Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje kan Kroatië niet ontlopen ondanks 0-5 overwinning in slotwedstrijd

Laatste update:

Spanje heeft de groepsfase op het EK in stijl afgesloten. La Furia Roja kende met twee remises een moeizame start, maar had in de slotwedstrijd in Sevilla geen kind aan een weerloos Slowakije: 0-5. Vier keer eerder won een ploeg met vijf goals verschil op een EK, maar een zege met zes doelpunten verschil kwam nog nooit voor. Doordat groepsgenoot Zweden via een zeer laat doelpunt won van Polen (3-2), eindigt Spanje op de tweede plek in Groep E. De ploeg van bondscoach Luis Enrique neemt het op tegen Kroatië.

Björn Kuipers had de leiding over de wedstrijd en eiste na tien minuten een hoofdrol op, door een strafschop toe te kennen aan Spanje. De arbiter werd door Pol van Boekel naar het scherm geroepen en zag een duidelijke overtreding van Jakub Hromada op Koke in het strafschopgebied. Bij een poging om de bal weg te trappen schopte Hromada hard tegen de hiel van zijn opponent. De ongelukkige overtreding leverde Álvaro Morata een uitgelezen kans op om de score te openen. De spits schoot niet overtuigend in de hoek en zag doelman Martin Dúbravka redding brengen.

Zodoende heeft Spanje dit toernooi al twee penalty’s gemist; de laatste ploeg die twee strafschoppen om zeep hielp op een EK, was Nederland in het jaar 2000. Het was bovendien de vijfde opeenvolgende penalty die door Spanje niet werd verzilverd. Dúbravka was met zijn redding de gevierde man bij Slowakije, maar groeide niet veel later uit tot de schlemiel. De keeper wilde de bal over zijn eigen lat tikken nadat een inzet van Pablo Sarabia terugkaatste van de lat, maar werkte de bal nota bene in eigen doel. Hij zorgde voor het zevende eigen doelpunt op het EK: evenveel als op de EK’s van 2000 tot en met 2016 bij elkaar.

In de blessuretijd van de eerste helft breidde Spanje de marge uit. Opnieuw trad Dúbravka niet overtuigend op: nadat Pedri de bal het strafschopgebied in wipte, slaagde de uitgekomen keeper er niet in om Gerard Moreno van de bal te zetten. Daardoor kon Moreno de bal afleveren aan Aymeric Laporte, die met een diagonale kopbal zijn eerste interlandgoal voor Spanje maakte. Slowakije oogde tandeloos in de eerste helft en zag de schade tien minuten na de pauze groter worden. Sarabia fungeerde als eindstation van een vloeiende aanval en zorgde op aangeven van Jordi Alba voor de 0-3 met een diagonaal schot.

Ferran Torres maakte er 0-4 van met een fraaie inzet achter het standbeen, na voorbereidend werk van Sarabia, en de eindstand werd bepaald door een eigen doelpunt van Juraj Kucka. Slowakije kreeg de bal niet uit het strafschopgebied na een Spaanse voorzet. Pau Torres probeerde binnen te koppen na weifelend optreden van Dúbravka, maar Kucka gaf onbedoeld het laatste zetje. Spanje leek door puntenverlies van Zweden tegen Polen de groepswinnaar te worden en daarmee een nummer drie te treffen, maar vlak voor tijd greep Zweden de overwinning en daarmee de groepswinst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
23 juni 2021 om 20:23

Spanje wint met 5-0, maar heeft alsnog nul indruk gemaakt. Persoonlijk denk ik ook dat Spanje niet ver gaat komen, maar ook zij kunnen in het toernooi groeien. Nu het knock out is, weet je toch niet wat er kan gebeuren.

23 juni 2021 om 20:24

Vd Vaart zei het toch omdat Nederland van onthutsend zwakke tegenstanders had gewonnen. Fluitend winnen van Spanje. Gewoon dom gelul van een analist. Niks meer en niks minder

23 juni 2021 om 20:28

Nederland wint ook fluitend van Spanje, helaas gaan ze elkaar niet tegenkomen, want dat zou betekenen dat ze beide in de finale zouden komen.

23 juni 2021 om 22:07

Nederland wint niet eens fluitend van Oekraine...

Met Busquets is het anders voetballen. Pedri was betrokken bij 4 van de 5 goals, Motm wat mij aangaat. Ik zou Ferran Torres naast Moreno laten de spelen tegen Kroatie.

Kan iemand mij uitleggen waarom Morata elke wedstrijd in de basis staat?

23 juni 2021 om 22:23

tja...er zijn ook steeds clubs die bakken met geld aan hem uitgeven, nog topclubs ook. Niemand snapt waarom

Nou Van de Vaart nu wel genoten? Geloof me tegen zo’n Spanje wil je als Nederland zijne echt niet voetballen

23 juni 2021 om 20:21

Omdat ze winnen van Slowakije na twee blunders van de keeper? Komaan zeg. Zo goed is dit Spanje niet. Slowakije is daarnaast met landen zoals Noord-Macedonië een van de zwakste landen op dit EK.

23 juni 2021 om 21:00

Oneens. Skriniar alleen al heeft een gelijke waarde met de hele selectie van N Macedonië. 6 van de 11 basisspelers spelen in top 5 competities bij clubs als Inter, Leverkussen, Hertha en Sassuolo. Derest speelt bij Europese laagvliegers als Ferencvaros en Slavia Praag, ploegen die met regelmaat in de CL spelen. De speler die bij Slowakije op het laagste niveau speelt, is nota bene Marek Hamsik. Nederland schat ik wel echt onder Spanje, vergeet niet dat ze Duitsland met 6-0 van de mat hadden gespeeld.

23 juni 2021 om 21:10

De keeper heeft ook een penalty uitgehaald. En voor hetzelfde geld was die trap van Sarabia meteen binnen gegaan ipv via de lat en keeper blunder. Spanje speelde een degelijke wedstrijd.

23 juni 2021 om 20:24

Ja dit soort reacties kun je verwachten. Als je de wedstrijd gekeken hebt dan weet je als het goed is dat dit alsnog erg matig was.

5-0 is leuk, maar ik hecht er net zoveel waarde aan als de 3-0 tegen Macedonië. Wat was dit Slowakije slecht vandaag zeg.

23 juni 2021 om 20:51

Slowakije staat echt veel hoger aangeschreven dan N Macedonië. Spanje was gewoon dominant, dat kan je gerust toegeven.

23 juni 2021 om 22:19

Aangeschreven wel inderdaad, en dat is waar iedereen zich nu op scheel kijkt. Als Spanje in de 2de helft niet op was komen dagen hadden ze alsnog 2-0 gewonnen. Slowakije was vandaag enorm zelf destructief. Gok dat ze de spanning niet aan konden

23 juni 2021 om 21:21

Klopt, Europa siddert van het vertoonde spel van Spanje.

En nu komt er uit wat er in zit. Ik was het volledig met Busquets eens. De zogenaamde analisten (ex-voetballers vooral mind you) doen alleen maar aan scorebordjournalistiek, niks anders (op een enkele uitzondering na). Je bent toch echt blind als je niet snapt wat de intentie en mogelijkheden van dit Spaanse team zijn. Ja het was slap, maar waren ze slechter dan Engeland, zeker niet. Blij dat het eruit komt, fijne ploeg voor de rest van het toernooi. En ja, Morata mag er van mij wel uit (vond ik al voor het begin van het toernooi)

23 juni 2021 om 20:53

Fijne ploeg valt wel mee. Spanje speelt bij tijd en wijlen super verdedigend, alleen waar de Zweden dat zonder bal doet, doet Spanje dat met bal. Rondspelen om het rondspelen, nul risico, weinig diepgang, en weinig kwaliteit voorin. Deze wedstrijd zat alles mee met die Volleyballer op goal.

23 juni 2021 om 21:19

Wat velen niet weten, is dat ondanks dat Spanje niet zo goed lijkt, het merendeel van de Spaanse spelers ooit wel eens Europees kampioen is geweest bij de 21 jarigen. Ze wonnen dat tornooi in 2012, 2014 en 2019. En in 2015 of zo waren ze verliezen finalist. Spelers zoals Thiago, Dani Olmo, Fabian Ruiz, Koke, Morata, Oyarzabal, De Gea, Sarabia ... maakten onderdeel van die teams uit. Het is gewoon absurd dat Luis Enrique het zo slecht doet met deze spelers. Het enige waar hij zich nog beetje mee kan goedpraten is dat sommige spelers zoals Thiago en Fabian Ruiz compleet uit vorm zijn.

23 juni 2021 om 22:03

Naja nu opeens laaiend enthousiast doen over Spanje is ook wel scorebordjournalistiek. Ik val nog niet van mn stoel van zo'n overwinning tegen een bierelftal.

24 juni 2021 om 00:28

Wauw....een nationale ploeg die zich voor een eindtoernooi plaatst (nog niet zo lang geleden hebben bijvoorbeeld Italië en Nederland een eindtoernooi gemist) noem jij een bierelftal. Wauw.

24 juni 2021 om 08:21

Ja is ook beetje geintje he. Ik bedoel meer dat Slowakije niet zo goed is, net als de landen uit onze poule.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren