Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shakhtar boort Fernandinho-miljoenen weer aan voor tweede toptalent

Laatste update:

Shakhtar Donetsk ontving zo’n veertig miljoen euro voor de verkoop van Fernandinho aan Manchester City en de club is niet van plan het geld op de bank te laten staan. De kampioen van Oekraïne trok al negen miljoen euro uit om Wellington Nem naar Donetsk te halen en donderdag maakt men via de officiële kanalen melding van een tweede grote transfer.

/

In navolging van Wellington komt ook Fernando Lucas Martins, voetbalnaam Fernando, naar Shakhtar. Net als Wellington wordt ook Fernando gezien een groot talent. De 21-jarige middenvelder van Gremio speelde zes interlands voor de nationale ploeg van Brazilië. De jongeling maakt ook deel uit van de selectie van bondscoach Luiz Felipe Scolari voor de Confederations Cup, het toernooi dat zaterdag begint in Brazilië.

Fernando heeft Shakhtar elf miljoen euro gekost, de club heeft op die manier al de helft van het voor Fernandinho ontvangen bedrag geïnvesteerd in andere spelers. Fernando heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij zijn nieuwe club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Shaktar is een koopclub, maar wel met zeer goed beleid. Halen altijd zeer talentvolle Brazilianen. Fernando is heerlijke middenvelder gaan we sowieso zien volgend seizoen in de CL. Had eigenlijk verwacht dat ze Paulinho zouden halen, die vind ik nog beter als de verkochte Fernandinho.

13 juni 2013 om 14:23

Paulinho wou zelf niet.

Ontopic: Fernando heb ik een paar wedstrijden gezien voor Brazilië en buiten een goede afstandsschot vind ik hem geen bijzondere speler. Het wordt dus afwachten of het goed uitpakt.

13 juni 2013 om 14:58

Ze zijn gewoon een slimme koopclub.. en doen gewoon heel slim met die bedragen. Mkhitaryan werd voor 7 miljoen gehaald en kan de deur uit voor 30 miljoen..

Zo gebeurt dat ook in Portugal bij FC Porto.. Slimme transfers.

13 juni 2013 om 15:11

Het lijkt alsof die clubs echt bakken met geld verdienen maar ik las laatst een lang stuk over dit soort clubs. Bijvoorbeeld een FC Porto koopt veel talenten die best duur zijn waarvan wij 70% niet kennen. Die ene die doorbreekt is genoeg om de kosten te dekken. Dit systeem wat ik wel goed vindt talenten opleiden ipv gelijk de grote stap zetten is ook gevaarlijk. Je kan een jaar dik verdienen maar ook een paar jaar droog staan als je talenten niet uitblinken. Al met al is het wel een mooi systeem.

Brazilië heeft zoveel talent wauw! Die Wellington Nem is ook echt heel goed, ik hoop dat Bernard naar Borussia komt!

Ik was even bang dat Lucas Moura die kant op zou gaan, maar gelukkig is dat niet het geval. Klein fenomeentje.

13 juni 2013 om 14:29

Lucas zit al bij PSG hoor! Denk niet dat hij van PSG naar Shakhtar zou gaan eerlijk gezegd.

13 juni 2013 om 14:45

Haha, waarom zou die?

Dit is volgens FM en FIFA13 een geweldige speler, standaard aankoopje.

Ik geloof heilig in het scoutingssysteem van Shakthar dus denk ook dat deze braziliaan het wel is kan gaan maken!

13 juni 2013 om 14:23

Ja klopt volgens mij word hij de nieuwe Gilberto Silva!
Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over deze speler en zal waarschijnlijk tot sleutelspeler uitgroeien daar.

Zo ken ik Shakthar weer, Wellingtom Nem komt er wel als ik de statistieken op FM moet geloven haha. Shakthar doet al langer erg goede zaken op het gebied van transfers en doorverkoop met name. Ik verwacht wel een aardige leegloop volgend seizoen, ben benieuwd hoeveel spelers er worden weggekaapt.

13 juni 2013 om 17:15

Denk dat er wel veel spelers worden weggekaapt, maar dan kapen ze zelf weer spelers weg uit hun eign competitie en de Braziliaanse Dus komt wel goed denk met ze

Dat Shaktar doet het uitstekend. Gewoon voor vele miljoenen kopen en dan daarvan enkele talenten opkopen die ook echt weer veel geld gaan opleveren. Deze Fernando speelt best aardig bij Brazilië en als je daar als 21 jarige al 6 interlands hebt gespeeld kan je echt wel wat. Ook dus weer een prima onderhandelen.

Weer een Braziliaan voor Shakhtar, ze blijven maar talenten aantrekken!

Snap eigenlijk niet waarom bv City niet rechtstreeks voor deze Fernando ging...zijn de topclubs dan echt zo blind? Weer een fantastisch talent die binnen 3 jaar voor 30mil+ de deur uit zal gaan...als City hem nu had binnengehaald kon hij perfect als stand-in van Touré/javi Garcia zijn ontwikkeling verder zetten en heb je voor een 5e van de prijs een in potentieel even goede middenvelder... Ok dit past niet echt in de filosofie (als dat er 1 is) van City maar United, Chelsea, Arsenal, noem maar op, zouden allemaal baat gehad hebben bij de aankoop van deze speler.

@snowflake: Omdat City een speler wil die er direct staat. Als vervanger van Barry. Verder hoor je te weten dat City niet echt een club is dat een speler koopt die er over een paar jaar pas staat. City wil direct succes. En een speler voor de toekomst hebben ze al in de vorm van Rodwell.

De volgende Braziliaan die voor een miljoenenbedrag verkocht gaat worden door Shakthar Donetsk! Geweldige aankopen; Wellington Nem en Fernando gelden als grote talenten en zullen absoluut slagen in Oekraïne. Shakthar is toch wel een club met een behoorlijk beleid zeg en spelen ook nog eens aantrekkelijk voetbal, hopelijk houden ze dit nog lang vol!

Dus Henrikh Mkhitaryan zal dit seizoen vertrekken.. mooi, maar de vraag is naar wie en wie zal er meer dan 30 euro miljoen bieden..

13 juni 2013 om 15:24

Als je de geruchtenstroom mag geloven en dat hoop ik in dit geval echt, naar Liverpool voor 22 miljoen pond.

Goede transfers hoor van die Oekraïners. Zou je in eerste instantie niet verwachten, maar Shakthar is ook lekker bezig met talenten opleiden. Mag Fener nog een voorbeeld aan nemen, ipv allemaal gasten van tegen de 30 aan te trekken.

13 juni 2013 om 16:24

Gaat moeilijk he buitenlandse talenten aantrekken met het buitenlandse regel

13 juni 2013 om 16:42

Ja maar dan moeten we gewoon gasten als Yobo, Meireles en Webo (hoe functioneel ze ook zijn) eigenlijk niet aantrekken. Bruno Alves is ook al 31... Daar kunnen we weer 2 a 3 jaar maximaal van genieten, en dan kan je hem niet nog doorverkopen om een beetje je geld terug te verdienen, zoals bij een talent wel kan.

Wij hebben nog veel te leren man. Het is niet voor niets dat Shakhtar het zowat elk jaar goed doet in Europa, en wij zo om de paar jaar alleen een keer tot een kwart/halve finale komen.

13 juni 2013 om 17:40

Ja klopt je hebt wel gelijk

MKF hou de effectenbeurs in de gaten vandaag kleurgenoot

Fernando en Nem! Dat zijn twee prachtige aankopen! Dit zijn geen 'talenten' dit zijn 'wonderkids'

13 juni 2013 om 17:18

Die Nem is volgens mij zelfs talent van het jaar geweest geloof ik in brazilie, ben eigl teleurgesteld dat hij niet naar een competitie ging dieje beter kan volgen zoals engeland, spanje etc. Desondanks goeie speler voor shaktar en hopelijk laat hij de fans genieten!

Dacht even aan Bernard na de titel te lezen. Zou ook straf geweest zijn

Shakthar doet toch maar weer gewoon verder hoor. Fernandinho's miljoenen worden goed benut. Hoop voor Shakthar wel dat ze zich goed inpassen, want Willian, Fernandinho en vermoedelijk Mkhitaryan vervangen zal niet makkelijk zijn.

Goede transfers van Shakthar, ook wel het Porto uit het oosten

Vraag me af of er ooit nog een getalenteerde Braziliaan naar de Eredivisie komt. Ik zie graag eigen jeugd spelen maar die jongens geven toch in veel gevallen kleur aan een competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren