Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Série A-clubs slaan handen ineen: gratis spelers naar Chapecoense

Laatste update:

Het vliegtuigongeluk in Colombia, waarbij een groot deel van de selectie van Chapecoense omkwam, brengt de Braziliaanse voetbalwereld samen. Globo Esporte schrijft dinsdagavond dat minstens tien competitiegenoten de handen ineenslaan: zij willen volgend seizoen spelers gratis verhuren aan Chapecoense en dringen er bij de nationale voetbalbond (CBF) op aan dat de club drie jaar lang niet moet kunnen degraderen.

/

Het gaat om Botafogo, Coritiba, Corinthians, Cruzeiro, Fluminense, Palmeiras, Portuguesa, Santos, São Paulo en Vasco da Gama, aldus het Braziliaanse programma. De verwachting is dat nog meer clubs zich achter het initiatief gaan scharen, waaronder grootmacht Grêmio. Eerder bood het Colombiaanse Atlético Nacional al aan om de Copa Sudamericana aan Chapecoense te schenken; beide clubs zouden elkaar woensdag treffen in de finale.

De vliegtuigcrash eiste het leven van 75 van de 81 inzittenden. Het toestel, een British Aerospace 146 van luchtvaartmaatschappij Lamia, kwam uit Bolivia en stortte vlak voor het landen neer in bergachtig gebied bij Cerro Gordo. Drie spelers van Chapecoense, Helio Hermito Zampier, Jackson Follmann en Alan Ruschel, overleefden de ramp. Laatstgenoemde moest wel zijn benen laten amputeren. Zo'n acht spelers waren thuis achtergebleven, omdat ze niet tot de selectie behoorden. De Braziliaanse club promoveerde in 2013 voor het eerst sinds de jaren zeventig naar de Série A.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zeer trieste situatie natuurlijk, maar wat een mooi gebaar van andere clubs.

Prachtig gebaar van de Braziliaanse clubs. Doet me een beetje denken aan United toen deed Liverpool ook een voorstel om spelers uit te lenen ondanks de rivaliteit!

Een mooi gebaar mocht dit doorgaan. Al is dit momenteel bijzaak, je moet wel verder. Hoe dramatisch ook. RIP voor alle nabestaanden.

29 november 2016 om 21:01

Je hebt helemaal gelijk natuurlijk haha.

29 november 2016 om 21:02

RIP staat voor Rest In Peace, wat rust in vrede betekend.

29 november 2016 om 21:16

@milonario:

There is a time and place for everything, but not now.

Prachtig gebaar. Ze verdienen alle steun die ze maar kunnen krijgen. Welke spelers zijn this achter gebleven? Iemand die dat weet? Die lijken me ook echt met een verschrikkelijk gevoel te zitten zeg. Triest, triest, triest...

29 november 2016 om 21:21

Neto en Ruschel liggen in ziekenhuis.

29 november 2016 om 22:33

Wat is de toestand van van spelers.

30 november 2016 om 01:09

Mootje een keeper heeft zijn benen laten amputeren.. 2 andere spelers zwaargewond. , 3 spelers van de 5 overlevenden. De andere 77 hebben het niet gered.

30 november 2016 om 11:13

Follmann zijn been is geamputeerd. Ruschel heeft waarschijnlijk zijn rug gebroken, en Neto heeft veel breuken, waaronder iets met zijn schedel.

Mooi gebaar. Echt een trieste dag voor de voetbalwereld..

Most Follmann nu ook nog zijn arm laten amputeren? Of is dit een fout van VZ?

29 november 2016 om 21:04

Ik las ergens (ik meen op besoccer.com) Dat hij beide benen heeft moeten laten amputeren. en op andere sites staat 1 been. Maar voetballen doet hij nooit meer.

Racing Club, Boca en River hebben ook geld/spelers aangeboden. Van de Europese clubs staat Benfica ertussen.

29 november 2016 om 22:25

Ik had wat gelezen over PSG die 40 miljoen euro wil schenken en Sevilla die een overleden speler als gebaar wilde 'kopen'.

29 november 2016 om 22:52

Dat is niet waar broer. Vooral dat van PSG weet ik uit betrouwbare bronnen dat het niet klopt. Club officials hebben het ook al ontkent.

30 november 2016 om 08:28

Hmm ik heb het ook gelezen van Psg.
Overigens wel mooie gebaren van alle clubs, klasse.

2 december 2016 om 19:31

Cristiano Ronaldo zou 3 miljoen euro doneren...

Wat een gigantische tragedie. Ben nog steeds sprakeloos. De club werd het Braziliaanse Leicester genoemd omdat ze zich de laatste jaren knap omhoog hebben gewerkt. Daarom is de club ook niet zo bekend bij velen.

Wel een mooi gebaar van de andere clubs natuurlijk, maar dit gaat nog heel lang nadreunen... 😢

#ForzaChape!


Erg mooi gebaar van de deze clubs.
Zou mooi zijn dat de eventuele Europese topclubs ook een handje zouden meehelpen.
Het is erg triest dat dit gebeurt, een heel voetbalelftal verliezen enkelen uitgezonderd. Er zijn hier maar weinig woorden voor, ik hoop toch dat een aantal clubs een handje meehelpen.

29 november 2016 om 21:32

Het is zeker mooi dat Serie A clubs een handje helpen . Maar het zou nog veel mooier zijn als de Fifa de beurs zou trekken !!

Ongemakkelijke situatie nu maar ik zie voorlopig mooie initatitieven van de andere clubs. Spelers verhuren en 3 jaar degradatie ontlopen lijkt me prima om traagjes te herstellen van de ramp.

Als dit bij mijn club was gebeurd, zou ik even een paar weken/maanden off-line zijn, dit is echt heel triest. Zeker voor een Braziliaanse voetbalsupporter, voetbal is daar veel meer dan een sport alleen. Zag een foto van een kleine jongen die in het stadion zat met het shirt van Chapecoense met zijn hoofd gebogen en kreeg een brok in mijn keel. Voetbal is mooi, maar het leven is hard, heel hard.

Wat ik zo zonde vind is dat het nu lijkt alsof het erger is als er voetballers om het leven komen dan wanneer er "gewone" mensen omkomen tijdens zo'n ramp. Ik snap dat dit een voetbalsite is, maar je leest overal dat er een voetbalteam omgekomen is. Zaten meer mensen in dat vliegtuig dan alleen voetballers. En ook het bericht dat Messi 3 weken geleden nog gevlogen heeft met dat vliegtuig. Boeiend, na hem vast nog veel meer mensen tot gister.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren