Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spektakel in Florence met wereldgoal Insigne; treffer De Guzmán schiet tekort

Laatste update:

AS Roma gaat het nieuw kalenderjaar in als belangrijkste uitdager van koploper Juventus. De hoofdstedelingen herpakten zich donderdagavond tegen Chievo na een treffer van Jonathan de Guzmán: 3-1. Concurrent Napoli, de nummer drie van de Serie A, stelde in blessuretijd een punt veilig in een spektakelstuk tegen Fiorentina: 3-3.

/

Fiorentina - Napoli 3-3
Alle ogen waren gericht op Mertens, die liefst zeven doelpunten maakte in zijn laatste twee wedstrijden, maar het was Insigne die de aandacht opeiste in de eerste helft. Vanaf de linkerflank kapte de vleugelaanvaller naar binnen en haalde hij van grote afstand uit in de bovenhoek: 0-1. Insigne werd in buitenspelpositie bediend, maar dat drukte de pret niet. De arbitrage zag even later wel dat Mertens buitenspel stond, waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. De Belg werkte de rebound binnen na een schot van Piotr Zielinski.

Vlak voor rust was arbiter Paolo Tagliavento echter weer de gebeten hond, toen hij weigerde om Nikola Kalinic diens tweede gele kaart toe te kennen voor een duidelijke schwalbe in het strafschopgebied. In plaats daarvan kreeg de klagende doelman José Manuel Reina geel toebedeeld. In de tweede helft kwam Fiorentina langszij. Een vrije trap van Federico Bernardeschi veranderde via de muur van richting en liet Reina kansloos. Daarna ging het hard: Mertens strafte kinderlijk balverlies af met de 1-2 en binnen de minuut trok Bernardeschi de stand weer gelijk. Het zou ook nog 3-2 worden, via een heerlijke volley van invaller Mauro Zárate, maar Manolo Gabbiadini bepaalde diep in de blessuretijd de eindstand vanaf elf meter na een vermeende overtreding van Carlos Salcedo op Mertens.

/

AS Roma - Chievo 3-1
Het venijn zat in de eerste helft in de staart. Na 36 minuten zonder doelpunt kwamen beide ploegen alsnog tot scoren voor de rust, waardoor men de kleedkamers opzocht met een 1-1 stand. De Guzmán brak de ban in het Stadio Olimpico. De ex-middenvelder van Feyenoord dook naar de bal na een voorzet van Mariano Izco en knikte binnen. De voorsprong correspondeerde niet met het spelbeeld, want Roma was de sterkere ploeg en liet veel kansen onbenut tot het openingsdoelpunt.

Vlak voor rust bood een vrije trap uitkomst. Stephan El Shaarawy krulde de bal fraai achter doelman Stefano Sorrentino. Roma, met Kevin Strootman in de basis, wist de comeback kort na rust te completeren. Edin Dzeko maakte zijn dertiende competitiedoelpunt van het seizoen. De aanvaller kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en kon van dichtbij de trekker overhalen. Dzeko trof even later de paal. In de blessuretijd volgde toch de 3-1: Diego Perotti bepaalde vanaf elf meter de eindstand. Door de overwinning blijft Roma in het spoor van Juventus. Bovendien wordt Napoli op twee punten achterstand gehouden.


Wie eindigt dit seizoen hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het klinkt misschien voor sommige mensen overdreven wat ik ga zeggen, maar ik zag vandaag een van de beste wedstrijden van het jaar. Fiorentina vs Napoli wat een Tempo wat een wedstrijden en zag paar wonder schoone doelpunten. Alles zat in die wedstrijd jammer op het laatst Mertens met zijn shwalbe

Mooie wedstrijd maar waarom word de beker finale A-C-Juventus in een competitie programma gestopt en niet einde of begin van het seizoen?

22 december 2016 om 23:04

Marketing geld verdienen, in Doha Qatar is nu heerlijke weer om tw voetballen. Midden in de zomer gaat niet lukken 50 graden

Wat een ontzettend spannende en leuke wedstrijd het ging heen en weer , eerst Napoli dan weer Fiorentina echt bizar! Ik vind dat Driesje Mertens het trouwens top doet bij Napoli leuk dat hij meer tijd krijgt ( en er wat mee doet ). Zuur voor Fiorentina maar ik vind een gelijkspel volkomen terecht voor deze top wedstrijd. En trouwens die goal van Insigne , om van te kwijlen!

Over As Roma - Chievo ... ja ik dacht eigenlijk dat chievo ging winnen of dat Roma weer eens gelijkspel ging spelen , maar gelukkig speelde we in de 2e helft volkomen overtuigd. Blij met de overwinning forza Roma!!

Wat een schwalbe van Mertens in de 94e minuut. Ongelooflijk dat die scheids daar in trapt zeg.

Die Bernardeschi is trouwens ook een fijne voetballer zeg.

Wat een ongelooflijk mooie wedstrijd maar wat zuur dat het nog 3-3 wordt door die vieze schwalbe van Mertens. Heb echt genoten vanavond en met name van Bernardeschi die echt fenomenaal was.

Correctie vz De scheids had gefloten voor een penalty bij Kalinic maar Kalinic zei zelf nee het is geen penalty! Heeel sportief van Kalinic

Die Perotti heeft inmiddels zoveel penalties gescoord dit seizoen dat hij dadelijk nog topscorer wordt

23 december 2016 om 00:43

Wel een enorm coole penalty.
Hoe rustig kan je zijn?

De Guzman zou de eerste scorende veldspeler met rugnummer 1 ooit geweest zijn :D

23 december 2016 om 00:46

Heeft ardilles nooit gescoord in Argentinië?
Ik herinner mij dat de coach van het Argentijnse elftal ooit de rugnummers op alfabet verdeelde. Ardilles dus nummer 1

23 december 2016 om 13:31

Osvaldo Ardiles? ah zou kunnen

Het doelpunt van Insigne was fraai, maar ook de 3-2 van Fiore mocht er zijn. Schitterende pass van Berna en Zarate neemt hem mooi in een keer op de pantoffel.

Wat was het de hele match bibberen achterin. Kwam ook door het hoog druk zetten van Napoli. Fiorentina wist de bal zeker in de eerste helft niet in de ploeg te houden. Was geen lijn in het spel te bekennen. Een veel betere tweede helft waarin Berna het op zijn heupen kreeg. Zuur dat door Tomovic en Salcedo een sensationele overwinning is weggegeven.

Aansluiting met de subtop is nu echt weg. Dan maar vol op de coppa italia en de EL.

Geweldige wedstrijd gezien voor de neutrale toeschouwer zo op de donderdagavond. Bernadeschi zonder twijfel Motm met die parel van een assist op de intikker van Zarate als hoogtepunt en mocht die goal van Insigne die met een prachtige curve er in draaide er ook wel zijn.

23 december 2016 om 00:48

Intikker van Zarate? Die afronding van hem verdiend wel een betere verwoording dan 'intikker'. Was gewoon een mooie bekeken volley.

Mooie wedstrijd, mooie goal.
Heb enorm genoten van de wedstrijd!

Mooi dat Roma weer gewonnen heeft.

Drie punten.
Roma wint, Napoli speelt gelijk

Sorrentino is echt een geweldige keeper voor zijn leeftijd. Wat een passie legt die man in zijn spel. Dat laat hij merken ook. Het vuur staat in zijn ogen als zijn medespelers een kans weggeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren