als die trainer word van psv zou ik wel ergens jaloers zijn haha !

29 mei 2023 om 19:18

Een Rotterdammer die voor Ajax is en jaloers op PSV ?

29 mei 2023 om 21:50

Ik vind dat je altijd gezonde jaloezie kan uiten haha.

Bosz is wat mij betreft de enige die weet wat er nodig is om Europees iets te laten zien. Tuurlijk van Bronckhorst ook een seizoen met Rangers. Maar mijn voorkeur gaat uit naar Bosz. Jans is ook te licht voor een club uit de top 3/4

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren