Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Szymanski kan jaar na vertrek bij Feyenoord absolute droomtransfer maken’

Laatste update:

Sebastian Szymanski trekt zijn vorm uit het kampioensjaar van Feyenoord moeiteloos door als speler van Fenerbahçe. De 24-jarige Poolse middenvelder behoort tot de absolute smaakmakers bij de Turkse topclub en wist de dubbele cijfers qua doelpunten en assists reeds te bereiken. Door zijn prestaties staat Szymanski mogelijk komende zomer al voor een miljoenentransfer naar de Premier League, Serie A of Bundesliga.

Diverse Turkse bronnen, waaronder Fanatik, melden dat Szymanski hoog op de wensenlijstjes staat bij meerdere Europese topclubs. De naam van de linkspoot wordt vooral hevig gelinkt aan Tottenham Hotspur. De Londenaren zouden Szymanski al langere tijd volgen en willen komende zomer toeslaan.

Voor the Spurs wordt het wel belangrijk om een plek in de Champions League te bemachtigen, daar dat grote invloed heeft op het transferbudget voor komend seizoen. Voor Szymanski heeft de club uit Noord-Londen volgens de Turkse berichtgeving behoorlijk wat concurrentie. Onder meer AC Milan en Bayer Leverkusen zijn gecharmeerd van de dertigvoudig international van Polen. Verder zouden ook Manchester United en Liverpool hem volgen.

Volgens het Turkse Sabah mikt Fener komende zomer op een transfersom van 25 miljoen euro voor de diensten van Szymanski. Dat is ruim 15 miljoen euro meer dan het bedrag dat de Turkse grootmacht afgelopen zomer neertelde bij Dinamo Moskou, nadat Feyenoord had besloten een optie tot koop in zijn huurcontract niet te lichten.

Vanuit Italië sijpelt verder door dat Napoli de komst van Szymanski ziet zitten. De nummer negen van de Serie A verwacht komende zomer een klapper te maken met de verkoop van topspits Victor Osimhen en volgens Corriere dello Sport wil Napoli een deel van die opbrengst investeren in Szymanski.

Indien Fenerbahçe besluit om Szymanski na een seizoen te verkopen, kan de creatieveling de duurste uitgaande transfer ooit worden bij de club uit Istanbul. Momenteel staat de uitgaande recordtransfer nog op naam van Vedat Muriqi, die in de zomer van 2020 werd verkocht aan Lazio voor een bedrag van 21 miljoen euro.

Dat Szymanski goed in de markt ligt, is geen verrassing. De onvermoeibare Pool speelde al 41 officiële wedstrijden namens Fener, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 14 assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 20 miljoen euro. In Istanbul ligt Szymanski nog tot medio 2027 vast.

Szymanski speelde nu al meer officiële wedstrijden dan hij vorig jaar deed, in het seizoen waarin Feyenoord beslag wist te leggen op de landstitel. Namens de Rotterdammers kwam hij uiteindelijk tot 40 officiële duels, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 7 assists. Komende zomer hoopt Szymanski met Polen actief te zijn op het EK, al moet zijn geboorteland zich via de play-offs nog richting de groepsfase zien te loten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 februari 2024 om 09:21

Ja, helaas onhaalbaar voor ons. Zal nu wel zo'n 3-4 miljoen verdienen.

29 februari 2024 om 09:27

Ik zou Ivanušec wel eens op 10 willen zien spelen en Sauer linksbuiten.

29 februari 2024 om 09:35

Ik heb heel erg van Szymanski genoten maar heb hem vorig jaar ook een hele serie wedstrijden amper gezien. Een beetje wat Stengs nu ook heeft. Ik had hem graag gehouden maar vermoedelijk was dat gewoon te lastig qua salaris maar ook waar je het geld naartoe overmaakt.

29 februari 2024 om 10:24

Precies, Szymanski wordt geromantiseerd. Was echt in heel wat wedstrijden net zo onzichtbaar als Stengs.

In een jaar met CL voetbal komt Stengs op 33 wedstrijden, 7 goals en 13 assists.
Szymanski had er vorig jaar met EL, 40 wedstrijden 10 goals en 7 assists.
Daarbij wijzen enorm veel stats in het voordeel van Stengs.

Het jagen zit er niet in bij Stengs, maar als we op de helft van de tegenstander zijn is Stengs beter in de kleine ruimte en heeft ook een hoger rendement.

Tegen Roma had Slot slimmer moeten zijn. Als je niet uitgaat van eigen kracht en inzakt op eigen helft en verwacht dat de 10 mee moet gaan jagen moet je Lingr opstellen ipv Stengs.

29 februari 2024 om 15:35

Als Szymanski een slechte dag had, was hij heel nuttig zonder de bal aan zijn voeten. In het afjagen was hij echt heel belangrijk, en dat wordt heel erg onderschat. Als Stengs een mindere dag heeft sta je met 10 man, want zelfs op goeie dagen jaagt hij niet af....

29 februari 2024 om 20:28

@banana, ik kan echt een wedstrijd of 7 opnoemen waar je net zo weinig aan Szymanski had als nu af en toe aan Stengs bij een offday

29 februari 2024 om 09:47

Jaa de energie en mentaliteit die Szymanski (en dan nog samen met Kokcu) in de wedstrijd legde was echt de basis van het hele team vorig seizoen. Het druk zetten van vorig jaar komt er dit seizoen maar lichte mate uit, waar het vorig seizoen continue collectief was. Wat dat betreft had ik graag Szymanski behouden bij Feyenoord daar Kokcu ook al wegging. Stengs kan overigens ook een goed niveau aantikken, maar isijn inziens toch een stuk minder bepalend voor het team, en met vlagen zelfs wat slapjes waar dat bij Szymanski toch weinig gezegd kon worden.

Overigens heel gaaf voor hem dat hij die lijn doortrekt. Hoop dat hij een mooie transfer kan maken!

29 februari 2024 om 15:34

Ja, wat had ik deze jongen toch graag nog een jaar gezien in plaats van de flegmatieke Stengs.... Als Szymanski een mindere dag had, was hij nog steeds nuttig zonder bal. Als Stengs een mindere dag heeft sta je met 10 man.....

Ik heb zo het gevoel dat het Napels gaat worden. Zou een mooie stap zijn en ongetwijfeld dat hij ook op dat niveau mee kan.

Echt een geweldige speler deze Szymanski. Denk dat dit na Shinji Ono de beste en technische middenvelder is die ik heb gezien bij Feyenoord. Naast zijn voetballende kwaliteiten ook een hardwerkende en felle speler.

Jammer dat Dinamo Moksou toen op de sanctielijst stond anders had Feyenoord natuurlijk die 10 miljoen wel neergelegd. Zou het voor hem wel echt een mooie stap vinden om naar Tottenham of AC Milan te vertrekken.

29 februari 2024 om 09:38

Vond het een heerlijke speler, mooie techniek en heel doelgericht. Echter had ie ook zijn vreselijke maniertjes, waar ik me kapot aan ergerde.

29 februari 2024 om 09:53

Hele mooi techniek heeft hij inderdaad in z'n voeten en dat werd vaak nog onderbelicht.
Vreselijke maniertjes zoals? Ik heb deze namelijk niet of nauwelijks bij hem gezien.

29 februari 2024 om 11:13

Heel overdreven vallen als ie heel licht of zelfs niet geraakt werd, rollen, kaart vragen.... Vond ik heel opvallend. Zag de wedstrijd tegen Gala eind december en viel me op dat ie het daar ook deed. Werd nb gecorrigeerd door Tadic (en vooral ook Dzeko). 😂

29 februari 2024 om 11:50

@formus,
Hmm bijzonder, heb dat echt zelden gezien bij hem. Het gaat om Szymanski he, niet om Santi

29 februari 2024 om 09:47

Ik vond hem meer vooral een aanjager en met zijn trap genoten van zijn heerlijke doelpunten. Maar voetballend altijd wat minder in de kleine ruimte. Met Stengs vind ik ons er voetballend op vooruit gegaan en zijn we de eerste seizoenshelft echt beter gaan voetballen dan vorig jaar. Waarmee ik niet per se wil zeggen dat je beter Stengs kan hebben want die zakt nog weleens weg.

29 februari 2024 om 09:55

Het was inderdaad ook een flinke aanjager en diepgaande middenvelder, iets wat we nu ook wel missen en met name Santiago heb ik zo'n vermoeden. In de kleine ruimte is die wel stukken minder als Stengs. Met Stengs ga je er voetballend wel weer meer op vooruit dat zie je ook in het feit dat Stengs nu al op 17g/a zit waar Szymanski bij Feyenoord in het hele seizoen 17g/a haalde.

29 februari 2024 om 11:09

Nu doe je Lex Immers toch wel tekort or

29 februari 2024 om 12:53

Moest ik ook al aan denken

29 februari 2024 om 13:05

De beste en technische middenvelder? Ben je Kokcu nu al vergeten? Overigens romantiseer je Szymanski nu een beetje, hij had een hele lekkere trap en pass in de benen maar het was niet zo dat hij echt een fluwelen techniek had waarbij hij iedereen voorbij danste ofzo.

Begon het seizoen uitstekend maar vooral de laatste weken zit de klad er wel in, heeft volgens mij in de laatste 16 wedstrijden niet meer gescoord. Nog steeds is hij voor mij na Fred de absolute smaakmaker van het elftal, heb het gevoel dat Ismail Kartal hem niet optimaal gebruikt. Denk wel dat de Europese top/premier League nog een stap te ver is, zou eerst naar een Napoli of Dortmund gaan.

29 februari 2024 om 09:30

Jeetje, Fred als smaakmaker. Is het zo nijpend inmiddels in Turkije?

29 februari 2024 om 11:23

Niemand functioneert optimaal bij Manchester United, Fred is oprecht een goede voetballer. Hij zou namelijk anders niet verkocht worden voor 50 miljoen euro door Shakhtar.

29 februari 2024 om 11:24

Haha, ja. Felipe Melo is een van de beste middenvelders ooit van de competitie, Lucas Torreira is bijna overal mislukt maar is op 50% nog steeds de beste middenvelder van Turkije samen met Fred. Gedson Fernandes hoeft ook niet heel veel te doen om wekelijks uit te blinken bij Besiktas. Een flop in het buitenland staat bijna garant voor succes in Turkije.

29 februari 2024 om 18:19

Dat Manchester United ergens 50 miljoen voor betaald zegt niet zoveel. Antony loopt daar voor het dubbele rond. Chelsea heeft een Mudryk uit Oekraïene gehaald voor 100 miljoen. Fred is middelmaat

Hij doet het heel goed maar bron van het nieuws laat me wel lachen.

Voor onze Nederlandse vrienden. Als jullie Turkse bronnen zien, en vooral Fotomac Fanatik, klim gewoon door. Want 11 van hun 10 nieuwsberichten zijn nep :D. Riooljournalistiek op zijn top haha

Ik vraag me weleens af, of er nog spelers zijn die niet “in verband worden gebracht” met Manchester en Milan.

Jammer dat ie maar 1 seizoen bij Feyenoord speelde. Leuk dat ie het nu heel goed doet, denk een mooie speler voor Italie. Hopelijk kan Feyenoord nog een goeie, betere 10 binnen hengelen deze zomer.

Spurs, AC Milan en Bayer Leverkussen. Toch wel mooie ploegen hoor!
Doet het dus goed (qua rendement als ik zo lees, ik kijk amper Turks voetbal helaas). Maar dan geloof ik het artikel wel op hun woord. Zeker gezien de interesse...

Wel benieuwd waar hij bij deze teams precies moet komen te spelen.
Bij AC op 10? I.p.v. een de Ketelaere ofzo die verhuurd is? Met daarachter dan Reijnders en Bennacer of Loftus Cheek?

Spurs heb je op 10 al Maddison. Maar die is regelmatig geblesseerd. Spelen wel leuk voetbal, misschien dat hij daar ook geintegreerd kan worden. Al leek het trio Bissouma - Sarr - Madders wel relatief vast.

Leverkussen zou hij wellicht de opvolger van Wirtz kunnen worden? Die lijkt mij volgend jaar wel een stap te maken. Wellicht samen met Xabi Alonso richting Liverpool of Munchen? (hoop stiekem Arsenal, haha)

29 februari 2024 om 12:45

Je bent niet de enige die het turkse voetbal niet volgt. De clubs die genoemd worden, volgen ook het turkse voetbal niet. De bron van dit nieuws is nooit geloofwaardig ze schreven ook elk jaar dat Zidane, Figo, en Rui Costa naar Galatasaray zouden komen. Voetballers uit de turkse competitie moeten zich bewijzen in de champions league als ze willen overstappen naar de absolute top. Met alleen prestaties in de turkse competitie kom je hooguit bij clubs als napoli, wolfsburg of sevilla terecht.

29 februari 2024 om 12:56



Je eerste stuk klopt als een bus betreft de krant Fanatik. Maar je tweede stuk over dat niemand de Turkse competitie volgt en dat ze zich puur moeten bewijzen op Champions League niveau is klinklare onzin natuurlijk. Arda vergeten misschien? Volgens mij is Real Madrid de grootste en de beste club van de wereld, maar ik snap je wel.

Kim heeft een sprong gemaakt via Napoli (kampioen Italie) Eljif Elmas, Sevilla noem je (europa League). Muriqi doet het goed bij Mallorca. Boey is naar Bayern, Altay naar United en de volgende komen eraan met een Szymanski, Ferdi, Baris en een Kerem. Turks voetbal is betreft de transfers wel een land met opkomst en het zal me niet verbazen dat vooral een Ferdi en Baris de transferrecord van Boey gaan verbreken.

Betreft Szymanski, in topvorm begin van het seizoen maar de afwezigheid van Fred is voelbaar voor hem. Een wedstrijd of 6-7 onzichtbaar, maar ik ben er heilig van overtuigd wanneer die zijn vorm kan pakken dat die voor een bedrag kan vertrekken boven de 25 miljoen euro wat hierboven wordt vermeld.

29 februari 2024 om 13:41

Elke club heeft wel eens een mooi succes geboekt napoli dat eens in de 32 jaar kampioen wordt, of sevilla dat de UEFA weet te winnen, maar landskampioen is het laatst ergens in 1946 geworden. En je noemt ook nog eens mallorca, maar dit zijn niet de absolute topclubs. Spelers uit de turkse competitie kunnen het europese niveau niet aan. Kijk naar Arda guler, die steeds geblesseerd raakt Yunus, die naar de Premier League ging en daar geblesseerd raakte Sasha Boey bij Bayern, ook geblesseerd. Dit weten de topclubs ook. Daarom maken de meeste een tussenstop op weg naar de top, bijvoorbeeld Kim via Napoli naar bayern, Arda Turan via atletico naar barca. Eens in de 50 jaar heb je een uitzondering dat Arda guler direct naar madrid gaat, daar de bank warm houdt en na een seizoen meteen zijn Madrid trainingspak/jas/tas inlevert en wordt doorverhuurd. Nu heb jij hoge verwachtingen van Szymanski, Ferdi en Baris. Vriend ik kan jou met zekerheid vertellen dat Szymanski met alleen de prestaties van de super lig niet het recordbedrag van Boey gaat verbreken, vooral de laatste wedstrijden heeft hij geen toegevoegde waarde. Nu kun je roepen Ja Fred is er niet daarom. Dat heeft er niets mee te maken een echte topspeler draagt zijn team op zijn schouders. Deze jongen is soms spoorloos soms denk je Waar is hij? Waarom blinkt hij niet uit? En over ferdi een jongen die aanvallend leuk een speler voorbij komt, maar verdedigend echt tekortschiet. De laatste wedstrijd gaf hij nog een verkeerde terugspeelbal het is maar goed dat Turkse teams slecht zijn. En baris kun je ook afschrijven deze jongen heeft niets in de Champions League laten zien, alleen maar op de bank gezeten. Tegen Alanya kan hij mooi aanvallen en terugverdedigen, maar tegen Sparta valt hij meteen door de mand. Oke tegen Manchester United was hij goed ingevallen, maar met 1 wedstrijd ga je nog steeds niet naar de top.

Szymanski voor 15 miljoen naar Marseille kan, maar 25 miljoen of meer mag je vergeten. Misschien volgend jaar, wanneer fener Champions League speelt en hij zich daar kan bewijzen, anders gaat die naar een middenmoter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren