Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shane Kluivert (15) overtuigt en mag zich melden bij Oranje Onder 16

Laatste update:

Shane Kluivert is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje Onder 16. De pas net vijftienjarige aanvaller en zoon van Patrick Kluivert zal met het Nederlands elftal in oktober twee oefeninterlands spelen tegen de leeftijdsgenoten van Italië. Op 11 oktober vindt de interland plaats in Florence en op 13 oktober in Pisa. Kluivert kreeg begin september de kans om zich te bewijzen tijdens een tweedaagse trainingsstage bij de KNVB en heeft dat dus ook gedaan. KNVB-coach Alexander Palland heeft in totaal 23 spelers opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands.

De jeugdspeler van Barcelona ruilde de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain in de zomer van 2017 in voor La Masia. Kluivert zei vorige week in gesprek met het Jeugdjournaal nog dat het vele verhuizen best wennen was. “Je moet in het begin natuurlijk wennen aan de cultuur en de nieuwe taal. Ik spreek Spaans, Catalaans, Engels en Nederlands.” Naast zijn vader Patrick zijn (stief)broers Justin (Valencia, red.) en Ruben (FC Utrecht, red.) ook profvoetballers. Shane vindt het fijn dat hij de jongste in het gezin is.

“Ik kan daardoor heel veel van ze leren. Mijn vader is wel de grote baas van de familie. Als ik iets kan verbeteren neemt hij me even apart en dan praten we erover. Ik vind het heel goed dat hij dat doet. Of ik beter kan worden dan m’n vader? Ik hoop het wel”, aldus de jeugdspeler. Naast de zoon van Patrick Kluivert is ook de zoon van Riga Mustapha, die tijdens zijn carrière onder meer speelde voor Vitesse, Levante en Bolton, opgenomen in de definitieve selectie van Oranje O16. Jesaja Mustapha speelt in de jeugdacademie van Vitesse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is hij alweer 15??? Mijn hemel ik word oud

3 oktober 2022 om 21:00

Zou toch prachtig zijn dalijk een elftal met Kluivert,van Persie,vande vaart,slory

3 oktober 2022 om 21:09

Met Daley Blind als bondscoach.

3 oktober 2022 om 21:13

Die namen en dan ook slory noemen is wel een beetje ongepast

3 oktober 2022 om 21:16

Daley Blind schijnt dan nog steeds als linksback in de basis te spelen.

3 oktober 2022 om 21:25

Zijn toch allemaal oud internationals?! Die jonge Slory is echt wel een talent, gok dat hij beter wordt dan z'n vader.

3 oktober 2022 om 21:33

Geen idee hoe goed deze beroemde telgen zijn, maar Kluivert en Van Persie kunnen er geloof ik wel wat van. Van der Vaart en Slory kan ik niets over zeggen.. van der Vaart is volgens mij niks bijzonders, debuteerde onlangs op een laag Deens niveau. Naja...de kinderen van Schaken schijnen ook goed te kunnen ballen; spelen zij beiden nog bij Ajax en Feyenoord?

3 oktober 2022 om 21:54

@meneertjej: Over de kleine Van Der Vaart kan je niets zeggen, om hem vervolgens af te schrijven....

3 oktober 2022 om 22:09

De zoon van Slory is echter wel veruit het grootste talent uit het rijtje spelers. Hij is de absolute ster van de Feyenoord jeugd en de onder 17 lichting van het Nederlands elftal die afgelopen zomer de finale haalde van het EK. Verder heeft Bayern hem afgelopen zomer geprobeerd weg te halen bij Feyenoord. Hij speelt momenteel voor Jong Feyenoord en is ook daar weer de absolute ster. Het zou mij absoluut niet verbazen als hij de komende 15 tot 20 jaar de ster van het Nederlands elftal zal zijn. Echt een toppertje deze gozer!

3 oktober 2022 om 22:22

@memyselfandi, ''het zou mij absoluut niet verbazen als hij de komende 15 tot 20 jaar de ster van het Nederlands elftal zal zijn. '' Waarom is deze topper dan nog niet gedebuteerd? Hij is 17 en zo denderend is het voorin bij Feyenoord niet. Daarnaast moet ie wel vroeg debuteren in het Nederlands elftal, wil hij zo lang de ster zijn

4 oktober 2022 om 10:57

@MeneertjeJ, als ik mij niet vergis spelen nu beide broertjes Schaken voor Heerenveen jeugdelftallen. Jongste is afgelopen jaar van Ajax naar Heerenveen gegaan, jaar oudere broer al eerder van Feyenoord naar Heerenveen (Geen idee of die er nog speelt nu)

4 oktober 2022 om 14:51

@primetime

Omdat sommige spelers starten als 17 jarige betekent niet dat de rest het ook doet. Het hoeft ook weinig te betekenen met kwaliteit. Ajax zal Frenkie vast ook een groot talent hebben gevonden, maar waarschijnlijk kon hij het in vergelijking met De Ligt fysiek en/of conditioneel nog niet aan.

Net als bijvoorbeeld Unuvar. Enorm talent, maar bij hem overduidelijk dat het fysieke aspect nog bijgebracht moet worden met zijn lengte en zijn conditionering.

Deze jongen Shane Kluivert is wel koppie-koppie hij komt heel intelligent & volwassen over.

Was hij niet bezig met zo'n kookboek een aantal jaar geleden? Dacht dat dit 'de Kluivert-zoon' was die niks om voetbal gaf, maar heb me dus duidelijk vergist..

3 oktober 2022 om 21:18

Ik denk dat je Nino bedoelt maar hij is de zoon van Rossana, de vrouw van.

Al zijn zoon voetballen of hebben gevoetbald bij een BVO. Sws sterke genen, lijkt alsof er geen vrouw aan te pas is gekomen als ik die kinderen van Kluivert zie.

3 oktober 2022 om 21:24

Dat kookboek deed hij er even bij haha. (2 zelfs) jochie komt leuk over, ben benieuwd naar zijn loopbaan als voetballer.

3 oktober 2022 om 21:26

Dat is hem exact Shane Kluivert heeft indd een kookboek uitgebracht en de TV show heten destijds 'koken met Shane' geloof ik.

3 oktober 2022 om 21:27

Hij was inderdaad veel met koken etc bezig. Volgens mij ook op YouTube. Geen idee of hij dat nog doet. Leuk dat ie t nu ook op het voetbalveld laat zien. Zolang hij er maar plezier in heeft denk ik dan, de familie Kluivert hoeft waarschijnlijk sowieso niet op een houtje te bijten.

Die Patrick heeft zn genen wel goed doorgegeven zeg. Al die zoons van hem lijken als twee druppels water op hem en zijn allemaal goeie voetballers. Oke, de een wat beter dan de ander, maar toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren