Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Seedorf liet Engelse grootmachten links liggen: ‘Je kunt niet alles hebben’

Laatste update:

Clarence Seedorf speelde tijdens zijn actieve loopbaan in de Eredivisie, Serie A, LaLiga en de Braziliaanse Série A. Een dienstverband in de Premier League zat er niet in voor de oud-middenvelder, ondanks het feit dat er meer dan eens belangstelling was vanuit Engeland. Seedorf had naar eigen zeggen driemaal de mogelijkheid om een contract te tekenen bij een Engelse topclub.

"Een bepaald land bezoeken is iets geheel anders dan permanent in een bepaald land wonen", stelt Seedorf in een interview met 90min. "Tijdens mijn carrière is het er niet van gekomen om in Engeland te gaan wonen. Het is echter wel iets waar ik altijd over heb nagedacht. Ik was heel dicht bij het spelen in de Premier League. Ik had driemaal ergens kunnen tekenen, bij Manchester United, Arsenal en Chelsea. Uiteindelijk koos ik telkens ergens anders voor."

"Ik ging naar Real Madrid en Internazionale in plaats van naar Engeland en verkoos een langer verblijf bij AC Milan boven de Premier League", vervolgt Seedorf zijn terugblik. "Maar je kunt niet altijd alles hebben in het leven. Ik heb een geweldige loopbaan achter de rug, dus ik kan alleen maar tevreden zijn." De voormalig Ajacied zette in 2014 een punt achter zijn carrière, na twee seizoenen in dienst van Botafogo.

Seedorf, die viermaal de Champions League wist te veroveren, kan zich de zegetocht met Ajax in 1995 nog goed herinneren. "Als je een grote club als Bayern München weet uit te schakelen (in de halve finale, red.), dan weet je dat het jouw jaar gaat worden. De overtuiging groeit dan alleen maar, net zoals het zelfvertrouwen. De band tussen de spelers wordt steeds hechter en de hele club lijkt een boost te krijgen." Ajax won in de finale met 1-0 van AC Milan, met Seedorf als basisspeler. Hij werd echter tien minuten na rust vervangen door Nwankwo Kanu.

Vind jij Clarence Seedorf de beste Nederlandse speler ooit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Il Professore: niet de beste maar zeker wel één van de meest succesvolle Nederlandse spelers ooit.

2 april 2020 om 15:57

Ook één van de beste Nederlandse voetballers ooit denk ik hoor. Geweldige middenvelder en, zoals je zegt, een imposante erelijst.

2 april 2020 om 17:27

Ik vind inderdaad ook wel dat we hem tot een van de beste Nederlandse voetballers ooit kunnen rekenen, heeft internationaal gezien toch een zeer respectvolle status ontwikkeld. Ligt er natuurlijk ook een beetje aan welke marge je neemt om voetballers tot een van de beste Nederlandse voetballers ooit te rekenen. Maar ik ben het er inderdaad mee eens dat we deze geweldenaar daar zeker tot mogen rekenen.

2 april 2020 om 17:48

Zeker weten een van de beste, was meer reactie op de poll was zelf groot fan van Seedorf!

2 april 2020 om 23:04

Poll niet eens gezien! Excuses daarvoor haha, dan was de opmerking iets makkelijker te plaatsen!

2 april 2020 om 17:59

Niet eens een van de succesvolste. Hij is 'de' succesvolste Nederlander. De eerst volgende Nederlander die 3 CL wint met 3 verschillende clubs moet ik nog tegenkomen. En totaal heeft Seedorf er 4 gewonnen.

2 april 2020 om 18:39

Hangt er natuurlijk van af of je een trainerscarrière ook meetelt. Dan heeft Cruijff er natuurlijk ook 4 gewonnen.

2 april 2020 om 19:12

Cruijff was zonder enige twijfel de betere speler, maar jouw vergelijking gaat niet op. Je kunt gewonnen prijzen als trainer, natuurlijk niet meetellen met de actieve voetbalcarriere.

5 april 2020 om 11:44

Dit gaat puur om 'de speler'. We weten allemaal dat Seedorf als trainer gewoon een flop is geworden. Hij mag zichzelf op dat gebied niet in één adem roepen met Cruijff.

2 april 2020 om 18:59

nier 1 van de maar DE meest succesvolle NL speler ooit

Grandioze speler, in mijn ogen echt onderschat en jammer dat het bij Oranje nooit heeft kunnen boteren. Jongste talent toen van Ajax, bij Inter gespeeld, meer dan honderd potjes voor Real inclusief de CL, steunpilaar van het Milan dat 2 keer de CL won, en dan nog in de herfst van je carriere 15 goals maken in Brazillie.

Jammer dat hij door vele in Nederland niet de erkenning krijgt die hij in Italie wel krijgt bijvoorbeeld. Is dat allemaal omdat hij een keer een penalty miste als jonge knul? Terwijl niemand anders ehm durfde te nemen? (dat hoorde ik tenminste)

2 april 2020 om 16:24

Hij miste als enige tegen Frankrijk in de kwartfinale van euro 96 en vervolgens daarna tijdens de wk kwalificatie uit in Turkije in de laatste minuut bij een 1-0 achterstand. In het Nederlands elftal heeft hij amper een goede wedstrijd gespeeld, ik denk dat het hem daar in zat.

2 april 2020 om 16:36

Alsof hij de enige was. Frank de Boer miste ook vaak of bijna alle spelers zoals ek 2000 tegen Italie.

2 april 2020 om 16:49

Sterker nog: De Boer heeft zelfs twee keer in dezelfde wedstrijd een penalty. Maar we hebben het alleen over Clarence en zijn gemiste penalty 😂.

2 april 2020 om 19:14

Seedorf heeft genoeg goede wedstrijden gespeeld bij het Nederlands elftal. Op een gegeven moment schreeuwde heel Nederland om zijn terugkomst. Alleen helaas was het ook geen match met v. Basten.

2 april 2020 om 16:35

Seedorf krijgt erg veel erkenning in Nederland, hoor. Er was inderdaad een tijdje dat men het niet zo had op Seedorf, maar dat is zeker meer dan 10-15 jaar geleden. Ik kan mij namelijk nog wel herinneren dat veel supporters hem mee wilden naar het EK van 2008. Hij heeft toen ook een paar oefen interlands gespeeld, maar Van Basten nam hem niet mee. Sindsdien hoor je alleen maar lof over hem. Dus hij krijgt zeker wel de erkenning die hij verdient. We kunnen alleen niet ontkennen dat hij in Oranje bar weinig gepresteerd heeft voor een man van zijn kwaliteiten en aanzien.

2 april 2020 om 17:01

Dus Nederland had veel erkenning door hem niet mee te brengen naar het ek 2008? Van Basten en Danny Blind vind ik enge gasten, gelukkig zijn ze opgedonderd als bondscoach, wat hadden ze het verziekt zeg pfff

2 april 2020 om 17:20

@miccoli Ik geloof ook best dat hij erkenning krijgt, maar ik hoor hem gewoon nooit bij namen zoals Van Persie, Robben, Sneijder enz. Ben nog een jonge knul dus heb Seedorf pas bewust bij AC Milan meegemaakt maar vond het daar altijd een heerlijke speler.

2 april 2020 om 19:15

Omdat het de jonge knullen zijn die het meest roepen. Seedorf was sowieso een betere speler dan Sneijder was, om maar een voorbeeld te geven.

2 april 2020 om 19:24

Van Persie heeft vaak genoeg terecht kritiek gekregen in Oranje. Sneijder en Robben daar en tegen waren fenomenaal. Die waren zo waanzinnig goed in 2010 en ook 2014.

2 april 2020 om 17:03

Waar men destijds zo gefrustreerd over was is dat Seedorf in clubverband een wereldspeler was, maar in Oranje altijd een 6je of lager was. Seedorf heeft werkelijk zijn gehele carriere het middenveld van zijn clubs gedragen, maar in Oranje was hij geen schim van die speler. Jammer, want dit was een klasbak pur sang in een lichting die prijzen had moeten winnen.

2 april 2020 om 17:06

Maar waarom zal je dan een speler meer erkenning moeten geven? Diego is toch ook zo groot geworden omdat hij Argentinie een titel heeft bezorgd. Seedorf heeft simpelweg op belangrijke momenten gefaald en vaak niet zijn niveau gehaald als bij Real of Milan dat wel het geval was. Een speler genaamd Escobar is zelfs ooi tnog vermoord wegens een eigen doelpunt. Goed spelen voor je land en club is gewoon iets magisch en als je je land aan een grote prijs helpt zal je altijd een held blijven bij de natie. Ik vind het niet zo gek dat Seedorf daarom wat minder erkenning krijgt dan andere Nederlandse voetballers die wel succesvol waren in Oranje.

Wat kon Seedorf nou gebeuren toen hij van 11 meter schoot...

Geweldig natuurlijk wat hij als clubspeler allemaal bereikt heeft. Ik weet alleen ook dat iedereen in de kleedkamer helemaal gek werd van zijn geouwehoer. Werd niet voor niets opa genoemd.

Bayern München was in de halve finale champions league, hoe kun je je in zo'n memorabele wedstrijd vergeten? Wat een geweldige wedstrijd was dat zeg, hoe Finidi George? Sfeertje hoor.

2 april 2020 om 17:25

Een van mijn favoriete wedstrijden van Ajax en dat was idd de halve finale. Uit 0-0 thuis 5-2

Ik denk dat hij bij het Italiaanse elftal 150+ caps zou hebben gehad. Echt een heerlijke speler, vooral tijdens zijn Milan tijd.

Altijd vreemd gevonden om als 18 jarige van de beste club ter wereld meteen naar Sampdoria te vertrekken.seedorf speelde in Oranje als een natte krant, herinner mij ook geen enkele interland waarbij Seedorf de man of the match was. Gebrek aan inzet wat iedereen mateloos irriteerde, in tegenstelling met Davids die niet voor niets een van de publiekslievelingen waren. Dit gaat wat verder dan enkel het missen van een strafschop, wat Kluivert en de Boer ook zijn overkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren