Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta geeft knotsgekke degradatiestrijd nieuwe impuls met knappe zege

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen knap naar zich toe getrokken. De bezoekers, waar Maurice Steijn voor het eerst aan het roer stond, kwamen na een knappe counter via Arno Verschueren op voorsprong en namen via Lennart Thy zelfs verder afstand van de thuisploeg. Groningen kwam via Björn Meijer nog wel tot de aansluitingstreffer, maar wist niet meer de gelijkmaker te produceren: 1-2. Met de overwinning klimt Sparta van de laatste naar de zestiende plaats, terwijl Groningen door de vijfde nederlaag op rij op de negende plaats blijft steken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Neraysho Kasanwirjo, die met een volley stuitte op Maduka Okoye. Aan de andere kant was het voor de bezoekers uit Rotterdam wel meteen raak. Younes Namli vond na een uitstekende counter met een steekbal Arno Verschueren, die de bal over de uitkomende Peter Leeuwenburgh stifte: 0-1. Groningen wilde voor rust nog langszij komen en was via een voorzet die ineens op doel ging van Mohamed El Hankouri dichtbij.

Ook Tomas Suslov probeerde het namens de Groningers tot tweemaal toe, maar vond het doel niet. Bart van Hintum wilde uit een corner de bal met een volley ineens op doel schieten, maar had het vizier niet op scherp staan. Thy had na een voorzet van Sven Mijnans de Spartanen op een dubbele voorsprong kunnen zetten, maar deed dat na rust alsnog. De Duitser werd aangespeeld door Namli en vuurde een schot af op Leeuwenburgh, die de bal onder zich door liet rollen achter de doellijn: 0-2.

Een kwartier voor tijd kwam Groningen terug in de wedstrijd. Een voorzet van El Hankouri viel over Okoye heen en kon worden binnengekopt door de naar Club Brugge vertrekkende Meijer: 1-2. Jörgen Strand Larsen leek na een uitstekende aanval van Groningen de gelijkmaker binnen te schieten, maar Okoye had een uitstekende redding in huis om zijn ploeg op de been te houden. In de slotfase probeerde Groningen met een offensief een gelijkspel uit het vuur te slepen terwijl Sparta hun voorsprong met hand en tand verdedigde. De Spartanen slaagden in hun missie en pakten drie extreem belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Handhaaft Sparta Rotterdam zich onder Maurice Steijn in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groningen SCHAAM JE.

De gifbeker moet leeg. Het gaat echt helemaal nergens over. Hadden hier natuurlijk recht op een punt, maar dit is helemaal aan de fc zelf te wijten. Wanprestatie. Laat het seizoen maar snel klaar zijn. Playoffs hebben we sowieso niets te zoeken.

Misschien was Fraser ontslaan toch niet zo'n slecht idee. Ongelooflijk humor dat de onderste vijf ploegen allemaal punten pakken en drie daarvan winnen ook nog. Daar zit je dan als je bv. PEC Zwolle bent.

7 mei 2022 om 23:07

Elke trainer wint op dit moment van Groningen, al zet je een hond voor de groep.

7 mei 2022 om 23:09

Zelfs Cambuur, Heracles en Heerenveen zijn nog echt niet zeker gezien het programma. Bizar spannend

7 mei 2022 om 23:13

Cambuur red het wel moeten laatste wedstrijd naar Groningen 😉

8 mei 2022 om 01:04

Heerenveen is wel veilig. Staan 6 punten voor op sparta met een +11 doelsaldo. Moet wel heel raar lopen wil daar nog wat gebeuren.

8 mei 2022 om 02:38

Maar wanneer die 6 punten ingelopen zijn is er ook automatisch al minimaal een doelsaldoverschil van 4 doelpunten, en wie weet krijgt Ajax het toch nog een wedstrijd op z’n heupen maar daar durf ik niet echt meer vanuit te gaan de laatste tijd 🙈

8 mei 2022 om 08:30

Eh, bij Heerenveen moeten er dan op z'n minst 6 ploegen betere resultaten halen, terwijl zij alles verliezen en terwijl er 1 ploeg alles moet winnen en een paar minimaal 4 punten moeten pakken. Ik weet niet wie van NEC, Cambuur, Heracles, RKC, Fortuna, Sparta en Willem II nog onderling tegen elkaar moeten, maar voor Heerenveen lijkt het vooral mathematisch een onzekerheidje te zijn. Maar dat ze in zo'n positie zitten, kan waarschijnlijk reden geven tot ontevredenheid.

7 mei 2022 om 23:16

Ten eerste is Fraser helemaal niet ontslagen maar is hij zelf opgestapt.
Ten tweede heeft deze overwinning niets maar dan ook niets met de trainerswissel te maken.

8 mei 2022 om 08:34

Zelf opgestapt omdat Sparta een assistent ontsloeg waarvan ze met 100% zekerheid wisten dat het zou leiden tot het opstappen van Fraser; dat is ontslag via een omweg zonder dat ze ook nog een premie hoeven mee te geven. Dat is eigenlijk nog erger, je wordt dan gewoon heel simpel gemanipuleerd om jezelf weg te halen bij een organisatie die maar al te graag van je af wilt.

Over jouw tweede punt: dat is jouw mening. Fijn dat je aangeeft waarom dit dan zo is.

7 mei 2022 om 23:27

Zo denk je punt gister was genoeg en zo moet je woensdag winnen om veilig te zijn. Als dat gebeurd zou zelf Heracles nog play offs degradatie kunnen spelen. Wat een einde

Steijn heeft al 4 punten gehaald in twee wedstrijden. Zeer knap. Het voordeel is ook dat het doelsaldo beter is als die van Fortuna, dat kan nog verassend gaan worden.

Ik word doodziek van deze ploeg. Leeuwenburgh mag volgend seizoen weer lekker op het strand in Kaapstad liggen, zo snel mogelijk weg met die gozer.

Groningen zorgt er weer voor dat een degradatie kandidaat weer de volle buit pakt. Woensdag mooie potjes met Cambuur- Willem II en Sparta Zwolle

7 mei 2022 om 23:29

En vergeet rkc Heracles niet

8 mei 2022 om 00:04

Die vergeet ik zeker niet. Maar RKC zou toch wel winnen?

Groningen lijkt toch echt al klaar te zijn dit seizoen, met de keeper voorop. Die heeft nu toch al aardig wat punten gekost. Hebben ze daarvoor niets beters op de bank zitten?

Je hebt van die gezegde zoals: Was Sparta nu zo goed of Groningen zo slecht?

Gelukkig is er ook een andere gezegde: It ain't over till the fat lady sings!

Niemand wil die achtste plek lijkt het, maar onderin pakt ook iedereen punten, lijkt net alsof niemand wil degraderen

7 mei 2022 om 23:47

Gek he, dat niemand wil degraderen

Pec weer laatste…. Eerlijkheid ze verdienen het ook…

Knappe overwinning van Sparta. Strijd gaat naar het kookpunt onderin.
Kan nog alle kanten op.

Groningen valt wederom zwaar tegen. Vanaf de zomer dan maar opnieuw gaan bouwen aan een goed team.

Wederom een schandalige vertoning. Het aanvallende onvermogen straalt er al maanden vanaf, een voorzet lijkt de enige aanvallende tactiek te zijn. Buijs toont al weken aan totaal incapabel te zijn, benieuwd waar hij belandt hoor. Tegen betere ploegen weet hij redelijk te ontregelen maar als je die punten vervolgens verliest door de mindere te zijn tegen Sparta, Heracles en RKC gaat het nergens over. Die play-offs verdien je niet, en wat mij betreft nemen we meteen afscheid van Buijs en spelen wr het seizoen uit door wat jeugdspelers kansen te geven.

Dit Groningen is ook een schande zeg. Hoog tijd, dat die Buijs vertrekt daar. Can mij mogen Sparta en PEC er wel uit vliegen (liever nog Heracles, maar dat gaat niet meer)...

Gefeliciteerd Sparta hoop dat jullie erin blijven. Mooiste club van Rotterdam. Groningen schaam je diep!! Buijs tijd om weer terug te gaan Werkendam. Tactisch dramatisch

Buijs en FC Groningen hebben nu 5 wedstrijden op rij verloren....ik weet zeker als dit halverwege het seizoen was gebeurd, FCG nu afscheid had genomen van Buijs.

8 mei 2022 om 11:39

Afscheid nemen van dit seizoen en een treetje spelers. Zit geen enkele cohesie meer in.

Gaat wel lekker Grunn hé ....
Allemachtig wat slecht...

Fledderus heeft wel voor rust gezorgd

8 mei 2022 om 15:38

Komt wel als hij een trainer heeft straks die weet hoe die met voetballers moet spelen! Onder Danny hebben ze geen idee dat straalt er wel vanaf!

Alleen al Mo die begint na 75 min eindelijk in de wedstrijd te raken en haalt hij even eruit..Die snapt er echt geen biet van. Tegen de hekkensluiter 11 man terug in eigen 16 terwijl je al achter staat..haha lachwekkend laf! Grote bek maar klein hartje deze Rotterdammer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren