Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stewart onthult afspraak die hij en Van Nistelrooij dinsdagavond nog maakten

Laatste update:

Earnest Stewart voelt zich voor het blok gezet door het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV. Dat erkent de technisch directeur van de Eindhovenaren op een speciaal ingelaste persconferentie. Volgens Stewart spraken hij en Van Nistelrooij dinsdagavond nog af dat de beslissing over een eventuele exit 'over het weekend heen getild zou worden'. Van Nistelrooij pakte de ochtend daarop echter al zijn biezen.

Van Nistelrooij kondigde woensdagochtend aan dat hij per direct zijn taken zou neerleggen als hoofdtrainer van PSV. De oud-spits zou te weinig draagvlak meer voelen binnen de club. "Hij was zeer vastberaden in zijn besluit", vertelt Stewart over het het moment dat hij ingelicht werd. Dat gebeurde om 9.40 uur, terwijl de selectie vijf minuten later al hoogte kreeg. "Dan kun je je voorstellen dat dat wel heel snel gaat in vier à vijf minuten", aldus Stewart.

Stewart had de mededeling in het speciaal niet zien aankomen vanwege de avond daarvoor. Van Nistelrooij sprak toen nog met de 54-jarige bestuurder af zijn beslissing pas na de laatste speelronde te nemen. "Daardoor voel ik me wel voor het blok gezet, ja", geeft Stewart toe. "We voeren sinds ik hier ben héél veel gesprekken met elkaar. Die gaan soms over de spelers, soms over de staf, maar ze zijn altijd harmonieus geweest in de goede zin des woords. Om te zorgen dat je vooruit gaat met elkaar. Maar als dat op zo'n manier gebeurt is dat niet fijn."

Het rommelde al bij PSV sinds De Telegraaf naar buiten bracht dat Van Nistelrooij overhoop lag met assistenten Fred Rutten en André Ooijer. Even later werd ook bekend dat enkele spelers, waaronder Xavi Simons en Luuk de Jong, hun beklag hadden gedaan over het functioneren van oefenmeester. Ooijer had daarvoor al bekend gemaakt aan het eind van dit seizoen te zullen vertrekken. Op de persconferentie werd ook duidelijk dat Rutten komende jaargang niet meer verdergaat in Eindhoven. Rutten zit nog wel op de bank tegen AZ komende zondag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Flinke soap weer dus. Vooral benieuwd wie het stokje gaat overnemen. Peter Bosz?

24 mei 2023 om 17:31

Ik heb liever niet Bosz. Vind hem een eigenwijs karakter hebben die niet bij PSV past en hij heeft nog nooit wat gewonnen als trainer. Zijn speelstijl werkt een paar maanden leuk, daarna weet iedereen t simpel te bespelen, waardoor de resultaten verslechteren en hij uiteindelijk ontslagen wordt. Kan je zo uittekenen, want zo is het overal gegaan.

Van de namen die het eerst in me opkomen, heeft denk ik Pascal Janssen van AZ mijn voorkeur. Ik weet uberhaupt niet of die beschikbaar is en ervoor open staat (hij heeft recentelijk zijn contract nog verlengd), maar is iemand met een realistische kijk op voetbal, laat AZ goed spelen vanuit een goede organisatie en kent PSV goed omdat hij er al een aantal jaar heeft gewerkt. Zullen wel wat flappen op tafel moeten komen denk ik, maar is misschien wel de beste optie.

24 mei 2023 om 17:35

Eventjes heel wat anders. Wat nou Ajax staat voor tegen Twente met 1-0. AZ-PSV is 1-0. Als dan een PSV fan een biertje op t veld gooit, wordt die wedstrijd gestaakt. Dan kan PSV nog alles omzetten in de gedwongen pauze toch? En weten AZ en PSV wat nodig is omdat ze de uitslag van Twente Ajax weten. Dus stel dat is 1-1 geworden, dan weten AZ en PSV, dat AZ gewoon mag winnen. Maar stel Ajax wint, dan heeft AZ er niks meer aan om hun best te doen, blijven toch vierde.

24 mei 2023 om 17:36

We mogen blij zijn als er eens een keer een trainer komt die lekker aanvallend voetbal wil spelen, dan maar geen prijzen die hebben we de afgelopen jaren ook niet gewonnen. Het voetbal van PSV is al jaren verschrikkelijk om te zien, het is tegenwoordig zelfs een kunst om 90 minuten lang een wedstrijd van PSV aandachtig te volgen.

Peter Bosz lijkt mij de meest geschikte Nederlandse kandidaat.

24 mei 2023 om 17:37

Pascal Jansen heeft ook nog nooit een prijs gewonnen. Om maar even aan te geven wat voor een kulargument dat is. Bosz lijkt me toch in alle opzichten een betere optie dan Jansen.

24 mei 2023 om 17:37

Liever geen Pascal Janssen. Zo bijzonder doet hij het niet bij AZ en lees ook genoeg AZ-fans die er niet echt kapot van zijn. Kent uiteraard wel de club als oud jong-PSV trainer, maar verder liever iemand met meer ervaring. Er komt praktisch een nieuwe selectie, daar moet een zwaarder gewicht voor de groep komen. Iemand met een bepaald spelbeeld en dat weten over te brengen (ik zeg ook niet dat Bosz die man is). Ik heb geen idee wie wel, maar ervaring nu is een must. 2 jaartjes AZ is daarvoor ook te weinig.

24 mei 2023 om 17:41

@Memphis, Moet je wel het materiaal voor hebben, dat heeft PSV niet. Dat zag je wel met Schmidt.

24 mei 2023 om 17:47

Formus, dit soort insinuaties neerleggen heeft toch totaal geen nut? Veel te hypothetisch. Andersom kun je dan net zo stellen. Gooi ik wat bekers op het veld, zodat Ajax’ seizoen mogelijk al klaar is. Gaan ze bij het inhalen van dat duel met de handrem erop spelen, kan Twente met een morele boost de play-offs in.

24 mei 2023 om 17:52

Ja Schmidt dan noem je ook een trainer op, hij heeft daarnaast genoeg spelers gekregen maar presteerde gewoon niet. Laat dat duidelijk zijn.

Natuurlijk zul je op bepaalde posities iets moeten doen maar je moet niet doen alsof je daar een hele selectie voor moet vervangen. Vergeet niet dat bij Ajax dat de Europa league onder hem haalde ook gewoon spelers als Klaassen, Schone, Riedewald(of Sinkgraven), Younes, Traore en Veltman in de basis stonden was dat nou zo bijzonder? Ik denk van niet namelijk. Met Onana, Ziyech, de Ligt en Sanchez hadden ze natuurlijk wel kwaliteiten, maar vergeet niet dat ook die spelers op dat moment niet zo ver waren als later in hun carrière.

24 mei 2023 om 18:07

Misschien moet de psv directie even met hem bellen, dan kunnen ze hem waarschijnlijk gratis oppikken..

24 mei 2023 om 18:19

Benzema Pascal Janssen heeft nooit clubs gecoacht die een reële kans hadden op een kampioenschap. Je moet m die kans een keer geven en ik denk dat ie t kan. Presteert met AZ gewoon goed. Bosz heeft al een veel langere carrière erop zitten, ook bij (sub) toppers en nooit een kans gewonnen. Bovendien veel te stad in z’n manier van spelen. Ik hoef Bosz absoluut niet. Jonk vind ik ook een interessante naam, maar wel erg onervaren in de top.

24 mei 2023 om 18:34

Voor aanvallend voetbal zul je ook iets meer dan Xavi hebben als aanvallend talent.
Met Peter Bosz kom je wel op de helft van de tegenstander te staan maar je hebt niemand die een goal maakt en je krijgt er zo maar 2 tegen met Bosz aan het roer van deze selectie.

24 mei 2023 om 18:37

Schmidt zat er ook in een periode waarin ajax top was, dat is nu wel anders. En dan nog zat hij er vorig jaar dicht tegen aan.

24 mei 2023 om 18:58

Tukkertje91, je moet juist alle scenario's doorlopen vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is nl totaal niet ondenkbaar gezien wat er allemaal de laatste weken gebeurt. Oh, en scenario's voor Ajax zijn er idd ook, mocht die wedstrijd gestaakt worden. Maar Ajax moet vooral gewoon proberen te winnen 😉

24 mei 2023 om 19:36

Stel stel stel lul niet zo dom man

24 mei 2023 om 19:54

@rubentje juist Peter Bosz moet PSV nemen. 'nooit wat gewonnen!' is een kul argument. Cocu, MvB, RvN, Jansen die jij oppert hadden dat ook allemaal niet. Kijk ook wie Bosz getraind heeft Leverkusen, Dortmund en Lyon met Bayern en PSG als dominant aanwezig. Wat moest ie winnen dan? De CL?

24 mei 2023 om 17:32

Liever geen Peter Bosz. We willen ook wel eens een keer kampioen worden. Misschien kunnen we die trainer van Celtic eens polsen met zijn moeilijke achternaam

24 mei 2023 om 18:33

Toch jammer dat Alfred net naar de zandbak is vertrokken!

Brands en Steward laten het lijken alsof RVN ineens opstapt. Zoals ik Ruud ken (en ik ken em niet), kan je van Ruud alles zeggen behalve dat hij niet eerlijk is. Deze man heeft een topsportmentaliteit waar je u tegen zegt. Overal hoor je alleen maar dat Ruud echt heel hard kan zijn. Die gaat toch niet op dinsdagavond meelullen met een directie om op woensdagochtend zijn contract in te leveren? Ik geloof er zelf helemaal niks van dat Ruud voor hun uit het niks zijn biezen pakt, maargoed. Clubbie staat in de fik.

24 mei 2023 om 17:28

Ik heb het idee dat Steward niet echt naar RvN luistert. "We tillen het over het weekend heen' terwijl Ruud echt gekrenkt was. Ruud die dan mompelt "is goed" maar het niet echt meent. Anders kan ik het niet verklaren.

24 mei 2023 om 18:33

@Makellele helemaal mee eens. Dit komt op mij over als zo'n typisch management gesprek waar iemand echt zit te tobben met dat het echt niet oke zit, en dan zo'n manager er even geen aandacht aan wil geven. "We tillen het over het weekend", altijd zo'n walgelijke opmerking. Je hebt toch nu een probleem blijkbaar? 7 dagen later is de emotie, het probleem en wat dan ook immers weer naar de achtergrond, maar zeker niet weg. En de frustratie blijft. Naast dat, Ruud in dit geval, zich waarschijnlijk niet gehoord voelde.

Ik heb genoeg in management gezeten om te weten hoe directiepraat werkt. En zie Ruud als een iets standvastiger karakter dan die pakken...

24 mei 2023 om 17:29

Zoals ik Ruud ken (en ik ken hem niet)....

Bijzonder! Maar hij zou inderdaad vreemd zijn als op dinsdagavond die afspraak wordt gemaakt en Ruud zich na een nachtje slapen bedenkt en 180 graden anders beslist.

Wellicht komt Ruud na het seizoen nog wel zelf met een verklaring.

24 mei 2023 om 17:33

Haha, je snapt (denk ik) wel wat ik bedoel. Maar Steward en Brands beweren daar met droge ogen dat ze niet weten waarom ruud ontslag neemt, dat kan toch niet?

24 mei 2023 om 17:45

Je kent hem niet persoonlijk en slecht van tv, of misschien in jouw geval van uit het stadion.

Ik weet echt niet wat ik moet geloven. Ik kan me niet voorstellen dat Ruud na een nachtje slapen totaal anders beslist. Maar kan me ook niet voorstellen dat de AD en TD hier een lulverhaal hebben opgevoerd. Ben heel erg benieuwd naar de verklaring van Ruud, als zal hij die denk ik pas na aanstaande zondag komen.

Wist jij trouwens dat Rutten en Ooijer na dit seizoen zouden stoppen? Dat was ook nieuws voor mij.

24 mei 2023 om 17:56

Brands heeft na John de Jong ook een enorm lulverhaal opgehangen. Als ik Insta open, zie ik Benitez, Fabio, Xavi en Bakayoko meteen Ruud bedanken. In het stadion heb ik nooit iets gehoord tegen Ruud. Dan kan het gebrek aan draagvlak imo toch alleen aan directie liggen? Op VI staat daarnaast dat Xavi, welke door T werd genoemd als een vd aanstichters, dat Xavi direct naar RVN is gegaan om alles te ontkrachten.Ooijer was al wel even bekent, Rutten pas sinds vandaag officieel dacht ik. Gaan al wel veel langer geruchten over de staf wat niet lekker loopt.

24 mei 2023 om 17:59

Waarom niet? Een nachtje slapen kan de boel zeker wel veranderen. Ik denk dat Ruud wel genoeg wist. Helemaal als er wordt gezegd we trekken de beslissing na het weekend. Ruud zou worden ontslagen en hij houd de eer aan zichzelf.

24 mei 2023 om 18:12

@gapko: Ik geef geen oordeel over deze spelers, maar het is regelmatig voorgekomen dat spelers voor de camera jammeren dat ze ook naar zichzelf moeten kijken Nadat de trainer is ontslagen. Dus ik neem ook niet zomaar alles aan wat spelers (in het algemeen) roepen. Al zijn de spelers die jij noemt wel de spelers die of pas zijn gekomen toen hij al trainer was of hem in Jong ook al mee hebben gemaakt.

@ali: Volgens mij heeft Steward gezegd dat ze de situatie na het weekend uit wilde praten. Maar Brands gaf aan dat ze al bezig waren met assistenten voor volgend seizoen (opvolgers Ooijer en Rutten). Dus dat geeft wel aan dat ze hem niet na het weekend direct zouden willen gaan ontslaan. Maar ik weet ook niet wat/wie ik moet geloven. Ben erg benieuwd naar de verklaring van RvN.

24 mei 2023 om 18:18

@Paul, had ik niet over nagedacht, heb je helemaal gelijk in. De waarheid zal in het midden liggen, maar als je als directie zijnde totaal niet verwacht dat je hoofdtrainer z'n ontslag indient lijkt het me wel dat je een enorme plaat voor je kop hebt

24 mei 2023 om 18:43

Nja, stel dat het helemaal waar is wat die twee vanmiddag hebben vertelt. Dan is de mededeling van Ruud vanmorgen toch wel bijzonder?

Beetje hetzelfde als jij met je vrouw (als je die hebt) niet zo lekker gaat. Je hebt een goed gesprek met elkaar en besluit om de kinderen de volgende ochtend te vertellen dat jullie er alles aan zullen doen om het allemaal weer goed te laten komen. En de volgende dag aan het ontbijt zegt je vrouw dat jullie gaan scheiden. Dan denk je toch ook, what the f*ck is er vannacht in haar hoofd gebeurd?

24 mei 2023 om 20:12

Ik ken ruud net zo goed als jou en ben het helemaal met je eens. Voor zover ik hem ken is hij eerlijk en recht door zee.

Hij heeft het gesprek gewoon savonds en snachts tot zich laten komen en is tor de conclusie gekomen dat het voor hem niet meer werkt.

Eigenlijk wel goed om dat dan direct te laten weten ipv gesprek aan te gaan.
Als het gevoel niet goed meer is dan gaat het ook niet meer goedkomen

Gaat goed, dat hoor je aan alles. Net voor een cruciale seizoen (2 cl plekken) even je gehele trainersstaf, zowat 50/60% van je basis vervangen en nog even wie is de mol Brabant editie spelen om erachter te komen wie deze gevoelige informatie heeft gelekt. Ik zie geen vuiltje aan de lucht.

24 mei 2023 om 17:28

Misschien is de opmerking ‘een eventuele exit’ wel de druppel geweest voor Van Nistelrooij, qua draagvlak/steun wat hij zocht.

24 mei 2023 om 17:32

Het blijft gissen. Het is wachten op het verhaal van Ruud, mocht die het willen delen.

Ik vind het verhaal van onze directeuren niet eens zo slecht.

24 mei 2023 om 18:00

Niet zo slecht? Hoe zou jij het vinden als dat tegen jou wordt verteld? Blijf je dan zitten wachten op je executie? Ik had ook lekker de biezen gepakt. Staat toch wat beter ontslag nemen of ontslagen worden.

24 mei 2023 om 18:28

Als wat tegen mij verteld wordt? Dat er na wordt gedacht over de staff van volgend jaar en dat er gesproken wordt over welke spelers blijven en gaan? Het verhaal (dat wij horen) is dat er alle vertrouwen was in Ruud. En dat na de wedstrijd van zondag verder gesproken werd.

24 mei 2023 om 17:33

Het is inderdaad allemaal heel jammer. Maar als ik de verhalen zo hoor dan snap ik niet echt waarom van Nistelrooy dit doet.

Dat 50/60% van je basis vervangen dat valt ook nog af te wachten eerlijk gezegd, denk dat je daarin overdrijft. Maar natuurlijk is er een gigantische uitdaging volgend seizoen, het enige geluk is dat, dat bij de concurrenten waarschijnlijk ook het geval is.

Toch moet je ook niet te treurig zijn over dit ontslag, ik vind het vooral jammer dat een clublegende als van Nistelrooy weggaat, maar het is niet zo dat ik echt van dit PSV genoten heb dit seizoen.
Als ik bijvoorbeeld zou moeten kiezen tussen Peter Bosz of van Nistelrooy dan zou de keuze voor mij snel gemaakt zijn. Hopelijk stellen ze hem snel aan.

Hij had van mij best door mogen gaan want ik snap ook wel dat als je Gakpo in de winter verkoopt dat, dat een groot effect heeft hoor en overall was het misschien gewoon net een 6-7. Maar nog zo'n seizoen en dan was ik er ook wel weer snel klaar mee.

Dan heeft hij de situatie dus iig niet goed ingeschat.

Hoe die Stewart op de simpele vraag van waarom RvN is opgestapt antwoordde,.... draait er eerst helemaal omheen, en uiteindelijk nadat het een paar keer op de man werd gevraagd pas zachtjes zei dat Ruud geen draagvlak meer voelde. Dan spreekt dat toch boekdelen dat Ruud de schuld bij de directie heeft gelegd maar dat zij daar niet de verantwoording voor willen nemen.

Peter Bosz eigen stijl Ruud eigen stijl. De laatse wedstrijden wist de tegenstander precies hoe PSV speelde
Daarom wonnen ze ook maar net met 1--0
Kijk tegen Heerenveen. Weinig druk vanuit PSV waardoor ze op 1-0 kwamen. Het volgende seizoen zal er anders gespeeld moeten worden.
Eerst de verdediging versterken en een leider neerzetten die van wante weet en geen mietje zoals De Jong. Succes

Advocaat kom terug Aub . Psv heeft behoefte aan een kapitein. Niet aan een Rutte besteed die je niet kan verstaan die gast . Ik wens Ruud het allerbeste en hoop dat hij ooit weer terug komt met zijn eigen formatie

24 mei 2023 om 19:31

Advocaat zou hilarisch zijn. Die is altijd heel vocaal over zijn ergernissen wat betreft selectie en bestuur. Denkt ook totaal niet mee met transferwaardes en dat soort onzin. Alleen de winst telt.

Maar goed, ben bang dat ze met een derderangs jaknikker gaan komen. Geen enkele topcoach stapt nu toch in PSV . Afbreukrisico is veel te groot.

24 mei 2023 om 19:50

Waarom dat nou weer? Je zal moeten bouwen aan een nieuw team. Maar het is echt niet dat er alleen maar pannenkoeken bij PSV zitten. Marcel Brands heeft zichzelf wel bewezen denk ik en ook Stewart is een ervaren man. Het spelersmateriaal is ook niet zoveel slechter dan de concurrentie en met een paar aankopen kun je best een leuk team maken.

25 mei 2023 om 00:40

Je hebt gelijk. Ik was te boos. Er kan ook eens een goede keuze gemaakt worden qua opvolger van Ruud.

Ik ben het gewoon zo zat dat er bij PSV altijd naar de trainer gekeken wordt, terwijl het materiaal al seizoenenlang ondermaats is. Advocaat klaagt steen en been met zo'n selectie. Die uit gewoon dat hij zich niet gesteund voelt. Daarbij denkt hij alleen maar aan winnen. Daarom is hij ook een topcoach. Conte doet precies hetzelfde. Die hebben een standaard, en alles wat niet mee kan krijgt bij hen de wind van voren.

Ik vind dat ons spelersmateriaal (de hele selectie) echt een stuk slechter is dan dat van de directe concurrentie. We kunnen amper een basiself formeren, en dan nog is de verdediging te kwetsbaar.

Ja, als mijn baas zou zeggen een besluit over mijn 'eventuele exit' over het weekend heen te tillen, en ik zou daar al akkoord mee gaan, dan zou ik bij thuiskomst ook denken: ja doei, daar ga ik niet op wachten.

Geeft ook lekker veel vertrouwen om af te spreken over een week te praten over een mogelijke exit. Dan zou ik in de avond ook thuiskomen, reflecteren en de volgende dag mijn biezen pakken. Als je er even over nadenkt, kom je erachter dat je waarschijnlijk toch ontslagen.

24 mei 2023 om 19:28

Volgens mij was t meer van RvN uit. Tenminste als je de berichtgeving mag geloven. Dat Stewart heeft gevraagd dat als Ruud twijfelde hij niet nog voor de wedstrijd van AZ zou stoppen. Volgens mij gaven Stewart en Brandts aan dat zij met hem verder wouden. Denk toch echt dat t gebrek aan vertrouwen in de spelersgroep hem tot deze beslissing heeft bewogen. Dat hij na t gesprek tot inkeer is gekomen, dat het voor hem op deze manier werkt, dat kan toch? Hoe moet je dit als coach überhaupt doen voor zon laatste wedstrijd van zoveel belang? Als de helft tegen je is, hoe maak je dan een opstelling?

Volgens Stewart spraken hij en Van Nistelrooij dinsdagavond nog af dat de beslissing over een eventuele exit 'over het weekend heen getild zou worden'.

Snapt die Stewart nou echt niet dat dit de hele reden is voor het vertrek van Van Nistelrooy? Zo behandel je een hoofdcoach niet. In alles blijkt dat Ruud niet voor volledig werd aangezien.

Laat ze maar een ander zoeken met wiens kloten gespeeld kan worden. Zeg je wel één ding: geen enkele topcoach laat zo met zich spelen.

"dat de beslissing over een eventuele exit over het weekend heen getild zou worden." Deze zin geeft toch al aan dat er eigenlijk geen draagvlak meer was om verder te gaan?

"een eventuele exit over het weekend heentillen" en dan met een strak gezicht beweren dat je totaal niet aan zag komen dat RVN zou gaan opstappen. Je verzint het niet. RVN houdt gewoon de eer aan zichzelf en dat siert hem. Wat een ellende.

Van Bommel mag wel komen.
Heeft vlieguren gemaakt.
Ander bestuur momenteel.
Dus ik zie het wel gebeuren.

Tja ruud wou ook absoluut niet dat gakpo en madueke verkocht werden en had brands ook maling aan en hij wilde eigenlijk nog niet de hoofdtrainer zijn dit jaar maar werd onderhand gedwongen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren