Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sport onthult schaduwlijst van Barcelona met zes ‘low budget’ verdedigers

Laatste update:

Barcelona wil zich in januari dolgraag versterken met een centrumverdediger. De naam van Eric García staat bovenaan het verlanglijstje van de Catalanen, maar het lijkt voorlopig niet aannemelijk dat Manchester City gaat meewerken aan een winters vertrek van de Spaans international. Om die reden heeft Barcelona volgens Sport een schaduwlijst met zes ‘low budget’ centrumverdedigers samengesteld.

De naam van García wordt al maanden in verband gebracht met Barcelona. De negentienjarige verdediger is bij Manchester City in het bezit van een aflopend contract, maar desondanks hebben the Citizens zich tot dusver niet al te soepel opgesteld in de onderhandelingen. García mag in januari gaan onderhandelen met andere clubs en volgens berichten uit Spanje gaat Barcelona zich dan direct bij hem melden, om dit als drukmiddel te gebruiken in de gesprekken met Manchester City. Er wordt echter rekening gehouden met een scenario waarin de Engelsen niet gaan meewerken aan een winters vertrek van García.

Trainer Ronald Koeman wil in januari echter wel per se een nieuwe centrumverdediger aan zijn selectie toevoegen. Met Gerard Piqué, Clément Lenglet en Ronald Araujo heeft hij momenteel de beschikking over drie verdedigers die in het hart van de defensie uit de voeten kunnen, maar er bestaat op de burelen van het Camp Nou een schaduwlijstje met zes namen voor de winterse transferwindow. Een groot probleem voor Barcelona is het feit dat er momenteel geen budget is. De Catalanen zitten financieel in zwaar weer en moeten eigenlijk eerst spelers verkopen voor er ingaande transfers kunnen worden gedaan. Zelfs dan is er heel weinig geld beschikbaar, dus er moet vooral gezocht worden naar nagenoeg transfervrije spelers.

Eric García is eigenlijk de gedroomde nieuwe centrumverdediger voor Barcelona.

Om die reden zijn de zes namen op het verlanglijstje ‘low budget opties’. De eerste naam die Sport noemt, is die van Antonio Rüdiger. Door de komst van Thiago Silva is hij bij Chelsea in de pikorde gezakt, aangezien de Braziliaan doorgaans het centrale duo vormt met Kurt Zouma. The Blues zijn derhalve bereid te onderhandelen over een transfer en de 36-voudig Duits international ziet zelf een vertrek naar Barcelona wel zitten. Zijn contract in Londen loopt voorlopig nog door tot medio 2022.

Ook Joel Matip wordt genoemd, maar het lijkt niet aannemelijk dat Liverpool hem laat vertrekken. The Reds zitten zelf dun in de centrumverdedigers, daar Virgil van Dijk maanden uit de roulatie is en ook Joe Gomez recent geblesseerd raakte. Shkodran Mustafi lijkt in dat opzicht in een meer haalbare optie. De 28-jarige Duitse centrumverdediger speelde dit seizoen mede door een knieblessure pas vier officiële wedstrijden bij Arsenal, waar hij bovendien in het bezit is van een aflopende verbintenis. Afgelopen zomer lieten the Gunners hem niet naar Valencia vertrekken, omdat men niet wilde meewerken aan een huurovereenkomst en vijftien miljoen euro vroeg.

De laatste drie namen op het vermeende schaduwlijstje van Barcelona komen allemaal uit de Serie A. Federico Fazio is bij AS Roma bankzitter en speelt voorlopig alleen in de Europa League. Ook Germán Pezzella speelde dit seizoen tot dusver weinig bij Fiorentina: twee wedstrijden. Als de 29-jarige Argentijn, zestienvoudig international, op het veld staat bij la Viola, draagt hij wel de aanvoerdersband. Tot slot zou Mateo Musacchio in beeld zijn. De dertigjarige Argentijn staat sinds 2017 onder contract bij AC Milan, maar speelde dit seizoen nog geen minuut bij i Rossoneri en behoorde zelfs nog geen enkele keer tot de selectie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 november 2020 om 18:19

Dan nog liever Bailly dan de verdedigers in dit lijstje... zelfs Garcia ben ik geen enorme fan van.

16 november 2020 om 03:01

Fazio en Pezzella zijn mits fit niks minder dan Lenglet en Piqué! Musacchio en Mustafi is niet veel soeps en Rudiger en Matip zijn niet transfervrij..

16 november 2020 om 07:50

Het schijnt dat veltman ook niet aan spelen komt bij zijn club, mssn ook een optie voor barca

Zie alleen Garcia graag komen. De rest mag lekker blijven waar die zit. Barca heeft eigenlijk een verdediger nodig die meteen de beste van de verdediging wordt. Houd dus geld op zak en haar Garcia die gratis is in de zomer en verkoop Umtiti (of ruil) voor Upamecano. Upamecano is in de zomer 40 mil en dat kan je vast betalen als Depay en Wijnaldum laaat waar ze zijn en Umtiti verkoopt voor 15 mil ofso.

15 november 2020 om 17:52

Upamecano zou ik ook heeeeel erg graag zien komen. Maar ik ben bang dat we memphis en wijnaldum toch hoger op het prioriteitenlijstje gaan plaatsen.

15 november 2020 om 18:30

Dacht dat Wijnaldum heeft verlengd bij Liverpool??

16 november 2020 om 12:47

Er bestaat ook nog zoiets als salaris. Iets waar Barca ook nog op moet bezuinigen.

15 november 2020 om 18:21

denk dat Upamecano eerder naar een Liverpool of Bayern gaat.

Rudiger en Mustafi, Bartomeu heeft echt een puinhoop achte gelaten in Barcelona lol

15 november 2020 om 17:54

Die spelen niet bij Barcelona he.

15 november 2020 om 18:20

nog niet, als we dit artikel willen geloven zijn ze doelwitten van Barca blijkbaar he

Dan hoop ik van harte dat Garcia in januari komt. Dit hele lijstje is echt om te janken. Alleen Matip zou misschien iets toe kunnen voegen wanneer Piqué of Lenglet rust moeten krijgen. Maar ik vraag me dan weer af of hij betaalbaar gaat zijn, neem aan dat Liverpool hem niet graag zal laten gaan.

15 november 2020 om 18:49

Matip is gewoon beter dan Piqué en Lenglet op dit moment, maar lijkt me inderdaad niet haalbaar met de huidige financiële situatie.

16 november 2020 om 03:03

Zeker.. en Fazio ook.. Pezzella is ook gewoon een erg goede verdediger die in LaLiga al heeft uitgeblonken(Fazio ook). Garcia natuurlijk droom kandidaat al is die denk ik nog te licht..

Je kunt Barcelona toch niet serieus nemen als dadelijk een van deze namen op het wedstrijdformulier verschijnt (buiten Garcia) daar horen grote namen als Piqué enzo te staan geen Mustafi of Pezzela

15 november 2020 om 19:08

Kevin Prince Boateng en Braithwaite vergeten? Voor die laatste is 18 miljoen euro betaald. Ik zou dus totaal niet verbaasd zijn mochten we ineens met Mustafi opgescheept zitten voor vier jaar.

Dit moet een grap zijn mag ik hopen

Ik denk dat je uit dit lijstje alleen Rudiger wil hebben. De rest komt denk ik te kort voor Barca. Misschien kunnen ze Tah proberen te halen bij Leverkusen. Weet niet wat hij moet kosten maar denk wel dat hij haalbaar is. En het mooiste zou zijn als ze de Vrij bij inter zouden kunnen losweken.

15 november 2020 om 18:32

Inter heeft zijn contract verlengd of is in nog bezig met onderhandelen, indien hij nog niet heeft verlengd mag Barca wel gauw actie ondernemen willen ze hem halen.

Ja ach, als journalist dit soort lijstjes maken is het leukste werk wat er is. Lekker inhoudsloos en ongegrond a la Football Manager wat bargains zoeken.

Het is wel heel triest gesteld mer Barca als ze bij spelers als Mustafi uitkomen.

Dan schrik je toch enorm als opeens Mustafi wordt gepresenteerd of Musacchio. Het centrale duo van Barca B is ongetwijfeld beter

Ik denk dat ze nog weleens voor Wijndal kunnen gaan.
Low-budget is voor Barcelona ook een prijskaartje van 20 miljoen.

15 november 2020 om 22:28

Gaat om een centrale verdediger in dit artikel...

Van mij mogen ze Niek Viergever hebben, doet niet veel onder aan de rest van dat rijtje

Musacchio breng ik met een strik eromheen persoonlijk naar Spanje. Barca kennende zullen ze ook nog een miljoen of 10 betalen

Dit lijstje komt van een journalist en is niet van de technische staf van barca. Zie Koeman echt niet voor 1 van die jongens gaan op García na. City kan dan nog een bedrag vangen want komende zomer is die transfervrij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren