Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder: ‘Misschien heel gek, maar dit kan het kantelpunt worden voor De Ligt’

Laatste update:

Matthijs de Ligt is bij Bayern München niet verzekerd van een vaste plaats in de achterhoede. Desondanks blijft de verdediger positief naar zijn toekomst in Zuid-Duitsland kijken. Wesley Sneijder denkt ook dat De Ligt nog steeds van veel waarde kan zijn voor de in de Bundesliga kwakkelende grootmacht.

"Waar staat hij in zijn carrière, Wesley?", vraagt presentator Marcel Maijer van RTL7 in aanloop naar het Champions League-duel van Bayern met Lazio van dinsdagavond. "Hij heeft een moeizame periode gehad", doelt de analist op de diverse blessures van De Ligt in de afgelopen periode.

"Je wil graag spelen, als je die kans krijgt. Dan zeg je niet: 'Ik voel nog even hier wat'. Dan wil je aan de bak. Maar diep van binnen denk je: Ik ben niet honderd procent fit. Maar je gaat wel door en door en door. Dan ben je niet helemaal in goede doen", weet Sneijder uit ervaring.

"Hij omschrijft zelf dat hij niet wedstrijdfit was. En dat is hij nu wel", aldus de opgeluchte Sneijder. "Hij kijkt nu echt goed uit zijn ogen. En dat vond ik ook een tijdje minder. Hij was minder zelfverzekerd. En nu staat er wel weer een grote meneer."

"Om terug te komen op je vraag: waar hij in zijn carrière staat, gaan we nu zien", verwijst Sneijder naar het Champions League-treffen met Lazio. "En dat klinkt misschien heel gek, maar dit kan het kantelpunt worden voor Matthijs de Ligt"

"Als hij zich vanavond (dinsdagavond, red.) profileert, dan denk ik dat hij gewoon de rest van het seizoen uitspeelt. En dan moet hij het weer op gaan pakken. En dan krijgen we nog een fantastisch EK er achteraan. Dan ziet het er allemaal weer rooskleurig uit voor hem", zegt de optimistische analist tot slot van zijn betoog over De Ligt.

Basisplaats


Dayot Upamecano is geschorst voor de returnwedstrijd tegen Lazio in de achtste finale van de Champions League. Hierdoor kiest trainer Thomas Tuchel voor De Ligt achterin. De Nederlander vormt samen met Eric Dier het hart van de Bayern-defensie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even los van (de situatie van) De Ligt, vind ik het vooral opmerkelijk hoe men in het wilde weg maar wat roept. Statistisch liggen de verdedigers niet ver uit elkaar. Ze zijn vooral redelijk verschillend en hebben pieken en mindere cijfers op verschillende eigenschappen.

Daarop inhakend snap ik niet waarom er niet meer kritiek is op de verdediging. Die loopt het hele seizoen al niet heel lekker en ze krijgen voor Bayern-begrippen aardig wat doelpunten tegen. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid kwaliteit, vind ik dat opmerkelijk. Daarin gaat het centrale duo zeker niet vrijuit.

5 maart 2024 om 21:23

Ik snap het niet. Statistisch niet ver uit elkaar, maar wel redelijk verschillend en mindere cijfers. Welke statistieken liggen niet ver uit elkaar en hoe vergelijk je het wanneer ze redelijk verschillend zijn en mindere cijfers hebben?

Het zou echt een kantelpunt voor hem zijn, als hij vanavond een volley op doel vuurt waarbij iedereen denk dat hij hem heeft gemaakt, maar dat uit de replay dan blijkt dat bv Muller de bal nog binnen kopt. Dat zou de Ligt wel echt weer terug in de picture kunnen kijken. En al helemaal als er bij wijze van spreken nog een topic hier op VZ zou komen die ook echt doet voorkomen alsof hij hem maakt.

Ik hoop het zo voor hem



de Ligt is echt wel een wereldverdediger en nog altijd jong. De kritiek op hem vind ik soms wel overdreven. Ik blijf er wel bij: Juve had hij nooit naartoe moeten gaan. Hij had beter meteen naar Bayern of Barca kunnen gaan.

Los daarvan: ik denk oprecht dat hij op het EK geen basisspeler hoort te zijn. Ake en van Dijk zijn zekerheden. Het hangt er eigenlijk vanaf hoe Koeman het wil invullen, maar ik zou zeker opteren voor van de Ven. Je hebt dan 2 linkspoten dus Ake of van de Ven zou dan de meest centrale verdediger moeten worden en van Dijk als meest rechter centrale verdediger. Maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren.

Van de Ven is in potentie een beest: aan de bal comfortabel en ik denk dat hij de snelste centrale verdediger ter wereld is. Zowel met acceleratie alsmede op de lange afstand.

Hartman en Frimpong uiteraard als de wingsbacks. De Vrij, de Ligt en Geertruida als wissels. Mits in vorm en fit had ik Jurien Timber meegenomen en Daley Blind laten afvallen. Maar we weten allemaal dat hij Blind niet afvallen. Net als dat Timber waarschijnlijk niet op tijd in vorm is en er heel lang uit heeft gezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren