Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Seedorf: ‘Ik wilde dat ik zijn geluk had, hij mocht maar blijven verliezen’

Laatste update:

Clarence Seedorf begon het jaar 2014 nog als speler van Botafogo maar kondigde halverwege januari zijn pensioen als actief voetballer om de bij AC Milan ontslagen Massimiliano Allegri op te volgen. De voormalige middenvelder hield het als eindverantwoordelijke echter niet lang vol in het San Siro en had gehoopt dat hij wat meer krediet zou krijgen bij zijn voormalige werkgever.

“Het voordeel dat je een grote speler bent geweest blijft maar een week aanhouden zodra je in de dugout plaatsneemt. Daarna heb je inhoud nodig”, blikt de huidige bondscoach van Kameroen terug bij Mediaset. “Ik wist prima cijfers te overleggen. Milan zat in de problemen en ik ben ingestapt om de club te helpen.”

“Ik was erg eenzaam in die periode, maar we zijn er toch in geslaagd om een groep neer te zetten die goed wist te presteren: we behaalden 35 punten uit 19 wedstrijden, met een acceptabele speelstijl. Ik was daarna klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen, maar de club besliste anders. Ik wilde dat ik het geluk van Filippo Inzaghi had, hij kon blijven verliezen, maar mocht toch blijven zitten.”

Ondanks de teleurstellende afloop, heeft Seedorf er echter geen spijt van dat hij halsoverkop een punt achter zijn loopbaan als speler zette: “Ik ben daar erg tevreden over. Dat was ook de reden dat ik alles op gaf om van de ene op de andere dag naar Milan te komen als trainer. Na 24 jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik won nooit de Gouden Bal, maar veel kampioenen waarmee ik samen speelde wonnen deze ook niet. Ik ben terugbetaald op een erg belangrijke manier: met overwinningen.”

Vind jij dat AC Milan te snel afscheid heeft genomen van Clarence Seedorf?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat kunnen we nou met dit stukje tekst? Misschien was Seedorf wel ontzettend gestrest en behandelde ie iedereen op de club als oud vuil? Zeggen dat Inzaghi mocht blijven zitten op basis van geluk vind ik eerlijk gezegd vrij minachtend naar een oud collega toe.

10 december 2018 om 17:10

Dat mag ie benoemen, maar ik wil dan wel weten hoe hij daarbij komt. Als een trainer slecht functioneert, dan hoeft ie niet oneindig kansen te krijgen lijkt me. De situatie van Seedorf en Inzaghi hoeft helemaal niet hetzelfde te zijn en dan zou het niet terecht zijn verontwaardigd te doen. Maar ik denk dat het interview een stuk langer is met meer info, vandaar ook mijn eerste vraag. De poll vraagt onze mening, maar in het artikel staat geen enkele achtergrond info waardoor je kunt bepalen of Seedorf te weinig kans heeft. Ik lees alleen een persoonlijke mening van iemand die ook best in zijn trots gekrenkt zou kunnen zijn en daardoor een niet heel waarheidsgetrouw beeld schetst.

Het verschil is dat bijna de gehele spelersgroep Seedorf niet meer kon uitstaan.

10 december 2018 om 19:26

Door verschillende rotte appels in de selectie toen

Ik blijf het herhalen: Seedorf is evenals enkele anderen echt schandalig behandeld door de clubleiding. Onder zijn leiding pakte Milan tot zijn ontslag na Juventus en AS Roma de meeste punten van de Serie A in die seizoenshelft. Daarnaast werd er weer sinds lange tijd aardig voetbal op de mat gelegd. Dit terwijl Milan al tijden werkelijk dramatisch was en er daarna ook nooit meer wat van gebakken heeft.

Dit ontslag heeft 1, grote gevolgen gehad voor zijn staat van dienst als trainer/zijn carrière en 2, tot gevolg had dat een iets te grote groep schapen hier in Nederland blaten dat hij als trainer in Italië gefaald heeft.

10 december 2018 om 19:08

Het grootste probleem was volgens mij dat de spelersgroep hem uitkotste en niks met hem kon. Dat zal het bestuur ongetwijfeld meegewogen hebben naast de resultaten (die idd lang zo slecht niet waren).

Ja, snap zijn frustraties wel, Milan was sowieso niet slim bezig met trainers, de een na de ander vloog eruit alsof het aan de trainers lagen, terwijl het bestuur aan het kloten was.

Maar ja, als Seedorf zijnde is het ook zijn vrijwillige keuze om in baantjes te stappen in instabiele omgevingen. Telkens halverwege bij een club in crisis ipv simpel bij een club waar je nog de gehele voorbereiding kan meemaken.

Geen wonder dat je dan te maken krijgt met niet de meest faire bazen boven je hoofd.

10 december 2018 om 20:18

Misschien moet Seedorf dan ook niet instappen bij topclubs in het begin van zijn carriere. Buiten dat, hij stapte ook halverwege in bij Deportivo la Coruna, wat geen topclub is. Dat zijn geen slimme moves. Een beginnende trainer zoals hij zou er gebaat bij zijn om een keer buiten het lopende seizoen in te stappen bij een voetbalclub.

Kovac, Emery, Sarri, Lopetegui, Tuchel en Favre begonnen bij een club in de zomerstop en dat is dit seizoen alleen al. Denk dat de succesverhalen van Zidane, Klopp en De Boer in de minderheid zijn tegenover de verhalen van trainers die het minder deden. Twee van de drie promoveerden ook als trainer van een lager elftal naar het eerste elftal.

Seedorf, ik gun hem veel hoor, maar hij is onervaren en lijkt altijd in te gaan op chaotische klotevacatures. Als hij nou een keer in juni besluit om trainer te worden van ik zeg maar wat, Fortuna Sittard, dan zou je rustig kunnen bouwen aan je palmares. Nu lijkt het eerder het type trainerscarriere te worden van een voormalige topspeler dat al voorbij is voordat het begon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren