Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla geeft 'El Rey León' driejarig contract en clausule van 20 miljoen

Laatste update:

Fernando Llorente mag zich officieel speler van Sevilla noemen. De Spaanse club maakt donderdagmiddag melding van de komst van de aanvaller, die transfervrij van Juventus is overgekomen. Llorente arriveerde woensdagavond in Sevilla, waar hij donderdagochtend met succes een medische keuring heeft ondergaan.

/

Llorente, dertig jaar, maakte in de zomer van 2013 de overstap van Athletic Club naar Juventus. De aanvaller slaagde er deze week in om zijn doorlopende contract met de club uit Turijn te laten ontbinden. Dat was een van de voorwaarden die Sevilla aan zijn terugkeer naar Spanje stelde. Llorente ging akkoord met een driejarige verbintenis met Sevilla, dat een transferclausule van twintig miljoen euro in het contract heeft gezet.

Llorente speelde in totaal 91 duels voor Juventus en was daarin goed voor 27 treffers. Bij Athletic had El Rey León een ietwat beter gemiddelde: 118 doelpunten in 333 officiële wedstrijden. Llorente zal vrijdagavond vanaf 20.00 uur in het Ramón Sánchez Pizjuan officieel worden voorgesteld.


Een versterking voor Sevilla

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dit is alweer de zoveelste goeie deal van Sevilla. Zo'n goeie spits voor 0 euro ophalen.

27 augustus 2015 om 14:45

Hier kan ik niet anders dan me volledig bij aansluiten. Lang, fysiek en kopsterk. En bovendien heeft Llorente voor zijn postuur een meer dan behoorlijke techniek.

27 augustus 2015 om 15:03

Juventus heeft hem destijds ook transfervrij opgepikt bij Bilbao. Tekengeld is trouwens ook geld, dus 0 euro klopt niet helemaal, maar een goede deal is het wel.

Er waren clubs die 10 miljoen hadden geboden, maar niemand wilde aan het salaris van 3 miljoen per jaar voldoen. Daarom heeft Juventus besloten om het contract te laten ontbinden, zijn salaris was bruto namelijk immens. Volgens Gazzetta Dello Sport bespaart Juventus nu in 3 jaar tijd 20 miljoen euro op Llorente.

Sevilla geeft maar weer eens het voorbeeld voor de rest van de wereld hoe een subtopper zich moet versterken op de transfermarkt; Adil Rami, Konoplyanka en Llorente zijn gewoon drie fenomenale aankopen (mochten ze hun 'oude' niveau halen). Hoewel spelers als Carlos Bacca en Aleix Vidal zijn vertrokken hoort Sevilla met deze selectie bij de beste vijf ploegen van Spanje en kunnen ze het iedere ploeg ter wereld erg lastig maken.

27 augustus 2015 om 15:12

Denk ook dat Emery een aandeel heeft in het succes. Weet toch de ploeg attractief te laten spelen. Verdedigend staat het nog niet helemaal als een huis, maar het is echt een goede selectie dat vooral als team goed speelt. Weten ook telkens een goede opvolger te halen voor een vertrokken sterkhouder en die verkopen ze ook nog eens voor de hoofdprijs.
Hebben echt een goed beleid en kunnen zeker hoge ogen gooien dit jaar. Top 3, 1/2 finale Copa del Rey en 1/8 finales Cl zal denk ik best haalbaar zijn voor Sevilla.

Goede voetballer met specifieke kwaliteiten die elke club kan gebruiken. Llorente heeft al vaker in de CL laten zien het niveau aan te kunnen. Zou zelfs durven zeggen dat Louis van Gaal hem goed had kunnen gebruiken bij Manchester United. Toch een gemiste kans.

27 augustus 2015 om 14:52

Neh ik denk dat United meer iemand moet halen met loopvermogen, een mannetje kan passeren en zowel kan scoren buiten als binnen de zestien. Llorente is toch echt iemand die afhankelijk is van voorzetten.

Jammer dat hij niet terug naar Bilbao gaat, maar ik weet ook niet of ze uberhaupt interesse hadden. Wel een goede aanwinst van Sevilla, speel met vleugelspelers met een behoorlijke voorzet en je hebt ontzettend veel aan hem.

27 augustus 2015 om 14:55

Nee man, Bilbao heeft al Aduriz. Dat is ook echt een beest, dus ik weet niet zeker als Llorente hem uit de basis kan spelen.

27 augustus 2015 om 16:30

Bij Bilbao is hij niet echt geliefd meer. De fans zijn hem helemaal zat door de manier waarop hij weg is gegaan.

Geweldige aankoop van Sevilla! Had eerst verwacht dat hij terug naar Bilbao ging, hij is toch een Bask? Maar dit is heel goed gedaan door Sevilla. Zouden in Engeland zo in de top 4 meedraien. Valencia acht ik iets zwakker dit jaar rond de 5e plek puur omdat Otamendi verkocht is. Atletico Madrid zie ik als titelkandidaat evenals Barca. Real moet zijn draai krijgen maar zolang ik dat niet krijgen is de derde plek een mooi resultaat. Barca zou overigens problemen kunnen krijgen doordat spelers te weinig rust krijgen en de bank niet sterk genoeg is, alhoewel het mooi is dat er zoveel jeugd op zit. Na Januari zie ik barca weer domineren. Ben benieuwd hoe ver Atletico dan is. Hopelijk word Atleti weer kampioen! Dat zou echr geweldig zijn. Zeer sterke aankopen.

'zijn contract ontbonden.' Betekent dat dan dat hij transfervrij is gekomen?

27 augustus 2015 om 15:02

Staat in het artikel dat hij transfervrij overkomt van Juventus.

Jammer dat Nando moet vertrekken. Het eerste jaar was hij een erg belangrijke factor in ons team, maar afgelopen jaar viel hij toch echt tegen. Nando is wel een super persoon, hoffelijk, vriendelijk en neemt altijd de tijd voor zijn fans. Ciao El Rey Leon!

27 augustus 2015 om 15:20

Iets wat ik veel lees en ook wel geloof.
Moet een geweldig persoon zijn. Llorente is een goede spits, Sevilla speelt CL en is een fantastische stad. Win-win-win.

27 augustus 2015 om 15:21

Vind het ook echt spijtig maar wel begrijpelijk... Hij is in ieder geval bedankt voor zijn topseizoen! Forza El Rey León

Baas van een speler dit, en erg sympathiek. Jammer dat Bilbao hem niet aan kon trekken maar Sevilla is toch ook een prima niveau. En Aduriz is ook een topspeler voor Bilbao.

Moet zeggen dat ons bestuur beter is in het kopen dan verkopen van spelers! 1e rechten op spelers voor tevez, naar mijn inzien te laag bedrag voor vidal en nu Llorente voor noppes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren