Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spits die nu 150 miljoen kost wees Ajax af: ‘Ik zocht veel kans op speeltijd’

Laatste update:

Victor Osimhen heeft in het verleden de kans om naar Ajax te vertrekken laten schieten. In 2017 hadden de Amsterdammers interesse in de toenmalig spits van de Ultimate Strikers Academy, die echter meer perspectief op speeltijd zag bij VfL Wolfsburg. Inmiddels is Osimhen een van de meest begeerde spitsen ter wereld en heeft zijn huidige club Napoli een prijskaartje van liefst 150 miljoen euro op hem geplakt.

De hele wereld zat in 2017 achter Osimhen aan, zo laat de nu 24-jarige goalgetter weten in gesprek met radiozender Nigeria Info. "Mijn zaakwaarnemers lieten mij een lijst zien met clubs die geïnteresseerd waren. Er zaten zoveel Europese topclubs tussen. Barcelona, Internazionale, Atlético Madrid, Ajax, Anderlecht en ook Wolfsburg zat ertussen. Spartak Moskou, ook nog. We gingen zitten en keken naar waar ik direct kon gaan spelen."

Arsenal werd al snel concreet, maar een telefoongesprek met toenmalig manager Arsène Wenger deed Osimhen en zijn vertegenwoordigers verder zoeken. "Ze wilden me erg graag hebben, maar konden me de eerste selectie niet beloven. Toen sprak ik met mijn broer en hij gaf me wat eerlijk advies. Hij zei dat ik Wolfsburg moest kiezen, omdat de coach me zo veel liever wilde hebben dan de andere clubs waarmee we gesproken hadden", aldus de Nigeriaan.

Die kwam in Duitsland niet helemaal uit de verf, maar noemt de transfer alsnog een 'perfecte keuze' kijkend naar de omstandigheden van die tijd. Osimhen liet zich na anderhalf jaar in Wolfsburg verhuren aan het Belgische Charleroi, waar hij begon met scoren en voor 3,5 miljoen euro definitief werd overgenomen. Lille OSC besloot een maand later al 22,4 miljoen euro neer te tellen en na achttien doelpunten in 38 duels in het seizoen 2019/20 durfde Napoli dat bedrag zelfs te verdriedubbelen. De Italianen hebben bijna drie jaar later een prijskaartje van 150 miljoen op hun oogappel geplakt. Het Manchester United van Erik ten Hag zou Osimhen maar wat graag willen binnenhalen komende zomer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Lekker belangrijk. Hebben we nu niks aan.

31 maart 2023 om 12:37

Als Ajax niet, maar wel goed en leuk om te horen dat deze jongen niet op status en geld heeft gekozen. Puur gekeken naar wat het beste voor zijn carrière zou zijn, komt er nu allemaal uit.

31 maart 2023 om 12:38

Gevalletje achteraf is mooi wonen.
Er worden zoveel spelers gelinkt aan clubs, zo ook Ajax. Je kan ze niet allemaal hebben.

Als je een verwijt wilt maken dan kan je beter Wolfsburg noemen. Die lieten hem gaan voor slechts 3,5 miljoen. Ach, er zijn meer wegen die naar Rome leiden, in dit geval Napels.

Je weet nooit hoe zijn pad gelopen zou zijn mocht hij naar Ajax vertrokken zijn. Vooralsnog lijkt het gekozen pas hem in ieder geval een mooie carriere te gaan opleveren.



leuk en aardig, maar dit soort verhalen hebben we onderhand wel duizend keer gehoord.
raakte in zijn eerste 2 jaren bij napoli ook niet bijzonder veel, nu loopt alles prima en het hele elftal draait goed.
je kan ook zo een tal van voorbeelden vinden van spitsen die een leuk seizoen hebben gekend en dan vervolgens een verkeerde stap maken of gewoon niet meer in dezelfde vorm komen.

al met al, ja jammer dat ajax de kans ergens een keer heeft gemist om deze jongen aan te trekken. meer ook niet.

31 maart 2023 om 12:52

Nou, raakte niet bijzonder veel...

In zijn eerste jaar bij Napoli liep hij 1 op 3, terwijl hij maar tweederde van de tijd basisspeler was. En dat deed hij wel op zijn 21e, he...

In zijn 2e jaar 18 goals en 6 assists in 32 wedstrijden als 22-jarige.

Hij heeft ook ieder jaar bij Napoli minstens 10 wedstrijden gemist door uiteenlopende, langdurige blessures.

Nu Osimhen is gevrijwaard van blessures, kunnen we echt zien hoe goed hij is.

31 maart 2023 om 14:39

Ennnn hij is geblesseerd. Je verzint het niet.

31 maart 2023 om 18:45

Is altijd maar hoe je er naar wil kijken. Brobbey is bij ajax volgens velen een miskoop terwijl hij in bijna 1/3 minder minuten een goal meer heeft gemaakt dit seizoen.

Ajax is natuurlijk ook niet de enige weg naar de Europese top. Osimhen is echt wel een geweldige spits. De leegloop bij Napoli zal na dit seizoen wel gaan losbarsten, benieuwd waar zijn plafond ligt.

31 maart 2023 om 12:18

Ik denk dat het reuze mee gaat vallen. De laurentiis is misschien wel de lastigste onderhandelaar ter wereld. Die vraagt bizar veel geld voor elke speler

31 maart 2023 om 12:36

Valt wel mee, wie heeft er op dit moment echt veel behoefte aan een spits. Man United maar die hebben met Kane, Kolo Muani en Ramos ook 3 anderen op het oog. Osimhen past ook niet in elk elftal, heeft voorin wel ruimte nodig.

31 maart 2023 om 12:48

Real madrid heeft ook behoefte aan een spits.

31 maart 2023 om 16:38

Dan moeten ze eerst Benzema lozen. Osimhen gaat geen tweede spits spelen

31 maart 2023 om 13:29

Er is ook niemand die dat beweert...

31 maart 2023 om 13:59

Van de as zullen alleen, en dat is allerminst zeker, Osimhen en Kim vertrekken. Kvara heeft verlengd, Zambo, Zielinski, Rrahmani en Lobotka zullen blijven. Lozano vertrekt wellicht, maar tegen een goed bedrag.

Goeie scouting in Amsterdam!

Dom van Wolfsburg dat ze die jongen niet meer kansen gaven.
Miljoenen door hun neus geboord!

31 maart 2023 om 13:54

Tja als je tegen degradatie strijdt en je nieuwe aanwinst Osimhen maakt geen doelpunten, waar je directe concurrent Mario Gomez is die wel weet te scoren, dan krijg je natuurlijk ook niet veel kansen.
'
In zijn tweede seizoen toch meer kansen gekregen toen Gomez ook slechts één doelpunt in een halfjaar wist te maken. En wanneer je wel speelt geen doelpunt weet te maken of je daarnaast ook nog 12 wedstrijden moet missen wegens blessures, tja dan houdt het gewoon op. Dan snap ik heel goed dat je voor je kansen gaat bij een iets kleinere club (charleroi).

Heeft zijn kansen gehad, maar niet geworden wat men ervan had gedacht. Origi wist ze wel te maken in 17/18, wederom net niet gedegradeerd dat seizoen. En na zijn vertrek kwam Weghorst en toen stonden ze ineens weer in het linkerrijtje. Ook de vele trainerswissels hielpen niet mee (5 trainers in 2 jaar tijd).

Soms heb je nu eenmaal een stapje terug nodig om vervolgens een grote stap te maken naar de top.

31 maart 2023 om 14:44

Achteraf is het makkelijk praten natuurlijk.

Wat een dom gelul. Lekker belangrijk zo achteraf. Twente had in het verleden de kans om De Bruyne vast te leggen, en achteraf hadden ze Wieffer ook niet weg moeten sturen uit de academie. Met dit soort berichten kun je toch helemaal niks.

Tsja, velen zullen mij voor gek verklaren en zijn stats spreken zeer in zijn voordeel. Maar ik vind het vooral een wildebras met snelheid die fysiek sterk is. Speelt in een goed team, scoort nu veel maar vraag me af of hij veel beter kan en dit scorende vermogen vast kan houden.

Dus als 17-jarige gaf alleen Wolfsburg je het gevoel dat je veel sou spelen, wat dus niet waar bleek te zijn en toch was het de juiste keuze? Je kunt ook stellen dat je ondanks de stap naar Wolfsburg op de juiste plek bent gekomen en dat die keuze niet geheel succesvol was, maar dat ze je wel juist hebben ondergebracht in België.

"kans laten schieten nogwel"...? Word wel weer mooier gemaakt zo he, volgens mij koos hij zelf voor een andere weg en zo te zien niet geheel de verkeerde.

Als als. dat gebeurd overal . Omdat de waarde van 150 miljoen kan ook overdreven zijn

Als ik dit zo lees is ajax nooit serieus in beeld geweest, alleen Arsenal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren