Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slordig Ajax Onder-19 maakt het na ruime uitzege onverwacht spannend

Laatste update:

Ajax Onder-19 heeft het dinsdagmiddag na een 1-4 uitoverwinning op de leeftijdsgenoten van Legia Warschau op De Toekomst nog onverwacht spannend laten worden. De Polen zegevierden in het kader van de UEFA Youth League met 0-2 op de Amsterdamse talenten, die door de eerder gescoorde doelpunten in Warschau wel doorgaan naar de play-offs.

Legia wist dat het flink moest scoren om nog een kans op een plekje in de volgende ronde te houden en vanuit Pools oogpunt begon de wedstrijd goed. Mateusz Zyro mocht na nog geen kwartier spelen vrij inkoppen en liet Nick Plomper zo kansloos. Ajax liet zich daarna ook een aantal keer zien, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Kaj Sierhuis probeerde het met een knal van afstand zien, terwijl een volley van de spits het net eveneens niet liet bollen.

Na de onderbreking liepen de bezoekers snel uit naar 0-2, toen Quinten Maduro zich eenvoudig uit liet spelen en Mateusz Cichocki de bal binnen schoot. In het restant van de wedstrijd kreeg Legia nog een aantal goede kansen op de 0-3, maar dankzij goed verdedigend werk van onder meer Navajo Bakboord bleef de schade voor het team van trainer John Heitinga verder beperkt. In de slotfase kreeg Ajax via Jurgen Ekkelenkamp, die de lat trof, en een aantal ballen die van de lijn werden gehaald toch nog kansen om iets terug te doen.

Zie jij Ajax Onder-19 als een kanshebber op de eindzege in de UEFA Youth League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar slechte wedstrijd. Legia kwam misschien wel 10x in overtal situatie voor het doel maar verprutste kans op kans. Typisch jeugdige grilligheid aan Ajax kant, dit is dus de reden dat een eerste elftal met alleen maar jonkies nooit stand zal houden gedurende een heel seizoen. Hopelijk wordt er lering uit getrokken, want zo ga je het tegen de echt grote teams niet redden in de play-offs en verder.

21 november 2017 om 18:00

Echt heel slecht inderdaad. Het leek wel alsof ze al 3 wedstrijden in de benen hadden zitten, zo slap en lamlendig liepen ze erbij. Geluk dat Legia echt heel slordig was in de afronding, anders was het fout afgelopen

21 november 2017 om 18:07

Is niet ideaal dat ze dit weekend nog heel diep moesten gaan om zich te revancheren tegen PSV (wonnen ze ook met 2-3 dit maal na de 0-5 oorwassing in eigen huis voor Supercup) maar dat mag niet reden zijn van dit spel. Wel is het Heitinga aan te rekenen achterste 5 spelers zo om te wisselen, als iedereen fit is zal alleen Bakker ervan basis staan. Plomper gigantische bron van onrust die vanaf minuut 1 al bezig was met stommiteiten, Dest zijn 2e(?) wedstrijd dit seizoen, Maduro zijn debuut voor o19 (terwijl hij nieteens een echte CV is) en Botman die verdedigend normaal zeer solide is maar voetballend echt slechtste speler in de o19 is. Als dan middenveld de slag niet wint krijg je dit soort taferelen.

Ajax had niet heel veel in te brengen vanmiddag. Als Legia het een beetje beter uitspeelde had het echt wel 0-5 kunnen en misschien wel moeten worden. Komen ze goed mee weg.

Schandalig slechte pot. 1 speler met een voldoende en dat was Ter Heide, daarna Bakboord die inviel die dichtste in de buurt kwam. Als je hier er 4-5 tegen had gekregen had je niet mogen klagen, echt bizar hoe slecht ze speelde. Een Europese wedstrijd is niet het moment om 4 van je 5 verdedigers en keeper te wisselen en al helemaal niet voor jongere spelers. Middenveld werd kapot gespeeld en enkel Ter Heide won daar nog duels, Pasquali slecht en Ekkelenkamp echt regelrecht dramatisch. Sierhuis onzichtbaar, Szabolcs Schon lachwekkend vandaag en Ylatupa werd vroeg gewisseld maar was meeste creatieve invloed voorin. Gravenberch en Jensen vielen ook zeer slecht in. Als Legia iets scherper was geweest was die 0-5 die PSV in de supercup liet zien hier makkelijk bereikbaar en nog te overtreffen ook. Om je kapot te schamen. Maar om beetje positief te eindigen; volgende ronde is bereikt en daar moet met beschikbare spelers best iets te halen vallen. Nunnely, Danilo Pereira, Lang, Kemper, El Maach, Sidoel en Bakboord zijn dan hopelijk weer bij de selectie en Ylatupa die een hele wedstrijd kan spelen.

21 november 2017 om 18:35

Het elftal was veel te licht en onervaren , met Sidoel , Kemper , Bakker en Bakboord is het achterin al veel stabieler. Lang op het middenveld erbij scheelt enorm , Terwijl Nunnely op dit niveau soms ook wel het verschil kan maken. Al met al zie ik uit deze groep alleen Lang en Bakker in aanmerking komen voor Ajax 1.

21 november 2017 om 18:43

Zie Pasqauli, Ylatupa en Jensen Ajax 1 ook halen. Vandaag viel Pasqauli tegen, maar hij speelde al 10 wedstrijden op rij minimaal een 7. Gravenberch die inviel ook als hij blijft. Bakker verwacht ik ook wel. Lang weet ik niet. El Maach vind ik ook geen slechte keeper. Die zou Ajax 1 ook kunnen halen. Voor de rest niet veel.

21 november 2017 om 19:06

Ow zeer zeker, Kemper en El Maach werden gemist aangezien die wel communiceren achterin. Bakboord viel aardig in en onttrok zich van algehele niveau van Ajax. Nunnely met zijn diepgang, het breed houden en de snelheid is zeer nuttig en Lang kan mits in vorm gewoon heel goed voetballen. Als dan ook Pasquali zijn normale niveau haalt heb je gewoon een degelijk elftal. Een goed elftal als je De Ligt en Kluivert terug zou halen (wat natuurlijk ridicuul zou zijn)

21 november 2017 om 23:11

Bakker vond ik ook wel een voldoende. Knapte ontzettend veel vuil werk op en moest vaak fouten van anderen corrigeren.

Ik snapte al niet dat Heitinga zoveel wisselingen doorvoerde. Misschien toch gedacht dat ze er al waren, wat zeer onprofessioneel zou zijn. Misschien had hij vertrouwen in de spelers die hij nu opstelde, maar zij hebben dat niet uitbetaald.

Ik begreep er niks van dat Ylatupa naar de kant moest, erg zonde ook.

Ajax heeft wel kansen gehad en had best 1, 2 keer kunnen scoren. Maar Legia had door moeten gaan. Zij hadden er best 5/6 in kunnen leggen.

Wat is die Plomper trouwens een slechte doelman. Vandaag althans. Ging al vroeg in de fout, kwam goed weg met geel en ook daarna was het niet veel. Zijn passing was slecht, of te hard/zacht of onnauwkeurig, kwam uit terwijl hij er niet bij kon... El Maach is een verademing vergeleken met hem. Hij is ook veel indrukwekkender, heeft veel meer body en uitstraling.

Was echt slecht, na een kwartier bij 0-1 uitgezet.
Die doelman Plomper die al in minuut 1 een tegenstander totaal onnodig halverwege de eigen helft met een kamikaze actie onderuit haalde, bizar gewoon.

Echt schandalig slecht. Puur door een waardeloze instelling. Met een clown op doel (had in eerste helft al rood moeten hebben) , de normaal goede Pasquali die alles fout deed en buitenspelers die als juffertjes rond huppelden was het echt niet om aan te zien. Een 0-5 was terecht geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren