Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sherwood speelt aanvallende kaart en wint mede dankzij verloren zoon

Laatste update:

Is het ontslag van André Villas-Boas een zegen voor Tottenham Hotspur? Interim-manager Tim Sherwood legde in tegenstelling tot Villas-Boas de aanvallende troef op tafel en met name de samenwerking tussen Emmanuel Adebayor en Roberto Soldado bleek uitstekend. De kwakkelende Spurs wonnen de lastige uitwedstrijd tegen Southampton met 2-3 en gaan zo toch met een goed gevoel richting de feestdagen.

/

Tottenham Hotspur had onder André Villas-Boas de aanvallende speelstijl overboord gezet, maar interim-manager Sherwood ging wel weer vol op de aanval. Met onder anderen Christian Eriksen, Erik Lamela en Adebayor (die voor de eerste keer dit seizoen begon) in de basis begonnen the Spurs echter niet goed tegen Southampton. De bij tijd en wijlen briljant spelende Adam Lallana kreeg na een kwartier spelen veel te veel ruimte van Michael Dawson en met een droge knal werd Hugo Lloris verslagen.

Even nadat het bijna 2-0 werd, zette verloren zoon Adebayor de gelijkmaker op het bord. De Togolees zette de aanval zelf op door zijn aanvalspartner Soldado de hoek in te sturen. Soldado keek op, Adebayor koos positie voor het doel en de voorzet van de Spanjaard was perfect. Adebayor stak zijn been uit en produceerde op uitstekende wijze zijn eerste competitietreffer van het jaar.

/

Tien minuten na rust kwam Tottenham zelfs op voorsprong. Na een uitstekende aanval via onder anderen Adebayor, Soldado en Eriksen werd de bal voorgegeven door Danny Rose. Jos Hooiveld verschalkte per ongeluk zijn eigen keeper (1-2). Het was niet voor het eerst dat Hooiveld een eigen doelpunt maakte: de Nederlander heeft 28 wedstrijden in de Premier League achter zijn naam staan en inmiddels vier eigen doelpunten.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Keeper Lloris stormde zijn doel uit na een heerlijke pass van Lallana, maar de Fransman kwam te laat en Rickie Lambert prikte de bal in het lege net. Het zou uiteindelijk de wedstrijd van Adebayor worden. De spits profiteerde van een handig balletje van invaller Nacer Chadli, hij kreeg te veel tijd van de verdediging en met zijn schot vond hij de touwen.

Verwacht jij dat Tottenham Hotspur nog in de top vier eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha ik zei toch adebayor belangrijkste speler van spurs dit seizoen

22 december 2013 om 16:28

Adebayor verdiende eigenlijk 3 goals i.p.v. 2, jammer dat Hooiveld m opeist

Wel goed dat spurs weer eens heeft gewonnen en fatsoenlijk na de avonturen met pendado. Nog heerlijker is dat united op de 8ste plek staat waar ze thuishoren :DD

22 december 2013 om 16:59

Adebayor was niet eens in de buurt bij die goal hoor. Desalniettemin speelde hij een goeie pot. Hopen dat Tottenham dit door kan trekken. Ook weer eens een prima pot van Eriksen, hoort toch wel in de basis vind ik.

22 december 2013 om 16:33

Ik verbaasde me vooral op de snelheid die adebayor blijkt te hebben. Sprintte meerdere malen de verdedigers van Southampton eruit.

22 december 2013 om 16:46

Die verdedigers zijn ook niet de snelste he :P

22 december 2013 om 18:02

Hij is altijd snel geweest, alleen op de eerste meters is hij niet heel snel.

Zie je nou?
Ik zeg het al weken, gewoon met Eriksen, Lamela etc. spelen! (en dus ook Chadli als extra man die iets extra's kan als het nodig is)
Geen gezeik, die creativiteit en snelheid in je spel heb je gewoon nodig, in de winterstop nog even wat koekenbakkers achterin vervangen (die Lloris is ook matig geworden zeg, totaal geen positieve ontwikkeling te ontdekken bij hem) en dan heb je een absoluut top team!

22 december 2013 om 16:29

Klopt, aanvallen met creative spelers, je hebt namelijk de ruimte in de Premier Leugue. En over de achterhoede kunnen ze ook beter maar iets goeds halen.

Ze kunnen nog wel ver komen, maar er moet nog het een en ander geschaafd worden aan het team.

22 december 2013 om 16:34

Lloris kent gewoon een mindere periode, dat is echt nog steeds een fantastische keeper. Heeft zich juist wel bewezen voor de Spurs.
Daarnaast blijft er te weinig fatsoenlijke creativiteit. Slechts Eriksen en Lamela kunnen een bijzonder hoog niveau bereiken, maar ook zij zijn weinig ervaren en dus wisselvallig op topniveau.
Bovendien, een topteam? Dan mag je het halve elftal wel vervangen. Te weinig absolute topcreativiteit, geen topspits, geen topachterhoede, etc.

22 december 2013 om 17:10

Ik had meer verwacht van Lloris, laat ik het dan zo zeggen.
Want ik vind niet dat hij mindere periodes heeft maar gewoon iedere maand minimaal 1 mindere wedstrijd...
Het is onderhand zijn normale niveau, iets dat ik niet verwacht had.
Overigens, wat is die Russische keeper aan het doen? (even zijn naam vergeten, speelt bij Cska of zo? geen idee)
En daarbij Mandanda, ook prima talent maar hoor je ook niet veel meer van (maar dat komt door zijn team waar hij speelt)
En dan Ter Stegen, ook weer stil rondom hem.

Maar goed, vooral de achterhoede moet vervangen worden vind ik (op Vertonghen na) , vorig seizoen vond ik met name die linksback al helemaal niks.
Maar goed, Ik vind dat Tottenham met Dembele, Eriksen en Lamela genoeg spelers heeft die iets kunnen forceren met Chadli als eventueel 4e man.
Als Tottenham 2 echt goede verdedigers kan halen (is iemand als Zouma haalbaar?) dan heeft het gewoon een prima team.

22 december 2013 om 17:50

Brad Friedel is altijd een hele stabiele keeper geweest, heeft Lloris ook heel lang uit de basis gehouden. Hem eventueel een paar wedstrijden laten spelen om Lloris op te schudden lijkt me geen slecht idee. Als speler mag je nooit 100 %verzekerd zijn van een basisplaats in mijn ogen zelfs al ben je een grote naam, als je niet presteert hoor je niet te spelen(geen speler is groter dan de club). De rest ben ik met je mee eens, maar als je kijkt naar wat Everton presteert met haar materiaal, dan mag je zeker verwachten dat de Spurs het tenminste net zo goed kunnen, misschien zelfs beter.

22 december 2013 om 16:47

mss kunnen ze vermeer kopen van ajax voor een heel goed bedrag, zijn wij van die kluns af en dan lijkt lloris ineens niet zo slecht meer

Twas nog steeds slecht. Dat ze gewonnen hebben is nog met geluk. De aanvallers waren goed, maar de rest....

En nee ze eindigen niet in top 4

1. Arsenal
2. Man city
3. Liverpool
4. Everton

22 december 2013 om 16:28

Denk je echt dat Everton hoger eindigt dan Chelsea?

22 december 2013 om 16:30

Geef ik je gelijk in. Was ik helemaal vergeten, shame on me

1. Arsenal
2. Man city
3. Liverpool
4. Chelsea
5. Everton.

22 december 2013 om 16:30

Het is een arsenal fan, neem dit niet te serieus.

ON: Chelsea is sterker dan Arsenal maar ook weer wisselvallig. Everton is gewoon een constante ploeg en ze hebben een leuk elftal, de gunfactor vind ik wel top 5 voor ze

22 december 2013 om 16:32

Haha oke, ik vroeg het me al af.

22 december 2013 om 16:30

Denk eerder aan deze top 4

1. Man City
2. Chelsea
3. Arsenal
4. Liverpool

22 december 2013 om 16:39

Volgens mij heb je de rangschikking op z'n kop gezet.

Het moet er eerder zo uit zien.

1.liverpool
2.arsenal
3.chelsea
4.man City

22 december 2013 om 16:50

Als je serieus denkt dat City 4e word ben je niet goed.

22 december 2013 om 18:10

Waarom niet Dante?

De uitvorm van City is dramatisch en aangezien ze nog op bezoek mogen bij Liverpool, Arsenal, United en Tottenham is er nog genoeg mogelijk. Ik denk overigens dat City wel kampioen wordt maar dat wil niet zeggen dat iemand niet goed is wanneer hij verwacht dat City 4de eindigt.

22 december 2013 om 19:13

Dank je wel Frank, ik wou eigenlijk reageren maar dat heb jij al voor me gedaan.
En eerlijk, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Lallana topper, adebayor motm, soldado heel slecht..

22 december 2013 om 17:00

Wie is Lanalla?

22 december 2013 om 17:00

Lallana* zelfs ik zeg het fout

22 december 2013 om 17:54

In mijn ogen al jaren de beste speler van Soton, kan zeker een stapje omhoog.
Voor het geval het sarcasme is, mijn sarcasme meter is stuk.

Hele sterke wedstrijd van Adebayor, net zoals Lallana, wat hoop ik dat hij naar Liverpool gaat zeg.
Jos Hooiveld met afstand de slechtste speler van het veld.

Ligt het trouwens aan mij of heeft Tottenham echt veel meer punten dan het verdient?
vind namelijk 30 punten geen goede afspiegeling van een club die belachelijk slecht speelt dit seizoen.

22 december 2013 om 16:31

Soldado was met grote afstand de slechtste speler van vandaag

22 december 2013 om 16:47

Soldado is de grootste miskoop dit seizoen.. 30-35m voor zo'n slechte spits

Verdiend gewonnen al was Southampton heel zwak.

22 december 2013 om 16:32

Southampton was echt niet zwak kijk naar alle kansen en alle prachtige steekpassen

22 december 2013 om 16:51

Verdediging was heel zwak. Ze hadden maar 3 kansen en 2 waren daavan een doelpunt. Na de 2-3 waren ze al verslagen, ze leken nooit echt naar de 3-3 te zoeken.

TS moet aangesteld worden als T1

met die twee backs van tottenham kan je wel zo'n "italiaanse" opstelling zoals juve gaan spelen.
maar denk alleen niet dat ze dat aandurven

meestal vind ik die walker niet zo veel maar vandaag was ie wel goed en kwam er veel gevaar vanaf beide backs.

Leuke wedstrijd om te zien, twee clubs die aan elkaar gewaagd zijn. Southampton is sowieso voor elke club een gevaarlijke tegenstander. Adebayor speelde zeer sterk, aan de andere kant was Lallana goed in vorm. Toch weer het schokeffect van een 'nieuwe' coach. Ben wel benieuwd hoe Spurs het op langere termijn doet. Maar Sherwood heeft genoeg spelers in de selectie om er zijn eigen elftal van te maken, dat zag je aan het feit dat Eriksen, Lamela en Adebayor nu wel speelden.

22 december 2013 om 16:41

Hoe speelde mijn grote vriend Lamela hopelijk komt hij meer in de basis na de winter

22 december 2013 om 17:03

Hij moet nog duidelijk wenen aan het tempo en de fysiekheid van de EPL, maar hij heeft zeker wel talent. Gewoon een aanpassingsjaar.

Winnen bij Soton is nog zo makkelijk niet. Heel veel positieve in deze wedstrijd. Adebayor was briljant, Bentaleb was ook geweldig, Chadli viel heel goed in, Eriksen speelden goed. Alleen verdedigend was het wel wankel. Als Vertonghen terug is veranderd dat hopelijk.

Hmm, tegen Soton kan je zo spelen, maar tegen een sterkere ploeg niet. Als ze zo tegen Arsenal zouden spelen zou het 3-0 voor Arsenal worden, puur omdat het hele middenveld van Spurs zo overlopen word omdat er geen breker opgesteld staat, alleen een b2b en drie aanvallende middenvelders.

En komop, Soldado, zoveel kansen missen kan gewoon niet, en nog eens geen kleine kansen ook. Hoe hij die voorzet van Chadli over het doel kreeg snapt niemand denk ik.

22 december 2013 om 16:42

Denk dat je er wel vanuit kan gaan dat als Sandro terug is hij gewoon speelt. Tegen Soton kan je inderdaad zo spelen dus waarom zou je het niet proberen. Was een stuk leuker om naar te kijken.

22 december 2013 om 16:50

Als,als,als.
En gelijk weer over Arsenal beginnen.
Je obsessie tegenover de Spurs begint nu echt een beetje sneu te worden.
In plaats van : Wat leuk dat de Spurs weer is wat winnen na al dat gezeik met de trainer enz, begin je gelijk te verglijken met je eigen club en dat laat ook indirect zien dat de Spurs jou misschien toch wel een beetje bang maken

22 december 2013 om 16:53

Welnee, Arsenal eindigt zoals altijd boven Spurs.

En het ging om een voorbeeld, ik had daar ook Chelsea, Everton, Liverpool, United of City kunnen neerzetten. Ik heb in het live meepraten ook gewoon gezegd dat ik dit leuker vind dan onder Avb, alleen wel veel riskanter, zo'n opstelling gebruik je normaal gezien pas vanaf minuut 75 als je iets wil forceren.

"i never wanted this job but every chance I got, I told Daniel Levy that AVB needed to be sacked and replaced by me" - Tim Sherwood

Wat een kwal die Sherwood.

Over de wedstrijd zelf heb ik Niet al te veel te zeggen, beide teams waren defensief enorm zwak. Soldado kan niet afmaken en Lallana moet bij een Engelse topclub gaan spelen.

Maar mensen, jullie snappen wel dat je met dit middenveld tegen bijna ieder team verliest, ook tegen Southampton wanneer zij met de sterkste opstelling konden spelen..

22 december 2013 om 16:54

Frank, wie mij vandaag ook enorm positief opviel bij Soton was Chambers. Keer een back is dat zeg, nu snap ik waarom Wenger hem vorig jaar zomer wilde halen samen met Shaw, en ik snap ook dat Soton het bod op hen pertinent geweigerd heeft.

22 december 2013 om 17:00

Dit had ik echt niet van jou verwacht Frank. Dat je hier negatief gaat lopen doen over Tottenham.

22 december 2013 om 18:07

Negatief? In welk opzicht? Dat Soldado niet kan afmaken? Of dat je met dit middenveld gewoon tegen een topclub geen schijn van kans maakt? Had Sherwood hier vorige mee tegen Liverpool gespeeld of zo tegen City dan waren de uitslagen nog groter geworden.

22 december 2013 om 18:24

Heb je zeker de tweede helft niet gezien, toen Bentaleb er op kwam was southhampton eigenlijk nergens meer. Eerste helft geef ik je gelijk, maar de tweede helft was zowaar weer goed voetbal, zoals de eerste helft op woensdag.

En watbetreft de uitspraken van Sherwood, geef eens een bron.

22 december 2013 om 18:31

Benaleb maakt inderdaad een enorm verschil, maar wanneer Southampton met de sterkste 11 had gespeeld hadden jullie niet gewonnen.

Dan meot ik even zoekwerk gaan verrichten.

Hopelijk is het tij nu gekeerd en kunnen de Spurs hun beste beentje voor zetten want het was niet veel soeps de laatste tijd.
Ze hebben echt wel goede spelers in de selectie zitten en kunnen misschien dit seizoen wel de top 4 halen maar dan moeten ze vanaf nu echt constanter gaan spelen anders zie ik ze gewoon 9e worden ofz.

Spurs speelde echt heeel slecht. Snap ook niet waarom Eriksen werd gebruikt als verdedigende middenvelder?? Geen een keer in de 16 geweest. Ik hoop voor hem dat er een goede coach komt die het positiespel er in gooit want dit leek nergens op

Ik lees dat sommige mensen de wedstrijd leuk en spannend vonden, en dat er veel ruimte is om te spelen in de epl?? Zijn jullie jiet goed pfzo? Heel matige wedstrijd van beide kanten. En ruimte in de epl? Als je handelingssnelheid niet hoog genoeg is heb je in 5seconden 3spelers om je heen. Doe ff normaal man

Heb al gezegd dat we Adebayor erin moesten zetten omdat hij gewoon beter speelt als diepe spits (als hij zin heeft). Je moet hem gewoon motiveren dan heb je gewoon een prima spits in huis. Ben ook erg blij dat Sherwood aanvallend wil spelen zoals dat hoort bij Tottenham. Ook weet hij veel van de talenten die er rondlopen bij ons, leuk dat Bentaleb minuten kreeg want dat is echt wel een goed talent.

Ik heb in ieder geval wel een goed gevoel bij onze Tim Sherwood.

1ste keer dat Tottenham 3x weet te scoren in 1 match zeker, dit seizoen? Dat die AVB daar weg is is natuurlijk een zegen voor de club en Adebayor bewijst dat AVB het fout had.

Heerlijke wedstrijd en na alle reacties tellen we weer mee even kijken wie morgen de 2de club van Londen word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren