Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla neemt afscheid van Wissam Ben Yedder en vangt veertig miljoen

Laatste update:

Wissam Ben Yedder maakt de overstap van Sevilla naar AS Monaco. De club uit de Ligue 1 maakt woensdagochtend melding van de komst van de Frans international. Volgens diverse Franse en Spaanse media heeft Monaco de ontsnappingsclausule geactiveerd door een bedrag van veertig miljoen euro op tafel te leggen. De transfer komt niet helemaal uit de lucht vallen, daar eerder deze week al bekend werd dat de aanvaller akkoord was over een vijfjarig contract.

Ben Yedder maakte drie jaar geleden voor ruim negen miljoen euro de overstap van Toulouse naar Sevilla. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán groeide hij al snel uit tot vaste waarde. Vorig seizoen kwam hij in LaLiga nog tot 18 doelpunten in 35 competitiewedstrijden. Onder trainer Julen Lopetegui werd duidelijk dat hij niet meer hoefde te rekenen op een vaste basisplaats. Door de komst van Luuk de Jong en Munas Dabbur is de concurrentie toegenomen.

Ben Yedder, wiens contract in Sevilla doorliep tot de zomer van 2021, kwam tot dusver vier keer uit voor de nationale ploeg van Frankrijk. In de Ligue 1 hoopt hij, net als in Spanje, succesvol te zijn. “Ik ben heel blij dat ik mezelf speler van AS Monaco mag noemen”, reageret de aankoop op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. “Ik heb voor Monaco gekozen omdat ik geloof in dit project. Ik ben vastbesloten om onze ambities waar te maken. Ik kom hier met de intentie om mezelf te bewijzen.”

Monaco rondde eerder deze week ook al de komst van Henry Onyekuru af. De 22-jarige spits komt over van Everton en kost de club een transfersom van circa vijftien miljoen euro. Door de komst van de twee aanvallers lijkt de rol van Radamel Falcao uitgespeeld. De Colombiaanse aanvaller heeft een contract tot medio 2020 en wordt gelinkt aan clubs uit Turkije.

Goede zet van AS Monaco?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zaken van Monaco.
Ik snap het alleen minder vanuit het punt ''sevilla'' deze verkoop.

Ben Ketser staat toch wel gelijk aan een goed aantal doelpunten en assisten.

Wie weet kan Monaco de aansluiting vinden en dat ligue 1 iets leuker kan worden(?)

14 augustus 2019 om 09:26

Ze hebben de clausule geactiveerd. Daar kan Sevilla weinig aan doen

14 augustus 2019 om 09:35

ah fair idd. Nja dan is er weinig te doen voor Sevilla. Ergens wel een lage clausule als je het mij vraagt maar dan is het wat logischer.

Dan hoop ik niet dat ze alsnog met 40 miljoen naar PSV gaan voor Bergwijn....

14 augustus 2019 om 15:57

Dat was onzin, Monaco heeft Onyekuru al gehaald

goede spits, technisch goed onderlegd, en een goede afmaker. heeft monaco een goede spits aan

Goede pure spits, zal goed bij Monaco passen. Alleen, wat een bedragen 40 miljoen voor een spits die niet eens gegarandeerd is van een basisplaats...

14 augustus 2019 om 10:01

Hij stond bij Sevilla meestal in de basis en ik denk dat hij bij Monaco ook in de basis zal gaan staan aangezien Falcao gaat vertrekken.

Bayern loopt weer eens te slapen.🤦🏻‍♂️
Een spits met zijn kwaliteiten voor 40mln in deze tijd is een koopje.
Ben nog niet echt overtuigd van Salihamidzic , koopt of de verkeerde spelers , of koopt ze voor te veel.
Van een Sane naar een Perisic.. kom op zeg.
Vind Perisic kwalitatief echt uitstekend hoor daar niet van , maar laat het maar een paar wedstrijden per seizoen zien.
Jammer, had Ben Yedder graag bij Bayern gezien.

Onbegrijpelijk dat ze deze klasbak laten gaan en ten faveure van een de Jong. Echt lachwekkend. Had dan zijn contract opgewaardeerd en zo die clausule afgekocht. Deze gozer is tien keer beter als de Jong.

14 augustus 2019 om 13:20

Beiden zijn gewoon een heel ander type spits. Lopetegui zal wel een speelwijze voor ogen hebben waar de Jong beter bij past.

Bizar dat Ben Yedder dit wil. Vind het echt een goede spits en als je na een goed jaar (vermeende) interesse van bijvoorbeeld United krijgt, maak je toch niet zo'n stap? Dit is gewoon een stap terug naar een club die in een mindere competitie net 17e is geworden en waar vorig jaar onwijs veel chaos was. Vind hem een stuk beter dan Dabbur en de Jong dus ik geloof niet dat hij die concurrentiestrijd verloren zou hebben. Wel mooi voor Luuk de Jong, die kan zomaar eens eerste spits worden.

14 augustus 2019 om 11:48

@ azchelsea ; Die wordt geen eerste spits , en zo wel dan duurt dat niet lang.

14 augustus 2019 om 12:27

De tijd zal het leren. En het antwoord op je vraagteken is never.

14 augustus 2019 om 12:32

Haha dat lijkt mij ook, maar gaan ze dan nog een nieuwe spits halen? Dabbur lijkt mij namelijk ook niet het niveau spits dat Sevilla wil nastreven.toch gek dat ze eerst al André Silva niet hebben ingelijfd en nu ook Ben Yedder laten gaan.

14 augustus 2019 om 12:43

Begrijp ook niet veel van dat beleid inderdaad. Als je ziet hoeveel er vertrokken zijn en weer gehaald zijn , bizar gewoon. Zelfs Gudelj hebben ze gehaald!! Ook Luis Muriel hebben ze laten gaan en die schat ik ook hoger in als de Jong.

14 augustus 2019 om 13:18

Azchelsea. Kan toch zijn dat ben yedder weer in Frankrijk wilt voetballen . En dat Monaco 17e is geworden was natuurlijk een wereldwonder. Qua selectie horen die gewoon bij de bovenste 4 mee te doen

14 augustus 2019 om 15:59

Monaco is een goede ploeg, wat ze vorig jaar hebben gedaan maakt dan niet zo veel uit

Vreemd dat er geen andere clubs voor hem in de markt waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren