Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Steven Berghuis valt op met interview na nederlaag Ajax: ‘Stiekem...’

Laatste update:

Steven Berghuis vindt de beslissing van VAR Ingmar Oostrom om Ajax geen doelpunt toe te kennen terecht, zo laat hij na afloop van het verloren duel met sc Heerenveen (3-2) weten voor de camera van ESPN. De aanvaller van de Amsterdammers doet opvallend ingetogen zijn verhaal na een teleurstellend verlopen wedstrijd, concludeert analyticus Kees Kwakman.

De Amsterdammers claimden in de allerlaatste minuut, diep in blessuretijd, een eigen doelpunt van Sven van Beek. Na lang beraad besloot Oostrom dat de bal niet volledig over de lijn was geweest.

Berghuis geeft na afloop van de camera aan de beslissing van de arbitrage te begrijpen. “Er is geen doellijntechnologie en als het bewijs ontbreekt, dan kan de scheidsrechter hem niet goedkeuren. Het is ongelooflijk moeilijk om te zien.”

“Als je de bal zo ziet en je hebt geen doellijntechnologie, dan kan ik me voorstellen dat ze niet honderd procent zeker weten of de bal de lijn is gepasseerd. Dit moeten we gewoon accepteren, hoe moeilijk het ook is.”

“Dit gebeurde echt op het laatste moment”, vervolgt Berghuis. “We hadden hier met een punt weg kunnen gaan, maar helaas is dit ook voetbal. Ik weet overigens niet of we een punt hadden verdiend.”

“Bij vlagen verdienden we wel meer te krijgen, maar we hebben ook zowel aanvallend als verdedigend zwakke momenten gehad”, aldus de gelegenheidsaanvoerder. “Met de vrije trappen van Sosa en Hlynsson in de eerste helft hadden we toch momenten dat we terug in de wedstrijd konden komen, maar we moeten ook credits geven aan Heerenveen.”

Na afloop concludeert Kwakman dat Berghuis opvallend ingetogen reageert. “Ik heb het idee dat hij zich stiekem inhoudt. Stiekem weet hij wel waar het misging, maar misschien houdt hij zich nu rustig omdat hij aanvoerder is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer persoonlijke fouten van Hato, Sutalo en Taylor. Hoe vaak mag het nog fout gaan bij hun? Slecht drukzetten, matige omschakeling. Kom op John ..

11 februari 2024 om 17:27

Wie ga je dan opstellen? Beter dan dit heb je niet...

11 februari 2024 om 17:36

+ Sosa. Vandaag waren deze vier jongens en Forbs echt heel slecht. Brobbey Henderson Hlynsson Ramaj Berghuis Gooijer vond ik van goed naar minder goed nog wel voldoende, maar ook niet briljant. Forbs Sosa Taylor Sutalo Hato van slecht naar minder slecht allemaal onvoldoende.

11 februari 2024 om 19:02

Kom op zeg. Je aanval bestond uit Brobbey en toen Akpom erin kwam uit Brobbey en Akpom. Berghuis laat echt helemaal niets zien en het is al vaker zo geweest. Geen vroege voorzetten, zeer matige schoten op doel. Geen rustpunt waar je de bak kwijt kan als je onder druk staat. Veel te veel risico nemen op de verkeerde plekken van het veld. Berghuis heeft echt geen voldoende bij elkaar gevoetbald. Akpom was flink dreigender en meer betrokken bij gevaarlijke momenten, terwijl het de mindere voetballer is....

11 februari 2024 om 17:38

Hato maakt toch iedere pot wel 1 of 2 van deze fouten, maar moet toch het NL elftal in.

Laten we het aub allemaal eens zijn, dat Hato momenteel alleen speelt, omdat er niets beters is!

11 februari 2024 om 18:06

Mikeyduff

De enige die hier praat over Hato en het Nederlands elftal dat ben jij.

11 februari 2024 om 18:42

Zoals wel vaker, echt ongelofelijk maar voorspelbaar! Zijn altijd dezelfde, Hato is eigenlijk zelfs nog niet helemaal klaar voor Ajax 1. Maar door gebrek aan beter.

11 februari 2024 om 19:56

Het is gewoon de waarheid ook dat Hato speelt bij gebrek aan beter. Die kerel hoort wisselspeler te zijn en zijn minuten voornamelijk bij Jong Ajax te maken. Hij is ook pas 17 jaar dus dat hij fouten maakt is volkomen logisch. Alleen is het natuurlijk door het pijnlijke beleid de afgelopen 2 jaar dat het zover is gekomen.

12 februari 2024 om 10:38

Hoe staat het ervoor met Kaplan. Ik zie dat hij minuten maakt bij Jong Ajax, maar geen idee hoe hij het daar doet. Weet iemand dat wel?

11 februari 2024 om 17:51

Vergeet vooral Sosa en Ramaj niet en had Hlynsson gewoon moeten scoren.

11 februari 2024 om 23:00

Wat moet ie anders opstellen dan? Ajax haalt henderson( is prima) maar geen verdedigers die zo broodnodig zijn....

11 februari 2024 om 23:17

Je hebt helaas nu niks beters op het moment, zoveel gaten die niet dicht gelopen worden, slecht druk zetten, rare moves maken als individu jaaa dan ga je dit soort domme dingen tegen krijgen. Al is de bal niet over de lijn, Ajax had nooit weg mogen komen met een punt.

12 februari 2024 om 03:02

Het lag uiteindelijk toch vooral aan de laatste 4.

Bij de eerste goal laat Sosa zijn man ongehinderd de bal de 16 in slingeren en laat Sutalo vervolgens zijn man die bal vrij binnen koppen.
Bij de 2e stapt Hato verkeerd, is Sosa te langzaam, maar staan ze uiteindelijk alsnog met vier verdedigers tegen twee aanvallers in de eigen 16.
En bij derde geeft Ramaj een ziekenhuisbal of Sutalo, die vervolgens een dramatische trap naar vorgen geeft, daarna laat gooijer zich gemakkelijk weg zetten grijpt Sutalo niet goed in en geeft Ramaj een rebound door het midden weg.

Je kan ze moeilijk alle 4 vervangen. Beter heb je niet, alleen Rensch, die ook niet direct populair is, mis je eventueel nog.

12 februari 2024 om 03:38

Wat kan Sutalo doen nu de 2e??? Hij krijgt de bal tegen zich aangeschoten

12 februari 2024 om 07:24

We kunnen denk ik ook wel concluderen dat dit het voor het moment zo'n beetje wel is. De coach doet op zich niet per se iets verkeerd.

Je hebt gewoon te maken met een grote disbalans tussen verdediging en middenveld en tevens passen de backs die je ter beschikking hebt er niet bij.

Veel te gelaten dit interview, net zoals Schip vandaag. Er werden interviews afgegeven met dezelfde gelatenheid als Ajax deze wedstrijd begon. Lijkt wel alsof er geen besef is hoe enorm belangrijk deze 3 punter was in de race waar je nu in zit.

11 februari 2024 om 17:43

Maar dan? Roepen dat Sutalo er geen klote van kan of dat Taylor gaten laat vallen of dat Forbs er niet zo veel van snapt?
Daar moet je het nog 13 (competitie) wedstrijden mee doen en gaan ze echt niet beter van voetballen, nog los van de sfeer.

Ergo: Prima interview van Berghuis.

11 februari 2024 om 17:51

Dat hoef je niet te roepen, dat kun je ook gewoon fluisteren. Al zien zelfs blinden dat deze spelers er niet zo veel van kunnen;-))

11 februari 2024 om 18:33

Njfromvol. Deze 11 waren vrijwel identiek aan de 11 die tegen Psv wel lieten zien te kunnen voetballen en de weken ervoor aardig aanvalsspel lieten zien. De beginfase vandaag had niks met kwaliteit te maken, maar met gewoon niet op de afspraak zijn. En de gelatenheid die je daar bij toont in deze fase van de race vind ik onbegrijpelijk ja. Maar dat is wat ik zeg, Berghuis was zelf daarin vandaag ook groot onderdeel (was ook ontzettend slecht en een gigantisch verschil met vorige week) van dat probleem, dus niet zo raar dat hij net zo gelaten een interview afgeeft als zijn spel vandaag was.

11 februari 2024 om 18:36

Op zich is het makkelijker voor een Ajax om gegroepeerd te opereren tegen een dominant psv. Tegen heerenveen wordt verwacht dat ajax zelf het initiatief neemt. Dat blijkt een stuk moeilijker. Heeft met kwaliteit te maken.

11 februari 2024 om 18:54

Ijsmuts. 1. De verhouding van Ajax/Psv was 50/50 dus ook in die wedstrijd moesten ze 50 procent van de tijd het initiatief nemen. 2. Ik benoem ook de wedstrijden van de weken ervoor waarin ze ook het initiatief moesten nemen en toch echt beter begonnen dan het (op de ranglijst) slechtere Hveen. 3. Hveen nam het initiatief de eerste helft. Heerenveen had vandaag echt niet betere spelers dan Ajax op het veld staan, dus nee dit ligt niet aan kwaliteit.

11 februari 2024 om 19:00

Het ligt wel aan kwaliteit als je er niet in slaagt dominant voetbal naar voren te spelen met ruimte in je rug. Meer individuele kwaliteit als doorslaggevende factor geldt alleen wanneer beide teams dezelfde tactiek hanteren.
1) nu werd verwacht dat ajax 80 procent vd tijd het initiatief nam
2) nu worden de gaten achterin wel een keer afgestraft

12 februari 2024 om 00:24

Het grootste gevaar van Ajax tegen PSV kwam toch wel vanuit de omschakeling? Vooral in de 2e helft.

11 februari 2024 om 18:13

Ik vond het een prima interview met een keurige reactie van Berghuis. Eerlijk en duidelijk. Alleen dat ze binnenskamers wat te bespreken hebben is duidelijk.

12 februari 2024 om 01:44

Ik vind dit dus professioneel en aanvoerder waardig.
Ajacieden vinden het te gelaten, wat ik snap, maar naar buiten toe is dit wel heel netjes.
Naar jezelf kijken, want aan een bal die wel/niet over de lijn is, kun je niks doen. Daar kun je niet op trainen. Weten dat je het niet verdiende, betekend dat je weet dat het beter moet en eraan kan gaan werken. Spelers die alleen maar naar de arbitrage wijzen denken vaak dat ze zelf een prima pot hebben gespeeld!

12 februari 2024 om 07:25

Dat besef zal er wel zijn, maar de spelers zien denk ik ook wel waar het misgaat. Individueel gezien kun je daar niet tegenaan voetballen. De ploeg steekt gewoon niet goed in elkaar, dus je blijft dezelfde goals tegenkrijgen.

Aanvoerderwaardige reactie. Het is zuur, maar met de aanwezige technologie de juiste beslissing. Als die grens vlagt voor een goal blijft ie wel staan denk.

11 februari 2024 om 17:29

Zijn reactie wel. Nu zijn spel nog. De beste man speelt al 2 jaar lang mega slecht op een enkele wedstrijd na. Hoop dat we afscheid van hem kunnen nemen. Vandaag ook weer 0.0 goed gedaan.

12 februari 2024 om 04:09

Dan was die blijven staan, op basis van de beelden kunnen ze net zo min uitsluiten dat hij net niet als net wel helemaal over de lijn was.

Prima reactie van Berghuis. Soms zit het tegen en soms zit het mee.

11 februari 2024 om 19:04

Slappe hap reactie. Net als zijn spel.
Net als heel Ajax trouwens.

Soms zit het tegen? Dit heeft alle schijn van een goal en alleen omdat Heerenveen niet in wil investeren in de bewijslast worden ze er nu voor beloond. Dat was pas een reactie geweest.

Het is gelatenheid ten top. En dat zie je ook terug in het spel. Geen inzet. Geen passie. Geen lef. Geen afjagen, geen druk. Geen duels winnen. Man, laat zien dat je baalt, dat je geïrriteerd bent tot en met. Met deze instelling haal je niet eens plaatsing voor de Conference League.

12 februari 2024 om 07:27

@DNSDKR - Maar afjagen doe je met de hele ploeg en daar zit het probleem. Dat kan niet met deze selectie. Dat middenveld ontbeert verdedigende kwaliteiten en de backs zijn mega-aanvallend. Je bent dan nog veel kwetsbaarder voor counters, zoals we in de eerste seizoenshelft zagen.

12 februari 2024 om 07:37

Sirius,

Dat klopt. Maar je kunt wel op je man verdedigen ipv op 3 tot 5 meter. Bij die 2e goal van Heerenveen krijgt Sutalo die bal tegen zich aangeschoten, maar hij staat op 2 meter te verdedigen in de eigen 5 meter. Om over het derde doelpunt nog maar te zwijgen.

Als buitenspeler kun je wel je man opzoeken ipv iedere bal weer naar je back te spelen.

Pas toen Ajax opportunistisch ging spelen, werd het gevaarlijk.Man wat kan ik niet wachten op het tijdperk zonder de Wijntjes en zde Bergjes. Vandaag kwam er ook wederom geen hol uit die Berghuis. En hoewel Bergwijn de laatste wedstrijden er juist weer wat beter uit zag brengt hij toch in de verste verte niet wat je er van verwacht. Komende zomer een gigantische bezem door deze selectie zeg. Berghuis, Bergwijn, Taylor, Sutalo, Forbs... Wat een gigantische hoop middelmaat is het. En leuk dat Hlynsson vanuit de jeugd door is gestroomd, maar wat heeft hij nou de afgelopen tijd echt gebracht? Heeft echt de bal controle van een stuk elastiek, want alles springt een meter of 2 van z'n schoenen af.

11 februari 2024 om 17:37

Hlynsson brengt veel te weinig inderdaad. Die mag ook kritischer bekeken worden. Vind het dan ook ongelofelijk dat Fitz-Jim niet eens de kans krijgt i.p.v Taylor of Hlynsson.

12 februari 2024 om 01:13

Precies..die man word met veel gekkigheid terug gehaald om hem vervolgens bij Jong te laten spelen. Technische staf van Ajax is schijnvertoning..

12 februari 2024 om 02:04

Fitz-Jim die bij excelsior reserve was is de redder volgens jou? Wil niets onaardigs zeggen, maar denk niet dat jij overloopt van spelinzicht

12 februari 2024 om 04:13

Maar wie ze je er dan neer als je Hlynsson op de bank zet?
Fitz-Jim is geen 10. De enige andere 10 die zou kunnen spelen is Misehouy, maar de club, en veel fans, zien de club liever verliezen dan dat ze die opstellen.

12 februari 2024 om 07:04

Je zegt ook niks onaardigs, je heb alleen zijn tekst niet begrepen. Hij vraagt zich af waarom Fitz Jim geen kans krijgt. Hij stond wissel na blessure bij Excelsior en was zelfs man of the match (benoemd en onbenoemd) bij meerdere wedstrijden. Niks onaardigs bedoeld maar reageer met speler en wedstrijd kennis aub

12 februari 2024 om 10:33

Redder?? Ik zeg een kans krijgen. Bijzondere interpretatie. En 2: hij had zich al in de basis gespeeld daar. Misschien loop jij niet over van inzicht én kennis. Ik vraag me überhaupt af hoe vaak je FJ hebt zien spelen.

12 februari 2024 om 10:39

@London Calling

Ideaal zou zijn Henderson - Fitz-Jim - Misehouy. Maar Misehouy gaat niet verlengen, dus dat kan ik nog begrijpen. Anders had ik dat graag gezien. Nu moet je op 10 Hlynsson of Taylor zetten.

12 februari 2024 om 17:42

@ajax12321, Ik zou altijd de beste spelers opstellen zo lang er nog iets op het spel staat, ongeacht hun contract situatie, maar goed ze hebben die keuze nu eenmaal gemaakt, en op basis van de reacties op dit forum ben ik kennelijk eerder een uitzondering met mijn standpunt over aflopende contracten dan de norm.

Fitz-Jim is het toch (nog) ook niet. Enorm lichtgewicht die in de speel minuten die hij de agelopen jaren heeft gehad ook nooit heeft weten te overtuigen. Ik weet dat hij bezig was om zich bij Excelsior in de basis te spelen. Maar als hij nu echt goed genoeg was geweest voor Ajax 1 dan had hij geen half jaar nodig gehad om dat voor elkaar te krijgen. Als je hem er in zet in plaats van Taylor krijg je hef zelfde als afgelopen wedstrijd met Forbs voor Bergwijn, en mogen we waarschijnlijk constateren dat alle verschillende trainers niet helemaal blind zij geweest. Ik verwacht ook niet dat hij het ooit wel gaat worden. Wat dat betreft zie ik meer potentie in Vos bijvoorbeeld (al moet die ook nog de nodige stappen zetten).

12 februari 2024 om 21:45

Jij bent net zo goed geiformeerd als Excelsior. Excelsior haalde een speler binnen die van een zware blessure terug kwam. Die mannen hadden hun huiswerk niet goed gedaan daar volgens mij. Hoe ga je gelijk in de basis starten na een blessure die hij had. Na goede revalidatie en trainingen stond die man zwaar in de basis en wilde Excelsior hem absoluut niet kwijt. En Nee Fj gaat niet de redder zijn van dit wanhopige Ajax en moet zichzelf ook afvragen of je nu wel wilt invallen. Je wordt gefileerd bij een beginnersfout. Beter bij Excelsior gebleven ipv deze ellende wekelijks in Ajax 1. Gelijkspelen tegen dé Kampioen en pakslaag tegen Degradatiekandidaten. Iedereen ruikt zijn kans. Unibet gaat veel geld verliezen haha

12 februari 2024 om 23:20

Heeft nauwelijks kansen gehad London Calling. En speelt vandaag weer een weergaloze 2e helft bij JA. Verdient kansen.

Vos is minder ver en moet nog veel meer stappen zetten.

Met dit soort spelers in eigen gelederen - aanvoerder () - heb je eigenlijk ook geen tegenstanders nodig;-)))

Uitgerelend Berghuis met zo'n reactie, petje af. Het had de schijn dat de bal erover ging maar 100% zekerheid is lastig.

Prima reactie van Berghuis. Zonder technologie is het gewoon moeilijk om iets 100 te bewijzen. Soms krijg je het mee zoals Ajax ook had bij PSV uit in 21/22 met die 1-2. En nu krijg je hem tegen. Dat is voetbal nou eenmaal. Ajax begon gewoon veel te laat met voetballen. Het eerste uur was gewoon erbarmelijk slecht en daardoor stond je 3-0 achter.

Aanvoerdersband heel snel inleveren. Mooi weer praatjes voor de camera…laat je emoties spreken en zeg wat je denkt op normaal niveau. Volgende week komt ie weer terug op zijn interview. Die bal was over de lijn. Praat niet als een politicus man

12 februari 2024 om 08:12

En als hij zijn hart laat spreken vallen ze ook over hem heen. Hij doet het nooit goed lijkt het wel.

In het begin had ik al zoiets van dat het niks zou worden. Dat zag je gelijk aan de inzet. Vorige week zoveel strijd en inzet gezien tegen PSV, tot aan kramp toe. En vandaag dachten ze, ff rustig aan doen, het is Heerenveen maar. Dus gas terug nemen. Zag je vooral bij Sosa en Taylor. Dan krijg je toch wel flink de deksel op je neus. Ze hadden vandaag ook tot hun uiterste moeten gaan, tot aan kramp toe!

Eindelijk heeft ajax een keer niet het voordeel van de twijfel gekregen. Dat is pas genieten

Vervelend maar zoiets gebeurt wel eens. Een paar jaar geleden maakte Ajax een doelpunt tegen PSV nadat de bal wel of niet volledig over de zijlijn was gegaan. Toen in het voordeel, nu in het nadeel van Ajax.

Ik had de reactie niet verwacht van Berghuis, normaal is het echt een kwal. In dit interview juist weer kalm en nuchter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren