Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sem Steijn: ‘Ik zal zeggen dat Cillessen zijn mond moet houden’

Laatste update:

Jasper Cillessen is van mening dat de 3-3 bij FC Twente - NEC niet toegekend had mogen worden. De doelman beweerde na afloop bij ESPN dat Sem Steijn dusdanig in zijn gezichtsveld stond dat het doelpunt had moeten worden afgekeurd vanwege buitenspel. De middenvelder van FC Twente is het daar niet mee eens.

NEC leek Twente zaterdag op de knie te hebben. De ploeg van trainer Rogier Meijer stond na ruim een uur spelen op een 1-3 voorsprong, maar gaf de zege uit handen. Manfred Ugalde redde een punt voor de thuisploeg. Op het moment van schieten van de Costa Ricaan stond Steijn echter in buitenspelpositie. Scheidsrechter Joey Kooij heeft dat niet als hinderlijk ervaren.

"Eigenlijk moet je de overwinning eruit slepen hier", aldus Cillessen bij ESPN. "Bij het schot staat Steijn in mijn zicht, maar Kooij zei dat hij niet in mijn zich stond. De bal gaat toch zijn kant op? Ik zie hem bewegen. De bal gaat toch bijna langs hem? Dit is toch gewoon buitenspel?"

Het moment van de 3-3, waarbij Sem Steijn in buitenspelpositie staat.

Steijn is het niet met de lezing van Cillessen eens. "Dat vind ik te makkelijk gezegd van hem. De bal komt van de rechterkant. Nee, ik sta niet in zijn gezichtsveld, die bal kan hij gewoon zien. Zijn eigen verdediger raakt hem nog aan ook. Ik ga zo tegen hem zeggen dat hij zijn mond moet houden", lacht Steijn.

De eerste treffer van Twente kon Cillessen zichzelf aanrekenen. De doelman liet een ogenschijnlijk eenvoudig schot van Steijn door de benen glippen. "Dat is kloten. Ik probeerde hem met mijn handen tegen te houden, maar misschien moest ik hem met mijn voeten tegenhouden. Maar volgens mij heb ik het best aardig gedaan daarna."

Steijn merkt dat er veel gevraagd wordt van Twente door de sterke reeks die de Tukkers in eigen huis neerzetten. "Je weet dat ploegen zich gaan ingraven hier. Je moet zorgen dat je daar doorheen speelt. Dat kan soms best lastig zijn en dat zag je in de eerste helft."

"Ik dacht: wat zijn wij aan het doen?", gaat Steijn verder. "We geven die goals veel te makkelijk weg en komen niet goed uit de kleedkamer. Ik denk dat mijn goal net op tijd viel. Gelukkig stond ik op de goede plek en kon ik hem binnenschieten. Met het publiek erachter is het dan niet lekker om tegen ons te spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Had eerder het idee dat het door die verdediger kwam, die de bal nog licht aanraakte, dat het leek alsof Steijn in de weg stond. Maar snap wel dat deze treffer wordt goedgekeurd.

Terecht goedgekeurd, hoewel ik in soortgelijke situaties ook doelpunten afgekeurd heb zien worden. Mooi als daar duidelijkheid over komt. De regel moet wat mij betreft zijn: in lijn met het schot is buitenspel, en in lijn betekent dan de bal binnen speelbereik.

Cilessen wordt wel een beetje sneu hoor. In dat interview achteraf roepen dat het buitenspel is omdat je hem ziet. Was niet sterk. Zonde, zo’n houding past niet bij een speler met zijn prestaties.

12 november 2023 om 09:37

Opzich kan ik me ook wel vinden in het goedkeuren van die goal, maar ik begrijp Cillessen ook wel. Bij dit schot ziet hij de bal, maar redelijk dicht langs de baan van 't schot ziet hij ook Steijn in zijn gezichtsveld, als keeper hou je daar toch rekening mee.

Het lastige is dat hij er wel gewoon staat. De bal gaat met zo'n snelheid en wordt inderdaad aangeraakt door een verdediger, maar door de aanwezigheid van Steijn houd je daar als keeper wel rekening mee. Als de verdediger hem niet raakt, staan Steijn in de baan van het schot.
Snap overigens dat hij niet wordt afgekeurd, maar snap de redenatie van een keeper ook.

12 november 2023 om 09:29

Eens , de bal ging richting steijn , totdat ross hem raakte.. en denk dat cillissen ook daarop anticipeert, magoed zo vallen er weleens vaker doelpunten dat de keeper daardoor op de verkeerde been staat en dan ligt hij erin, kan gebeuren maar dan moet je idd niet over buitenspel gaan praten, ross had de bal weg moeten rossen

Ondanks dat ik de frustratie van Cillessen best begrijp ben ik van mening dat ie niet zo moet miepen. Vind die Kooij over het algemeen echt een verschrikking maar deze goal kan ie gewoon geven, de ‘pech’ voor NEC is dat Ross die bal aanraakt, gebeurt dat niet dan gaat ie denk ik echt in de richting van Steijn en heb je goeie kans dat ie wel afgekeurd wordt. Cillessen krijgt ontzettend vaak onterechte bagger over zich heen maar dit soort zeikerige interviews helpen je ook niet.

12 november 2023 om 09:29

En blunders zoals bij die eerste goal ook niet. Het was altijd een prima keeper maar hij is wel ver weg gezakt. Zijn ze in Nijmegen nog wel blij met hem? Of hebben jullie inmiddels liever een andere keeper?

12 november 2023 om 10:21

Persoonlijk vond ik hem nogal weifelend aan het seizoen beginnen (die slechte periode vorig jaar heeft er gewoon ingehakt) maar kwam er daarna steeds beter in, met als toppunt de wedstrijd bij PSV waar ie ondanks de dikke nederlaag echt goed was. Daarna geblesseerd geweest maar toen ie terugkwam vond ik hem tegen AZ en Volendam weer een beetje de oude Cillessen met goede reddingen op cruciale momenten. En gister heeft ie ook weer een aantal sterke ingrepen (dat schot van Ugalde in de openingsfase gaat er bij behoorlijk wat Eredivisiekeepers gewoon in) maar wordt dat weer een beetje overschaduwd door zijn ketser bij de 1-0 waar iedereen dan natuurlijk weer bovenop duikt. Denk persoonlijk dat hij nog wel behoorlijk wat krediet heeft bij de club. NEC heeft met Robin Roefs wel een hele talentvolle tweede keeper die Cillessen op termijn moet opvolgen maar die zit m.i. nog niet op hetzelfde niveau. Hoe anderen daar over denken weet ik niet maar voor mij is het belangrijk dat de club zich weinig aantrekt van de buitenwacht/media en op dit punt de zaak rustig blijft analyseren. Vergeet ook niet dat je met een clubicoon te maken hebt die heel veel geld heeft ingeleverd om bij zijn jeugdliefde te komen spelen. Dat moet je als club zijnde ook wel een beetje koesteren en respecteren.

Doelpunt terecht goedgekeurd want Steyn stond totaal niet in de baan van het schot. Maar wel typisch dat Cillessen hier weer wat over te mekkeren heeft. Volgens mij kan hij zich beter druk maken over zijn eigen fout/blunder bij de 1-0 van Steyn.

Overigens begint Steyn toch wel een fenomeen te worden. Hij speelde gisteren niet eens echt goed, maar scoorde toch weer 2 keer. Er zit noch veel meer potentie in hem en ik hoop dat hij het hoofd koel houdt en zijn carrière verstandig opbouwt. Nog een jaar Twente zou het beste voor hem zijn want voetballend kan en moet het nog wel veel beter. Toegegeven dit is wel een beetje preken voor eigen parochie. . Geweldige mentaliteit en een heerlijke branie.

12 november 2023 om 10:09

Tot het moment dat Ross die bal raakt, stond Steijn perfect in de baan van het schot.
Zonder Ross had Steijn die bal tegen zich aan gekregen.

Cilllisen miept weer eens. Misschien kan ie beter eerst de beelden even bekijken voor hij een interview geeft..

Slaapzak Cillessen zei in z'n interview dat Steijn had gezegd dattie buitenspel stond. Wat een zielige poging tot wat eigenlijk!?

Steijn staat ruim een meter naast de bal baan en dat is nog voor die van richting word veranderd. Cillessen moet niet zo zeuren had beter zijn energie kunnen steken in de wedstrijd dan had die de 1-0 gehad.

Cillessen moet niet zo janken want Steijn hindert helemaal niemand bij de eigen goal.

Ik denk dat Cilessen zijn beste tijd gehad en iets anders moet gaan doen. Frustratie speelt hier een rol maar dat hij zo kinderachtig doet blijkt dat hij op zijn retour is. Met een stalen gezicht het nog beweren ook. In het Nederlands elftal hoort hij zeker niet meer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren