Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sánchez stelt in verlenging finaleplaats voor Arsenal veilig

Laatste update:

Arsenal heeft zich geplaatst voor de finale van de FA Cup, waarin de club uit Londen het moet opnemen tegen koploper Chelsea. De formatie van Arsène Wenger rekende zondagavond na verlenging met 2-1 af met Manchester City en kan als eerste ploeg dertien eindzeges behalen in het eerste bekertoernooi van Engeland.

Josep Guardiola stuurde voor het eerst bij Manchester City voor de tweede keer achter elkaar dezelfde elf spelers de wei in, in zijn vijftigste duel als trainer van the Citizens. Guardiola behield dus het vertrouwen in zijn team en zag zijn mannen in de beginfase de boventoon voeren, wat leidde tot onder meer een schietkans voor Kevin De Bruyne. Ook Sergio Agüero zorgde in de eerste tien minuten voor dreiging, maar na een goede pass werd hij op tijd afgestopt door Laurent Koscielny. Arsenal kwam niet veel verder dan een kopbal van Olivier Giroud, die werd gepakt door Claudio Bravo.

The Gunners leken na een kwart wedstrijd echter plots op voorsprong te komen nadat Koscielny de bal na een vrije trap had binnengetrapt, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Kort hierna moest Guardiola voor de eerste keer ingrijpen: David Silva, die eerder nog Petr Cech aan het werk had gezet met een kopbal, moest zich met een hamstringblessure laten vervangen door Raheem Sterling. In het laatste kwart van de eerste helft claimden beide partijen nog recht te hebben op een strafschop en werd een treffer van Sterling ten onrechte afgekeurd, omdat de voorzet van Leroy Sané de achterlijn reeds zou hebben gepasseerd.

Man City had dus eigenlijk op voorsprong moeten staan, maar kwam na ruim een uur spelen door toedoen van Agüero alsnog op 0-1. De Argentijn wipte de bal na een diepe pass van Yaya Touré in het doel en maakte zijn twaalfde doelpunt in zijn laatste twaalf wedstrijden in clubverband. De gasten konden niet heel lang van die 0-1 genieten, want een minuut of tien later liep Nacho Monreal bij de tweede paal de 1-1 binnen na een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlain. In de slotfase raakten Fernandinho en Touré nog het aluminium, waardoor er een verlenging nodig was om een winnaar aan te wijzen. In die extra tijd kroonde Alexis Sánchez met een schot van dicht bij tot de matchwinner: 2-1. Onder anderen Fabian Delph kreeg nog een mogelijkheid om er 2-2 van te maken, maar City zou niet meer langszij komen.

Een terechte zege voor Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed resultaat voor mij als Chelsea fan. Ik voel me veiliger tegen Arsenal dan City om een reden wat ik niet goed begrijp haha. Chelsea double winners 2016/2017

23 april 2017 om 18:51

FA winnen zal voor Arsenal belangrijker zijn dan voor Chelsea aangezien Arsenal buiten top 4 gaat eindigen. Daarom zie ik wel goede kansen voor Arsenal om deze cup te pakken.

Overwinning van vandaag zou eigenlijk niet veel mogen voorstellen. Arsenal zit nog steeds in een serieuze dip. Het gaat daar echt niet goed en dan merk je aan resultaat en spelers op veld.
Er wordt meer gezaagd en geroepen naar elkaar dan voor elkaar vechten en motiveren.
Er moet heel wat veranderen daar in Londen.

Zie graag een nieuwe coach komen met zijn staff zodat er wat veranderd in bestuur. Met nieuwe ideeã«n en aankopen kan Arsenal eindelijk de stap maken naar de absolute top van Engeland en misschien ook wat meer betekenen in Championsleague.

23 april 2017 om 19:07

Alsnog wil Chelsea het ook dolgraag winnen denk ik. Het wordt ook na de competitie gespeeld dus zullen ze allebei ervoor gaan. Chelsea heeft veel meer kwaliteit dan dit Arsenal en ik zie echt niet in hoe Arsenal Chelsea kan verslaan.

23 april 2017 om 19:31

Om eerlijk te zijn dacht ik dat Arsenal geen kans maakte tegen City aangezien hun recente vorm barslecht is.
Chelsea is op dit moment de absolute top in Engeland, maar bal is rond en alles kan gebeuren.

Toch ben ik blij dat er weer een wedstrijd te zien is tussen Chelsea en Arsenal, want dat zijn altijd leuke wedstrijden geweest.

23 april 2017 om 20:07

Tja Arsenal maakte juist kans. Ja het klinkt als makkelijk achteraf gepraat, maar City is dit seizoen te wisselvallig en oogt niet altijd veel zekerheid. Dat gevoel heb ik bij een Tottenham Hotspurs bijvoorbeeld dan weer wel.

De bal is inderdaad rond en alles kan gebeuren op zo een dag. Maar ik ben ook blij met Arsenal. Ik denk dat Arsenal Chelsea beter ligt dat City.

Je weet gewoon dat Arsenal de FA Cup gaat winnen en dat Wenger dan blijft

23 april 2017 om 18:48

Zou dat dan de 3de keer in 5 jaar betekenen ofzo?

23 april 2017 om 21:49

En dit is ook de eerste keer dat ik dan eigenlijk hoop dat Arsenal hem niet wint...

Als Chelsea fan kan ik me geen betere tegenstander wensen in de finale! Topmatch gezien en op het tweede kanaal Ajax-PSV! Ik heb me echt vermaakt en ben overtuigd van de dubbel die we dit seizoen gaan winnen.. Arsenal was gewoon de betere vandaag, verdiend door.

Leuk voor arsenal, een deel van mij gunt guardiola ook niks dus dat is dubbel prettig..

23 april 2017 om 18:54

Guardiola heeft gewoon een verkeerde keuze gemaakt. Arsenal had de perfecte ploeg geweest voor hem aangezien Arsenal al traint en speelt op zen Barca's, maar op een lagere niveau natuurlijk.
Guardiola kon Arsenal naar next level brengen. Helaas lag bestuur te slapen toen Guardiola besloot Bayern te verlaten.

23 april 2017 om 18:56

City speelt sinds Pellegrini aanvallend voetbal met een Spaans tintje.
Voor de Arsenal fans had het leuk geweest, maar City is een ploeg waar Pep goed zijn filosofie kan uiten met de middelen waarmee hij het moet doen.

23 april 2017 om 19:16

Volgend seizoen kan hij wel meer bereiken met City. Alleen als hij 2 nieuwe backs koopt en een vervanger voor Toure.
Toure heeft veel ervaring, maar is geen speler meer voor Premierleague. Zijn collegas op middenveld moeten dubbel zo hard inzet leveren gewoon omdat Toure staat te wandelen en wacht op een goed moment om een actie/pas te maken. Vervang Toure met Kante of zelfs een Coq en ga je meteen een betere City ploeg zien.
Als Debryune en Silva al op veld lopen dan heb je echt geen Toure meer nodig.

23 april 2017 om 19:30

Er is meer nodig dan alleen dat om City haar volledige potentie te laten benutten. Dit seizoen zie ik 2 cruciale verbeterpunten:
- Stabiele betrouwbare verdediging
- Verbetering in het afronden van de kansen die op worden gezet

Momenteel heeft City altijd wel de bal op gevaarlijke plekken, maar komen de nodige opties niet om de goals te maken. Met Gabriel Jesus was er al een enorme verbetering. Aguero is bijna altijd geisoleerd tegen de bus en kan zelf lastiger meevoetballen dan de rest. Daarnaast zijn Sane en Sterling nog niet rijp genoeg als ze weinig ruimte krijgen. En Silva/Sterling kunnen echt niet afronden.

De verdediging is positioneel en individueel kwalitatief niet goed genoeg zonder Kompany. Met Kompany jeb je alleen met Otamendi een betrouwbare optie
Maar Kompany is vaak geblesseerd, dus daar moet een oplossing voor komen. De backa missen voetballend vermogen en die defensieve energie en kwaliteit om goed genoeg te zijn.

23 april 2017 om 19:35

Er is kwaliteit, maar niet genoeg voor het geen Pep wil bereiken.
Aankopen doen deze zomer is enige oplossing. Er is geld genoeg en iedereen is het toch gewoon van City. Ze kijken eerst ofdat ze spelers van concurrent kunnen kopen en dan pas kijken ze in buitenland.

23 april 2017 om 19:30

Pep is een zeer goede coach, maar ik vind hem enigszins overschat. Mede door zijn barca historie namelijk, snap ik die redenering wel van "alles wat pep aanraakt, wordt goud."

Maar zowel bij City als bij Bayern is toch duidelijk gebleken van niet.

23 april 2017 om 19:32

Pep betekent niet automatisch al succes. Pep is ook afhankelijk van een aantal dingen natuurlijk. Momenteel zie ik een City dat op haar dag enorm goed kan spelen. Momenteel missen er op een aantal posities nog spelers die dat spelletje kunnen spelen. Aankomende zomer kan daar verbetering in komen. Al zal elke ploeg mankementen hebben

23 april 2017 om 20:16

Vooral de verdediging moet toch wat verbeteringen hebben. Maar even serieus. Ik keek de wedstrijd en mijn vriend zei dat Navas rechtsback stond. Was dat serieus zo?

23 april 2017 om 22:23

Jazeker! Jesus Navas is rechtsback! Door zijn snelheid, inzet en aanvallende kwaliteiten kan hij rechtsback spelen.

Toch de zoveelste grote wedstrijd waarin City door de arbitrage is genaaid. Tis echt niet te doen zo. Eerst die penalty voor Aguero niet gegeven. En toen een 100% doelpunt die word afgekeurd. Omdat de grensrechter denkt dat de bal uit zou zijn geweest. Terwijl hij dat nooit had kunnen weten. Gezien zijn plek waar hij stond. Toegegeven dat Sanchez ook een penalty had kunnen krijgen. Maar uiteindelijk heeft City het meeste last van de fouten die gemaakt werden. Dan nog voor de verlening een bal op de paal en later op de lat. Het past wel een beetje bij het seizoen van City. Waarin het gewoon of niet lukt of gewoon zo erg tegen zit. Helaas, gefeliciteerd Arsenal fans voor het bereiken van de finale.

23 april 2017 om 18:59

En toch was Arsenal de betere ploeg. Eerste helft had City het moeten afmaken.. maar vanaf 2de helft was Arsenal gewoon beter.
City verzwakte enorm nadat Silva weg viel. Heb meer verwacht van City.. vooral tegen een slecht draaiende Arsenal. Zelfs degradatieploeg wint van Arsenal.

23 april 2017 om 19:47

Mwoah, City was de eerste helft beter. Arsenal de 2de. Ik noem dat gelijk opgaand. En misschien iets in het voordeel van City. Aangezien ze die goal niet kregen in de eerste helft. Maargoed dan kijk ik misschien iets teveel door mijn City bril in die kwestie.

Doodzonde voor City, aangezien ik City de betere partij vond.
De finale plaats had het seizoen in een ander licht kunnen zetten.
Maar helaas, dit hoort ook bij voetbal.

Voor nu de laatste wedstrijden uitspelen voor de top 4 plaatsen en focussen op het verbeteren van de slechte punten van het team.
Kompany-Otamendi was stabiel en 3 klasse beter dan wat ik voorheen heb gezien dit seizoen.
Voor sommige posities zullen ook andere voetballers worden aangetrokken (keeper, backs, 1 centrale verdediger, CM en een winger).
Volgend jaar weer vol gas voor alle prijzen strijden.

She wore, she wore, she wore a yellow ribbon...

Een heerlijke wedstrijd en een verdiende zegen van de jongens. Eerste helft afwachtend, tweede helft een stormloop gehad aan kansen waar beide ploegen overigens van konden profiteren. Iedereen speelde een redelijk goede wedstrijd, alleen Mesut lijkt wat te zijn teruggekakt in zijn vorm de afgelopen weken. Hopelijk komt daar snel verandering in. Een speciale shout-out naar Rob Holding trouwens, 20 jaar en dan zo spelen. Dat is er een voor de langere termijn. Chambo trouwens terecht de MOTM. COYG!

23 april 2017 om 19:05

Vooraan hebben ze heel wat aanvallen verpruts toch.. Er kon zoveel meer kansen gecreã«erd worden maar telkens verloren ze ballen op domme manieren. Arsenal is duidelijk niet in vorm maar dat hebben we wel gemerkt laatste 2 maanden.

ivm Holding ben ik met je eens. Deze jongen is Arsenals toekomst. Ik was zo trots hoe hij Aguero vloerde en nog eens dribbelde aan zijlijn.
Oxlade speelde ook wel een goed wedstrijd.

23 april 2017 om 19:12

Arsenal was zeker niet in haar beste vorm de laatste weken, ook vandaag aanvallend inderdaad werden er aardig wat kansen laten liggen. Vooral Mesut kon niets meer bewerkstelligen, wat tekenend is voor zijn vorm de afgelopen weken. Toch vind ik zelf dat Arsenal de betere ploeg was vanaf de tweede helft. Hopelijk kan deze overwinning het team motiveren om sterk het seizoen te eindigen en om die beker binnen te halen.

23 april 2017 om 19:23

Niet alleen mesut. Ramsey vond ik vandaag aanvallend niets toevoegen.
Eerst goal van Aguero was helemaal schuld van Ramsey.

Deze overwinning kan team wel goed motiveren.. maar het is telaat.
Met veel pijn in mijn hart hoop ik dat Arsenal buiten top 5 beland. Zodat ze daar eindelijk eens wakker geschud worden en dat er serieus wat veranderd moet worden in bestuur.
Wenger mag van mij blijven op 1 voorwaarde, als hij nog 2 aankopen maakt van zelfde niveau als Alexis en Mesut.
Als hij nog een Xhaka gaat halen van duitsland of een Perez van Spanje dan mag hij per direct Arsenal verlaten. Stadium is afbetaald en er is meer dan genoeg geld. Dus geen excuus!!!

Hoezo is de zege terecht voor Arsenal? Is dst gewoon puur omdat mensen een hekel hebben aan City? Eerste helft was Arsenal nergens, silva wordt wedstrijd uit geschopt (niet expres), dus die was ee na 20 min uit. Zuivere goal afgekeurd en penalty niet gegeven. Dan staat het 2-0 en is het "klaar".

23 april 2017 om 19:28

Arsenal zette zich meer in en toonde meer vechtlust (iets wat we niet gewoon zijn). Ze hadden meer energie dan City.
Dat er een zuivere goal afgekeurd wordt en een penalty, dat kan gebeuren.. scheidsrechters maken fouten, maar dat behoord bij voetbal.
Arsenal heeft er tenminste op gereageerd en wat doet City? Aguero uithalen... huh?

Hier ben ik wel blij mee als Chelsea supporter. Begrijp me niet verkeerd, het is niet dat ik Arsenal onderschat of slecht vind, maar Arsenal ligt Chelsea beter dan Guardiola's City denk ik. Die 1-3 eerder in het seizoen was geluk omdat City de 100% kansen niet afmaakten en Chelsea wel. Daarnaast is het altijd leuk om een finale te winnen van Arsenal dan Manchester City.

Pep Guardiola helaas geen prijs voor zijn team in zijn eerste seizoen. Maar ik ben geen pessimist zoals vele anderen die meteen zeggen dat hij mislukt is na een jaar.

He is i.i.g. duidelijk dat de best betaalde trainer ter wereld niet 's werelds beste trainer is.

23 april 2017 om 21:40

Mourinho is toch echt de best betaalde trainer hoor.

Drogba voor een wedstrijdje huren dan maar?

Een Londense finale, dat is wel mooi!
Zie Chelsea wel winnen als zij met de sterkste 11 starten, wat ze mogelijk ook doen, die willen nu wel voor de dubbel gaan lijkt me!
Al is Arsenal ondanks het gezeur over te weinig prijzen wel vaak een cupfighter, de afgelopen jaren regelmatig gewonnen geloof ik?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren