Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta legt buurman Excelsior na heerlijke comeback tóch over de knie

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft zaterdag de drie punten in eigen huis gehouden. In een heerlijke stadsderby, waarin ze met 0-2 achterkwamen tegen Excelsior, trokken de Kasteelheren uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind. Sparta stijgt door de overwinning met drie stekjes naar plek zeven. Excelsior blijft vijftiende en moet nog altijd vrezen voor degradatie.

Beide ploegen maakten er vanaf het begin een spektakel van op Het Kasteel. Zowel Sparta als Excelsior zocht nadrukkelijk de goal, wat wel tot een vroege openingstreffer móést leiden. In minuut elf was het dan zover: de bezoekers kregen een corner, getrapt door Julian Baas. Kik Pierie kwam inlopen en volleerde in één keer achter de kansloze Nick Olij: 0-1.

Een welkome treffer voor Excelsior in de strijd om lijfsbehoud. Met de 0-2 even later leken de Kralingers al helemaal op rozen te zitten. Een kwartier was er gespeeld, toen Couhaib Driouech kinderlijk eenvoudig langs Django Warmerdam snelde. De rechtsbuiten van Excelsior gaf te scherp voor Troy Parrott, maar niet voor Lance Duijvesteijn, die met links binnengleed.

Gesterkt door de eigen fans toonde Sparta echter veerkracht. Dat leidde halverwege het eerste bedrijf tot de aansluitingstreffer. Maker was Arno Verschueren: de middenvelder jaagde kiezelhard in de kruising na klaarleggen van Tobias Lauritsen. Zes minuten later was de comeback compleet.

Excelsior kreeg de bal niet weg na een hoekschop, waarna Koki Saito het leer oppikte. De Japanner frommelde zich schitterend het strafschopgebied binnen en leverde af bij Bart Vriends, die de bal via een verdediger én Lauritsen binnen zag vallen: 2-2. Vier treffers, aanvallend spel: het beloofde wat voor de tweede helft. Die was echter een stuk fletser dan de eerste.

Het duurde lang voordat het publiek weer een kans kon noteren. Maar toen dat het kon, ontplofte Het Kasteel volledig. Lauritsen kreeg zijn hoofd nét tegen een hoekschop van links, en bracht Sparta op voorsprong. Daardoor was Excelsior genoodzaakt om alles-of-niets te spelen in de slotfase.

Bij de allerlaatste corner kwam zelfs doelman Stijn van Gassel mee naar voren om de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet, en leidde zelfs tot de 4-2. Met een leeg doel counterde Sparta zich naar de overkant, waar Charles-Andreas Brym stond om het karwei te klaren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Scheids floot heel de wedstrijd voor sparta


Voorafgaand aan de 2-2 nam saito bal
Met zijn hand mee dus moest afgekeurd worden

17 februari 2024 om 21:20

Driouech is ook behoorlijk ongegeneerd de wedstrijd uit geschopt..

17 februari 2024 om 21:20

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken maar het was toch echt Excelsior die vaker de overtreding mee kreeg bij soortgelijke situaties.

17 februari 2024 om 21:27

Vandaar dat elke gele kaart voor ons was

17 februari 2024 om 23:27

Waarvan minstens 2 echt zwaar overdreven. Als Excelsior ergens niet over hoeft te klagen is het de scheids vanavond.

Excelsior 21 punten verloren naar een voorsprong

17 februari 2024 om 22:20

Dan ben je wel echt heel slecht

17 februari 2024 om 22:27

Komt door de trainer

18 februari 2024 om 08:59

Bedoel je in de clubhistorie of zit je gewoon ongegeneerd te liegen? Oh, en het is natuurlijk 'na' en niet 'naar'.

Excelsior is wel de koning van het verspelen van een 0-2 voorsprong zeg.

17 februari 2024 om 22:20

Eens 21 punten verloren naar een 0-2 achterstand

Zijn toch wel vaak aantrekkelijke wedstrijden tussen die twee. Ik hoop wel dat Excelsior er in blijft, dat verdienen ze wel in mijn optiek.

17 februari 2024 om 22:53

Met de manier van spelen van de trainer vrees ik van niet wordt

Volgende week gewoon 0-5

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren