Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanjaarden houden Chelsea op titelkoers; unieke prestatie Van Aanholt

Laatste update:

Chelsea heeft zaterdag voor eigen publiek geen fout gemaakt tegen Swansea City. De koploper van Engeland won dankzij doelpunten van Spanjaarden Cesc Fàbregas, Pedro en Diego Costa met 3-1 van Swansea City. Het Everton van Ronald Koeman was met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Sunderland, terwijl Patrick van Aanholt zijn ploeg Crystal Palace aan een 1-0 zege op Middlesbrough hielp. Afgezien van eigen doelpunten is Van Aanholt de eerste speler die dit seizoen scoorde voor twee clubs in de Premier League.

Chelsea - Swansea City 3-1
Het duurde even voor Chelsea in het gebruikelijke ritme kwam, maar de ploeg van Antonio Conte zocht wel van meet af aan de aanval. Dat leverde na een kleine twintig minuten het openingsdoelpunt op. Eden Hazard en Diego Costa combineerden richting het vijandelijke strafschopgebied. De bal kwam vervolgens terecht bij Pedro, die Fàbregas vond vanaf de rechterflank. De middenvelder mocht de vlot lopende aanval uiteindelijk bekronen met een doelpunt. Via Diego Costa, Fàbregas en Gary Cahill volgden kansen om de score nog voor rust uit te breiden. Dat gebeurde niet en dus bleven Leroy Fer en consorten in de wedstrijd.

Op slag van rust slaagden de gasten erin om langszij te komen: de geheel vrijstaande Fernando Llorente kopte fraai binnen na een lange vrije trap van Gylfi Sigurdsson. In de tweede helft was Fàbregas centimeters verwijderd van zijn tweede doelpunt: op aangeven van Hazard trof de Spanjaard de lat. Chelsea kwam goed weg toen een handsbal van César Azpilicueta geen penalty opleverde en won uiteindelijk dankzij Pedro, die van afstand doeltreffend uithaalde in de linkerhoek. De 3-1 kwam op naam van Diego Costa na heerlijk voorbereidend werk van Hazard. Luciano Narsingh viel in de slotfase in; Mike van der Hoorn zat niet bij de selectie van Swansea.

Everton - Sunderland 2-0
Idrissa Gueye maakte zaterdag zijn eerste doelpunt sinds 19 januari 2016: de middenvelder van Everton drukte vijf minuten voor rust vanaf de rand van de zestien af na een lage voorzet van Seamus Coleman. De voorsprong was verdiend, want Everton was voor rust de bovenliggende partij en was via Gueye en Ademola Lookman eerder al dicht bij een treffer geweest. Tom Davies raakte in de blessuretijd nog de paal. In de tweede helft zette Sunderland wat meer aan en ging men ook met meer vertrouwen spelen, maar doelman Joel Robles werd nauwelijks op de proef gesteld. Het team van Koeman gaf weinig weg en besliste het duel uiteindelijk via een treffer van Romelu Lukaku.

Idrissa Gueye zette Everton op voorsprong.

Crystal Palace - Middlesbrough 1-0
Van Aanholt brak de ban voor Crystal Palace en dat was meer dan verdiend. De Londenaren hadden het betere van het spel in de eerste helft, wat onder meer tot uiting kwam via twee grote kansen voor Christian Benteke. Crystal Palace speelde frivool en kwam op voorsprong via een schot van Van Aanholt in de verre hoek. De Nederlander reageerde net buiten het strafschopgebied als eerste op een afvallende bal. Middlesbrough, met Marten de Roon in de basis, bleef het moeilijk hebben, Pas na 56 minuten kon Boro op gelijke hoogte komen: een volley van Christian Stuani werd gepareerd door Wayne Hennessey. Crystal Palace bleef ook in het restant van de tweede helft overeind.

Wordt Chelsea kampioen van Engeland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Chelsea volgend jaar weer een gooi kan doen naar de titel. De CL horen ze ook gewoon bij de favorieten. Wat heeft Conte dit team goed gedaan zeg.

25 februari 2017 om 18:02

Dacht ik voor vorig seizoen ook. Maar Conte is anders dan mou. Eerst dit seizoen positief laten eindigen. 😃

25 februari 2017 om 18:34

Dit seizoen zijn ze erg sterk in de PL, en volgend jaar ongetwijfeld ook, maar ze mogen niet opeens in 1 adem worden genoemd met de grote 4, uit Spanje en Duitsland, die de komende jaren de CL gaan domineren.. Ik zou Chelsea eerder een gevaarlijke outsider noemen.

25 februari 2017 om 19:00

Ik heb altijd het idee dat wij een beetje van hetzelfde niveau zijn als Juventus! Net niet Europese top, maar ieder team moet rekening met Chelsea houden

25 februari 2017 om 20:55

Jaa ik ben het met je eens. Wel wil ik dat hij iets meer rouleert om een echte gooi naar de CL te doen, verwacht dit wel maar hij doet t nog weinig.

Azpilicueta maakte duidelijk hands,swansea City had daar een penalty moeten krijgen dan had je een hele andere wedstrijd gekregen.

25 februari 2017 om 18:04

Als dat een penalty was, dan was dat aan de andere kant er ook een voor Costa. Zijn linkerbeen wordt duidelijk weggeschopt en niet de bal. Als als als bereiken we ook niks mee, Swansea verdiende drie keer niks vandaag en is terecht met een 3-1 terug naar Wales gestuurd.

25 februari 2017 om 18:08

In de 2e helft begon Chelsea toch even te wankelen hoor,je zag pas na de 2-1 dat er wat meer rust in het team kwam,conte voelde dat ook aan en ging uit ze dak na die voorsprong,inderdaad was Chelsea over de hele wedstrijd de betere ploeg en hebben verdiend gewonnen.

25 februari 2017 om 18:24

Conte gaat altijd uit zijn dak als er wordt gescoord. Daarnaast had Swansea vandaag nergens recht op, Chelsea was gewoon beter

25 februari 2017 om 18:29

Wat Joey boven mij zegt, zelfs bij een 1-0 tegen Brentfort soliciteert Conte voor een uitnodiging van de Italiaanse Olympische ploeg hoogspringen. Chelsea had wel inderdaad even het gevoel dat het geluk niet aan hun zijde was en dat ze alles hadden geprobeerd en er maar 1 maken, en Swansea aan de andere kant 1 keer wat probeert en gelijk staat. Die blunder van Fabianski kwam daarom ook niet verkeerd uit, al is het resultaat inderdaad verdiend.

Overigens was ik verrast door de absentie van jouw naam in de basis vandaag. Met al een paar assists in een handjevol wedstrijden en een directe tegenstander die niet de sterkste speler van dit Chelsea is (alonso) hadden daar voor Swansea denk ik meer kansen gelegen als dat combineren door het midden en Kante weer eens in de weg te laten zitten. Al hoor je mij niet klagen natuurlijk.

Zeer frustrerende wedstrijd. Tegen Swansea werd de afgelopen jaren vaak gelijkgespeeld terwijl ze eigenlijk nooit recht hadden op ook maar iets. Vandaag leek dat weer zo te gaan lopen, zo'n verschrikkelijk onverdiende goal vlak voor de rust, maar gelukkig zorgt Chelsea nu eindelijk voor gerechtigheid tegen die puntenjattende ploeg uit Wales. Fer hield zich overigens goed staande tegen Kante, maar moest toch vaak catipuleren voor de snelheid van Hazard, wat hem geel opleverde. Nu weer rustig toekijken wat de concurrentie doet, mooi weekend voor Chelsea zo.

25 februari 2017 om 18:24

Dat ze zo goed spelen heeft denk ik ook wel iets te maken met het feit dat er geen Europees gespeeld wordt. Nu kan Conte zijn vaste 11 elke week opstellen en raakt de ploeg sterker op elkaar ingespeeld dan een ploeg die moet rouleren voor Cl/el. Al was Chelsea natuurlijk wel een verbetering geweest t.o.v. de huidige Engelse kandidaten. Ik zou op dit moment Paris, Atletico, Bayern en Real in de top 4 zetten, hopelijk krijgen we volgend jaar een kans om te zien of Chelsea zich daadwerkelijk op hun niveau is gaan scharen.

25 februari 2017 om 18:27

Ik vind Chelsea goed, maar zeker niet de beste van de wereld, dat is opportunisme ten top. Ik denk dat Bayern, Barca, Real, Juventus, PSG, Atletico sowieso beter zijn en die zouden zeker ook winnen van Chelsea. Zij hebben geluk dat ze dit seizoen geen CL spelen zodat ze zich helemaal kunnen focussen op de PL.

25 februari 2017 om 18:36

Ik heb geen idee waarom dit nu allemaal onder mijn reactie staat haha, denk dat die originele is verwijderd ofzo. Maar de ploegen die jij noemt zouden niet even met gemak komen winnen hoor. Zeker Barca zou ik dit seizoen maar uit dat rijtje weglaten, als die bij City al 3-1 krijgen dan houdt Chelsea helemaal huis tegen die middelmatige verdediging.

Sterkste van Europa zou ik ook niet beweren, maar ze doen zeker niet onder voor de ploegen die het meest indruk maken tot zo ver in de CL. Houd in gedachten dat Arsenal al met knikkende knietjes naar Munchen kwam waardoor Bayern beter lijkt dan het wekelijks speelt, het draait niet op volle toeren. Atletico imponeert bij de nr 8 van de Bundesliga en Real vond ik niet bijzonder veel beter dan Napoli, Casemiro hielp ze net zo over een dood punt heen als dat Pedro dat vandaag voor Chelsea deed.

Ik krijg de indruk dat de kwaliteit dit jaar meer verdeeld is over de ploegen die zo de kwartfinale gaan halen. Hierom had Chelsea zeker een goede outsider kunnen zijn, maar volgend jaar gaan we gewoon zien hoe ver ze daadwerkelijk gekomen zijn.

Zo kan je toch goed zien wat voor verschil een andere trainer kan maken bij een club. Tuurlijk is de selectie er beter op geworden vergeleken met vorig seizien. Maar zo matig als ze vorig seizoen waren, zo sterk zijn ze dit seizoen. Is wat mij betreft toch voor een groot deel te danken aan Conte.

25 februari 2017 om 20:49

En hoe verklaar je dan het jaar daarvoor. Dat ze met tot en met de winter fantastisch voetbal speelde en met twee vingers in de neus kampioene werden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren