Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Spaanse clubs krijgen boete als er lege stoeltjes in beeld komen'

Laatste update:

De Spaanse ploegen zijn de laatste tijd heer en meester in de Europese competities. Sevilla won de laatste drie Europa Leagues, terwijl de laatste twee Champions Leagues naar Real Madrid en Barcelona gingen en Real en Atlético Madrid in de aankomende finale staan. Volgens velen is de Primera División dan ook de beste competitie ter wereld, maar de Premier League is veel rijker.

/

De Engelse clubs krijgen vooral erg veel geld uit televisie-inkomsten: de tv-deal die de Premier League heeft levert meer dan het dubbele op dan de deal die de Primera División momenteel heeft. Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, doet er alles aan om het verschil kleiner te maken en wil de Spaanse competitie aantrekkelijker maken voor uitzendgerechtigden.

Tebas weet dat gevulde stadions daar erg belangrijk voor zijn en heeft een bijzondere maatregel bedacht: hij wil Spaanse clubs gaan beboeten als er (meer dan een paar) lege stoeltjes in de stadions in beeld komen. Tebas weet dat het niet haalbaar is om iedere wedstrijd in een vol huis te spelen, maar wil dat clubs ervoor zorgen dat de supporters die aanwezig zijn dan in ieder geval in de vakken terecht komen die bij de televisie-uitzending in beeld komen.

Zo kan het straks dus gebeuren dat de ene helft van het stadion helemaal vol zit, terwijl er aan de andere kant niemand zit. Tebas hoopt de competitie op deze manier aantrekkelijker te maken voor de televisiekijkers. Barcelona en Real Madrid streden in het afgelopen seizoen tot de laatste speeldag om het kampioenschap, terwijl Atlético Madrid ook lange tijd meedeed in de titelrace.

Een goede maatregel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet niet gekker worden

19 mei 2016 om 18:49

Dit is juist hartstikke slim. In Portugal gebeurd dit al en op deze manier zit iedereen een beetje bij elkaar en dat is alleen maar positief voor de sfeer. Het klopt dat het er een beetje raar uit ziet dat er dan ineens een leeg vak is, maar dat heb ik persoonlijk liever dan dat iedereen maar een beetje overal zit.

Nou dat word dan leuk, lekker alle goals van een zelfde hoek kijken etc. Zonder andere ingezoomde camera's en camera's op andere kijkpunten

Ik snap het deels wel. Ik had ergens gelezen dat in de MLS bij sommige ploegen alleen een deel van het stadion open is voor normale wedstrijden. Dan zitten de supporters dicht bij elkaar en is er een leuke sfeer. Beter dan dat er eilandjes op de tribune te zien zijn.

Beste maatregel hiervoor is de prijzen terug normaal maken.zo krijg je gevulde stadions en trouwe fans.

19 mei 2016 om 16:04

Prijzen in spanje zijn niks vergeleken met engeland

19 mei 2016 om 16:55

Ik woon op Gran Canaria. Vanaf dit seizoen speelt las Palmas weer in de Primera division. Het goedkoopste kaartje bij een normale wedstrijd is 38 euro. Tegen Barca of Real is dat 100 euro. Dan zit je dus in de tweede ring op de grootste afstand van het veld.

De lonen liggen in Spanje veel lager dan in Engeland, en de rest van noord Europa. De prijs is gewoon te hoog voor de normale supporter. Daar ligt dus de oplossing.

19 mei 2016 om 17:26

Ik betaalde bij Barca voor de 1ste ring 70 euro terwijl je ook voor 30 euro helemaal bovenin kon zitten,plus bij Espanyol betaalde ik 25 euro maar die sfeer was echt treurig daar zat echt maar voor 20 %vol

19 mei 2016 om 18:47

Bij Barcelona ligt het echter heel erg aan de wedstrijd. Ik neem aan dat toen je een bezoek bracht, de tegenstander niet van een bijzonder hoog niveau was?

19 mei 2016 om 23:15

38 euro ja? ik kon ze niet goedkoper vinden dan 46 euro..tegen Barca zelfs 140, schrok me dood joh. Waar woon je? ik zit in Amadores, mogan

19 mei 2016 om 16:51

Precies. Het is vaak te duur.

Persoonlijk kijk ik ook liever naar de Spaanse topclubs en subtoppers. Bij de Engelse top en subtop clubs heb je veel te veel waterdragers en simpele dravers en zie je maar weinig technisch verfijnde spelers. Als je Liverpool gisteren ook zag spelen, dat was slaapverwekkend.

19 mei 2016 om 17:06

1ste helft gemist?

Zouden ze in Arnhem eens moeten doen.

19 mei 2016 om 15:54

Ik denk dat je daarbij amsterdam ook kunt tellen

19 mei 2016 om 16:29

Ja want in Eindhoven was het in de jaren waar ze geen kampioen werden altijd vol wil je zeggen. Iets met grootheidswaanzin...
Ot: belachelijk idee wat natuurlijk nooit in de praktijk gebracht word (mag ik toch hopen).

19 mei 2016 om 19:19

Ja in Eindhoven was het in de competitie 99 vd 100 x vol op de nutteloze beker en EL na.

19 mei 2016 om 23:26

Een bericht van VZ uit 2014: De drie best bezochte stadions in de Eredivisie, na acht speelronden, zijn De Adelaarshorst, het Ijsseldeltastadion en het Polman Stadion.
Psv had een bezettingsgraad van 87%. Ze stonden daarmee 13e op de lijst.

19 mei 2016 om 15:54

Of bij twente volgend jaar

19 mei 2016 om 16:03

Denk dat je daar nog aardig van zult opkijken

19 mei 2016 om 16:23

Ik vind Twente wel zo'n club waar alle fans achter het team gaan staan en elke wedstrijd een volle bak hebben.

Afhankelijk van de inkomsten uit kaartverkoop zijn ze toch niet of nauwelijks, dus als ze de prijzen nou gewoon eens halveren... Ook een stuk minder lege stoeltjes.

In Spanje heb je die cultuur ook helemaal niet. Kijk maar eens hoeveel mensen daar uitwedstrijden bezoeken, dat zijn er bedroeft weinig vergeleken met andere grote landen. Wel jammer dat de stadions zo leeg zijn, ziet er op tv altijd erg bedroevend uit.

19 mei 2016 om 16:20

In Spanje gaan veel mensen liever met bekenden bij een bar of terrasje kijken, heeft natuurlijk te maken met de prijs, maar het is ook een sociaal gebeuren en meestal een opwarmertje voor een diner of avondje uit.

Ik denk dat er weinig landen in Europa gekker zijn van voetbal, het wordt gewoon op een andere manier beleefd.

19 mei 2016 om 20:58

Duitsland en Engeland sowieso al, misschien Turkije ook nog wel. Dan heb ik het alleen over Europa.

19 mei 2016 om 23:19

Turkijke behoort niet tot de EU, en met Duitsland en Engeland heb je het dan ook wel gehad denk ik. Zoals hierboven al gezegd word; de beleving is anders, maar voetbal gek zijn ze wel.

Probeer camp nou maar eens vol te krijgen in een bekerwedstrijd tegen een 2de of 3de klasser

19 mei 2016 om 17:06

Volgens mij heeft de beker afzonderlijke uitzendrechten. Dit gaat puur om de competitie als ik me niet vergis.

Na Engeland en Duitsland heeft Spanje het grootste aantal bezoekers in de stadions. De bezettingsgraad is hoog, maar ook de prijs voor een kaartje is hoog. De duurste kaartjes zijn het dichst bij het veld, dus wanneer er lege plaatsen zijn, is het daar. Je zou dus wat aan die entreeprijzen moeten doen.

Is niet nieuw, gebeurd hier in Polen waar ik woon ook... half stadion vol, andere helft helemaal leeg... geeft wel een aparte sfeer in het stadion trouwens

Is niet nieuw, gebeurd hier in Polen waar ik woon ook... half stadion vol, andere helft helemaal leeg... geeft wel een aparte sfeer in het stadion trouwens

Onzin dit zware onzin zwaar lach wekkend als jullie nou is de kaartjes wat goedkoper doen dan komen die lege stoelen is nog een keer aan de beurt dat er iemand op gaat zitten tijdens een match maar dit slaat echt allesss.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren