Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder roemt ‘wereldvent’ PSG: ‘In plaats van te feesten, ging hij naar mij'

Laatste update:

Wesley Sneijder is vol lof over Sergio Ramos. De Nederlands recordinternational vindt de stopper van Paris Saint-Germain niet alleen een verdediger van wereldklasse, maar ook 'een wereldvent'. Sneijder bewaart goede herinneringen aan zijn voormalig ploeggenoot bij Real Madrid en blikt op RTL 7 in het speciaal terug op diens actie na afloop van de WK-finale in 2010.

Ramos behoorde tot het Spaanse basisteam dat het Nederlands elftal in 2010 na verlenging de baas was in Johannesburg. Sneijder speelde de hele wedstrijd bij Oranje, en werd na afloop verrast door een actie van zijn opponent. "Hij (Ramos, red.) was heel collegiaal. Hij heeft echt een halfuur bij mij gezeten in de kleedkamer. Dat siert hem, maar zo is Sergio Ramos. Een fantastisch karakter, een wereldvent. Echt", vertelt Sneijder voorafgaand aan Bayern München - PSG .

Sneijder omschrijft de inmiddels 36-jarige Ramos als een geboren leider. "Hij kwam al heel jong van Sevilla naar Real (op negentienjarige leeftijd, red.). Vanaf moment één zette hij zichzelf al in een leidersrol en uiteindelijk is hij jarenlang aanvoerder geweest van de club en heeft hij een fantastische carrière gehad." Sneijder en Ramos speelden van 2007 tot 2009 samen, voordat eerstgenoemde naar Internazionale verkaste. Ramos vertrok, na vanaf 2015 de aanvoerdersband te hebben gedragen, in 2021 naar het Parc des Princes om voor PSG te gaan spelen.

Na een door blessures getekend debuutseizoen bewijst de Spaanse routinier eindelijk zijn waarde voor de Parijzenaren. Ramos verschijnt steevast aan de aftrap bij PSG en heeft een groot aandeel gehad in de huidige koppositie in de Ligue 1 en het behalen van de laatste zestien in de Champions League. De pas afgezwaaid (en 180-voudig) Spaans international staat voor zijn 48ste officiële duel in Parijse dienst. Daarin maakte hij vier treffers en verzorgde hij één assist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ramos is toch wel echt een top 10 verdediger ooit. Zo lang op topniveau meedraaien is toch wel bijzonder.

8 maart 2023 om 21:36

Inderdaad, doet niet veel onder voor VVD.

8 maart 2023 om 21:41

VVD mag niet eens Ramos zn veters strikken

8 maart 2023 om 21:57

Denk dat hij sarcastisch was. En ondanks dat ramos natuurlijk duidelijk een veel grotere carriere gehad heeft, is jouw opmerking ook weer overdreven.

8 maart 2023 om 23:36

Im sure he is up there with VVD, Maguire and Stones ye. Great defender for sure. 👍

8 maart 2023 om 21:47

Zeg maar gerust top 3 CB ooit

8 maart 2023 om 21:52

Geen maldini, cannavaro en beckenbauer?

8 maart 2023 om 21:55

Top 3 beste CB die meer dan 26 rode kaarten heeft gepakt?

Iemand die verdedigend zo vaak verkeerd stond waardoor hij moest corrigeren en een kaart pakken behoort tot lange na niet tot de top 10 beste CB ooit. Laat staan het zovaak doordraaien en zijn eigen team benadelen door een gele of rode kaart.

8 maart 2023 om 21:55

Ik vind Ramos toch echt wel wat beter dan Cannavaro en bovendien denk ik dat hij qua relatief niveau zeker niet onderdoet voor de andere heren. Het is vooral lastig om generaties met elkaar te vergelijken, maar ik kan eigenlijk niet zozeer een centrale verdediger opnoemen die ook aantoonbaar beter is of was.

8 maart 2023 om 22:00

Nee.

8 maart 2023 om 22:01

Stukken beter dan Cannavaro. Maldini is misschien een ander verhaal, maar dat is dan ook mijn persoonlijke favoriet

8 maart 2023 om 22:03

@feyepool

Precies. Hoe vaak bij tegendoelpunten van Real dat het Ramos was die verkeerd uitstapte of verkeerd gepositioneerd stond. Ik denk vooral door zijn opvallende aggressive spel ,zijn belangrijke doelpunten en natuurlijk de vele grote prijzen die hij gewonnen heeft zijn defensieve blunders verbloemde. En dan praat ik nog niet over al die rode kaarten waar hij zijn team in de steek liet.

8 maart 2023 om 22:10

Cannavaro hoort daar imo ook niet in thuis. Maar ik vind Nesta wel echt beter dan Ramos.

8 maart 2023 om 22:20

Maldini, Ramos en Vidic/nesta voor mij.
Oudere spelers heb ik nooit gezien en kan ik moeilijk over oordelen. Maar er is behalve maldini ook nooit een CB die zo lang een van de beste CB was zoals Ramos. Die man heeft denk ik 10x of meer team van het jaar gehaald. Bizar.
En hij scoort ook veel als bonus.

8 maart 2023 om 22:22

Passarella.

8 maart 2023 om 22:41

Daarbij heeft Ramos belangrijke doelpunten gemaakt.

8 maart 2023 om 23:05

Ruud Krol

8 maart 2023 om 23:44

Mike te Wierik

9 maart 2023 om 00:25

Vidic door een paar jaar Man United veel te overhyped. Ramos is simpelweg beter. Op zijn 38e vandaag de beste verdediger van het veld. Leuk dat De Ligt een bal van de lijn afhaalt. Lachwekkend dat mensen Van Dijk met Ramos wilden gaan vergelijken. Het enige minpunt van Ramos zijn al die rode kaarten en woedeaanvallen.

9 maart 2023 om 06:02

Was Maldini niet meer een LB ?

9 maart 2023 om 06:03

Bobby Moore

9 maart 2023 om 07:15

Pierre Littbarski

9 maart 2023 om 07:55

Maldini heeft inderdaad het grootste deel van zijn carrière gespeeld als linksback. Kun je eigenlijk geen centrale verdediger noemen. Althans, niet in de zin van beste centrale verdedigers ooit.

Mijn Favorieten zijn Sergio Ramos, Fabio Cannavaro, Jaap Stam, Ricardo Carvalho, Nesta en Ronald Koeman.

Vergis je niet over Koeman. Die was de verdedigingsleider van het Oranje dat Europees Kampioen werd, van het Dream Team van Barcelona van Cruijff, en scoorde bijna net zo vaak als een gemiddelde spits door zijn fantastische traptechniek en vrije trappen.

9 maart 2023 om 19:03

Klopt. Dat was gewoon een LB. Nouja "gewoon", een geweldige linksback. Dus waarom hij als CB genoemd wordt. Geen idee.

9 maart 2023 om 19:06

Ja en als er straks wat positiefs over R.Ferdinand gezegd wordt hoort hij bij de top 3 central verdedigers ter wereld.

Ik denk dat de meeste mensen vergeten zijn dat S.Ramos in zijn jongere jaren een rechtsback was en pas later centraal is gaan spelen. Neemt niet weg dat hij inderdaad een geweldige verdediger is, maar hij behoort niet tot de top 3 OOIT.

Dat allemaal omdat vvd een positief verhaal over hem verteld haha. Zo gaat dat altijd.

8 maart 2023 om 21:53

Hij is qua streken wel iemand die lang niet altijd de gunfactor heeft/had (ik kan 'm daarom ook vaak niet uitstaan), maar ik durf wel te stellen dat hij bij de beste 5 verdedigers ooit hoort. Als je zolang zo fenomenaal en 'dodelijk' kunt verdedigen op het allerhoogste niveau, dan hoor je in zo'n rijtje thuis.

8 maart 2023 om 21:56

Daar mag van mij pepe ook bij.. toppers, ze doen wat ze moeten met de kwaliteiten die ze hebben

8 maart 2023 om 23:40

Top 10? Zeg maar gerust top 3 als het niet de beste is. Deze man heeft alles in zich, verdedigend ijzer sterk, snel, technisch, rust, winnaar, kopsterk en heeft ook nog eens een mooie trap. Alleen jammer van zijn grote hoeveelheid aan gele kaarten

Tuurlijk vindt Wesley hem.een goede vent, gezien hij naar hem toekomt. Kunnen we niet over Virgil zeggen, he Wesley. Man oh man wat een niveau deze vent

8 maart 2023 om 21:55

Wanneer had Virgil naar Wesley moeten komen?

8 maart 2023 om 23:47

Op een FIFA-award show, is laatst een artikel over geplaatst. Snijder vond Van Dijk arrogant oid, omdat VVD niet naar Sneijder was gekomen om een praatje te maken bij die show. Dat Wesley dan zelf naar VVD stapt is uiteraard geen optie.

8 maart 2023 om 22:58

Wat een vreemde en hatelijke reactie zeg ...

Absolute eindbaas de beste verdediger sinds zijn Real tijd.

Kan Sneijder ook iets zeggen zonder zichzelf erin te betrekken?

8 maart 2023 om 22:50

Dat kan hij wel maar dan moet hij liegen omdat hij er niet bij was

Sneijder kom eens een keer met wat nieuws man. Dit verhaal is zo oud

Een echte sportman net als Ronaldo. Je kan ze op een hand tellen, die leeftijd en spirit!

Sneijder... wat een rare kerel. Niet per sé om dit statement maar vooral omdat hij totaal geen humor heeft en alle kritiek over zichzelf bij offside of wat het nu ook heet totaal serieus neemt. Daarnaast ziet hij zichzelf ook als een meester scout en vind hij het heerlijk in het Fifa clubje..

Tuurlijk en je denkt echt dat Ramos na het behalen vd wereld beker een half uur met praatjesmaker Sneijder heeft zitten kletsen.
Man hou toch op.

Die Wesley is toch ook een analist van niks!
Daar moet je mee aan de bar gaan zitten met je een schaal bitterballen en een biertje, want verhalen over vroeger vertellen lijkt ie goed te kunnen...Geheid een gezellig avondje !

Ik meng me even in de “beste CB ooit” discussie. Ik denk dat je verschillende types hebt die eigenlijk terug te brengen vallen naar twee archetypes, welke zijn: de breker en de voetballer.
De breker is als een robot die zijn leven net zo makkelijk op het spel zet als dat hij een bal inlevert bij zijn spelverdeler. Hij is snel, sterk, heel goed in de 1v1, maar vooral moedig. Dit type kwam vóór de 90’s vooral voor. Hij hoefde niet fantastisch te kunnen voetballen en was vooral een fantastische ‘hard man’. Zoals Van Persie zo mooi over Nemanja Vidic zei: “Nemanja puts his head where others are scared to put their feet.”
De voetballer is als een spelverdeler die niet handig genoeg was in de kleine ruimtes, waardoor hij vrij vroeg naar de “6” en later naar de “4” positie is gegaan. Een voormalige spelverdeler van 1.90 die heeft geleerd situaties te lezen en slim op te lossen. Hoewel hij sterker is dan de meeste tegenstanders gebruikt hij dat deel van zijn skillset niet vaak. Hij wint het op timing en tactisch inzicht in de 1v1 en kan daardoor zelfs een 1v3 oplossen. Kan vaak ook fantastisch voetballen. Type Rijkaard/De Boer/Koeman
Verdedigers zijn volgens mij heel goed in te schatten aan de hand van deze twee archetypes, terwijl je het zelfs als een x-as zou kunnen zien van de pure verdediger aan de linkerkant naar de Riquelme-achtige spelverdeler die toevallig laatste man staat, aan de rechterkant van de as.
Ik denk dat als je kijkt naar de beelden, Maldini boven iedereen staat en vrij duidelijk ook. Hij kan oprecht alles en doet het vol overtuiging en laat geen enkele twijfel over: de tegenstander komt er niet voorbij en elke keer als hij de bal heeft pak ik de bal af en start een eigen aanval. Maar van alle andere voetballers die er zijn geweest denk ik dat Sergio Ramos, Ronald Koeman, en Alessandro Nesta (en misschien nog Thiago Silva) het dichtst bij dat niveau komen. Wellicht wint Ramos die vierstrijd omwille van zijn uitpuilende prijzenkast.
Vidic was fantastisch maar kon niet heel goed voetballen, ruim voldoende maar niet heel goed. Carvalho was ook fantastisch, maar was wel iets minder. Vond hem echt een Maldini-light. Terry was te traag. Pepe te maf. Pique te zacht. De Boer te klein. Hierro te statisch. Je snapt mijn punt. Verder denk ik van Van Dijk dat hij nog te weinig heeft laten zien. Hij komt voor in de lange lijst van fantastische verdedigers, maar tussen de heren die ik heb genoemd staat hij nu nog onderaan. Dus Legendary is Maldini. The best of the humans zijn Ramos, Nesta, Koeman, en Silva. De rest kan je labelen als Fantastic.

P.s. Ik noem Beckenbauer niet, want dat was geen verdediger. Hij was een spelverdeler die toevallig achterin stond. Unieke voetballer en legendarisch op een andere manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren