Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot ziet wens in vervulling gaan: Feyenoord haalt talentvolle doelman in huis

Laatste update:

Mikki van Sas is officieel doelman van Feyenoord, zo laat de regerend landskampioen weten via de clubkanalen. De negentienjarige sluitpost heeft zich tot medio 2026 aan de Rotterdamse club verbonden. Van Sas, die tussen 2020 en 2023 in Engeland voetbalde, komt uiteindelijk transfervrij over van Manchester City. Volgens Voetbal International heeft Feyenoord wel bepaalde bonussen afgesproken met the Citizens. Een terugkoopclausule, waar 1908.nl eerder over repte, lijkt niet aan de orde te zijn.

"De laatste dagen is het snel gegaan, en ik ben er trots op dat ik me nu speler van Feyenoord mag noemen", zegt Van Sas op de clubsite van de Rotterdammers. "De cirkel is in zekere zin rond. Ooit ben ik in de F-jes al gescout en nu ben ik vele jaren later weer terug als contractspeler, met een hele hoop ervaring die ik onder andere heb opgedaan bij Manchester City. Hier bij Feyenoord wil ik de volgende stappen zetten in mijn carrière en ik hoop te kunnen bijdragen aan verder succes van de club."

De komst van Van Sas hing al enige tijd in de lucht. Nadat eerste keeper Justin Bijlow eerder dit seizoen een polsbreuk opliep tijdens een training, besloot Feyenoord een nieuwe, tweede doelman aan te trekken. Dinsdagochtend werd bekend dat Van Sas en de clubloze Nick Marsman de topkandidaten waren voor Feyenoord wat betreft het keepersgilde en de keuze is uiteindelijk gevallen op de jongste kandidaat. Van Sas, geboren in Utrecht, zal zondag in zijn geboortestad debuteren in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Tussen 2016 en 2020 speelde hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht, Feyenoords opponent van zondag.

Van Sas is een negentienjarige doelman die overkomt uit de jeugdopleiding van Manchester City. The Citizens namen de kersverse tweede doelman van Feyenoord in 2020 voor 350.000 euro over van Utrecht. De nieuwste concurrent van Bijlow, Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou keepte zijn wedstrijden dit seizoen voornamelijk in het Onder 21-team van City, ondanks het feit dat zijn contract in het Etihad Stadium officieel op 1 juli van dit jaar afliep. Nu vervolgt hij zijn loopbaan dus in zijn vaderland, bij landskampioen Feyenoord.

Algemeen- en technisch directeur Dennis te Kloese haalt met Van Sas alweer de twaalfde zomeraanwinst voor de hoofdmacht van Feyenoord binnen. Eerder wist de Stadionclub Yankuba Minteh, Ondrej Lingr, Bart Nieuwkoop, Thomas van den Belt, Thomas Beelen, Luka Ivanusec, Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki, Calvin Stengs, Lamprou en Wellenreuther te binden. Laatstgenoemde werd in het afgelopen seizoen al gehuurd van Anderlecht, maar is inmiddels volledig eigendom van Feyenoord. De Duitser lijkt tot Bijlow terugkeert van zijn polsbreuk de eerste keuze onder de lat voor trainer Arne Slot, al mag Van Sas proberen het hem lastig te maken.

Is dit een goede zet van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

lijkt mij een beter keuze dan marsman, met het oog op de toekomst.
geen idee verder wat het niveau van deze jongen momenteel is

Naar omstandigheden is dit de beste optie en tevens ook het beste wat je kan doen als Feyenoord zijnde. Als je dan toch een extra keeper haalt, haal er dan een die zich door kan ontwikkelen naar het niveau van een eerste keeper. Feyenoord heeft nu met van der Sas en Thijs Jansen (verhuurd aan de graafschap) twee talentvolle keepers in huis. Hopelijk is er één van de twee goed genoeg om Bijlow op termijn op te volgen.

Het is daarnaast ook een goedkope optie op dit moment. Prima gehandeld en Slot heeft zijn zin. Je meot er ook echt niet aan denken dat je straks (in een noodscenario) met Lamprou komt aanzetten in de CL.

1 september 2023 om 12:35

En nu best kans dat mannou berger mee kan met de youth league, ook weer beter voor zijn ontwikkeling.

Slimme aankoop voor de toekomst! Een ervaren jongen die verwacht direct te spelen zou minder verstandig zijn geweest gezien de terugkeer van Bijlow binnenkort na zijn blessure!

Nadat Bijlow geblesseerd raakte dacht ik dat Feyenoord 100% voor Marsman zou gaan, maar hier ben ik toch wel veel blijer mee en ligt veel meer in lijn met talentontwikkeling / waarde creeren wat 'we' toch graag willen.

Ideaal. Goede aankoop voor de toekomst.
Nu gewoon lekker Wellenreuther als eerste keus en hem als tweede. Kan Bijlow in alle rust terugkeren!

Beter deze gozer dan een Marsman, daar heb je toch niks meer aan.

Misschien is het een goed idee je artikels voor publicatie nog eens op fouten te controleren, OOK als het simpel copy past werk is. Dat Bijlow eerder deze maand zijn pols brak is namelijk onjuist. Noem het muggenziften maar dit begint echt een repeterend verhaal te worden op VZ.

1 september 2023 om 12:47

Klopt niks van inderdaad, dat kan helemaal niet. Het is vandaag 1 september. Wel een beetje muggenbeten maar oke....

Kasanwirjo verhuurt voor 1 jaar aan Rapid Wien.

Ben bang dat dit niet zo’n talentvolle doelman is. Anders had City zeker wel een absurd doorverkooppercentage en/of terugkoopclausule op laten nemen in het contract (Zoals ze bij andere talenten wel doen/deden).

Desalniettemin laat ik me graag verrassen!

Allemaal zitten ze te bashen op de 11 aankopen die Ajax heeft gedaan, maar waar Feyenoord er ondertussen al 12 heeft, kraait er niemand.

1 september 2023 om 13:45

Omdat er bij Feyenoord voor het grootste deel spelers in basis staan die er vorig seizoen ook al waren. Feyenoord is vooral in de breedte flink bezig geweest. Bij Ajax moet eerst nog een basiself gevormd worden

1 september 2023 om 14:41

@partyboooi,

Dat klopt. Maar wat maakt dat precies voor verschil? Bij Ajax zijn er nu eenmaal veel spelers die in de basis stonden vertrokken.

Denk overigens dat het merendeel van de basis bij Ajax wel bekend is vanaf komend weekend.

Lijkt me in ieder geval een leuke aankoop voor Feyenoord en ook mooi voor die jongen zelf natuurlijk. Hoop voor hem dat hij snel minuten kan gaan maken.

Zo lekker bezig daar in Rotterdam. De dertiende nieuwe speler die ze aantrekken.

Is dit nu de tweede, derde of vierde keeper? Maw als Wellenreuther vandaag zijn been breekt valt deze jongen in of Lamprou?
Tevens moet ik toch wel een beetje lachen om "een terugkoopclausule, waar 1908.nl eerder over repte, lijkt niet aan de orde te zijn." . We zullen het waarschijnlijk nooit echt weten, want deze jongen zal dit seizoen geen vaste basisplaats hebben en met Bijlow als absolute nummer 1 ook nooit krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren