Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta kan ondanks curieus doelpunt ook in nacompetitie niet winnen

Laatste update:

Sparta Rotterdam pakte een periode in de Jupiler League, maar de laatste maanden speelde de traditieclub uit Rotterdam helemaal niets meer klaar. Door de periodetitel mocht men als nummer zestien (!) van de ranglijst toch deelnemen aan de nacompetitie. Sparta leek er tegen FC Eindhoven te staan wanneer het moest, maar vlak voor tijd kwamen de bezoekers terug tot 1-1. Voor Sparta is het al de elfde keer op rij dat er thuis niet wordt gewonnen, de laatste zege op Het Kasteel dateert van 22 november. Positief: voor het eerst in 2014 verloor men eens niet in eigen huis.

/

Onder het toeziend oog van trainer Anton Janssen van NEC, de nummer zeventien van de Eredivisie, trapten Sparta Rotterdam en FC Eindhoven af voor een plek in de tweede ronde van de play-offs van de Jupiler League. De thuisploeg begon aanvallend, maar de voorzetten van de zijkant hadden niet de juiste richting. De bezoekers kregen langzaam maar zeker meer grip en Jens van Son, ex-Sparta, was nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn schot ging echter net naast.

In de slotfase van de eerste helft kregen beide partijen nog behoorlijke kansen en met name Nayib Lagouireh van FC Eindhoven was dichtbij een treffer; keeper Khalid Sinouh van Sparta tikte zijn inzet op de lat. Even na rust was Lagouireh opnieuw ongelukkig, door een strafschop te missen. De manier waarop FC Eindhoven vervolgens een tegendoelpunt kreeg was helemaal bijzonder. Keeper Tom Muyters treuzelde, schoot de bal tegen Finn Stokkers op en zag tot zijn afgrijzen dat het ding tegen de touwen viel. Sparta leek dus te gaan winnen, maar vlak voor tijd tekende Anthony van den Hurk voor de gelijkmaker. De return in Brabant al vrijdag dus de doorslag moeten geven.

Wie bekert door naar ronde twee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie keeper nog die Sinouh

Sparta en Eindhoven hebben niks in de eredivisie te zoeken. Sparta heeft in de jupiler league al 18 van de 38 wedstrijden verloren en Eindhoven is een club zonder idenditeit. Ik verwacht dat NEC van deze teams makkelijk wint.

28 april 2014 om 22:57

Een club zonder identiteit?hahaha, alsof jij iets van FCE weet.
2e wedstrijd thuis afmaken!

28 april 2014 om 23:10

FC Eindhoven een club zonder identiteit? Eindhoven is een kleine club met een kleine aanhang maar heeft toch zeker wel een identiteit.

28 april 2014 om 23:19

Zal wel een redenering op niks zijn. Wel makkelijk om te denken dat een club die niet met de eredivisie bekend is maar gelijk te bestempelen als 'club zonder identiteit'.
Willen mensen die geen eerstedivisie volgen niet betweterig gaan op JL forums? Bij voorbaat dank

29 april 2014 om 00:34

Zo is het. Laat je niet omlaag lullen.

29 april 2014 om 00:31

Geen identiteit? Kom maar eens langs op de aalsterweg dan zul je nog eens wat zien! Dit past in hetzelfde rijtje als "die hoort in de eredivisie thuis en die club niet" On: vrijdag thuis afmaken en dan op naar ronde 2!

29 april 2014 om 01:50

Geen identiteit?????
Een club die dit jaar zijn 105-jarig bestaan mag vieren?????

Bovendien het zit nog of NEC eigenlijk wel aan de play-off's mee zal mogen doen....

29 april 2014 om 10:22

Omdat jij FCE niet kent wil het niet automatisch zeggen dat het een club zonder identiteit is. Graag dan op zin minst een onderbouwing van deze mening.

Overigens wel mee eens dat FCE niets in de eredivisie te zoeken heeft. Gaat ook niet gebeuren. Maar toch leuk om ver te komen (denk aan finale jaren geleden tegen Rkc, volgens mij gingen ze er toen wel met 5-0 van het veld af thuis).

Ondanks het foutje is die Muyters van Eindhoven toch ook een goeie keeper!

Ik hoop dat Sparta en Dordrecht kunnen promoveren. Dordrecht omdat ze dat het meest verdienen en Sparta omdat dat de mooiste club is in de Jupiler League naar mijn mening.

28 april 2014 om 23:04

Dat kan niet, die zitten in dezelfde helft van het speelschema.

28 april 2014 om 23:11

Ik hoop toch niet dat de nummer 16 van de JL moet promoveren naar de eredivisie. Sparta heeft veruit het meest waardeloze elftal van de JL, Geen inzet, geen strijd en geen passie. Daarnaast heeft Sparta een waardeloos bestuur en een slecht TS. Zonde van zo'n mooie club maar Sparta moet eerst maar eens gereanimeerd worden voordat ze promoveren.

28 april 2014 om 23:21

Helaas zijn ze niet de enige mooie club waar het slecht mee gaat. Er zijn natuurlijk ook al enkele failliet...
Was dit seizoen bang dat wat nu met Sparta gebeurt met de Graafschap zou gebeuren, die waren bijna ten onder gegaan. Sportief lijkt he daar nu wel redelijk te gaan.

28 april 2014 om 23:27

Dat is het risico van de PO. Maar ze halen het toch niet zowel Eindhoven als Sparta niet. Eindhoven gaat denk ik wel door.

28 april 2014 om 23:30

Er zullen volgend seizoen als ze promoveren 11 andere spelers in de basis staan.

28 april 2014 om 23:35

Sparta heeft dit seizoen geen enkele wedstrijd laten zien dat ze de stap omhoog kunnen maken. 1 periode wonnen ze ineens maar dat kwam ook door het makkelijke schema toen. Ik hoop Sparta weer terug te zien in de Eredivisie, maar doe maar over 3 jaar, als ze hebben kunnen bouwen aan een nieuw team. Ik hoop op Dordrecht en Excelsior, Dordrecht omdat ze goed hebben gepresteerd dit seizoen en Excelsior omdat ze zich heel goed hebben herpakt de tweede seizoenshelft en ze in de eerste helft pech hadden, want ze speelde wel goed voetbal het hele seizoen.

29 april 2014 om 00:03

Ze 'wonnen' die periodetitel niet alleen vanwege het makkelijke schema, maar ook nog eens doordat Jong Ajax, dat boven Sparta stond, hem niet kón winnen en een andere ploeg die ook nog boven Sparta stond hem ook niet kon winnen omdat die al een periodetitel had... Het is werkelijk ongelofelijk dat dit Sparta aan de nacompetitie mee kan doen en het zou werkelijk een giller zijn als ze nog promoveren ook.

Uhhhm VZ wie bekert door?
Maak er maar van wie gaat door in de play off

29 april 2014 om 00:03

gaat over 2 wedstrijden uit/thuis je kan het schema op de knvb site viinden

Haha de nummer 16 van de jupiler league. Moeten ze dan ook nacompetitie spelen voor degradatie?

29 april 2014 om 03:01

Nee, sowieso hoeft de nummer 16 geen nacompetitie te spelen omdat ze niet bij de laatste 3 zijn geeindigd. Bovendien willen er geen clubs uit de Topklasse promoveren. Stel dat het zou zijn dat ze voor promotie en degradatie moeten spelen, gaat de nacompetitie voor degradatie voor en gaat de periode naar de hoogste in de stand zonder periode.

Dat Sparta na zo'n seizoen play offs mag spelen is natuurlijk lachwekkend, maar zo zijn de regels nu eenmaal. Denk dat FC Eindhoven nog best kans heeft tegen Rkc, hoewel zowel FC Eindhoven als RKC eigenlijk niks in de Eredivisie te zoeken hebben. Hoop dat Excelsior net als Willem II promoveert. Denk dat Willem II best een leuk seizoen tegemoet kan zien in de Eredivisie. De voorhoede staat er al, Boymans gaat helaas terug naar AZ en Willem II zal de afkoopsom van 6 ton natuurlijk niet kunnen betalen, maar Lars Veldwijk die al een voorcontract heeft getekend is zeker geen verkeerde vervanger! Op het middenveld heb je met Landzaat en Wuijtens twee spelers die het Eredivisie-niveau gemakkelijk aankunnen!

Swinkels
Cornelisse
D. Wuijtens
Peters
Heijmans
Landzaat
Messaoud
S. Wuijtens
Ondaan
Veldwijk
Andrade

Eindhoven kan RKC niet treffen. RKC zit in de kant van Fortuna - Graafschap en Den Bosch - Excelsior. RKC gaat winnen van De Graafschap en finale gaat nog heel spanennd worden, FC Den Bosch en Excelsior zijn allebei in een hele goede vorm ik denk en hoop dat Den Bosch gaat promoveren. Eerste 7 wedstijden verpest doordat er nog geen spits was, de 31 wedstrijden daaropen meer punten gehaald dan Dordt in dezelfde reeks.

Edit: Was bedoeld als reactie op Aswinkels

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren