Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Senol Günes stelt vier afvallers teleur en heeft EK-selectie rond

Laatste update:

De Turkse bondscoach Senol Günes heeft de definitieve EK-selectie van Turkije bekendgemaakt. Ten opzichte van de voorselectie, die ruim twee weken geleden werd gepubliceerd, zijn vier spelers afgevallen: Gokhan Akkan (Rizespor), Halil Akbunar (Göztepe), Efecan Karaca (Alanyaspor) en Mahmut Tekdemir (Istanbul Basaksehir). Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü heeft zijn plek behouden, evenals Halil Dervisoglu.

Dervisoglu kende als huurling van Galatasaray een behoorlijk sterk tweede deel van seizoen, met twee doelpunten en twee assists in de Süper Lig. In de eerste helft van het seizoen speelde hij als huurling van FC Twente nog weinig klaar. Zowel Dervisoglu als Kökcü maakte eind vorige maand minuten in de oefenwedstrijden tegen Azerbeidzjan (2-1 zege) en Guinee (0-0), waardoor hun plekken in de selectie niet verrassend genoemd kunnen worden.

Dervisolgu werd in de eerste maanden van dit seizoen door Brentford nog gestald bij FC Twente. Het avontuur in Enschede was echter geen succes. De jonge buitenspeler kwam geen enkele keer tot scoren in negen wedstrijden in de Eredivisie. Ook zijn eenmalige optreden in de TOTO KNVB Beker leverde geen treffer op. Met slechts 280 speelminuten in Nederland op zoek vertrok hij naar Galalasaray. Dervisoglu had vorig seizoen bij de grootmacht ook niet altijd een basisplaats, maar raakte desondanks in beeld bij Günes voor het EK.

Dervisoglu maakte nog geen speelminuten voor Turkije, al vertegenwoordigde hij zijn land al wel als jeugdinternational. Ook Ridvan Yilmaz en Kerem Aktürkoglu zijn voor het eerst geselecteerd door Günes. Kökcü heeft al drie interlands achter zijn naam. Tegen Oranje (4-2) in maart bleef de middenvelder wel negentig minuten op de bank zitten. Günes heeft ook plaats voor Burak Yilmaz, die een ijzersterk seizoen bij Lille OSC doormaakte. De Turkse ploeg treedt in de poulefase van het EK aan tegen Italië (11 juni), Wales (16 juni) en Zwitserland (20 juni).

Günes kan niet beschikken over de geblesseerde Cenk Tosun. "En daarom wil ik Halil Dervisoglu en Kerem Aktürkoglu aan het werk zien", zei de Turkse bondscoach bij de bekendmaking van de voorselectie." Günes voegde toe kansen te zien voor Turkije in de poulefase van het EK. "Het gaat allemaal redelijk gelijk op, al heeft Italië wel natuurlijk het thuisvoordeel. Verliezen we daarvan in de openingswedstrijd, dan moeten we voor de overige duels een andere strategie bedenken. Italië is de favoriet, maar tegen Wales en Zwitserland hebben we zeker kans. Ik denk ook dat we zeker de groep kunnen winnen."

De volledige selectie van Turkije:

Doel: Ugurcan Çakir (Trabzonspor), Altay Bayindir (Fenerbahçe), Mert Günok (Istanbul Basaksehir)

Verdediging: Zeki Çelik (Lille OSC), Mert Müldür (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çaglar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Umut Meras (Le Havre), Ridvan Yilmaz (Besiktas)

Middenveld: Okay Yokuslu (West Bromwich Albion), Taylan Antalyali (Galatasaray), Ozan Tufan ((Fenerbahçe), Dorukhan Toköz (Besiktas), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazici (Lille OSC), Irfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoglu (AC Milan)

Aanval: Cengiz Ünder (Leicester City), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Burak Yilmaz (Lille OSC), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf) en Halil Dervisoglu (Galatasaray).

Zie jij Turkije de groepsfase van het EK overleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Buiten de keepersgilde spelen de meerdere van elke linie in een topcompetitie. Dat is heel lang wel anders geweest. Leuke selectie hebben ze nu bij elkaar. Demiral,celik,sã¶yã¼ncã¼,calhanoglu,unal, in topvorm zijnde Yilmaz, daar kan je een leuk elftal mee samenstellen!

14 mei 2021 om 12:32

Ik denk dat twee van de keepers binnen maximaal 2 jaar ook in topcompetities te zien zijn. Het is buiten een gebalanceerde selectie te zijn ook nog eens jonge selectie, een van de jongste op het EK denk ik.

14 mei 2021 om 12:37

Altay Bayindir en Ugurcan Cakir zijn jonge en goeie keepers. Als ze deze lijn doortrekken zie ik hun ook wel een mooie stap naar Europa maken.

14 mei 2021 om 15:29

Ik volg het Turkse voetbal niet echt, maar is er een reden waarom die doelman van Besiktas niet meegaat. Dat lijkt mij een hele goeie keeper met goede reflexen, maar dat zeg enkel op basis van een aantal filmpjes die ik van hem heb gezien. Misschien zijn die andere doelmannen beter, ik weet het niet, maar ik had hem wel de voorkeur gegeven boven de doelman van Basaksehir

14 mei 2021 om 15:54

Turkije heeft op dit moment een opvallende grote toevoer aan talentvolle jonge keepers. Ersin Destanoglu (20) van Besiktas speelt zijn eerste volle senior seizoen en wordt door de bondscoach ook zeker in de gaten gehouden. Maar als 4de keus kiest hij vooralsnog voor de wat meer ervaren Gokhan Akkan. Deze zal misschien nog kunnen afvallen van de definitieve selectie, want de top 3 en de meest talentvolle zijn onbetwist toch wel Cakir, Bayindir en Gunok (gunok momenteel sws het minste van de drie met een minder lekker seizoen).

14 mei 2021 om 16:43

Mert gaat natuurlijk niet keepen, maar het is wel fijn als je een wat meer ervaren keeper mee hebt om bezig te gaan met onze jonge keepers. Verder denk ik dat Uğurcan en Altay wel gelijkwaardig zijn, waarbij ik Uğurcan de vorige wedstrijden met Turkije niet super goed vond. Aan de andere kant ligt Altay er nu een tijdje uit, dus ik ben benieuwd met wie Şenol zal starten

2 juni 2021 om 08:32

Altay keepte de laatste wedstrijd ook niet goed. Fenerbahce supporters moeten het laten om continu wat achter de prestaties van Ugurcan te zoeken, daar help je niemand mee. Ugurcan is gewoon verder dan Altay in vrijwel alle aspecten

2 juni 2021 om 12:14

Calhanoglu is echt niks, denk dat ze liever Yazici daar neer zetten

Potentie heeft deze jongen zeker, heeft hij dan ook vooral laten zien in de laatste paar wedstrijden dat hij eindelijk mocht spelen van Terim. Echter vind ik dat deze jongen er nog niet klaar voor is. Vooral met het feit dat hij te weinig minuten heeft gemaakt op het hoogste niveau. Overigens wel blij dat Efecan erbij zit. Maar goed, dit is maar een voorlopige selectie.

Staat nu langzamerhand toch ook wel een degelijke, gebalanceerde selectie. Was voorheen nooit een stabiel team, lijkt dat er dit jaar toch anders op. Dat ze flink kunnen tuuteren, ziet er goed uit daar!

Ik zie Kökcü wel in het verhaal staan, maar niet in het selectieoverzicht. Zit hij er nu wel of niet bij?

14 mei 2021 om 12:31

Zit gewoon bij de selectie.

14 mei 2021 om 12:33

Ik moet mijn bericht corrigeren. Vz vergeet Feyenoord achter zijn naam te noteren. Beetje slordig.

Turkije, zoals ik ze als leeuwen, voor elke bal vechten, zag spelen tegen Nederland. (zoals het hoort, alles geven als je voor je land mag uitkomen) Zie ik ze zomaar eens ver komen op het aankomend EK. Zeker ook gezien de poule waar ze in zitten. Hebben ook niets voor niets 4 punten gepakt in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk.

14 mei 2021 om 12:42

Staat wel tegenover dat we zijn gedegradeerd in de nations leauge door te experimenteren en 2 keer tegen hongarije hebben verloren. Ook onze recente gelijkspel tegen letland is ook niet om naar huis te schrijven.

14 mei 2021 om 13:49

Zoiets is niet elke wedstrijd vol te houden en zeker niet als je mentale tikken te verduren krijgt. Neemt niet weg dat ze wel resultaat kunnen halen hoor, maar tenzij de loting flink meezit zie ik meer dan een kwartfinale niet snel gebeuren.

14 mei 2021 om 13:56

Ik had laatst een youtubekanaal ontdekt waarin de voorgaande kwalificatiewedstrijden van Turkije te zien zijn tot eind jaren 80. Sinds eind jaren 90 hebben wij een consistent probleem: er wordt alleen gevoetbald wanneer het ons uitkomt en dit is de reden dat wij regelmatig eindtoernooien missen.

14 mei 2021 om 17:14

Ik ben niet zo bekend met het Turkse nationale elftal, maar als ik ze een keer zie spelen tegen Nederland, is het vaak knokken en alles geven, maar weinig lijn en tactiek. Ik denk wel dat daar wat te winnen is voor Turkije. Ik heb het idee dat die bondscoaches vaak nog een beetje in het verleden hangen en niet doorhebben dat Turkije best wel wat kwaliteit heeft lopen om ook aan de bal relatief dominant te kunnen zijn.

14 mei 2021 om 14:13

Soms vraag ik me wel eens af hoeveel spelers in Oranje net zo trots zijn om te spelen voor hun land als de Turken dat zijn. Schitterend om te zien, ouderwets chauvinisme/nationalisme kan ik wel van genieten. Van Italië overigens ook. Noem we ouderwets, maar meezingen met je volkslied (uit volle borst) hoort gewoon. Buiten dat het goed is voor de teamspirit en een enorme oppepper is, is het ook een teken van trots - trots dat je voor je land uit mag komen.

14 mei 2021 om 17:18

Ik denk ook wel dat Turken het gewoon sneller uiten. Ik denk namelijk dat spelers van Oranje echt wel beretrots zijn om voor Nederland uit te komen. Memphis lijkt bijvoorbeeld echt wel te genieten van Oranje ondanks de kritiek soms op z'n mentaliteit. Ik denk dat het bij Nederlanders gewoon wat ingetogener is. Ik zie bij dit Oranje niets wat in het verleden bij andere lichtingen ook niet voorbij kwam.

2 juni 2021 om 00:55

Dat is natuurlijk wel een beetje te optimistisch, maar het blijft wel mogelijk. Zeker als ze 2e worden in de poule en hypothetisch gezien eerst tegen Denemarken en dan tegen Nederland moeten. Dat zijn geen onoverbrugbare hordes naar de halve finale. ik vermoed alleen dat Italie en zwitserland een maatje te groot zijn voor Turkije op een eindtoernooi en dat de 3e plek in de poule het hoogst haalbaar is. Dat neemt niet weg dat ik het van harte hoop dat Turkije het ver schopt.

Ik mis wel een paar spelers, zoals Salih Ucan, Berat Özdemir, er is nog eentje die in de 2e league speelt van Duitsland, als het goed is hij een spits.
Eindelijk is Şenol Güneş wakker geworden en heeft hij Caner niet opgenoemd, zoals hij zei verdedigend is hij zwak, hij heeft groot gelijk.

14 mei 2021 om 12:36

Het is wel weer typisch dat de derde spits van Gala wel wordt meegenomen en zo een Serdar Dursun die in de 2. Bundesliga bijna 30 goals/assists heeft gemaakt niet eens een kans krijgt. Wel jammer.

14 mei 2021 om 12:38

Nee ik snap het ook echt niet. Halil is met alle respect onze 3de keus en Serdar knalt ze er aan alle kanten in bij Darmstadt

14 mei 2021 om 12:37

Salih is geblesseerd, anders zat die er bij heeft Senol aangegeven. Voor Berat komt het EK nog te vroeg waarschijnlijk. Waarom Serdar Dursun telkens over het hoofd wordt gezien, begrijp ik ook niet echt.

14 mei 2021 om 12:48

Waarom komt het EK te vroeg voor Berat? Momenteel de beste Turkse controleur in de competitie en draaide zowel bij Genclerbirligi als bij Trabzonspor een heel goed seizoen. Wat moest hij nog meer doen om geselecteerd te worden ipv een Mahmut of Dorukhan?

14 mei 2021 om 13:06

Ik begrijp niet wat Dorukhan te maken heeft met Berat. Dan kan je net zo goed roepen dat Berat het meer verdient dan Enes Unal of Gokhan Akkan. Dorukhan is de back-up van Ozan Tufan. Het gaat niet alleen om recente prestaties maar ook om de rol van een speler en hoe gewend hij is met het systeem van de trainer. Vooral op een eindtoernooi. Ik denk dat Senol gaat kiezen voor Okay en Mahmut, Taylan blijft dan thuis, simpelweg omdat hij langer met hun heeft samengewerkt en hij op ze kan rekenen.

14 mei 2021 om 18:25

Inderdaad Dorukhan is de back-up van Ozan en Irfan, wel een grote kans dat hij niet bij de volledige selectie zit

15 mei 2021 om 11:37

Berat speelt zowel op 6 als op 8. Dan is het toch logisch dat ik Dorukhan noem?

15 mei 2021 om 17:06

Nee het is niet logisch. Dorukhan speelt ook af en toe als rechtsback, dat maakt hem nog geen concurrent voor Zeki. Als Berat er bij zat, op basis waarvan zou dat zijn? Zijn prestaties als 6 of die paar wedstrijden dat hij als 8 speelde?

Geen verrassingen eigenlijk, alleen is het wel onbegrijpelijk dat jongens als Salih Uçan en Berat Özdemir niet eens bij de voorlopige selectie zitten en Mahmut en Dorukhan wel. Het was eigenlijk al bekend dat Şenol Güneş vast ging houden aan de selectie met wie hij het EK heeft gehaald, maar zo een Dorukhan is de afgelopen twee jaar alleen maar gestagneerd. En dan lees ik ook nog dat Fener hem wil overnemen in de zomer.. Wel leuk voor Halil, die is dus erbij gehaald als vervanger voor de geblesseerde Cenk Tosun. En btw vz, speelt Gökhan Akkan bij Ankaraspor? De nummer 17 van de Turkse eerste divisie? Beetje slordig.

Zo kan het ook verkeren, na een teleurstellend halfjaar in Twente ineens een mogelijk EK-ticket bemachtigen. Overigens vind ik dat het deels te maken heeft met het gebrek aan kwaliteit buiten Burak om, maar Halil doet het primabbij Galatasaray tot dusver. Met het oog ook op de toekomst, heel leuk dat hij erbij zit.

14 mei 2021 om 16:04

Halil is buiten voornoemde goede prestatie in het afgelopen halfjaar er denk ik ook bijgekomen vanwege zijn veelzijdigheid in de spits/op de flanken. Ik denk dat hij of Kerem gaan afvallen bij de definitieve selectie omdat Gunes toch aan Efecan en Cengiz zal vasthouden (hoewel Cengiz vrijwel niet meer gespeeld heeft, maar goed).

Een mooi pluspunt aan deze voorlopige selectie vind ik wel dat Ridvan is opgroepen ipv Caner. Toch had ik liever Berat Ozdemir, Adem Buyuk en Serdar Dursun erbij gehad. Voor Kerem en Halil vind ik dat het EK iets te vroeg komt. Taylan past niet in het systeem gebasseerd op recente interlands en waarom Mahmut erbij zit is me echt een raadsel

Wel apart dat Destanoglu van Besiktas niet meegaat. Die heeft toch een beter seizoen gehad dan Akkan en Gunok?

14 mei 2021 om 12:50

Beter dan Gunok wel, maar Akkan draait gewoon een goed seizoen. Ik vind Destanoglu alleen niet een overtuigend goede keeper. Dan had ik Irfan Can van Goztepe een logischere keuze gevonden

14 mei 2021 om 12:57

Precies wat Emre zegt. Akkan laat al jaren zien dat hij een zeer degelijke keeper is en Günok heeft gewoon het krediet van de kwalificatiereeks. Ersin is wel een jongen met potentie maar oogt soms wat onzeker. Is geen schande natuurlijk, hij is pas 19. Irfan Can is ook een talent en Kayserispor heeft ook een jonge keeper die het goed doet, Doğan Alemdar heet hij. Fener heeft ook nog een jonge keeper verhuurd aan Westerlo, Berke Özer, stond paar jaar geleden bekend als groot talent maar geen idee hoe hij het nu doet. Kortom, qua keepers zit Turkije de komende jaren wel goed.

14 mei 2021 om 13:08

Ah okay, Irfan Can ken ik niet heel goed. Maar wel apart hoeveel talentvolle keepers uit Turkije komen met oa Bayindir, en Destanoglu.

Heerlijke selectie hebben we zo. Dit is slechts een voorbeeld. Ik zie ons zeker weer stunten dit EK. Laten we hopen op minimaal een evenaring van 2008. Kunnen we weer allemaal gaan tuteren. Cakir Z. Celik - Soyuncu - Demiral - Ridvan Tufan - Calhanoglu - I.c. Kahveci C. Under - Burak - Yazici

Cakir
Z. Celik
C. Soyuncu
M. Demiral
C. Erkin
-
E. Akbaba
Ozyakup
C. Under
BURAK
Calhanoglu
14 mei 2021 om 18:01

Umut meras hoort gewoon in de basis Ridvan komt momenteel te kort ook zou ik Okay Yokuslu ipv Irfan can Kahveci erin doen

Cenk Tosun ?
Arda Turan... doet het best redelijk ( creatief )?
Gokhan Tore ( flank creatief )
Turkije heeft meer creatieve spelers nodig om uit het niks iets te creëren.
Arda en Gokhan had ik daarom wel opgenomen in de voorselectie om het te laten zien en gemotiveerd te zijn.

14 mei 2021 om 12:57

Ugurcan
Muldur Demiral Caglar Zeki
Tufan
Cengiz Omur
Calhanoglu
Burak Yazici

14 mei 2021 om 13:00

Cenk is geblesseerd en Arda hoef ik niet meer te zien. Van dat hele kliekje mag alleen Burak opgeroepen en dat is puur omdat je gewoon niet om hem heen kan. Ik vind het ook een goede zaak dat Caner alsnog niet meegenomen is.

14 mei 2021 om 17:54

Arda Turan is gewoon einde verhaal bij Turkije. Waarom Gokhan Tore als je Kerem, Abdulkadir, Halil en Cengiz hebt? Gokhan tore komt zwaar te kort en heeft geen scoringsvermogen ben blij dat hij er niet bij zit wel jammer voor Emre kilinc die het wel had verdiend

Weer een aantal opmerkelijke domme keuzes. Om te beginnen wat hebben Halil, Taylan , Dorukhan, Efecan te zoeken bij Milli Takim? Taylan vind ik niks en dat heeft hij ook laten zien tijdens zijn invalbeurten afgelopen Milli Takim periode, Halil is niet goed genoeg en ja ook voor de wissel is hij niet goed genoeg, Dorukhan speelt niet goed heel bijzonder waarom hij gekozen is en Efecan is ook niet zo bijzonder. Gooi die 4 eruit en haal Serdar Dursun/ Adem Buyuk, Salih Ucan, Berat Ozdemir en Deniz Turuc voor in de plaats en je hebt een mooie selectie.

14 mei 2021 om 13:16

Deniz Turuc? Heb 10 keer liever Efecan dan die Deniz. Efecan heeft laten zien dat hij een dreigende speler is, viel me vooral op tijdens de wedstrijden tegen GS. Ook toen hij mocht spelen bij Turkije speelde hij ontzettend goed. Alhoewel ik het wel snap als je kijkt naar z’n leeftijd dat je hem niet zou oproepen

14 mei 2021 om 17:56

Turuc boven Halil? Hahaha Halil komt te kort idd maar om nou Deniz op te roepen gaat te ver die gozer bakt er niks van ook Efecan hoort er niet bij leuk zo een speler van Alanya maar had dan de juiste opgeroepen genaamd Salih ucan

14 mei 2021 om 18:53

Je hebt vleugelspeles nodig dus Efecan eruit en Salih erin gaat niet. Deniz Turuc is gewoon een goede speler met een goede techniek hoor. Cengiz speelt al paar weken/maanden niet dus ik denk niet dat Senol er op rekent dat Cengiz ff elke wedstrijd 90 min gaat spelen.

15 mei 2021 om 15:57

We hebben Halil akbunar Cengiz under, Kerem en Abdulkadir en dan kom jij aan zetten met die overschatte Deniz turuc? Heb je wel gezien tegen Letland hoe slecht hij was? Ook in de competitie bakt hij er niks van. Cengiz hoort altijd te spelen ookal heeft hij lang niet gespeeld hij heeft talent zat om 90 min te spelen elke wedstrijd

Ik vind het een schande dat Berat en Salih (mits niet geblesseerd) niet geselecteerd zijn. Ik vraag me af wat die jongens nog meer hadden moeten doen om erbij te mogen. Verder is het opvallend dat bijvoorbeeld Muhammet Demir (15 goals) niet geselecteerd wordt en Halil Dervisoglu (2 goals) en Kerem Akturkoglu (6 goals) wel. Ik heb het idee dat een aantal spelers sowieso nooit geselecteerd zouden worden. Hoe ze ook presteerden.

14 mei 2021 om 13:06

Berat is de 1e speler tussen de jonkies die het verdiend om mee te gaan. Speelt constant en heel sterk. Aparte keuzes..

Volgens mij is Turkije het enige land waar spelers die niet spelen bij hun club worden geselecteerd.. Dorukhan, Ridvan spelen heel wisselvallig niet altijd basis. Kerem vind ik persoonlijk heel goed, maar die speelt nu ook net een paar wedstrijden. Halil begrijp ik helemaal niet. Je hebt dan net zo Adem Buyuk en M. Demir die een goed seizoen draaien. Taylan drama in de wedstrijden die hij heeft gespeeld met het nationaal elftal heeft die zo slecht gespeeld. Er zijn 3extra plekken voor spelers. Ik zou sws nog een ervaren speler erbij halen zoals bv Arda dan een wisselvallige jongeling.

14 mei 2021 om 13:09

Bij iedere land heb je spelers die er puur bij zitten omdat ze al langere tijd deel uitmaken van de selectie. Alleen in Turkije wordt er een nationale kwestie van gemaakt, zoals altijd.

14 mei 2021 om 13:49

Demir is gewoon middelmatig heeft dit seizoen er 15 in liggen maar heeft de afgelopen 5 jaar niks laten zien terecht dat hij er niet bij zit. Adem had ik wel meegenomen je ziet aan alles dat het een echte vechter is maar helaas

Mooi dat Kokcu, Dervisoglu en Ridvan er bij zitten. We hebben toch een aantal grote talenten die er aan zitten te komen. Jammer dat Ferdi niet heeft gekozen voor een team waar die wel aan spelen was toegekomen. Ik hoop dat hij zijn lesje heeft geleerd. Enige opmerking die ik heb is dat Emre Kilinc er wat mij betreft in mocht. Kan als 8 spelen en op beide vleugels, zo iemand zou goed van pas komen op een toernooi.

14 mei 2021 om 14:36

Vind je Dervisoglu echt een groot talent? Hij werkt hard en wilt graag maar met hem ga je de oorlog toch niet winnen. Bedoel hij is jong en kan zich ontwikkelen maar bepaalde basiskwaliteiten moet je wel hebben en kan je niet aanleren.

14 mei 2021 om 15:39

Zijn eerste minuten dacht ik ook bij mezelf, deze man is echt een houthakker. Maar toen hij noodgedwongen moest spelen liet hij best aardige dingen zien. Ik dacht altijd dat hij lomp was, maar hij heeft best een aardig techniek, in de combinatie is ook niet slecht, snelheid is ook wel goed, hij ziet de ruimtes.. alleen een belangrijke nadeel is, omdat jij natuurlijk een aanvaller is, zijn afmaking niet super is.. maar we moeten niet vergeten dat hij jong is.. als hij daar goed op traint denk ik dat we met hem, zeker een goede spits zullen hebben voor in de toekomst.

Als je het mij vraagt is hij voor nu op de breedte een goede keus.

Geen Cenk en geen Caner mijn dag kan niet beter jammer dat Dorukhan en Mehmut wel zijn opgeroepen en Berat niet

Goede selectie, maar van mij mochten Salih Ucan en Berat Aydemir er in voor Dorukhan Tokoz en Mahmut Tekdemir. Dan zou ik de selectie echt perfect vinden. Helaas is Salih wel geblesseerd aan zijn oogkas, dus misschien dat hij daarom niet is geselecteerd.

Zoals de Turkse voetbalclubs die spelers kopen op basis van hun zaakwaarnemer, worden de spelers voor onze nationale elftal geselecteerd op basis van vriendjespolitiek en clubs waarvoor ze spelen.

Hartstikke leuk voor een Dervisoglu, maar het is zo pijnlijk dat hij in de Engelse 2e divisie en Eredivisie geen bal geraakt heeft en nu in Turkije de grote man is. Hetzelfde geldt voor spelers als Babel, Bayram, Turuc, etc: in Nederland uitgekotst of speelden ze in de KKD, en in Turkije grote jongens. Pijnlijk en verdrietig voor het Turkse voetbal.

Spelers voor buitenlandse clubs zijn altijd al ongewenst geweest bij het nationale elftal, omdat ze nou eenmaal niet van de clubs van bevriende voorzitters zijn. Daarom geen verrassing dat een Dursun er niet bij zit.

14 mei 2021 om 17:59

Hoop dat Halil daarom ook afvalt Adem scoort er 16 in de competitie en hij wordt niet eens opgeroepen Halil scoort er 2 en wordt meteen opgeroepen dit is gewoon oneerlijk Adem of Serdar dursun konden makkelijk mee als 2de spits

Heel jammer voor salih ucan , serdar dursun , berat ozdemir

Ugurcan
Merih ozan caglar
Zeki okay ozan hakan meras
Burak yazici

352

Tja... 15 andere spelers hadden ook kunnen afvallen en de selectie zou net zo zwak zijn geweest. De spelers uit de Turkse competitie: de een is nog slechter dan de ander.

Senol moet de opstelling omgooien en gebruik maken van onze sterke punten: 5-3-2 spelen ipv 4231. Zet lekker Caglar, Merih en Ozan achter, rechtervleugel Zeki, Okay op CDM en Hakan op 10. Burak voorin. De rest is opvulling.

2 juni 2021 om 00:11

Gelukkig ben jij niet de bondscoach, maar de kans is wel groot dat je een trainerscarrière in turkije kan beginnen. Je gedachtegang is net zoals de meeste Turkse trainers altijd op zoek naar een sensatie opstelling.

2 juni 2021 om 00:42

5 verdedigers? Wil je de bus parkeren ofzo? We zijn geen Noord Macedonië ofzo

Gewoon 4231

Ugurcan

Zeki Merih Caglar Umut
Okay Ozan
Cengiz Hakan Kerem
Burak

2 juni 2021 om 09:39

Bro, we hoeven niet zo verdedigend te spelen, laat andere ploegen maar ons bestrijden. Wij moeten geen experimenten uitvoeren en spelen zoals hoe wij daar zijn gekomen.

2 juni 2021 om 14:10

3-5-2, zou inderdaad kunnen tegen een topland. In onze poule moeten we gewoon van onze eigen krachten uitgaan, en met twee verdedigers spelen. Ook tegen Italie kunnen we gewoon punten pakken.

Al met al toch mooi dat alle talenten meegaan. We hebben een redelijk jonge selectie waar na het EK nog een paar jonge gasten bij zullen komen. Vind het wel jammer dat Kadioglu nog steeds geen (juiste) keuze heeft gemaakt qua land en club. Het grote Oranje zie ik hem niet halen en bij Fener komt die nauwelijks aan spelen toe.

Ik hoop dat dit onze vaste 11 wordt op het EK

Ugurcan
Zeki Merih Caglar Umut
Okay Ozan
Cengiz Hakan Kerem
Burak

Met Kerem erbij hebben we gelukkig iemand die snel is en een tegenstander kan passeren ik ben het zat om telkens Yusuf of Kenan op de flanken te zien

2 juni 2021 om 09:15

Goed gebalanceerde opstelling. Maar Senol kennende zal Yusuf of Kenan spelen ipv Kerem. Om de een of andere reden speelt Senol graag met maar 1 echte flankspeler. Bizar.

2 juni 2021 om 09:35

Mwah, hoe erg ik Kerem dat gun, gaat dat niet gebeuren. De keuze naar Yusuf of Kenan zal uitgaan, omdat zij beter positioneren en slimmer verdedigen tijdens balbezit tegenpartij. Kerem is soms te aanvallend ingesteld. Tegen Italie en Wales moet je toch anders spelen.

2 juni 2021 om 13:46

Ja helaas man te bizar dat we zo niet gebruik maken van onze aanvallende kwaliteiten

2 juni 2021 om 10:39

Prima opstelling, maar in Ozan zit gewoon te weinig voetbal. Ik denk niet dat Senol hem eruit zal halen, maar ik zie toch liever Orkun of Irfan Can naast Okay. Daarnaast zal hij inderdaad niet voor Kerem kiezen. Links op de flank blijft toch een probleem, omdat we geen pure linkerflankspelers hebben. Hij kan er ook voor kiezen Calhanoglu daar te zetten en dan Yusuf achter Burak. Of Under links en dan bijvoorbeeld Omur aan de rechterflank. Er zijn wel wat mogelijkheden, maar ik denk inderdaad dat hij gewoon voor Kenan kiest aan de linkerkant.

2 juni 2021 om 11:14

Cengiz en Omur zijn beide niet fit. Als ze allebei in de basis staan, is de ploeg niet vooruit te branden denk ik. Voor mij was het al een verrassing dat Omur niet 1 van de afvallers was.

2 juni 2021 om 13:57

Jij vond het ook logisch dat Dorukhan erbij zit, dus zo gek vind ik dit niet. Omur speelde in zijn laatste wedstrijd zwak, maar de wedstrijd daarvoor viel hij weer goed in. Hij is een van de weinige spelers in de selectie die wat kan doen in kleine ruimtes. Het is gewoon logisch dat hij er wel bij is. Ik denk niet dat Senol Gunes ze allebei laat spelen, maar het is wel een mogelijkheid

2 juni 2021 om 14:09

Er is veel kritiek op de Omur keuze, omdat hij weinig heeft gespeeld. Maar ik ben inderdaad ook erg blij dat hij erbij is. Hij heeft specifieke kwaliteiten die andere spelers niet hebben in de Turkse nationale selectie.

2 juni 2021 om 16:37

Ozan is een broodvoetballer scoort af en toe mooie goals maar dat zegt ook alles ik zie ook liever Orkun naast Okay op het middenveld

2 juni 2021 om 18:04

Ozan doet het wel goed bij het Turkse nationale elftal in mijn ogen. Ik zou niet teveel rommelen met de selectie die ons naar het EK hebben gebracht.

3 juni 2021 om 10:00

Ik begrijp de kritiek op Omur deels. Hij heeft niet veel gespeeld, maar dat kwam natuurlijk door zijn blessure. Het is heel logisch dat als een geblesseerde speler op tijd fit is, hij gewoon mee gaat. Er zitten ook jongens als Dorukhan en Under bij die gewoon op de bank zitten bij hun clubs.

3 juni 2021 om 10:02

@ Atletico94, eens. Die mooie goals zorgen ervoor dat men zijn slechte spel niet wil benoemen.

@BJK-Q7, ik kan het begrijpen als Senol Gunes niet veel wil veranderen aan die selectie, maar over dat Ozan het wel goed doet ben ik het niet met je eens. Zoals ik hierboven zeg, scoort hij veel, maar voetballend is het vaak gewoon belabberd.

2 juni 2021 om 11:09

Kerem zal wel ingebracht worden voor Kenan in de laatste 20/15 min om iets te forceren. Kenan is een werkpaard op de flank en Kerem heeft wel iets extra's

Prima selectie. Wedstrijd tegen Italië is erg belangrijk. Punt pakken en winnen tegen wales en je staat met 1 been in de volgende ronde. Maar goed Turkije kennende pakken ze eerder punten tegen Italië en Zwitserland. Turkije heeft er een handje van om
Punten te verspelen tegen mindere ploegen. Uiteindelijk valt en staat alles met inzet. Want van goed verzorgd veldspel zal er geen sprake zijn. Come on turkey

Wat ik jammer vind, is dat Senol Gunes het niet durft om spelers van topclubs of spelers met "grote" namen achter te laten. Zo had Halil of Efecan (of desnoods Gokdeniz of Adem Buyuk, maar die waren helaas helemaal niet geselecteerd) wel mee gemoeten ipv een van de vele centrale middenvelders. Daarnaast blijf ik van mening dat Berat Ozdemir er bij had moeten zijn. Gokhan vind ik de betere keeper dan Mert, maar de keuze voor Mert kan ik enigszins begrijpen omdat er met Ugurcan en Altay (de nrs 1 en 2 hoop ik) twee jonge keepers staan en dan is wat ervaring daarachter wel te begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren