Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sporting legt in spectaculaire eerste helft basis voor dikke zege op Besiktas

Laatste update:

Sporting Portugal heeft de eerste punten gepakt in Groep C van de Champions League. De ploeg van trainer Rúben Amorim won dinsdagavond in een spectaculaire wedstrijd tegen Besiktas met 1-4 en staat daardoor op de derde plek met drie punten. Ajax en Borussia Dortmund, met zes punten de twee bovenste ploegen in de groep, nemen het vanaf 21.00 uur nog tegen elkaar op.

Na een spectaculaire eerste helft rustte Sporting met een 1-3 voorsprong in het Vodafone Park. Het tempo was moordend en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Besiktas startte fel en werd gevaarlijk via Rachid Ghezzal, die de bal in de vierde minuut voorlangs draaide. De ploeg van trainer Sergen Yalcin leek Sporting in de openingsfase in de tang te hebben, maar na een kwartier kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een indraaiende corner van Pedro Gonçalves werd doorgekopt door Gonçalo Inácio, waardoor aanvoerder Sebastián Coates de bal van dichtbij raak kon koppen.

Halverwege de eerste helft kon Gonçalves de marge verdubbelen voor Sporting. De aanvaller ontving de bal halverwege de helft van Besiktas na een fraaie trap van doelman Antonio Adán, maar stuitte op keeper Ersin Destanoglu. Een minuut later kwam Besiktas op gelijke hoogte. Een scherp aangesneden hoekschop van Miralem Pjanic belandde bij Cyle Larin, die bij de tweede paal binnenkopte. De aanvaller zette zich enigszins af via Matheus Reis, maar de arbitrage onder leiding van Slavko Vincic keurde het doelpunt goed.

Besiktas kreeg het deksel drie minuten later weer op de neus. Sporting scoorde op vrijwel dezelfde manier als bij de 0-1: een corner van Pablo Sarabia werd verlengd, ditmaal door Paulinho, en opnieuw stond Coates op de juiste positie om af te ronden. Hij deed dat niet opnieuw met het hoofd, maar met zijn uitgeschoven been. Michy Batshuayi was met een hard en laag afstandsschot dicht bij de gelijkmaker, maar trof de paal. Vervolgens vergrootte Sporting de voorsprong uit een strafschop. Een kopbal van Coates werd gekeerd door Destanoglu, maar Domagoj Vida raakte de bal daarvoor met de arm aan en leidde een penalty in. Sarabia benutte dat buitenkansje met een beheerst schot in de rechterhoek.

In de eerste minuut van de blessuretijd dacht Besiktas op 2-3 te komen. Na een schitterende lange bal van Welinton nam Alex Teixeira de bal op acrobatische wijze uit de lucht en vond hij de linkerbovenhoek. Hij stond echter net buitenspel voorafgaand aan zijn diagonale inzet en dus werd het doelpunt geannuleerd. Na ruim een uur ontstonden serieuze kansen voor Larin en Batshuayi, waarna Paulinho aan de overzijde van dichtbij de paal trof na een strakke voorzet van Gonçalves. Vervolgens kon Batshuayi zich opnieuw kwalijk nemen dat Besiktas niet terugkeerde in de wedstrijd. Hij omspeelde Adán na een fraaie pass van Ghezzal met de buitenkant van de voet, maar schoot vervolgens hoog over uit een lastige hoek.

Het was een klein wonder dat het zo lang 1-3 bleef, want de kansen bleven elkaar opvolgen in het eerste halfuur na de pauze. Zo schoot Paulinho namens Sporting snoeihard op de lat, een kleine twintig minuten voor tijd, en schoot Porro in de rebound tegen Destanoglu aan. De tijd tikte weg in het voordeel van Sporting, dat in de slotfase van de wedstrijd niet serieus meer in de problemen kwam. Sterker nog: in de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam Sporting op 1-4. De bezoekers veroverden de bal op het middenveld en Paulinho scoorde op prachtige wijze. De spits, die eerder de paal en lat trof, werd bereikt nadat Besiktas probeerde de bal te ontfutselen bij Gonçalves, Hij krulde de bal vervolgens van afstand in de linkerhoek en bepaalde de eindstand. Diep in de blessuretijd liet Tiago Tomás van dichtbij een enorme kans op de 1-5 liggen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is niet erg, als alle geblesseerden weer terug zijn kan dit team de hele wereld aan.

19 oktober 2021 om 20:49

Ga jij Trabzonspor nou eens verslaan, jouw club speelt overmorgen, ik weet je team is al 12 jaar niet in de cl.
Je hebt hier niks te zoeken

19 oktober 2021 om 20:59

Ik zou eens op je eigen comments gaan letten, gezien je puntenaantal heb je hier zelf vrij weinig te zoeken.

19 oktober 2021 om 21:01

Hahaha, niet zo boos. Accepteer dat je team dramatisch is. Het was trouwens anders gelopen als de scheidsrechter ons niet naaide afgelopen zondag, maar dat weet jij zelf ook.

Jammer, had gehoopt dat Besiktas minimaal een puntje kon pakken vandaag. Nu is het vrij realistisch dat je over 2 wedstrijden gelijk staat met Sporting.. Gaat helaas nog spannend worden.

19 oktober 2021 om 20:48

Denk je dat Ajax 2x verliest van Dortmund dan?

19 oktober 2021 om 20:54

Kan gewoon he. Dortmund is kwalitatief zeker niet minder, dus kun je zomaar 2x verliezen.

19 oktober 2021 om 20:58

Jij niet dan? Blind tegen Haaland en Malen die op de counter loeren. Ik ben bang voor 2x een pak slaag voor Ajax tegen Dortmund.

19 oktober 2021 om 21:31

Nee natuurlijk niet. Ondanks dat het nu 2-0 staat. Ajax is echt niet minder dan Dortmund

19 oktober 2021 om 22:42

Nou ik lees nu pas de reacties en om deze moet ik nu wel echt hard lachen hhaha

19 oktober 2021 om 20:55

Ik wil niet dortmund te niet doen maar ajax zou toch wel minimaal 1 puntje moeten kunnen halen in de komende 2 wedstrijden?

Ik zal ongetwijfeld weer niet onderbouwde haatreacties krijgen, maar dit is echt pijnlijk voor iedereen die Turkije een warm hart toedraagt. Niet op 1 lijn verdedigen, geen middenveld, niet doordekken: in de Super lig kom je ermee weg, maar in de CL worden deze zaken keihard afgestraft. Tore, Nsakala, Welinton, Souza, Karaman: zet ze in de Keuken Kampioen Divisie en ze worden bij Telstar op de bank gezet.

Dan te bedenken dat BJK supporters zeiden dat Ajax bang moet zijn voor de wedstrijd in Istanbul: pijnlijke uitspraken en plaatsvervangende schaamte.

Verzoek aan de Bjk supporters: ‘we hadden ons dag niet’, ‘ongeluk’ etc… accepteer dat jullie spelers niet goed genoeg zijn, dat maakt het leven makkelijker. Voor de voorspelbare reacties die altijd volgen: ja, de rest van Turkije komt ook tekort voor de CL.

19 oktober 2021 om 20:47

Als Besiktas fan ben ik het eens met je! Ipv Montero te gebruiken, speel je met Welinton die tijdens Basak wedstrijd het slecht deed. Ik had liever Ridvan, Can en een paar andere jonge spelers gezien. Succes donderdag!

Wat kan ik zeggen over de wedstrijd? Heel veel maar benoem maar de knelpunten. Starten met Wellinton en N’skala. Op dezelfde manier twee doelpunten tegen krijgen? En daara kers op de taart Tore en Karaman er in? Sergen is echt de weg kwijt de laatste weken.

Toch wel goed om te zien dat Sporting zich aan het herpakken is. Ze hebben gewoon een beetje de zelfde kwaliteiten als Ajax alleen kwam dat er tijdens die wedstrijd niet uit.

Elke club heeft wel eens een offday.

19 oktober 2021 om 20:50

Ajax was die dag erg goed, maar anderzijds miste Sporting die dag veel spelers. Ten Hag had vast liever tegen het sterkst mogelijke Sporting gespeeld. Ben benieuwd naar de verhoudingen in de Arena.

19 oktober 2021 om 22:53

Ben ook benieuw zie een sporting nooit met 4-0 van dortmund winnen. Denk dat ajax toch gewoon een klasse beter is hoor.

20 oktober 2021 om 07:23

Sporting is geen CL niveau. Ze lijken goed omdat Besiktas zo slecht is. Ajax zie ik minimaal kwartfinale spelen.

Buiten de eerste 10 minuten echt een dramatisch Besiktas. Volledig overlopen, met toch wel een compleet fitte selectie. Buiten Pjanic en Ersin haalt niemand een voldoende. Terecht verloren. Waar BJK nog het seizoen zo goed begon door geen tegendoelpunten te krijgen, hebben ze nu in de CL al 8 tegen, en in de laatste 5 competitiewedstrijden maar liefst 11. Sergen moet hier echt iets tegen vinden, en ook tegen corners, want wat ik vandaag zag kan echt niet. Hoe kan je 2 identieke doelpunten tegen krijgen uit een corner? Echt nog nooit gezien. Ach ja, nu hopen op een mooi resultaat van Gala donderdag.

19 oktober 2021 om 20:54

Ja maar als er 1 team is uit Turkije die kans maakte tegen Sporting, dan was dat Bjk wel.. Maar omdat Fener afgelopen weekend heeft verloren en 20 jaar niks bereikt in Europa, mogen we onze mening niet geven.. 🙄

19 oktober 2021 om 21:32

Pjanic vond ik vandaag juist tegenvallen.

19 oktober 2021 om 21:38

Idd… Pjanic maakt echt volop fouten. Op cruciale plekken.

19 oktober 2021 om 21:54

Dat is de schuld van Ronald Koeman...

Ik heb deze wedstrijd niet gezien. Was sporting heel goed. Of speelde besiktas gewoon heel slecht?

Als Ajax 2 keer verliest en sporting wint volgende pot. Dan wordt het weer onnodig spannend en moet je van Besiktas of Sporting winnen. Spanning is weer helemaal terug zo

19 oktober 2021 om 21:01

Je denkt drie wedstrijden vooruit in een poule van 6 wedstrijden. In de woorden van profeet timmert van den beugelsdijk: Rustâââgh.

Tja, wat moet ik er van vinden. Eerste 3 doelpunten via een corner. Welinton en Vida vond ik bij de wedstrijd van Basaksehir al slecht spelen en vandaag hebben ze me ook niet kunnen overtuigen. Nsakala speelde goed, Ghezzal vond ik echt slecht. Batshauyi kreeg veel kansen, maar maakte ze niet. Wat een domper! Ik had liever dat Sergen wat jongere spelers had opgesteld, zoals Can en Ridvan. Al met al tot over 2 weken sporting!

Sergen heeft weer de wedstrijd verpest, wat begin je met de rechter cv en de lb? Ik wil hun naam niet eens meer noemen want door deze 2 moet ik even langs het ziekenhuis mijn hand controleren, wat hebben Montero, Serdar, Ridvan jou aangedaan? Wat bezielt je om met deze 2 amateurs te gaan spelen.

We moeten blij zijn dat Ersin op doel was anders was het nog een record, enige speler die iets wou doen met Texeira erbij, derest liep gewoon achter de bal aan

Een schande is dit niet meer of minder.

19 oktober 2021 om 20:50

Ik denk dat er een reorganisatie moet komen bij Besiktas man. Alle oude spelers weg en jonge spelers inzetten. Met Welinton, Ghezzal en Vida gaat dit ons niet lukken.

Onbegrijpelijk. Je hebt Turkse talenten die doorbreken, maar je kiest ervoor om ze te laten banken voor derderangs buitenlanders als N'skala en Wellinton. En waarvoor ? Om 0 uit 9 te halen in de Champions League. Hoe vaak roep ik dat er maar één uitweg is voor Turkse clubs? Jonge (Turkse) talenten opstellen, de kans geven, marktwaarde omhoog schroeven en verkopen. De wedstrijd lijkt Besiktas fantastisch te beginnen, maar het is gewoon oerdom al je energie verspillen in een kwartier. Vervolgens heb je gewoon geen kracht meer om fatsoenlijk om te schakelen en krijg je gewoon 20 counters om je oren. Enorme zelfoverschatting van Sergen. Waarom niet gewoon vanuit de organisatie wachten op je kansen ? Je bent nu voor 80% Europees uitgespeeld. Je moet nu 4 punten pakken of 3 punten en met 3,5 verschil winnen in Portugal. Adios Besiktas.

19 oktober 2021 om 21:33

Ik zal maar niks zeggen, anders word ik weer uitgemaakt voor jouw BJK-account.

19 oktober 2021 om 21:42

Ach, als we ons gaan laten leiden door de publieke opinie, dan verschillen we niets van die schapen-accounts. Blijkbaar mag je niets kritisch zeggen als het gaat om een rivaal.

19 oktober 2021 om 22:44

Uiteindelijk zullen ze zien dat die ouwe Clutch niet voor niets wekenlang zat te klagen, op een paar uitzonderingen na misschien.

19 oktober 2021 om 22:46

Typisch iets dat gangstarr zou zeggen Clutch.. hehe alle grappen terzijds Europees zijn de Turkse ploegen inclusief Gala en Fener gewoon lachertjes geworden. Vroeger haalden we nog wel stuntjes tegen de grote ploegen maar nu krijgen we wekelijks om de oren van clubs als Psv en Olympiakos. Hopen dat de investeringen van dit seizoen bij sommige clubs goed uitpakken zodat we kunnen herbouwen.

19 oktober 2021 om 23:00

Diegolugano. Fenerbahce lijkt voor het eerst sinds jaren te bouwen volgens een plan. Duidelijk systeem, met natuurlijk nog veel werk aan de winkel. Verdedigend ziet het er in ieder geval beter uit. Szalai en Kim zijn echt goede talenten. Galatasaray heeft ook verjongd, maar wij hebben een wat langere weg te gaan. Besiktas is eigenlijk de enige club dat echt korte termijn beleid voert.

19 oktober 2021 om 23:01

Clutch. Weetje ook al zou je vandaag winnen, wat bereik je nou eigenlijk als je niet die jonge, talentvolle gasten niet durft op te stellen ?

20 oktober 2021 om 07:42

Het moet natuurlijk intern beginnen. Spelers als Morutan en Nelsson laten wel de potentie zien bij Gala bv maar de ontwikkeling moet voortblijven gaan. Ik zou bij Gala na dit seizoen vanaf het begin een frisse wind laten waaien met een nieuwe technische staf dat jonge talenten kan ontwikkelen. Ik ben tevreden over dat bij Vitor bijvoorbeeld hij geeft ze speeltijd maar faalt tactisch op belangrijke momenten vooral zijn wisselbeleid. Besiktas heeft ook een paar leuke spelers rondlopen idd maar die spelen alleen tegen een Karagumruk of Giresun. Laat ze lekker tegen Sporting spelen thuis. Zullen zeker gebrand zijn na de champions league hymne geloof me maar.

Toch wel opmerkelijk dat de Turkse clubs al jaren niets meer voorstellen in Europa. Natuurlijk gaat er steeds meer geld om in het voetbal, maar zelf hebben die clubs nig genoeg geld om mee te moeten dingen. Fener en Gala waren vroeger Europees gezien best vaak wel goed bezig.

19 oktober 2021 om 20:53

Ik weet niet of je het volgt, maar de Turkse clubs hebben dus juist geen geld meer om mee te dingen. Kijk naar de transferuitgaves van de traditionele top 3 en je zal zien dat dit flink verminderd is ten opzichte van 10 jaar geleden. Niet zo gek ook, met de daling van de Turkse valuta en toch wel beetje een mentale wijziging dat we niet meer zo gek zijn op oude supersterren.

Besiktas gaat op 0 punten eindigen denk ik, dit was hun makkelijkste wedstrijd. Sporting zal in Portugal ook winnen, dan wordt het toch tricky op het einde. Komende week hoop ik dat sporting niet wint, maar 1-4 is afgetekend.

Pijnlijke uitslag dit. Denk dat een Ridvan en Serdar hier evengoed een nederlaag niet hadden kunnen voorkomen. Sporting redelijk slordig geweest met alle kansen die ze aan het creëren waren. Goals die in de eerste helft vallen mag je ook volledig op de conto van Sergen schrijven die zijn huiswerk niet heeft gedaan. Doe daar nog een Ghezzal bovenop en je krijgt twee identieke goals uit een corner en een penalty tegen. Hopelijk lukt het Galatasaray en Fenerbahce wel om te winnen.

Hetzelfde verhaal als de vorige wedstrijden in de CL. Je start goed en creëert een goede kans, maar maakt hem niet af. En dan krijg je verdiend de deksel op de neus! Het ergste is je toont geen veerkracht om terug te strijden.

Welinton durft nog te zeggen dat ze hebben getraind op corners. Jongen je zou je diep moeten schamen om zoiets nog te zeggen. Het toont echt niet dat ze de tegenstander hebben geanalyseerd. Die Coates ging bijna de historie in als een verdediger die 4 doelpunten scoorde in CL wedstrijden. Met welke logica zet je Ghezzal op een van de meest scorende centrale verdedigers in Europa?!? En hoe durft Ghezzal om hem niet fatsoenlijk te dekken. Je kan niet eens 1 speler opnoemen die het goed heeft gedaan.

Als ik die Nsalak volgende week in Istanbul zie spelen, want ik ga… dan ga ik gek worden!!! Sergen zijn liefde voor spelers zoals Welinton & Nsalak gaan ons en hem behoorlijk wat kosten. Schandalig dat een Ridvan zo hard word genaaid voor een speler die ik niet eens bij mijn amateurclub zou willen hebben.

Tegenstander was veel beter voorbereid en heeft terecht gewonnen. Ik geloof niet dat het kwaliteitsverschil zo groot is tussen beide clubs en dat 1-4 een rechtvaardig uitslag is, maar het maakt ook niet uit. Verloren, game over.

Met dit doelsaldo ga je de derde plek ook niet meer bemachtigen. De laatste wedstrijden voor de eer spelen en volop focussen op de competitie. De competitie is nog altijd belangrijker dan de CL voor ons, daar moeten we ook op focussen.

Sporting fans (als ze hier zijn), gefeliciteerd met de terechte overwinning.

19 oktober 2021 om 23:12

Dank je wel. ik ben Sporting en Ajax . Zou leuk zijn als beide doorgaan in de CL

Was wel lekker spannend
Verdiende winnaar

Eindelijk een complete selectie op NKoudou na maar een alles of niets speelstijl die keihard werd afgestraft.

Nu zat ook alles tegen wat er maar tegen kon zitten, bal op de paal, bal net naast, een wereldgoal van Teixeira die op 1 cm wordt afgekeurd maar als je de langste speler van Sporting 3x vrijlaat bij een corner waar 3 goals uitkomen heb je het aan jezelf te danken.

Door al die blessures had deze CL campagne nooit een kans , maar als je NSakala en Welinton blijft opstellen terwijl je talenten als Ridvan en Montero hebt rondlopen moet je jezelf ook achter de oren krabben..

Ersin heeft zijn marktwaarde in ieder geval weer opgeschroefd, wat een talent.

Ik kan niet zeggen dat ik er mee zit, dit is een wijze les voor Sergen en het bestuur (hoop ik). Soms moet je keihard op je bek gaan om van je over-datum visie af te komen. (Dure) Transfers zijn geen garantie voor succes, waar de tegenstander voor de wedstrijd specifiek traint op hoekschoppen (en daar de vruchten van plukt), gaan wij uit van onze 'eigen kracht'. Al dat gelul over succes in de CL en na 3 wedstrijden sta je met je ... in je hand. Hopelijk krijgen de talenten wat meer minuten in de laatste 3 wedstrijden.

Ik ben bang voor de toekomst van het Turkse voetbal, gaat totaal niet de goeie kant op dit.

Super slecht het al verwacht dat we minimaal 2 doelpunten gaan krijge door welinton en nsakala, na de Galatasaray wedstrijd zou ik graag montero en serdar naast elkaar zien spelen vind vida echt minder als je kijkt naar vorig jaar. Gewoon montero en ridvan opstellen en deze keer aub geen tore en kenan inwisselen en je wint met ruime cijfers van gala

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren