Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Slot ontwijkt hevige speculaties als transfer Zerrouki ter sprake komt

Laatste update:

Arne Slot heeft vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Excelsior voor het eerst gereageerd op de komst van Ramiz Zerrouki. Eerder op de dag kwamen Feyenoord en FC Twente tot een akkoord over de transfer van de 24-jarige middenvelder. Zerrouki gaat, als hij de medische keuring met succes doorstaat, een contract tekenen tot medio 2028. Met de deal is tussen de zeven en acht miljoen euro gemoeid, zo melden TC Tubantia en De Telegraaf.

"We hebben een speler die we al lange tijd graag willen hebben", trapt Slot af. Milan van Dongen is benieuwd welk plan Feyenoord heeft met Zerrouki. "Het is natuurlijk waarschijnlijk dat Kökçü vertrekt. Is hij dan de vervanger? Kunnen Wieffer en Zerrouki goed samen spelen? Hoe kijk jij daarnaar?", vraagt de ESPN-verslaggever zich af. "Voor mij is het nog niet duidelijk dat Orkun vertrekt, wat het voor jou blijkbaar wel is. Ik heb Dennis (Te Kloese, red.) vanochtend nog gesproken er er was geen sprake van."

Volgens Slot was de komst van Zerrouki hoognodig. "Ik denk dat je als club altijd op zoek bent naar goede spelers", gaat de Feyenoord-coach verder. "Middenvelders kun je er vaak niet genoeg van hebben zeg ik altijd, die kun je op alle posities kwijt. Het is ook algemeen bekend dat wij Fredrik Aursnes nooit hebben vervangen. Tijdens de blessure van Quinten Timber is gebleken hoe dun bezaaid wij waren op twee posities op het middenveld. We hebben geluk gehad dat Wieffer en Kökçü niet geblesseerd zijn geraakt in die periode."

Naast Feyenoord zat ook PSV achter de handtekening van Zerrouki aan. Slot staat er niet van te kijken dat de Algerijns international er goed op staat. "Als je Twente de afgelopen jaren hebt zien spelen, heb je kunnen zien hoe belangrijk hij is geweest. Het is een speler die achter de bal de balans bewaakt, veel duels wint en veel tweede ballen pakt. Het is een echte winnaar en een goede persoonlijkheid. Meerdere ingrediënten waar niet alleen wij naar op zoek waren. Ik denk dat elke club daar naar op zoek is, vandaar dat wij niet de enige waren die hem wilden hebben."

Zie jij een middenveld voor je met Mats Wieffer én Ramiz Zerrouki?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kökcü moet toch over te halen zijn om met Feyenoord de Champions League in te gaan. Beloof hem niemand te laten gaan, een of twee buitenspelers halen naast Zerrouki die je al binnenhaalt.. Wat een geweldig jaar zou dat worden.

5 mei 2023 om 15:34

Nee die is wel uitgeleerd. Die 6 wedstrijden CL gaat hij te weinig uit halen.

5 mei 2023 om 15:38

Heb het ook niet over leren. Hoe hij speelt de afgelopen tijd is geweldig, CL niveau. Nou, dat speelt Feyenoord volgend seizoen.

Ik bedoel, 'moet toch over te halen zijn' is natuurlijk wat overdreven. Maar met een goed verhaal proberen lijkt me het toch zeker waard.

5 mei 2023 om 15:39

Ik vrees dat hij geen zin meer heeft in Cambuur/excelsior/emmen uit. Niet geschoten altijd mis inderdaad en hij verdient het om het te proberen.

Maar hij heeft de club veel gebracht. 8 jaar bij ons geweest. We moeten ook niet te moeilijk gaan doen bij een mooi aanbod...

5 mei 2023 om 15:50

Het probleem is dat Köcku in een topcompetitie ook wel die 6 CL niveau potjes gaat spelen. Daarnaast zijn 2 van die potjes waarschijnlijk ook tegen een zaad tegenstander zoals Rode Ster of Young Boys. Wordt je derde, met een beetje pech 4de en zit je alsnog in de Europa League. Snapt Kökcu natuurlijk zelf ook wel dus die wil gewoon naar een top 4 competitie team.

5 mei 2023 om 16:55

Ik denk dat hij blijft en wil zeker graag onder slot spelen

5 mei 2023 om 15:47

Orkun heeft na dit seizoen nog maar een 2-jarig contract, wat betekent dat dit het laatste seizoen is waar je de absolute hoofdprijs voor hem kunt vangen. Als je nu aan 100 feyenoorders vraagt of ze liever Kokcu nog een jaar behouden en hem daarna voor 25 miljoen verkopen of hem na dit seizoen voor 40 miljoen verkopen dan zeggen er 99 feyenoorders: "Doe maar de tweede optie." De enige die hem dan waarschijnlijk nog een jaar wilt houden is Arne Slot.

5 mei 2023 om 15:52

Verleng zowel Slot als Kokcu’s contract met één jaar, geef ze er beiden 2 miljoen bij per jaar en maak de afspraak dat ze volgend seizoen beiden weg mogen en Feyenoord niet het onderste uit de kan zal proberen te halen.

Kokcu kan weer een stap in zijn ontwikkeling maken en weet dat Slot blijft, waar hij erg gecharmeerd van is, Slot krijgt een garantie dat zijn spelmaker blijft en Feyenoord is nog een jaar aantrekkelijker voor spelers vanwege zijn coach.

Beste 4 miljoen die je kan investeren lijkt me, liever dat dan Idrissi overkopen voor dat geld.

5 mei 2023 om 15:49

Hou toch op. Ik ben ook mijn leven lang al feyenoorder maar je moet wel realistisch blijven. Feyenoord wordt terrecht kampioen en heeft vorig jaar een fantastisch Europees seizoen gehad. Ook dit jaar de kwartfinale van de Europa leage gehaald en daarmee boven verwachting gepresteerd.
Maar in de champions leage hebben we niks te zoeken. Dan wordt je weggespeeld. Aanvallend konden we tegen Roma ook zeer weinig. Kokcu en Slot weten dat ook wel. Vooral Slot beseft heel goed dat hij dit niet kan evenaren en zal vertrekken voor de interesse weer af neemt. En Kokcu is gewoon een speler die echt wel voor het grote geld kiest. Clubliefde bestaat niet meer. Komend seizoen wordt weer als vanouds paar potjes Europees en dan vol gaan voor de beker en plek 3.

5 mei 2023 om 16:37

Realistische kijk of Feijenoord, eigenlijk is Ajax de enige club die boven verwachting heeft gepresteerd olv ten hag en overmars. Incidenteel kun je een uitschieter hebben (kampioenschap AZ, Twente maar ook Feijenoord) .

5 mei 2023 om 16:37

Shakthar werd dit jaar ook gewoon 3e in de CL. Dat kunnen wij met een gunstige loting echt wel bereiken en dan speel je gewoon EL na de winterstop.

5 mei 2023 om 16:58

Tuurlijk zijn we dit jaar de beste . We hadden een dubbel programma en lieten geen steken vallen. Ik zag de beker ruisen psv en Ajax waar spelers al kramp hadden dat was bij Feyenoord zelfs na verlenging tegen Roma niet zo. Feyenoord heb de meeste wedstrijden gespeeld en elke keer stonden ze er weer

5 mei 2023 om 19:48

Jullie hebben ook wel een matige aanval. Een geweldige verdediging en middenveld maar die buitenspelers zijn toch allemaal om te huilen? Ik zou het zien als iets waar volgend jaar veel winst te behalen is. Positief dus.

Als Zerouki op voorspraak komt van Slot, is de kans groter dat Arne blijft. Op dat scenario hoop ik.

Als je Kokcu zou kunnen behouden dan is dat heel goed voor de toekomst van de club. Dan heb je een goed ingespeeld team staan bij de aanvang van de Champions League. Natuurlijk zijn de dikke miljoenen aantrekkelijk maar dat krijg je ook wel als ie goed presteert in de Champions League (en wederom kampioen kan worden). Stiekem hoop ik dat ie blijft, al kan ik me ook voorstellen dat er misschien met hem achter de schermen afspraken zijn gemaakt betreffende een toekomstige transfer.

5 mei 2023 om 15:41

Ik denk dat feyenoord momenteel financieel niet in een fase zit waar ze een bod van +30M vast op kokcu kunnen weigeren. Met sinistera is eigenlijk pas de eerste grote transfer gedaan. Ben er wel een voorstander van om bijvoorbeeld Geertruida nog een jaar te houden en hem als CV op te stellen.

Ik zie feyenoord nog geen 2de worden in de CL groep maar 3de en weer ver in EL komen kan toch een fantastische impact hebben waardoor ze op termijn wel een type kokcu even een jaartje extra kunnen behouden.

Feyenoord zal er nu waarschijnlijk ook wel achter komen in wat voor vreselijke competitie wij spelen als je bepaalde topspelers wil overhalen nog een jaartje langer te blijven. Je kan ze op CL niveau waarschijnlijk 6 potjes bieden maar het wisselgeld is dat ze weer een heel jaar de fantastische plastic troep velden van Emmen, Excelsior, Volendam en Heracles mogen aandoen. Vergelijk het maar met de situatie van Ajax met Martinez en Antony een jaar geleden, je kan ze nog CL voetbal bieden maar dat ruilen ze met alle plezier in voor een ploeg die Europees een niveautje lager speelt als daartegenover een veelvoud van hun huidige salaris het spelen in een sterkere competitie staat. Het grootste probleem wat je in Nederland hebt om je sterkhouders langer te binden is dat je in een kleuter competitie speelt waarin je ongestraft de competitie mag vervalsen met spelen op gevaarlijke asfalt troep. Heel leuk dat je dan een paar potjes CL kan spelen maar dat staat natuurlijk in geen verhouding met de kans om te spelen in de Premier League, Serie A, La Liga of de Bundesliga.

5 mei 2023 om 16:17

Het hele jaar in 4 van de 34 wedstrijden op plastic spelen, dat schrikt af.

5 mei 2023 om 16:27

Als je dat al 8 jaar gedaan hebt en je dat kan inruilen voor 1 van de 4 grootste competities ter wereld met een veelvoud van je huidige salaris. Wat denk je?

5 mei 2023 om 18:00

Dan zullen de meeste spelers gaan. Maar ik betwijfel of dat met kunstgras te maken heeft. Ook over 2-3 jaar als alle clubs in de eredivisie een (mooi) natuurgras veld hebben liggen gaan die spelers alsnog weg.

5 mei 2023 om 16:43

De eredivisie is niet zozeer een vreselijke competitie, maar heeft natuurlijk wel te maken met de voedselketen in het voetbal waarin de grote clubs en competities uiteindelijk toch bovenaan staan. Op zichzelf is het heel normaal em ook gezond dat spelers uit de Nederlandse competitie op een gegeven moment niet te behouden zijn. Als het gaat zoals bij Kökcü, die vanuit de jeugdopleiding doorbrak, talent demonstreerde, vervolgens in een dalletje terechtkwam, dat overwon en doorgroeit naar aanvoerder en spelbepaler, dan is dat helemaal geen erge ontwikkeling. Als je kijkt naar Aursnes, die uit een klein land kwam (in zijn geval was Nederland juist weer het roofdier bovenin de voedselketen), goed speelde maar direct na een jaar alweer doorging naar de Portugese competitie, dan vind ik dat een stuk frustrerender.

5 mei 2023 om 16:58

Ik vind je voorbeelden Martinez en Antony een beetje kortzichtig. ManU is natuurlijk niet de eerste de beste ploeg die Europees lager speelt. Die 2 hadden nooit van zn leven voor hetzelfde salaris bij Sevilla getekend, die bijna structureel Europa league speelt.

5 mei 2023 om 16:58

De competitie spreekt niet zo heelveel aan, hoogstens voor een leuke opleiding of opstapje naar een betere competitie

Ik vind dit echt een waardeloze transfer, puur vanwege de 8miljoen die wordt genoemd.

Je gaat CL in, daar ga je keihard op je bek met namen als Zerrouki.
Dan wordt er gezegd: voor de breedte, 8mil voor de breedte is gewoon dom! Sowieso vind ik het halen van spelers vanuit de Eredivisie voor miljoenen als 8 a 10 niet verstandig. Idem dito voor het terughalen van geflopte spelers in het Buitenland voor .. miljoen.

Ik zou geen extra risico’s of investeringen doen om enigszins kans te maken op overwintering in de CL. Kökcü is rijp voor een stap hoger op en daar gaat de club lekker centjes aan verdienen.
Met Timber, Wiefer, Zerrouki en van de belt zal er een prima middenveld gecreëerd worden voor eredivisie begrippen. Hopelijk wordt er aan de vleugels wat kwaliteit gezocht, want daar valt echt winst te behalen. Achterin zie ik ook graag een sterke speler komen die Geertruida of Trauner kan vervangen. Vraag me af of we Hanco kunnen behouden, die vond ik ook geweldig afgelopen seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren